Coronavirus (COVID-19) travel update

По делтата на река Окаванго, водопадa Виктория и Йоханесбург (сафари)

По делтата на река Окаванго, водопадa Виктория и Йоханесбург (сафари) 2117 BGN, 9 дни

Насладете се на едни от най-добрите райони за наблюдение на диви животни в Южна Африка - Делтата на Окаванго и Национален парк Чобе

Започваме пътешествието си с водопада Виктория, където можете да се насладите на рафтинг, скок с бънджи и на невероятните гледки. След това се отправяме към Национален парк Чобе в Ботсвана, където правим круиз по реката за да наблюдаваме как слоновете си играят само на метри от нас. Вечерта ще фотографираме хипопотами и крокодили от нашето "мокоро" (традиционно издълбано кану) из делтата на Окаванго. Очаква ни резервата Кама Райно, където ще се разходим със сафари-джип и отново ще се насладим на красотата на природата. Нашето пътуване свършва в Йоханесбург. Има възможност турът да се направи и в обратна посока - от Йоханесбург до водопада Виктория.

Моля обърнете внимание, че посочената цена е за вариант с настаняване в палатка в специално-разработени къмпинги по маршрута на тура. Има възможност и за настаняване в двойни бунгала, като допълнителното доплащане ще намерите в параграфа допълнителни разходи след програмата !

Забележителности:

♦ Водопада Виктория – едно от Седемте чудеса на света и истински красив обект от Световното наследство (ЮНЕСКО)
♦ Делтата на Окаванго – в някои райони на делтата може да се направят особено зрелищни кадри на хищници в действие
♦ Национален парк Чобе – наблюдение на диви животни и речен круиз
♦ Маун - петият най-голям град в Ботсвана е известен като туристическата й столица
♦ Йоханесбург- всичко в града е по-динамично и разнообразно от където и да е било в Африка

 


План на пътуване:

Ден 1. Зимбабве - Водопада Виктория
Днес посещаваме страхотния водопад Виктория на величествената река Замбези. Тъй като нощуваме във Виктория Фолс тази вечер, имаме достатъчно време да разгледаме водопадите и на направим невероятни снимки на специалните панорамни места. Може също да се включите в някои от допълнителните приключения като рафтинг или скок с бънджи.

Ден 2. Водопада Виктория - Касане (Ботсвана) - Национален парк Чобе
Днес се отправяме към Касане, разположен на брега на река Чобе. Ще се насладим на магична разходка по реката по залез слънце. Слонове, хипопотами, крокодили, антилопи и много други животни живеят в Национален парк Чобе, затова дръжте фотоапаратите винаги готови.

Ден 3. Национален парк Чобе - Каприви (Намибия)
Тази сутрин ставаме рано за да направим сутрешно сафари за наблюдение на диви животни в Национален парк Чобе. След това потегляме към Намибия и минаваме през Каприви (Намибия), което е крайната ни спирка за деня. Красив залез ни очаква в нашия лагер, разположен близо до делтата. Реките водещи към делтата на Окаванго не се вливат в океана, а в пустинята Калахари, формирайки най-голямата вътрешна делта в света.

Ден 4. Каприви (Намибия) - Делтата на Окаванго (Ботсвана)
Сутринта се качваме на самолетите и се отправяме към делтата. След изключителен полет със страхотни гледки, пристигаме в базата ни за следващите 2 дни. През това време ще се насладим на красотата на природата - ще правим разходки и ще изследваме делтата с т.нар. "мокоро" - традиционно кану. Мястото е наистина магично и заради множеството диви животни, които не са свикнали на човешко присъствие. Нощувка в къмпинг.

Ден 5. Делтата на Окаванго
Денят е посветен на изследване на района на Делтата с мокоро и пеша. Ще имате възможност и за дейности по желание в зависимост от сезона. Делтата на Окаванго не е  просто чудо на природата, но е и една от най-големите диви райони в света. Нощувка в къмпинг.

Ден 6. Делтата на Окаванго - Маун
Оставяме делтата зад нас и се отправяме обратно за Маун. Сенчестите балдахини около лоджа предоставят възможност за наблюдение на птици от комфорта на басейна. Ще срещнем различни видове екзотични птици, а вечерта ще се съберем с групата около огъня за да споделим преживяванията досега си в дивата Африка.

Ден 7. Маун - централната част на Калахари
Тази сутрин имаме възможност за панорамен полет над Делтата на Окаванго преди да се отправим към района Ганзи в пустинята Калахари. Пустинята Калахари е дом на племето Сан и престоят ни там ще ни даде възможност да научим повече за тези очарователни коренни жители. Вечерта ще се докоснем до културата им, известна с богатите си традиции в песните, танците и разказването на истории. 

Ден 8. Калахари - Канг
Започваме деня с разходка начело с местни водачи от племето Сан, които ще ни въведат в тайните на оцеляването в пустинята. Номадите от племето сан са ловци-събирачи и съхраняват богати познания относно растенията и животните, които са неизменна част от техния начин на живот.  Ще вземем частица от това знание с нас, като се отправяме следобед на юг по магистралата Транс-Калахари към мястото ни за нощувка в малкия град Канг в периферията на пустинята.

Ден 9. Канг - Йоханесбург

Очаква ни дълъг път днес. Отправяме се към Йоханесбург и Южна Африка, пресичаме границата с ЮАР и след дълго, но живописно пътуване пристигаме в Йоханесбург. "Златният град" на Африка предлага различни забележителности и развлечения. Край на програмата.

Цената включва: ►нощувки в палатки за двама в специално пригодени къмпинги по маршрута ►храна: 8 закуски, 8 обяда и 8 вечери (освен ако не е посочено изрично, всички ястия се приготвят и сервират на място около буса на специално пригодени маси) ►транспорт според програмата ►английскоговорещ местен водач ►вход за Национален парк Водопад Виктория ►круиз с лодка в Национален парк Чобе ►сафари за наблюдение на диви животни в Национален парк Чобе

Цената не включва: ►международни самолетни билети ►застраховки ►трансфери от и до летището ►бакшиши ►настаняване във Виктория Фолс и Йоханесбург ►визи ►храна и напитки, неспоменати по-горе ►лични разходи ►екскурзии и атракции по желание

Цени на допълнителни услуги: ►доплащане за настаняване в бунгало: 330 евро ►доплащане за самостоятелно настаняване: 45 евро (палатка) / 210 евро (бунгало)

Практическа информация: Водачът ще пазарува и ще приготвя храната, а групата трябва да участва в разтребването и миенето на съдове.

Визи: За българи са необходими визи за ЮАР, Зимбабве и Намибия. За Южна Африка виза се вади в посолството на страната в София и струва 84 лв (консулска такса), изисква се лично посещение в посолството. За Зимбабве виза се получава на граничния пункт след предварително одобрение получено по мейл (30 щ.долара, които се заплащат на място). За Ботсвана не е необходима виза. За Намибия визата се вади в посолството във Виена и струва 65 евро. Визовите изисквания може да се променят по всяко време без наше знание. 

Ваксинации: Препоръчва се ваксинация против жълта треска. Ако полетът ви минава през страни с риск от зараза, се изисква сертификат за ваксинация против жълта треска на летището. Препоръчва се профилактика против малария.

 


Галерия


По делтата на река Окаванго, водопадa Виктория и Йоханесбург (сафари) (Оценка 4.85 / 5 базирана на 291 мнения.)
Цена
2117 BGN
Продължителност
9 дни
Допл. единична стая:
137 BGN
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
2117 BGN
Продължителност
9 дни
Допл. единична стая:
137 BGN
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
2117 BGN
Продължителност
9 дни
Допл. единична стая:
137 BGN
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
2117 BGN
Продължителност
9 дни
Допл. единична стая:
137 BGN
Статус
Гарантирани заминавания

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Цена без сам. билет 2254 BGN
Големина на групата
Max. 18 people
Reservation System Code
Africa_N
Най-доброто от Кения 3097 BGN, 9 дни

Най-доброто от Кения

 Кения е една от онези дестинации, за които можем откровено да кажем, че си имат всичко. Тя е...
Мадагаскар - осмият континент 3587 BGN, 14 дни

Мадагаскар - осмият континент

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
Боливия и Перу - пътешествие в земите на инките. Групов тур с български водач 4606 BGN, 16 дни

Боливия и Перу - пътешествие в земите на инките. Групов тур с български водач

Почувствайте хипнотичния ритъм на Южна Америка - обвит в мистицизъм, ще го усетите между...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...