Coronavirus (COVID-19) travel update

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 3685 BGN, 20 дни

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари

Представете си километри пясък, който се простира докъдето ви стига погледа – древен, загадъчен и забележително непреходен. Докато пътуваме в пустинята Намиб ни обладава чувството за натрапчива празнота и интригуваща пустота, а всъщност тук има постоянно развиваща се екосистема от флора и фауна. Още от каменната ера тук са живели хора, а свидетелства за това са удохотворените скални рисунки в Шпицкопе. Посещаваме племената Химба в Намибия и Сан Бушмен в Ботсвана, където се докосваме до ежедневието и традициите им и научаваме как оцеляват в тези сурови условия, като живеят в хармония с природата. В контраст на приключенията ни в пустинята, се потапяме във водния свят на Делтата на Окаванго с лабиринти от лагуни, езера и скрити канали изобилстващи от диви животни. От борда на корабчето в Национален парк Чобе се наслаждаваме на птици и слонове, а в края на пътуването дъхът ни спира от грохота на мощната река Замбези падаща в тясната клисура - пред очите ни е самият водопад Виктория. Това пътуване е приключение, което трябва да се преживее поне веднъж в живота!

Моля обърнете внимание, че посочената цена е за вариант с настаняване в палатка в специално-разработени къмпинги по маршрута на тура. Има възможност и за настаняване в двойни бунгала, като допълнителното доплащане ще намерите в параграфа допълнителни разходи след програмата !

Забележителности:

Пустинята Намиб - една от най-старите и най-големите пустини в света известна със своите огромни червени дюни
Племената Химба – те са сред най-фотографираните хора в света, заради техния поразителен външен вид и традиционен начин наживот
Национален парк Етоша – поради изключително разнообразния животински свят, това е един от най-добрите и важни резервати за диви животни в южната част на Африка
Делтата на Окаванго – в някои райони на делтата може да се направят особено зрелищни кадри на хищници в действие
Водопада Виктория – едно от Седемте чудеса на света и истински красив обект от Световното наследство (ЮНЕСКО)

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ НА ПЪТУВАНЕТО

 


 

Ден 1. ЮАР - Планински район Седарберг
Оставяме Кейптаун зад гърба си и първана ни спирка е при Тейбъл Вю за да направим снимки на планината Тейбъл. При пристигането в лагера се отправяме на обиколка с водач в района на Седарберг. По-късно тази вечер, водачът ще ни даде пълна информация за предстоящото пътуване.

Ден 2. Намакаленд – Река Гариеп
Ставаме рано и се отправяме на север през далечния град Спрингбок, известен най-вече със своите диаманти, мед и пролетни цветя. След това устройваме лагер, разположен точно до границата с Намибия. Лагерът е разположен на брега на реката, която разделя Република Южна Африка от Намибия.

Ден 3. Намибия – река Гариеп – Каньон Фиш Ривър
Тази сутрин имаме шанса да опознаем красивата долина на реката с кану или просто да се отпуснем в лагера. След обяд преминаваме границата и пътуваме до каньона Фиш Ривър. След живописна разходка по ръба на каньона ни очаква вечеря на залез слънце. Това е една фантастична възможност за снимки.
По желание: Полудневно приключение с кану.

Ден 4. Каньон Фиш Ривър –
Ранно ставане и поемаме по пътя до ръба на Каньон Фиш Ривър. Пристигаме навреме, за да хванем сутрешните слънчеви лъчи проникващи през каньона. След разходка по ръба на каньона, и продължаваме на запад и насочваййки се към към Кейтмансхоп. Нашият следобед ще бъде прекаран в заобикалящата го дървесна гора и гигантската детска площадка, наречена така заради начина, по който масивните долеритни камъни са поставени един върху друг, създавайки скални образувания и серия лабиринти.
Ден 5. Национален парк Намиб – Науклуфт
Пристигаме в Национален парк Намиб - Науклуфт и устройваме лагер, а след това се наслаждаваме на кратка екскурзия в каньона Сесрием. Тази вечер се радваме на небето осеяно със звезди и на тишината на пустинята Намиб, от време на време прекъсвана от воя на чакал или на един уникален гущер – лаещия гекон!

 

Ден 6. Дюни Сосувлай – Национален парк Намиб – Науклуфт
Днес е най-ранното ни ставане за де се приготвим за нашата екскурзия до Дюна 45, където ще посрещнем изгрева. След това, ще имаме възможност да посетим Сосувлай. По-късно с местен водач се отправяме на обиколка за да научим повече за уникалната пустинна екосистема и как бушмените са оцелели в суровите условия на пустинята.
По желание: Трансфер до Дедвлай

Ден 7. Свакопмунд
След кратка спирка за снимки на Тропика на Козирога, продължаваме пътя си към Атлантическото крайбрежие на Намибия и столицата на приключенията Свакопмунд. Точно преди да пристигнем в Свакопмунд , спираме в лагуната Уалвис Бей по пътя, където често може да се види фламинго. Ще бъдете информирани за много допълнителни дейности и атракции и имате време да разгледате града преди вечерята (по желание) в един от местните ресторанти.

Ден 8. Свакопмунд
Целият ден е свободен и може да се отпуснете, да изследвате района или да участвате в някои от многобройните дейности, които можете да намерите тук като разходка с АТВ по дюните или тандемен полет с парашут. При скачане с парашут в ясен ден можете да видите целия път до следващата ни спирка!
Разходка по магазините в Свакопмунд и спокоен обяд също са чудесен начин да прекарате деня си.
По желание: разходка с АТВ, спускане с борд по дюните, скачане с парашут, вечеря навън и т.н.

Ден 9. Шпицкопе до Брандберг
Оставяме крайбрежието зад гърба си и продължаваме през пустошта до планината Шпицкопе. Огромни гранитни монолити оформят иначе плоския релеф. Устройваме лагер в дивата равнина в подножието на планината. Този следобед нашия водач ще ни отведе на обиколка пеша за опознаването на уникалните скални образувания . По- приключенски настроените сред нас може да се отправят на планински преход за зашеметяващи гледки.

Ден 10. Брандберг – „Бялата госпожа”
Брандберг ( Горящите планини) са считани за най- високите в Намибия, именно там се намира известната „ Бяла Госпожа”, една от над 45 000 скални рисунки в региона. Сутринта ще направим трекинг 1 час, за да видим рисунките, които са около на около 2000г. След това посещение продължаваме към региона на Каманджаб.

Ден 11-12. Национален парк Етоша
Етоша е място за наблюдение на някои от най-уникалните диви животни в Африка. Редките тревни площи дават големи възможности да видите животни, които обикновено са скрити в гъста растителност. Дори може да видим някои от най- удивителните животни, пресичащи пътя пред нашия бус! Ще отидем на няколко сафарита и ще прекарваме вечерите край водните басейни, където много животни идват да пият вода по тъмно и ще може да направим отлични снимки.

Ден 13. Виндхук
След ранно сутрешно сафари тръгваме към Виндхук, столицата на Намибия. По пътя ще спрем при популярен пазар за местни занаяти, където можете да вземете ръчно изработени сувенири на бартер. Виндхук е не само столица, но и културен, социален и икономически център на Намибия. При пристигането ни във Виндхук, нашият водач ще ни отведе на кратка обиколка на града. Възможност за вечеря навън (по желание).

Ден 14. Ботсвана – Ганзи
Тръгваме рано, преминаваме в Ботсвана и караме към Ганзи. След като си устроим лагера се срещаме с местното бушменско племе (Сан) и се опитваме да научим някои традиционни племенни танци. По желание: Разходка с бушмен

Ден 15. Ганзи - Маун
Тази сутрин имате възможност да отидете на разходка с бушмен (по желание) преди да продължим към Маун и да се впуснем в изследване на дивото. Маун е изходен пункт към делтата на Окаванго и следобед ще се подготвим за тази екскурзия като опаковаме малки чанти за двудневна екскурзия. Възможно е да се направи панорамен полет над делтата на Окаванго (по желание, ако има време). Прекарваме нощта в къмпинг на брега на красива лагуна.

Ден 16. Делтата на Окаванго
Тази сутрин се отправяме към делтата първо с лодка, след което с камион. Прекарваме една нощ в къмпинг сред дивата природа и, ако нивото на водата позволява, ще вземем мокоро (традиционно кану) за разходка из делтата. Също така ще правим разходки сред природата, често могат да се наблюдават диви животни в естествената им среда.

Ден 17. Делтата на Окаванго - Ната (Ботсвана)
Оставяме делтата зад гърба ни и пътуваме в посока Намибия. Нощуваме в къмпинг град Ната. При пристигане в Ната след настаняване се отправяме на сафари в резерват Ната, който формира размножителната площ за множество водни птици, включително пеликани и фламинго.

Ден 18. Ната (Ботсвана) - Национален парк Чобе (Ботсвана)
Пътуваме до Чобе и този следобед ще се насладим на разходка с лодка по реката на залез слънце, тъй като животните се виждат най-добре от река Чобе. Слонове, хипопотами, крокодили и много други животни живеят в Чобе, така че винаги бъдете готови с фотоапаратите.

Ден 19. Зимбабве - Виктория Фолс
При пристигането ни в град Виктория Фолс, имаме време да планираме приключенски дейности за следващия ден, преди да посетим величествения водопад Виктория и да се насладим на грохота на могъщата Замбези. По желание, можем да организираме вечеря, на която да си кажем довиждане с всички нови приятели.
По желание: сутрешно сафари в Чобе, Круиз по Замбези на залез слънце

Ден 20. Водопад Виктория
Официално турът завършва след закуска, но повечето хора прекарват деня в рафтинг по белите пенливи води – приключение, което не е за изпускане! Тук имате избор измежду много вълнуващи алтернативи като разходка с лъвове или бънджи скок от моста, който свързва Зимбабве със Замбия.
По желание: целодневен рафтинг по река Замбези, полет с хеликоптер над водопада, целодневно приключение с борд по реката (в плитки или дълбоки води), круиз по залез слънце, бънджи скок (соло), сутрешно или следобедно сафари за наблюдение на лъвове или слонове.

 

 

 

 

 

 

 

 


Цената включва:
19 нощувки в специални къмпинг палатки
хранения: 19 закуски; 19 обяда; 19 вечери
лицензиран англоговорящ водач
транспорт в специализиран сафари камион
всички активности посочени по- горе

Цената не включва:
Международни полет
разходи от личен характер- алкохол; сувенири и тн.
бакшиши
настаняване преди и след тура
трансфери от/до летище
застраховки
визи

Допълнителни услуги:
Настаняване в лоджове – 1080 евро
доплащане за единична палатка 75 евро/ стая в лодж 440 евро,


Галерия


Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) (Оценка 4.65 / 5 базирана на 282 мнения.)
Цена
3685 BGN
Продължителност
20 дни
Допл. единична стая:
167 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
3489 BGN
Продължителност
20 дни
Допл. единична стая:
137 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Цена без сам. билет 3430 BGN
Големина на групата
Min. 1 person
Reservation System Code
Africa_N
В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан 1372 BGN, 8 дни

В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан

Историята на Узбекистан е като бушуваща пясъчна буря, която при всяко затишие оставя за кратко...
Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан) 1940 BGN, 11 дни

Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан)

Хунза е планинска долина в северен Пакистан, която свързва Пакистан с Китай през прохода...
Мадагаскар - осмият континент 3381 BGN

Мадагаскар - осмият континент

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
Покажи всичко» Новини и обновления

07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...