За фирмата

Нашата история

Пенгуин Травел e агенция, създадена през 1989г. от Димитър Попов в Копенхаген, Дания. Мисията на агенцията в първите години от съществуването ѝ е да покаже красотата на необичайните дестинации на датските пътешественици, затова започва да предлага дестинациии като Монголия, държави в Африка и в Близкия изток, както и Русия, която в този период започва да приема туристи от Западна Европа. Можете да прочететe повече за историята на Димитър и първите години на агенцията (на английски) тук. 

През годините Пенгуин Травъл започва да добавя все повече дестинации и различни типове продукти към портфолиото си. Днес предлагаме пътешествия в над 80 дестинации по света, като някои от тях са наистина трудно достъпни. Днес фирмата оперира както на датския, така и на българския и на международния пазар. В последните 30 години сме имали клиенти от над 30 различни държави. 
Едно нещо обаче продължава да е неразделна част от нас - в Пенгуин Травъл продължаваме да се ръководим от нестихващия си откривателски дух и  основният ни фокус продължават да бъдат далечни и все още слабо-познати дестинации. Вярваме, че срещата с отдалечени и коренно различни култури има изключително обогатяващ ефект за всеки пътешественик, затова и крайната ни цел е да направим този тип пътувания достъпни за повече хора.

Нашите турове
Днес Пенгуин Травъл предлага пътешествия в 6 основни категории:

 • обиколки и културни пътешествия
 • африкански сафарита
 • трекинг и планински експедиции в България и по света
 • конна езда в България и по света
 • велопътешествия в България и Европа
 • индивидуални културни обиколки

Нашите гарантирани турове са за хора от цял свят, обединени около идеята да пътуват и откриват света. Те се провеждат на английски език, като това създава възможност за комуникация и връзка с хора от различни култури и етноси, с разнообразен житейски и професионален опит.
Фокусът ни е върху индивидуални и приключенски пътувания в малки групи (4-18 души), които дават много свобода, осигуряват безопасност, сигурност и максимално точното предварително планиране, за да се постигне пълноценно изживяване на нашите турове.
Тук можете да видите нашите гарантирани заминавания.

Нашият екип
Нашият малък екип се състои от мотивирани професионалисти с разнообразен опит и познание, които споделят обща страст за пътуване и опознаване на далечни култури. Вижте повече за екипа ни тук. 

Мнения на клиенти
Можете да прочетете ревюта от нашите клиенти на следните места:

 • Tour Radar: прочетете тук 
 • Trustpilot: прочетете тук
 • Penguin Travel: прочетете тук
   

Как да се информирате за новите ни програми и промоции?

Най-добрият начин да сте в крак с новите ни програми, промяна в статуса на планираните пътувания и промоции е да се абонирате за нашия бюлетин тук. Изпращаме имейли веднъж или два пъти седмично с нови програми и актуализации на статуса на публикуваните пътешествия. 
Можете също да ни последвате в социалните медии: Instagram/Facebook.

 

„Пенгуин Травъл“ ЕООД приключи проект № BG16RFOP002-2.073-4006 „Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19“, по процедура на подбор на проекти BG16RFOP002-2.073 „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“, по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 с финансовата подкрепа на Европейския фонд за регионално развитие.
Главна цел на проекта: Осигуряване на оперативен капитал за българските микро и малки предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19.
Описание на проекта: Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19
Резултат: Постигнат положителен ефект за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 и стабилност на работните места.
Обща стойност: 10 000,00 лв., от които 8 500,00 лв. европейско и 1 500,00 лв. национално съфинансиране.

Живописният Оман 2391 BGN, 7 дни

Живописният Оман

Потопете се в магията на Оман - незабравима комбинация от история, пустиня и море. От високи...
Открийте непознатата Ангола 3371 BGN, 9 дни

Открийте непознатата Ангола

Ангола е южноафриканска държава, на чиято територия се среща голямо климатично разнообразие –...
Пътешествие по бреговете на Мозамбик 2254 BGN, 8 дни

Пътешествие по бреговете на Мозамбик

Живописни плажове с бял пясък, приятен крайбрежен климат, очарователна култура и население от...
Покажи всичко»

Новини и обновления

23.04.2024 17:24

Пътуване в Сирия: всичко, което трябва да знаeте за пътуване в страната през 2024 (съвeти от нашите тур лидери и местни гидове)

Сирия отново ви приветства с добре дошли! Години наред Сирия бе изправена пред разкъсваща я гражданска война и събитията там често влизаха във вечерните новини. Но днес страната бавно се връща към спокойствието и мирния живот, а определени места отново са отворени за туристи. През 2022г. ние възобновихме програмите си в Сирия и се радваме, че имаме възможност отново да ви покажем всичко, което...


15.03.2024 18:33

Самостоятелни преходи и трекинг ("self-guided”) - всичко, което трябва да знаете за този тип пътешествия

Самостоятелните преходи (self-guided walks) набират все повече популярност сред хората, които предпочитат активна почивка и търсят автентични и персонализирани преживявания сред природата. Този тип пътувания са изключително популярни сред пътешествениците от Западна Европа и Скандинавието. Това са едни от най-търсените пътувания от нашите клиенти от Дания и Западна Европа. Като туроператор, който...


12.06.2023 19:31

Открийте мистичната красота на Лалибела: Скритото съкровище на Етиопия

Лалибела, наситен с богата история и заобиколен от прекрасна природа град, който е връх на културното и архитектурното наследство на Етиопия. Разположен в северната част на страната, този малък град е дом на един от най-изумителните обекти на ЮНЕСКО за световно наследство - скалните църкви на Лалибела. Като място, което съчетава духовност, древни умения и зашеметяващи пейзажи, Лалибела предлага...


10.06.2023 12:26

Приключение в Делтата на Салум, Сенегал: Невероятна природа и култура

Сенегал, разположен на западния бряг на Африка, е дом на много удивителни места за посещение. Едно от тях е Делтата на Салум - изумителна природна зона, разположена в южната част на страната. Това е място, където природата и културата се сливат в едно, предлагайки на посетителите незабравимо пътешествие. В тази статия ще разгледаме някои от най-забележителните атракции и преживявания, които...