Самостоятелни преходи и трекинг ("self-guided”) - всичко, което трябва да знаете за този тип пътешествия

Самостоятелни преходи и трекинг (

Самостоятелните преходи (self-guided walks) набират все повече популярност сред хората, които предпочитат активна почивка и търсят автентични и персонализирани преживявания сред природата. Този тип пътувания са изключително популярни сред пътешествениците от Западна Европа и Скандинавието. Това са едни от най-търсените пътувания от нашите клиенти от Дания и Западна Европа. Като туроператор, който оперира на скандинавския пазар вече 35 години, ние сме горди с нашето портфолио от продукти в тази категория. Програмите, които предлагаме, са резултат от дълги години проучвания на различни региони в Европа и следване на тенденциите в този тип приключения. Изключително много се радваме да видим, че българите проявяват все повече интерес към тези пътувания и имаме възможност да предложим някои от най-популярните такива и на българския пазар.
В тази статия сме събрали всичко, което трябва да знаете за този тип пътувания, а тук можете да разгледате всички продукти в тази категория.

Какво означава “Самостоятелни преходи и трекинг (self-guided)"?
Когато резервирате едно от пътуванията в тази категория, ние ще организираме настаняването по време на прехода и трансфер на багажа ви между местата за настаняване. Преди пътуването ще ви предоставим карти/ GPS маршрути и друга необходима информация за осъществяване на прехода. Преходите се осъществяват самостоятелно (без гид), но местните ни партньори ще бъдат на ваше разположение при нужда.

Какви са предимствата на този тип пътувания?
Този тип пътувания предлагат много предимства в сравнение с пътуване в група или изцяло самостоятелно пътуване, сред които:

  • Сигурност: Ако знаете, че не харесвате пътуването в група, но не се чувствате напълно уверени да пътувате изцяло самостоятелно сред природата, то този тип пътешествия е подходящ за вас. Освен че ще получите карти, GPS маршрути и всички необходими инструкции за осъществяване на прехода, местните ни партньори ще бъдат на ваше разположение, ако се нуждаете от помощ или при спешни случаи.
  • Гъвкавост: За разлика от пътуването в група на определена дата, вие можете сами да изберете датата, на която да пътувате. Всеки тур има посочен период, в който се препоръчва да пътувате, но точната дата зависи от вашите предпочитания. В сравнение с групов трекинг, този тип пътуване също така ви позволява да следвате единствено вашето собствено темпо по време на преходите.
  • Удобство: По време на тези пътувания, вашият багаж ще бъде придвижван между отделните места за настаняване. Така вместо да носите големи и тежки раници през цялото време, както би било при изцяло самостоятелен преход, вие ще трябва да носите само малка дневна раница с най-необходимото. А когато пристигнете в следващия хотел, багажът ви вече ще бъде там.
  • Спестяване на време: Ако сте пътували самостоятелно, знаете колко много време отнема организирането на едно пътуване - от проучване на маршрут, места за настаняване, забележителности, които да видите и др. При “селфгайдед” пътуванията, вие трябва само да стигнете до началната точка. Местата за настаняване ще бъдат организирани от нас, ще ви изпратим събрана на едно място информация за всичко, което трябва да знаете преди пътуването, а когато пристигнете на място, ще получите карта на маршрута и друга необходима информация за осъществяване на пътуването.
  • Уединение с природата: При този тип пътувания имате възможност за по-автентично преживяване и уединение с природата. Те ви дават възможност да се насладите на тишината и спокойствието на заобикалящата ви среда.

Вижте продуктите в тази категория тук.

Мианмар и Лаос – тайнственото лице на Златния триъгълник 3900 BGN, 15 дни

Мианмар и Лаос – тайнственото лице на Златния триъгълник

Уникално преживяване в Златния триъгълник - Мианмар, Лаос и Тайланд. Ако обичате да пътувате,...
Магията на Централна Америка (Гватемала, Хондурас, Ел Салвадор, Никарагуа) 3293 BGN, 13 дни

Магията на Централна Америка (Гватемала, Хондурас, Ел Салвадор, Никарагуа)

На това двуседмично пътешествие из Централна Америка ще се насладим на красиви колониални градове в...
Пътешествие по бреговете на Мозамбик 2254 BGN, 8 дни

Пътешествие по бреговете на Мозамбик

Живописни плажове с бял пясък, приятен крайбрежен климат, очарователна култура и население от...
Покажи всичко»

Новини и обновления

23.04.2024 17:24

Пътуване в Сирия: всичко, което трябва да знаeте за пътуване в страната през 2024 (съвeти от нашите тур лидери и местни гидове)

Сирия отново ви приветства с добре дошли! Години наред Сирия бе изправена пред разкъсваща я гражданска война и събитията там често влизаха във вечерните новини. Но днес страната бавно се връща към спокойствието и мирния живот, а определени места отново са отворени за туристи. През 2022г. ние възобновихме програмите си в Сирия и се радваме, че имаме възможност отново да ви покажем всичко, което...


15.03.2024 18:33

Самостоятелни преходи и трекинг ("self-guided”) - всичко, което трябва да знаете за този тип пътешествия

Самостоятелните преходи (self-guided walks) набират все повече популярност сред хората, които предпочитат активна почивка и търсят автентични и персонализирани преживявания сред природата. Този тип пътувания са изключително популярни сред пътешествениците от Западна Европа и Скандинавието. Това са едни от най-търсените пътувания от нашите клиенти от Дания и Западна Европа. Като туроператор, който...


12.06.2023 19:31

Открийте мистичната красота на Лалибела: Скритото съкровище на Етиопия

Лалибела, наситен с богата история и заобиколен от прекрасна природа град, който е връх на културното и архитектурното наследство на Етиопия. Разположен в северната част на страната, този малък град е дом на един от най-изумителните обекти на ЮНЕСКО за световно наследство - скалните църкви на Лалибела. Като място, което съчетава духовност, древни умения и зашеметяващи пейзажи, Лалибела предлага...


10.06.2023 12:26

Приключение в Делтата на Салум, Сенегал: Невероятна природа и култура

Сенегал, разположен на западния бряг на Африка, е дом на много удивителни места за посещение. Едно от тях е Делтата на Салум - изумителна природна зона, разположена в южната част на страната. Това е място, където природата и културата се сливат в едно, предлагайки на посетителите незабравимо пътешествие. В тази статия ще разгледаме някои от най-забележителните атракции и преживявания, които...