От водопадите Виктория до Намибия (къмпинг сафари)

От водопадите Виктория до Намибия (къмпинг сафари)

Едва ли има друг тур, който да представя по толкова изумителен начин крайностите, на които е способна природата.

Уводът е един от най-големите водопади в света – Виктория, финалът е една от най-сухите и негостоприемни пустини – Намиб. А по средата са два национални парка, пълни с диви животни!
По време на това приключение ще надзърнете в шеметния каньон на река Замбези, ще се срещнете с местните хора в сламените им селца, ваши спътници ще бъдат антилопи, слонове и зебри, а скалните рисунки – ваш пътеводител в африканското изкуство, ще се насладите на безкрайния пустинен хоризонт от височината на огромните дюни от червен пясък.
От грохота на водопада, през тишината на безбрежната пустош, до космополитната столица Виндхук – и никога няма да забравите това ваше пътуване из най-интересната част на Африка!


Забележителности:
♦ Водопадите Виктория – едно от седемте чудеса на света
Каприви – влажна тропическа зона с изобилие от диви животни, посещаваме Национален парк Водопади Попа
Национален парк Етоша – наблюдение на диви животни
Брандбург – скални рисунки
Свакопмунд – възможност за спускане по дюните с борд и каране на АТВ
Пустинята Намиб със спиращите дъха червени пясъчни дюни Сосусвлай

 


План на пътуване:

Ден 1 - 2. Ливингстън (Замбия)
Среща на групата в Ливингстън в 14:00 ч. Имаме два дни за разглеждане на водопадите Виктория. Възможност за приключенски спортове – рафтинг по река Замбези или бънджи скок от 111 м (за собствена сметка).

Ден 3 – 4. Каприви
Излизаме от Ливингстън, пресичаме границата с Намибия при Сешеке и навлизаме в областта Каприви – тясна ивица намибийска земя разположена между Ангола, Замбия и Ботсвана. Изобилието, което предлагат големите реки в района привлича най-различни видове животни и птици, които ще опознаваме в следващите 2 дни. Ще посетим и водопадите Попа на река Каванго. Настаняване в къмпинг.

Ден 5. Рунду
Продължаваме в западна посока по поречието на река Каванго. Минаваме през селца със сламени колиби, където се предлагат различни сувенири от дърво. Спираме за нощувка в къмпинг край реката в Рунду и се наслаждаваме на невероятен залез.

Ден 6 - 7. Национален парк Етоша
Национален парк Етоша, разположен в богатата на дивеч северозападна част на Намибия, предлага наслада за любителите на животните. Отправяме се на сафари из огромната суха котловина в търсене на слонове, стада антилопи и лъвове край гьоловете преди да се настаним в къмпинга. От къмпинга, разположен до осветено езерце, може да се наблюдават и през нощта животните идващи на водопой.

Ден 8. Угаб
Следващата ни спирка е Брандберг, където разпъваме палатките до сухото корито на река Угаб, дом на редките пустинни слонове. Разхождаме се в близката планина с местен водач, който ни развежда из окичения със скални рисунки район.

Ден 9. Шпицкопе
Красиви пустинни пейзажи се редуват край нас докато се движим на юг към огромните гранитни сводове, които се издигат от пустинята при Шпицкопе. Установяваме се в подножието на тези масивни образувания, след което се разхождаме за да ги разгледаме отблизо и да опознаем местността. Тишината и необятната шир ни омагьосват докато се любуваме на великолепния залез.

Ден 10 – 11. Свакопмунд
Пресичаме плоските като тепсия открити равнини и достигаме океана, където посещаваме колонията от тюлени при Кейп Крос. На юг се намира крайбрежният град Свакопмунд. Свободен ден за опознаване на града и околностите му с възможност за различни атракции като спускане по дюните с борд и каране на АТВ (не са включени).

Ден 12 – 13. Пустинята Намиб
На излизане от Свакопмунд минаваме през лунни пейзажи и се отправяме към пустинята Намиб. Спираме при Сосусвлай запленени от високите като планини червени дюни, подещаваме каньона Сесрием и гледаме спиращи дъха залези над най-високите дюни в света.

Ден 14. Виндхук
Този симпатичен град, красиво разположен в долина, комбинира архитектурата на модерен град с многобройни сгради в колониален стил завещани от германците. Хармоничната смесица от африкански и европейски нотки, както и приятелски настроените хора придават чар на града. Посещаваме тази космополитна столица с екскурзовод. Отсядаме в къща за гости.

Ден 15. Виндхук
Обиколката завършва в 08:00 ч. Допълнително може да се организира трансфер до летището (не е включен). Възможно е удължение на програмата в Ботсвана.

Цената включва: ► професионални английско-говорещи местни водачи ► транспорт по програма ►храна: 14 закуски, 11 обяда, 9 вечери ►входни такси ►3 нощувки в къщи за гости в двойни стаи със собствен санитарен възел. ►11 нощувки в къмпинг (на разположение са душове с топла вода) ►ползване на къмпинг оборудване (с изключение на спални чували)

Цената не включва: ►международни самолетни билети ►настаняване в Кейптаун ►трансфери от/до летище ►напитки и храна не спомената по-горе ►екскурзии и дейности по желание ►бакшиши ►заплащане на място от 1200 ZAR (около 105 EUR) ►лични разходи ►медицинска застраховка ►визи

Други разходи: ►доплащане за самостоятелна палатка 150 лв (важи само за нощувките в къмпинг) ►настаняване в Ливингстън преди началото на тура: A) стандартни бунгала (със собствен санитарен възел и включена закуска), двойна стая: 140 лв на човек; единична стая: 215 лева; Б) палатки Adventure Village (общ санитарен възел, без закуска, двойна палатка: 43 лв на човек; единична палатка: 65 лева

Практическа информация: Осигурени са шалтета и столове с облегалки. Палатките са широки и лесни за разпъване. Водачът ще пазарува и ще приготвя храната, а групата трябва да участва в разтребването и миенето на съдове. Заплащането на място става в южноафрикански ранд или щатски долар. Кредитни карти и банкноти от 100 щ. долара не се приемат за тази цел.

Визи: За българи са необходими визи за Замбия и Намибия. Виза за Намибия се получава в посолството на страната във Виена и струва 45 евро (консулска такса). Виза за Замбия се получава на летището (около 50 USD).

Ваксинации:
Изисква се ваксинация против жълта треска. Препоръчваме профилактика против малария.
 


Галерия


От водопадите Виктория до Намибия (къмпинг сафари) (Оценка 4.88 / 5 базирана на 333 мнения.)

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Големина на групата
Min. 1 pax
Reservation System Code
Africa_S
Боливия и Перу - пътешествие в земите на инките. Групов тур с български водач 4802 BGN, 16 дни

Боливия и Перу - пътешествие в земите на инките. Групов тур с български водач

Почувствайте хипнотичния ритъм на Южна Америка - обвит в мистицизъм, ще го усетите между...
Групов тур в Иран с български водач, 10 дни 1607 BGN, 10 дни

Групов тур в Иран с български водач, 10 дни

Едно културно пътешествие, което ще ви покаже както модерен Иран, така и приказната древна...
Пътешествие до Сирия и Ливан 2587 BGN, 8 дни

Пътешествие до Сирия и Ливан

Дамаск отново ви приветства с добре дошли! През последните години историята на Сирия е изпълнена с...
Покажи всичко» Новини и обновления

11.11.2021 15:13

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 2)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


11.11.2021 14:20

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 1)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...