Coronavirus (COVID-19) travel update

От водопадите Виктория до Намибия (къмпинг сафари)

От водопадите Виктория до Намибия (къмпинг сафари)

Едва ли има друг тур, който да представя по толкова изумителен начин крайностите, на които е способна природата.

Уводът е един от най-големите водопади в света – Виктория, финалът е една от най-сухите и негостоприемни пустини – Намиб. А по средата са два национални парка, пълни с диви животни!
По време на това приключение ще надзърнете в шеметния каньон на река Замбези, ще се срещнете с местните хора в сламените им селца, ваши спътници ще бъдат антилопи, слонове и зебри, а скалните рисунки – ваш пътеводител в африканското изкуство, ще се насладите на безкрайния пустинен хоризонт от височината на огромните дюни от червен пясък.
От грохота на водопада, през тишината на безбрежната пустош, до космополитната столица Виндхук – и никога няма да забравите това ваше пътуване из най-интересната част на Африка!


Забележителности:
♦ Водопадите Виктория – едно от седемте чудеса на света
Каприви – влажна тропическа зона с изобилие от диви животни, посещаваме Национален парк Водопади Попа
Национален парк Етоша – наблюдение на диви животни
Брандбург – скални рисунки
Свакопмунд – възможност за спускане по дюните с борд и каране на АТВ
Пустинята Намиб със спиращите дъха червени пясъчни дюни Сосусвлай

 


План на пътуване:

Ден 1 - 2. Ливингстън (Замбия)
Среща на групата в Ливингстън в 14:00 ч. Имаме два дни за разглеждане на водопадите Виктория. Възможност за приключенски спортове – рафтинг по река Замбези или бънджи скок от 111 м (за собствена сметка).

Ден 3 – 4. Каприви
Излизаме от Ливингстън, пресичаме границата с Намибия при Сешеке и навлизаме в областта Каприви – тясна ивица намибийска земя разположена между Ангола, Замбия и Ботсвана. Изобилието, което предлагат големите реки в района привлича най-различни видове животни и птици, които ще опознаваме в следващите 2 дни. Ще посетим и водопадите Попа на река Каванго. Настаняване в къмпинг.

Ден 5. Рунду
Продължаваме в западна посока по поречието на река Каванго. Минаваме през селца със сламени колиби, където се предлагат различни сувенири от дърво. Спираме за нощувка в къмпинг край реката в Рунду и се наслаждаваме на невероятен залез.

Ден 6 - 7. Национален парк Етоша
Национален парк Етоша, разположен в богатата на дивеч северозападна част на Намибия, предлага наслада за любителите на животните. Отправяме се на сафари из огромната суха котловина в търсене на слонове, стада антилопи и лъвове край гьоловете преди да се настаним в къмпинга. От къмпинга, разположен до осветено езерце, може да се наблюдават и през нощта животните идващи на водопой.

Ден 8. Угаб
Следващата ни спирка е Брандберг, където разпъваме палатките до сухото корито на река Угаб, дом на редките пустинни слонове. Разхождаме се в близката планина с местен водач, който ни развежда из окичения със скални рисунки район.

Ден 9. Шпицкопе
Красиви пустинни пейзажи се редуват край нас докато се движим на юг към огромните гранитни сводове, които се издигат от пустинята при Шпицкопе. Установяваме се в подножието на тези масивни образувания, след което се разхождаме за да ги разгледаме отблизо и да опознаем местността. Тишината и необятната шир ни омагьосват докато се любуваме на великолепния залез.

Ден 10 – 11. Свакопмунд
Пресичаме плоските като тепсия открити равнини и достигаме океана, където посещаваме колонията от тюлени при Кейп Крос. На юг се намира крайбрежният град Свакопмунд. Свободен ден за опознаване на града и околностите му с възможност за различни атракции като спускане по дюните с борд и каране на АТВ (не са включени).

Ден 12 – 13. Пустинята Намиб
На излизане от Свакопмунд минаваме през лунни пейзажи и се отправяме към пустинята Намиб. Спираме при Сосусвлай запленени от високите като планини червени дюни, подещаваме каньона Сесрием и гледаме спиращи дъха залези над най-високите дюни в света.

Ден 14. Виндхук
Този симпатичен град, красиво разположен в долина, комбинира архитектурата на модерен град с многобройни сгради в колониален стил завещани от германците. Хармоничната смесица от африкански и европейски нотки, както и приятелски настроените хора придават чар на града. Посещаваме тази космополитна столица с екскурзовод. Отсядаме в къща за гости.

Ден 15. Виндхук
Обиколката завършва в 08:00 ч. Допълнително може да се организира трансфер до летището (не е включен). Възможно е удължение на програмата в Ботсвана.

Цената включва: ► професионални английско-говорещи местни водачи ► транспорт по програма ►храна: 14 закуски, 11 обяда, 9 вечери ►входни такси ►3 нощувки в къщи за гости в двойни стаи със собствен санитарен възел. ►11 нощувки в къмпинг (на разположение са душове с топла вода) ►ползване на къмпинг оборудване (с изключение на спални чували)

Цената не включва: ►международни самолетни билети ►настаняване в Кейптаун ►трансфери от/до летище ►напитки и храна не спомената по-горе ►екскурзии и дейности по желание ►бакшиши ►заплащане на място от 1200 ZAR (около 105 EUR) ►лични разходи ►медицинска застраховка ►визи

Други разходи: ►доплащане за самостоятелна палатка 150 лв (важи само за нощувките в къмпинг) ►настаняване в Ливингстън преди началото на тура: A) стандартни бунгала (със собствен санитарен възел и включена закуска), двойна стая: 140 лв на човек; единична стая: 215 лева; Б) палатки Adventure Village (общ санитарен възел, без закуска, двойна палатка: 43 лв на човек; единична палатка: 65 лева

Практическа информация: Осигурени са шалтета и столове с облегалки. Палатките са широки и лесни за разпъване. Водачът ще пазарува и ще приготвя храната, а групата трябва да участва в разтребването и миенето на съдове. Заплащането на място става в южноафрикански ранд или щатски долар. Кредитни карти и банкноти от 100 щ. долара не се приемат за тази цел.

Визи: За българи са необходими визи за Замбия и Намибия. Виза за Намибия се получава в посолството на страната във Виена и струва 45 евро (консулска такса). Виза за Замбия се получава на летището (около 50 USD).

Ваксинации:
Изисква се ваксинация против жълта треска. Препоръчваме профилактика против малария.
 


Галерия


От водопадите Виктория до Намибия (къмпинг сафари) (Оценка 4.88 / 5 базирана на 286 мнения.)

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Големина на групата
Min. 1 pax
Reservation System Code
Africa_S
Мадагаскар - осмият континент 3381 BGN

Мадагаскар - осмият континент

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
Другите Малдиви - Гаафару 578 BGN, 6 дни

Другите Малдиви - Гаафару

Ако свързвате Малдивите с частни острови и затворени ол инклузив петзвездни курорти на цени, от...
Островът на Буда (Шри Ланка) 1274 BGN, 10 дни

Островът на Буда (Шри Ланка)

Кой би предположил, че на сравнително малкия остров Цейлон, който все стои в сянката на голямата...
Покажи всичко» Новини и обновления

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...


13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи водопади – двойно по-висок от Ниагара и с близо два пъти повече излята вода в секунда. Гвиана е единствената англо-говорящата нация в Южна Америка Въпреки, че граничи с испано-говорящи...