За фирмата

Нашата история

Пенгуин Травел e агенция, създадена през 1989г. от Димитър Попов в Копенхаген, Дания. Мисията на агенцията в първите години от съществуването ѝ е да покаже красотата на необичайните дестинации на датските пътешественици, затова започва да предлага дестинациии като Монголия, държави в Африка и в Близкия изток, както и Русия, която в този период започва да приема туристи от Западна Европа. Можете да прочететe повече за историята на Димитър и първите години на агенцията (на английски) тук. 

През годините Пенгуин Травъл започва да добавя все повече дестинации и различни типове продукти към портфолиото си. Днес предлагаме пътешествия в над 80 дестинации по света, като някои от тях са наистина трудно достъпни. Днес фирмата оперира както на датския, така и на българския и на международния пазар. В последните 30 години сме имали клиенти от над 30 различни държави. 
Едно нещо обаче продължава да е неразделна част от нас - в Пенгуин Травъл продължаваме да се ръководим от нестихващия си откривателски дух и  основният ни фокус продължават да бъдат далечни и все още слабо-познати дестинации. Вярваме, че срещата с отдалечени и коренно различни култури има изключително обогатяващ ефект за всеки пътешественик, затова и крайната ни цел е да направим този тип пътувания достъпни за повече хора.

Нашите турове
Днес Пенгуин Травъл предлага пътешествия в 6 основни категории:

  • обиколки и културни пътешествия
  • африкански сафарита
  • трекинг и планински експедиции в България и по света
  • конна езда в България и по света
  • колоездене в България и Европа

Нашите гарантирани турове са за хора от цял свят, обединени около идеята да пътуват и откриват света. Те се провеждат на английски език, като това създава възможност за комуникация и връзка с хора от различни култури и етноси, с разнообразен житейски и професионален опит.
Фокусът ни е върху индивидуални и приключенски пътувания в малки групи (4-18 души), които дават много свобода, осигуряват безопасност, сигурност и максимално точното предварително планиране, за да се постигне пълноценно изживяване на нашите турове.
Тук можете да видите нашите гарантирани заминавания.

Нашият екип
Нашият малък екип се състои от мотивирани професионалисти с разнообразен опит и познание, които споделят обща страст за пътуване и опознаване на далечни култури. Вижте повече за екипа ни тук. 

Мнения на клиенти
Можете да прочетете ревюта от нашите клиенти на следните места:

  • Tour Radar: прочетете тук 
  • Trustpilot: прочетете тук
  • Penguin Travel: прочетете тук
     

Как да се информирате за новите ни програми и промоции?

Най-добрият начин да сте в крак с новите ни програми, промяна в статуса на планираните пътувания и промоции е да се абонирате за нашия бюлетин тук. Изпращаме имейли веднъж или два пъти седмично с нови програми и актуализации на статуса на публикуваните пътешествия. 
Можете също да ни последвате в социалните медии: Instagram/Facebook.

 

„Пенгуин Травъл“ ЕООД приключи проект № BG16RFOP002-2.073-4006 „Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19“, по процедура на подбор на проекти BG16RFOP002-2.073 „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“, по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 с финансовата подкрепа на Европейския фонд за регионално развитие.
Главна цел на проекта: Осигуряване на оперативен капитал за българските микро и малки предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19.
Описание на проекта: Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19
Резултат: Постигнат положителен ефект за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 и стабилност на работните места.
Обща стойност: 10 000,00 лв., от които 8 500,00 лв. европейско и 1 500,00 лв. национално съфинансиране.

Пътешествие по бреговете на Мозамбик 2254 BGN, 8 дни

Пътешествие по бреговете на Мозамбик

Живописни плажове с бял пясък, приятен крайбрежен климат, очарователна култура и население от...
Мадагаскар - Земята от преди време 3626 BGN, 12 дни

Мадагаскар - Земята от преди време

Изолиран в продължение на милиони години от материка, еволюцията там е създала неповторима...
Пътешествие в Сирия 2999 BGN, 8 дни

Пътешествие в Сирия

Дамаск отново ви приветства с добре дошли! През последните години историята на Сирия е изпълнена с...
Покажи всичко»

Новини и обновления

12.06.2023 19:31

Открийте мистичната красота на Лалибела: Скритото съкровище на Етиопия

Лалибела, наситен с богата история и заобиколен от прекрасна природа град, който е връх на културното и архитектурното наследство на Етиопия. Разположен в северната част на страната, този малък град е дом на един от най-изумителните обекти на ЮНЕСКО за световно наследство - скалните църкви на Лалибела. Като място, което съчетава духовност, древни умения и зашеметяващи пейзажи, Лалибела предлага...


10.06.2023 12:26

Приключение в Делтата на Салум, Сенегал: Невероятна природа и култура

Сенегал, разположен на западния бряг на Африка, е дом на много удивителни места за посещение. Едно от тях е Делтата на Салум - изумителна природна зона, разположена в южната част на страната. Това е място, където природата и културата се сливат в едно, предлагайки на посетителите незабравимо пътешествие. В тази статия ще разгледаме някои от най-забележителните атракции и преживявания, които...


05.06.2023 17:32

Сучитото: Открийте Културното Съкровище на Ел Салвадор

Ел Салвадор - страната на вулканите, плажовете и дивата природа, крие в себе си истински скъпоценен камък - Сучитото. Това е малък исторически град, разположен на остров в езерото Лагуна де Илопанго, който излъчва уникална атмосфера и културно наследство. Със своите усещания за миналото и прелестната архитектура, Сучитото е истинско откритие за всеки пътешественик. Този страхотен град се намира...


30.05.2023 12:59

Открийте очарователната красота на езерото Накуру в Кения

Кения, страна със зашеметяващи пейзажи и разнообразна дива природа, съдържа множество скрити съкровища за пътешественици, търсещи незабравими преживявания. Сред тези съкровища се намира очарователното езеро Накуру, хипнотизиращо водно тяло, вградено във Великия ров. Известно с богатото си птичи население и впечатляващата природа, Националният парк Накуру предлага завладяваща комбинация от...