Сафари за авантюристи - от Найроби до Кейптаун за 40 дни (къмпинг)

Сафари за авантюристи - от Найроби до Кейптаун за 40 дни (къмпинг) 10525 BGN, 40 дни

Спиращо дъха приключение в Африка за хора с младежки дух и отворено сърце!

Епично пътешествие от Найроби (Кения) до Кейпнтаун (ЮАР), което включва най-впечатляващите забележителности в Африка. Наблюдаваме диви животни в резерватите Серенгети и Нгоронгоро в Танзания, разпускаме на белите пясъчни плажове на остров Занзибар, гостуваме на масаите, гмуркаме се в третото по големина езеро в Африка, возим се на мокоро в Делтата на Окаванго, любуваме се на изгрева от върха на дюна в пустинята Намиб.  Разбира се, няма да пропуснем грохота на внушителния водопад Виктория и уникалните възможности за наблюдение на диви животни в Национален парк Етоша. Вземете със себе си жаждата за приключения и се потопете в магията на Африка!

Моля обърнете внимание, че посочената цена е за вариант с настаняване в палатка в специално-разработени къмпинги по маршрута на тура. Има възможност и за настаняване в двойни бунгала, като допълнителното доплащане ще намерите в параграфа допълнителни разходи след програмата !

Забележителности:

Дюните Сосусвлай - червените дюни, за които се говори, че са най-високите в света, рисуват спираща дъха картина, когато червеният им цвят се среща със синевата на небето
Делтата на Окаванго - най-голямата делта в сушата
Водопада Виктория - едно от Седемте чудеса на света и истински красив обект от Световното наследство (ЮНЕСКО)
Остров Занзибар - обект на африканско, арабско и португалско влияние, Занзибар кипи от живот с палитра от различни култури и народности
Национален парк Серенгети - най-фотографираният и филмиран резерват за диви животни в Африка 
Езерото Малави - водите му изобилстват с повече морски обитатели отколкото което и да е друго езеро в света и предлага невероятни възможности за гмуркане


План на пътуване:   

 Ден 1. Найроби - Аруша (Танзания)
Отпътуваме от оживената столица на Кения и пресичаме границата с Танзания. Дестинацията ни е Аруша, където ще пренощуваме. Следобед ще имаме време за местния музей Масай Мара и парка на змиите. Тези, които са закупили допълнителен пакет за Серенгети ще имат среща с местния си водач, за да се подготвят за пътуването си в един от най-популярните и красиви паркове в Африка.

 Ден 2. Карату
Кратко пътуване до Карату. След като пристигнем, нашият водач ще ни запознае с целодневната екскурзия в кратера на Нгоронгоро. Карату е чудесно разположен и предлага много възможности за малки екскурзии. (Тази сутрин онези гости, закупили предварително екскурзията по Серенгети ще тръгнат за 4 дневното си приключение).

Ден 3. Екскурзия до кратера Нгоронгоро
Ставаме рано за екскурзия до широкия километри кратер Нгоронгоро, който сега е една огромна зелена площ, създаваща идеални условия за местните жирафи, слонове, лъвове, зебри и всички други класически обитатели на африканската савана. Ако имаме късмет може дори да видим хищници до тревопасни на едно и също място. Ще прекараме цял ден там, а в късния следобед поемаме обратно.

Ден 4. Карату
Тази сутрин ни чака разходка до Слонските пещери. Наричат се така, защото слоновете обичат да ронят важни соли и минерали от стените, използвайки бивните си. По пътя минаваме през недокоснати гори с невероятно дива природа. Останалата част от деня е свободна за почивка в лагера, разходки из селото или посещение на националния парк Маняра.

Ден 5. Аруша
Времето ни в Карату и Нгоронгоро завършва и днес се качваме обратно на джиповете и се връщаме в Аруша. Тези, които заминаха за Серенгети също ще се присъединят към нас. Остатъкът от деня е за почивка и за разказване на интересни истории от преживяното.

Ден 6. Багамойо
Тръгваме рано и се отправяме на юг към Багамойо, който някога е бил център за търговия с роби и означава „оставям сърцето си”. Въпреки че по-голямата част от деня ще мине в пътуване, цяло преживяване е да се движиш по живописните пътища на провинциална Африка.
Тази вечер ще се подготвим за нашата екскурзия в Занзибар, която започва на следващата сутрин.

Ден 7. Каменният град (Занзибар)
Днес оставяме джипа и се качваме на ферибот, който ще ни отведе до Стоун таун („Каменния град”), столицата на Занзибар. Хотелът ни е в центъра на града, известен със своята архитектура и наситени с аромати на подправки пазари. Има редица екскурзии и дейности, които могат да бъдат организирани от вашия водач.

Ден 8. Каменният град
Тази сутрин ще се впуснем в обиколка на града с местен водач, който ще ни разведе из Каменния град. Следобедът е свободен за всякакви занимания. От почивка на плажа през риболов, шнорхелинг, гмуркане с акваланг и други океанни сафарита. А после може да си наемете скутер и да разгледате множеството атракции.

Ден 9. Каменният град
Днес изследваме красивата гора Йозани. За тези, които са пропуснали нещо от града, ще имат на разположение цял следобед, за да си наваксат.

Ден 10. Микуми
Напускаме влажното крайбрежие на Индийския океан и пътуването ни отвежда до национален парк Микуми, четвърти по големина парк в Танзания - дом на лъвове, зебри, антилопите гну, импала, биволи и слонове.

Ден 11. Иринга
Град Иринга е разположен на скала с чудесен изглед към долината на река Руаха и е известен с производството на чай. През центъра на града се връщаме в миналото, разхождайки се из тесните улички сред старинните немски сгради.

Ден 12. Езерото Малави
Днес напускаме Танзания и влизаме в Малави, известна като „Топлото сърце на Африка“. Маршрутът ни изкачва над Голямата рифтова долина през внушителни планински проходи, минавайки край необятни чаени плантации преди да пристигнем в нашия къмпинг на бреговете на езерото Малави, където ще прекараме следващите три дни.

Ден 13. Езерото Малави
От палатката се цопваме направо в езерото. Шнорхелингът в кристалните води ще ни кара да се почувстваме все едно сме в аквариум, заради блестящо цветните тропически цихлиди. Следобедът ще си прекараме в разходка из малкото село Нгала.

Ден 14. Езерото Малави
Тази сутрин се качваме на нашия африкански автобус и потегляме на юг, за да изследваме бреговете на езерото. Ще нощуваме на ново чудесно място, отново на брега.

Ден 15. Езерото Малави
Днес е ден за релакс, идеален за започване на някоя нова книга или да поработим над тена си, а може и водачът да има няколко идеи за атракции наблизо.

Ден 16. Южна Луангва
Тази сутрин се наслаждаваме на последния изгрев на брега на езерото. След това тръгваме към Замбия и националния парк Южна Луангва. След като преминем границата правим кратка спирка в Чипата. След това продължаваме към нашия лагер на брега на реката, където ще посрещнем пък залеза.

Ден 17. Южна Луангва
Паркът е световно известен с чудесните си сафарита. По време на сухия сезон (от април до декември) ще има много оферти за целодневен пешеходен преход, а извън сезона ни чака обиколка с джип за няколко часа. Следобеда ще си направим една “залезна” разходка, за да изпратим слънцето, а след това ще търсим нощните животни като цивети (малък вид, подобен на котка), мангусти, зайци и сови. Понякога се намира дори и язовец.

Ден 18. Петауке
Оставяйки долината Луангва зад нас ще посетим Трайбъл Текстайлс в местността Чипата, която е една от най-големите производители на памук. Любопитните към африканската култура ще имат възможност да се насладят на обиколка на текстилните работилници (от март до декември). Нашата дестинация тази вечер е малкото градче Петауке.

Ден 19. Лусака
Големият Източен път ще но отведе до столицата Лусака. Пътят се вие през провинцията на Замбия, минавайки през селца и природни стопанства. Ще прекосим и пълноводната река Луангва.

Ден 20. Водопадите на Виктория
Точно по следата на нашето Афиканско приключение идва времето за могъщите водопади Виктория. Още следобед ще успеем да ги видим пресичайки моста между Замбия и Зимбабве. Местните го наричат „Musi oa Tunya” „Пушека, който гърми”, заради оглушителната енергия, която идва от падащите 546 кубични метра вода в минута, в дълбоката клисура. Виктория Фолс (английското име на водопада) предлага множество дейности и те могат да бъдат резервирани при пристигане в едноименното градче.

Ден 21. Водопадите Виктория
Днес ще започнем с дозата адреналин, която сме си поръчали от предишния ден, като например сутрешна екскурзия по моста над водопадите, бънджи скок, полет с хеликоптер или рафтинг. За по-спокойния пътешественик има занаятчийски пазари и музеи в градчето.

Ден 22. Касане
Сутринта се отправяме към Ботсвана, чиято граница не е далеч и ще разпънем лагера по устието на река Чобе. А следобед ще си направим разходка с джип из националния парк със същото име. Тук може да видим големи стада слонове и множество антилопи. Вечерта се отправяме на живописна разходка с лодка при залез слънце, тъй като животните се виждат най-добре от реката. Очакват ни слонове, крокодили, хипопотами, антилопи еланд и много други. Денят ще приключи с разходка с лодка и вечеря около огъня.

Ден 23. Ната
Днес потегляме към Ната. По маршрута на юг винаги има шанс да видим диви животни. На пристигане ще можем да резервираме следобедна екскурзия до соленото “езеро” Макгадикгади (Makgadikgadi Pans) - изключително красиво място и резервата Ната, в който гнездят 165 вида птици.

Ден 24. Маун
Пътят към Маун през северните части на соленото “езеро” Макгадикгади е изрисуван с Баобаби. При пристигането си в Маун ще имате възможност да резервирате незабравим живописен полет над делтата на Окаванго (ако времето позволява). Гостите, които са закупили пакет за 2 нощувки - ще бъдат прехвърлени в делтата днес и ще се присъединят отново към групата сутринта на 26-тия ден. Моля, свържете се с вашия консултант за копие на програмата за вашата екскурзия в “Delta Okavang”.

Ден 25. Делта на Окаванго
Най-хубавият начин да изследваме красотата на делтата е като се спуснем с кану по покритите с лилии и тръстики канали и лагуни. Тръгваме рано сутринта! Ще акустираме на няколко островчета, за да се разтъпчем. По делтата може да срещнем слон, жираф, различни видове антилопи и зебра.

Ден 26. Маун до централно Калахари
Пътуваме до централно Калахари, за да се срещнем с нашия местен водач от племето Сан. Ще научим много за тяхната културата, известна с танците, песните и разказването на истории. Сан са едно от малкото останали племена ловци - събирачи, запазили древните си знания за лековити билки, които все още се използват в техните традиции.

Ден 27. Ганзи - Уиндоек
Тръгваме на запад и преминаваме границата с Намибия, пътувайки към столицата Уиндоек.

Ден 28. Уиндоек
Сутринта си правим кратка разходка из центъра на Уиндоек, който е културен, социален и икономически център на Намибия. Следва цял ден път до Национален парк Етоша. Ще си направим лагер в парка.

Ден 29. Национален парк Етоша
Днес имаме цял ден да изследваме парка. Етоша е уникално място за наблюдение на диви животни в Африка, заради ниските си треви. Това дава големи възможности да видим животни, които обикновено са скрити в гъста растителност. Ще спрем около няколко водни басейна, където животните идват да се поят и са най-фотогенични.

Ден 30. Каманджаб
Днес продължаваме да изследваме парка до следобед, когато ще потеглим, а по пътя ще се насладим на планински пейзажи и пресъхнали корита на реки.

Ден 31. Бялата дама на Брандберг
Брандберг или както местните ги наричат - Горящите планини, е най-високия масив в Намибия и е дом на Бялата дама - най-известната сред повече от 45 000 скални рисунки в района. Следобед ще направим едночасов поход, за да стигнем до рисунката, за която се смята, че е на възраст около 2000 години. (Моля, имайте предвид, че походът пресича неравен терен по дефилето на пресъхналата река Цисаб).

Ден 32. Суакопмунд
Днес ще видим уникалният пейзаж на масивните гранитни образувания на кулата Спицкопе (Spitzkoppe), издигащи се на 700 метра височина над пустинните равнини. По тях има рисунки от местното племе Сан, които са живели тук преди много години. След това се отправяме към морския град Суакопмунд, известен с многото си възможности за приключения (разходка с бъги в пустинята, скачане с парашут), интересни кафенета и богатото немско архитектурно влияние.

Ден 33. Суакопмунд
Днес ще се посветим на адреналинозната атмосфера, която Суакопмунд предлага. Повечето дейности включват трансфер от и до хотела. А може и просто да разгледаме града и да опитаме от местната кухня. Суакопмунд предлага всички удобства на едно малко градче и има по нещо за всеки. Градът е чудесна отправна точка за утрешното ни пътуване към пустинята Намиб.

Ден 34. Свакопмунд - Намиб Науклуфт
Тази сутрин правим кратка спирка в залива Уолвис, преди да завием на изток към сърцето на пустинята Намиб. Следобед имаме разходка из дюните с местен екскурзовод, който ще ни запознае с чудесата на тази земя. Препоръчва се да си легнем рано, защото на следващата сутрин ставаме с първи зори.

Ден 35. Сосрием и Сосусвели (Sesriem and Sossusvlei)
Още преди изгрева потегляме към каньона Сосрием, преддверието към пясъчните дюни на Сосусвели. Бързаме да хванем жълто-оранжевите слънчеви лъчи на събуждащото се слънце докато изкачваме известната дюна номер 42. След това се качваме на джипа и навлизаме дълбоко в невероятния пустинен пейзаж на Сосусвели. На връщане ще имаме и повече време да разгледаме каньона.

Ден 36. Keetmanshoop
Днес си правим една лежерната закуска. После събираме бивака и отпътуваме на изток към дестинацията ни за вечерта. По-голямата част от деня ни ще мине в пътуване.

Ден 37. Детската площадка на великаните (Giants’ Playground) / Кювелската гора (Quiver Tree Forest) и Рибния каньон
Нашето африканско приключение продължава с посещение на Кювелската гора, за да видим храсти на по 300 години, които приличат на най-странните дървета, които сте виждали. След това ще минем през Детската площадка на великаните. Името на природното образование идва от начина, по който са подредени масивните камъни, един върху друг - създавайки серия от лабиринти. След това се качваме в автобуса и тръгваме на юг към Айс-Айс. Южна Найроби е известна със своите минерални извори насред пустинния прах. А поредният залез посрещаме на ръба на един от най-големите каньони.

Ден 38. Оранжева река
Като за последен ден в Намибия, ще се разходим до Оранжевата река и ще опънем лагера точно на брега. А следобед има възможност за малко приключение с кану по течението.

Ден 39. Оранжева река - Седерберг
Днес ни очаква дълго пътуване през Норт Кейп до района за отглеждане на плодове и билки в планините Седарберг в Южна Африка. При пристигане в лагера, ще се насладим на дегустация на вина и традиционни ястия. Последна вечер заедно е, затова ще се опитаме да я направим специална.

Ден 40. Седерберг - Кейптаун
В последният ни ден от тура се отправяме към така наречения “град-майка” Кейптаун. Сгушен в прегръдката на живописната планина Тейбъл Маунтин, той е най-красивият град в Южна Африка, пленяващ с удивителна природа, прекрасно крайбрежие и чудесни ресторанти и забележителности. Преди да влезем в града, спираме при Тейбъл Вю, където може да се направят страхотни снимки на Тейбъл Маунтин от другата страна на залива. Турът приключва в центъра на Кейптаун.NB! Това сафари се прави също и в обратната посока със същата програма (начало в Кейптаун и край в Найроби) 

Цената включва: ►39 нощувки в палатки за двама ►храна: 39 закуска, 39 обяда и 39 вечери ►професионални местни английско-говорещи водачи ►транспорт със специално пригоден бус за сафарита ►забележителности и дейности по програма

Цената не включва: ►международни самолетни билети (при запитване ще ви дадем цена) ►лични разходи, например за алкохол, междинни хранения, сувенири ►бакшиши ►всички дейности по желание споменати или не в програмата ►настанямане преди и след тура ►трансфери от и до летището ►мед. застраховка ►разходи за визи

Цени на допълнителни услуги (по заявка): ►доплащане за настаняване в бунгало: 1725 евро ►доплащане за самостоятелно настаняване: 217 евро (палатка) / 845 евро (бунгало) 

Цени на екскурзии по желание: ►4-дневен къмпинг тур в Серенгети: 970 EUR (минимум 4 човека) 

Визи: Българите нямат нужда от виза за Ботсвана. За Кения, Танзания, Замбия и Малави виза може да се получи при влизане на границата. Можем да съдействаме с изваждането на визи за Намибия. За Зимбабве документи се подават онлайн и с потвърждението се получава виза на границата. За виза за ЮАР задължително се подават документи лично в посолството в София.
Виза за Намибия - 110 лв; виза за Зимбабве (на границата): 30 щ. долара; виза за ЮАР: 84 лв

Ваксинации: Необходим е сертификат за ваксинация против жълта треска. Препоръчваме профилактика против малария.

Практическа информация: ►Храна: всички ястия се приготвят и сервират на място около буса на специално пригодени маси ►Климат: Слънцето е много силно. Моля, използвайте лосион със слънцезащитен фактор мин. 30 и носете шапка. Трябва да се пият най-малко три литра вода на ден, за да се избегне обезводняване. Може също така да стане много студено през зимните месеци по този маршрут ►Пристигане / заминаване: Моля, бъдете на изходния пункт на тура един ден преди началото му. Така ще се избегнат всякакви непредвидени проблеми. Също така препоръчваме да резервирате полета си на връщане един ден след официалния край на тура. ►Валута и банки: Щатски долар е най-широко използваната валута по този маршрут. Кредитните карти не винаги могат да бъдат използвани - особено в отдалечените райони. USD банкноти, отпечатани преди 2004 г. (т.е. от стария вид банкноти) не се приемат и на много места няма да приемат банкноти от USD 100 затова се уверете, че носите малки банкноти от $1, $5 и $10 за бакшиши и сувенири. Банкноти от $20 и $50 са най-добри, когато се налага обмяна в местни валути. Само замбийска квача може да се ползва в Замбия. Може да обмените пари в по-големите градове. 
 


Галерия


Сафари за авантюристи - от Найроби до Кейптаун за 40 дни (къмпинг) (Оценка 4.67 / 5 базирана на 330 мнения.)
Цена
10525 BGN
Продължителност
40 дни
Допл. единична стая:
372 BGN
Статус
Отворено за записване
Цената е превалутирана към курс 1 EUR = 0.061 EUR към Април 2022

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Големина на групата
Max. 20 people
Reservation System Code
Africa_N
Групов тур в Иран с български водач, 10 дни 1607 BGN, 10 дни

Групов тур в Иран с български водач, 10 дни

Едно културно пътешествие, което ще ви покаже както модерен Иран, така и приказната древна...
Най-доброто от Колумбия. Групов тур с български водач 3504 BGN, 11 дни

Най-доброто от Колумбия. Групов тур с български водач

Цветни колониални градове, обширни кафени плантации и девствени карибски плажове - това е топлият...
5-те Стана - по стъпките на Чингиз Хан 3881 BGN, 21 дни

5-те Стана - по стъпките на Чингиз Хан

Последвайте стъпките на Чингиз Хан докато пътувате сред обширни пустини, тревисти степи, плодородни...
Покажи всичко» Новини и обновления

23.05.2022 15:42

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.089-5777-C01

На 23.05.2022 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор BG16RFOP002-2.089-5777-C01 по проект с наименование „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020, по процедура...


11.11.2021 15:13

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 2)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


11.11.2021 14:20

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 1)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...