Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 3695 BGN, 20 дни

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари

Представете си километри пясък, който се простира докъдето ви стига погледа – древен, загадъчен и забележително непреходен. Докато пътуваме в пустинята Намиб ни обладава чувството за натрапчива празнота и интригуваща пустота, а всъщност тук има постоянно развиваща се екосистема от флора и фауна. Още от каменната ера тук са живели хора, а свидетелства за това са удохотворените скални рисунки в Шпицкопе. Посещаваме племената Химба в Намибия и Сан Бушмен в Ботсвана, където се докосваме до ежедневието и традициите им и научаваме как оцеляват в тези сурови условия, като живеят в хармония с природата. В контраст на приключенията ни в пустинята, се потапяме във водния свят на Делтата на Окаванго с лабиринти от лагуни, езера и скрити канали изобилстващи от диви животни. От борда на корабчето в Национален парк Чобе се наслаждаваме на птици и слонове, а в края на пътуването дъхът ни спира от грохота на мощната река Замбези падаща в тясната клисура - пред очите ни е самият водопад Виктория. Това пътуване е приключение, което трябва да се преживее поне веднъж в живота!

Моля обърнете внимание, че посочената цена е за вариант с настаняване в палатка в специално-разработени къмпинги по маршрута на тура. Има възможност и за настаняване в двойни бунгала, като допълнителното доплащане ще намерите в параграфа допълнителни разходи след програмата !

Забележителности:

Пустинята Намиб - една от най-старите и най-големите пустини в света известна със своите огромни червени дюни
Племената Химба – те са сред най-фотографираните хора в света, заради техния поразителен външен вид и традиционен начин наживот
Национален парк Етоша – поради изключително разнообразния животински свят, това е един от най-добрите и важни резервати за диви животни в южната част на Африка
Делтата на Окаванго – в някои райони на делтата може да се направят особено зрелищни кадри на хищници в действие
Водопада Виктория – едно от Седемте чудеса на света и истински красив обект от Световното наследство (ЮНЕСКО)

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ НА ПЪТУВАНЕТО

 


План на пътуване:   

Ден 1. ЮАР - Планински район Седарберг
Оставяме Кейптаун зад гърба си и първана ни спирка е при Тейбъл Вю за да направим снимки на планината Тейбъл. При пристигането в лагера се отправяме на обиколка с водач в района на Седарберг. По-късно тази вечер, водачът ще ни даде пълна информация за предстоящото пътуване.

Ден 2. Намакаленд – Река Гариеп
Ставаме рано и се отправяме на север през далечния град Спрингбок, известен най-вече със своите диаманти, мед и пролетни цветя. След това устройваме лагер, разположен точно до границата с Намибия. Лагерът е разположен на брега на реката, която разделя Република Южна Африка от Намибия.

Ден 3. Намибия – река Гариеп – Каньон Фиш Ривър
Тази сутрин имаме шанса да опознаем красивата долина на реката с кану или просто да се отпуснем в лагера. След обяд преминаваме границата и пътуваме до каньона Фиш Ривър. След живописна разходка по ръба на каньона ни очаква вечеря на залез слънце. Това е една фантастична възможност за снимки.
По желание: Полудневно приключение с кану.

Ден 4. Национален парк Намиб – Науклуфт
Пристигаме в Национален парк Намиб - Науклуфт и устройваме лагер, а след това се наслаждаваме на кратка екскурзия в каньона Сесрием. Тази вечер се радваме на небето осеяно със звезди и на тишината на пустинята Намиб, от време на време прекъсвана от воя на чакал или на един уникален гущер – лаещия гекон!

Ден 5. Дюни Сосувлай – Национален парк Намиб – Науклуфт
Днес е най-ранното ни ставане за де се приготвим за нашата екскурзия до Дюна 45, където ще посрещнем изгрева. След това, ще имаме възможност да посетим Сосувлай. По-късно с местен водач се отправяме на обиколка за да научим повече за уникалната пустинна екосистема и как бушмените са оцелели в суровите условия на пустинята.
По желание: Трансфер до Дедвлай

Ден 6. Свакопмунд
След кратка спирка за снимки на Тропика на Козирога, продължаваме пътя си към Атлантическото крайбрежие на Намибия и столицата на приключенията Свакопмунд. Точно преди да пристигнем в Свакопмунд , спираме в лагуната Уалвис Бей по пътя, където често може да се види фламинго. Ще бъдете информирани за много допълнителни дейности и атракции и имате време да разгледате града преди вечерята (по желание) в един от местните ресторанти.

Ден 7. Свакопмунд
Целият ден е свободен и може да се отпуснете, да изследвате района или да участвате в някои от многобройните дейности, които можете да намерите тук като разходка с АТВ по дюните или тандемен полет с парашут. При скачане с парашут в ясен ден можете да видите целия път до следващата ни спирка!
Разходка по магазините в Свакопмунд и спокоен обяд също са чудесен начин да прекарате деня си.
По желание: разходка с АТВ, спускане с борд по дюните, скачане с парашут, вечеря навън и т.н.

Ден 8. Шпицкопе
Оставяме крайбрежието зад гърба си и продължаваме през пустошта до планината Шпицкопе. Огромни гранитни монолити оформят иначе плоския релеф. Устройваме лагер в дивата равнина в подножието на планината. Този следобед нашия водач ще ни отведе на обиколка пеша за опознаването на уникалните скални образувания . По- приключенски настроените сред нас може да се отправят на планински преход за зашеметяващи гледки.

Ден 9. Племената Химба
След кратка разходка рано сутринта, продължаваме на север и караме към Каманджаб. Днес имаме възможност да усетим живота в едно племе химба. Това са пасторални хора, които се препитават предимно с отглеждане на говеда или кози. Те са лесно разпознаваеми по уникалния им стил на обличане. Химба са изключително усърдни в пазенето на своите корени, но също са много любопитни спрямо посетителите на дома им.

Ден 11-10. Национален парк Етоша
Етоша е място за наблюдение на някои от най-уникалните диви животни в Африка. Редките тревни площи дават големи възможности да видите животни, които обикновено са скрити в гъста растителност. Дори може да видим някои от най- удивителните животни, пресичащи пътя пред нашия бус! Ще отидем на няколко сафарита и ще прекарваме вечерите край водните басейни, където много животни идват да пият вода по тъмно и ще може да направим отлични снимки.

Ден 12. Виндхук
След ранно сутрешно сафари тръгваме към Виндхук, столицата на Намибия. По пътя ще спрем при популярен пазар за местни занаяти, където можете да вземете ръчно изработени сувенири на бартер. Виндхук е не само столица, но и културен, социален и икономически център на Намибия. При пристигането ни във Виндхук, нашият водач ще ни отведе на кратка обиколка на града. Възможност за вечеря навън (по желание).

Ден 13. Ботсвана – Ганзи
Тръгваме рано, преминаваме в Ботсвана и караме към Ганзи. След като си устроим лагера се срещаме с местното бушменско племе (Сан) и се опитваме да научим някои традиционни племенни танци. По желание: Разходка с бушмен

Ден 14. Ганзи - Етша
Тази сутрин имате възможност да отидете на разходка с бушмен (по желание) преди да продължим към Етша и да се впуснем в изследване на дивото. Етша е изходен пункт към делтата на Окаванго и следобед ще се подготвим за тази екскурзия като опаковаме малки чанти за двудневна екскурзия. Възможно е да се направи панорамен полет над делтата на Окаванго (по желание, ако има време). Прекарваме нощта в къмпинг на брега на красива лагуна.

Ден 15-16. Делтата на Окаванго
Тази сутрин се отправяме към делтата първо с лодка, след което с камион. Прекарваме две нощи в къмпинг сред дивата природа и, ако нивото на водата позволява, ще вземем мокоро (традиционно кану) за разходка из делтата. Също така ще правим разходки сред природата, с надеждата да видим диви животни в естествената им среда.

Ден 17. Делтата на Окаванго - Каприви (Намибия)
Оставяме делтата зад гърба ни и пътуваме в посока Намибия. Нощуваме в къмпинг на брега на река Окаванго в местността Каприви в североизточна Намибия.

Ден 18. Каприви (Намибия) - Национален парк Чобе (Ботсвана)
Пътуваме до Чобе и този следобед ще се насладим на разходка с лодка по реката на залез слънце, тъй като животните се виждат най-добре от река Чобе. Слонове, хипопотами, крокодили и много други същества живеят в Чобе, така че винаги бъдете готови с фотоапаратите.

Ден 19. Зимбабве - Виктория Фолс
При пристигането ни в град Виктория Фолс, имаме време да планираме приключенски дейности за следващия ден, преди да посетим величествения водопад Виктория и да се насладим на грохота на могъщата Замбези. По желание, можем да организираме вечеря, на която да си кажем довиждане с всички нови приятели.
По желание: сутрешно сафари в Чобе, Круиз по Замбези на залез слънце

Ден 20. Водопад Виктория
Официално турът завършва след закуска, но повечето хора прекарват деня в рафтинг по белите пенливи води – приключение, което не е за изпускане! Тук имате избор измежду много вълнуващи алтернативи като разходка с лъвове или бънджи скок от моста, който свързва Зимбабве със Замбия.
По желание: целодневен рафтинг по река Замбези, полет с хеликоптер над водопада, целодневно приключение с борд по реката (в плитки или дълбоки води), круиз по залез слънце, бънджи скок (соло), сутрешно или следобедно сафари за наблюдение на лъвове или слонове.

Цената включва: ►19 нощувки в палатки за двама ►храна: 19 закуски, 17 обяда и 15 вечери ►професионални местни английско-говорещи водачи ►транспорт със специално пригоден бус за сафарита ► забележителности и дейности по програма

Цената не включва: ►международни самолетни билети (при запитване ще ви дадем цена) ►лични разходи, например за алкохол, междинни хранения, сувенири ►бакшиши ►всички дейности по желание споменати или не в програмата ►настанямане преди и след тура ►трансфери от и до летището ►мед. застраховка ►разходи за визи

Цени на допълнителни услуги: ►доплащане за настаняване в бунгало: 880 евро ►доплащане за самостоятелно настаняване: 90 евро (палатка) / 350 евро (бунгало)  ►настаняване преди/след пътуването в Кейп Таун и Виктория Фолс: по запитване ►трансфер от летището в Кейп Таун/до летището във Виктория Фолс: по запитване

Визи: Можем да съдействаме с изваждането на визи за Намибия, Зимбабве и ЮАР. Българите нямат нужда от виза за Ботсвана. Кандидатсването за виза за ЮАР става лично в посолството на страната в София. За виза за Зимбабве се кандидатства онлайн, а плащането става на граничния пункт. Можем да съдействаме за издаване на виза за Намибия, която се издава от посолството на страната във Виена.

Ваксинации: Ваксинация против жълта треска не се изисква за това пътуване. Препоръчваме профилактика против малария. Рискът от заразяване с малария в Северна Намибия е много нисък, но се повишава докато пътуваме на север към Зимбабве.

Практическа информация: ►Храна: всички ястия се приготвят и сервират на място около буса на специално пригодени маси ►Климат: Слънцето е много силно. Моля, използвайте лосион със слънцезащитен фактор мин. 30 и носете шапка. Трябва да се пият най-малко три литра вода на ден, за да се избегне обезводняване. Може също така да стане много студено през зимните месеци по този маршрут ► Пристигане / заминаване: Моля, бъдете на изходния пункт на тура един ден преди началото му. Така ще се избегнат всякакви непредвидени проблеми. Също така препоръчваме да резервирате полета си на връщане един ден след официалния край на тура. ►Продължаване на пътуването: след края на този тур може да продължите с наземен транспорт до Йоханесбург, посещение на Национален парк Кругер, Обиколка на Зимбабве и приключенски пътешествия в Източна Африка ►Валута и банки: Южноафрикански ранд и щатски долар са най-широко използваните валути по този маршрут. Кредитните карти не винаги могат да бъдат използвани - особено в отдалечените райони. USD банкноти, отпечатани преди 2004 г. (т.е. от стария вид банкноти) не се приемат и на много места няма да приемат банкноти от USD 100 затова се уверете, че носите малки банкноти. В Ботсвана местната валута е пула. Можете да обмените ранд или долар за пула, когато влезете Ботсвана. Банкоматите не винаги работят в Ботсвана.

 


Галерия


Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) (Оценка 4.65 / 5 базирана на 212 мнения.)
Цена
3695 BGN
Продължителност
20 дни
Статус
Отворено за записване
Цена
3695 BGN
Продължителност
20 дни
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Цена със сам. билет. 5500 BGN
Големина на групата
Min. 1 person
Reservation System Code
Africa_N
Допълнителна информация
Цената е базирана на обменен курс български лев / южноафрикански ранд към 28 ноември 2016 - 1 BGN = 7.5 ZAR. При промяна в обменния курс, цената може да бъде корегирана.
Мадагаскар - осмият континент 3548 BGN, 14 дни

Мадагаскар - осмият континент

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
Сомалиленд и Джибути - пътуване обратно във времето 3430 BGN, 12 дни

Сомалиленд и Джибути - пътуване обратно във времето

Елате с нас на пътешествие до най-вълнуващите места в Африканския Рог: Сомалиленд – държава,...
Зад завесата на традиционния ислям: Открийте Саудитска Арабия! 5860 BGN, 8 дни

Зад завесата на традиционния ислям: Открийте Саудитска Арабия!

Саудитска Арабия е една от най-енигматичните и затворени страни и е равносилно на чудо, ако успеете...
Покажи всичко» Новини и обновления

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка....


19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до...


13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи...