Зимбабве


Сафари за авантюристи - от Найроби до Кейптаун за 40 дни (къмпинг) 9467 BGN

Сафари за авантюристи - от Найроби до Кейптаун за 40 дни (къмпинг)

Спиращо дъха приключение в Африка за хора с младежки дух и отворено сърце! Епично пътешествие от...
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 4890 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари. Представете си...
По делтата на река Окаванго, водопадa Виктория и Йоханесбург (сафари) 3077 BGN, 8 дни

По делтата на река Окаванго, водопадa Виктория и Йоханесбург (сафари)

Насладете се на едни от най-добрите райони за наблюдение на диви животни в Южна Африка - Делтата на...

Риболовни приключения по р. Замбези, Зимбабве

Предлагаме ви риболовна експедиция за спининг и мухарски риболов до най-известния район за риболов...

Зимбабве, една страна в Южна Африка, е очарователна дестинация, която пленява сърцата на авантюристичните пътешественици. Благодарение на своите природни чудеса, разнообразна дива природа и богато културно наследство, Зимбабве предлага едно неповторимо и незабравимо пътешествие. В тази статия ще ви отведем на виртуално пътешествие из тази омайна страна, като подчертаем нейните най-популярни атракции и скрити бижута, които я превръщат в задължителна дестинация за всеки страстен пътешественик.

Виктория Фолс: Величието на Природата

Посещението на Зимбабве не би било пълно без да видите впечатляващите Виктория Фолс. Познати като "Димът, който Гърми", тези природни чудеса са едни от седемте световни природни чудеса и са обявени за обект на световно наследство от ЮНЕСКО. Докато стоите на ръба на водопадите, ще почувствате мъглата на лицето си и ще чуете гръмотевичното реване на разливащата се вода. Силата и красотата на Виктория Фолс оставят незабравимо впечатление, правейки го наистина неповторимо преживяване за пътешествениците от целия свят.

Национален парк Хуанге: Рай за Африканско Сафари

За любителите на дивата природа, посещение на Националния парк Хуанге е задължително. Той е най-големият национален парк в Зимбабве и предлага изобилие от диви животни, включително слонове, лъвове, гепарди, жирафи и множество видове птици. Сафари приключенията в Хуанге предлагат уникална възможност да наблюдавате тези величествени същества от близо в техния природен обитател, създавайки спомени, които ще останат за цял живот.

Масива Зимбабве: Поглед в Миналото

Завъртете времето назад и изследвайте древните руини на Масива Зимбабве, обект на световното наследство на ЮНЕСКО и свидетелство за богатата история на страната. Тези впечатляващи каменни руини някога бяха център на процъфтяваща цивилизация и предлагат вълнуващ поглед в културата и архитектурната изява на миналото. Разхождайки се измежду древните стени и разрушените сгради, неминуемо ще се потопите в мистериите, които заобикалят това изключително археологическо място.

Национален парк Матобо: Пейзаж от Сюрреалистична Красота

Намиращ се в планините Матобо, Националният парк Матобо е място с изключителна природна красота, украсено с гранитни скали и изобилие от флора и фауна. Той не е само убежище на дивите животни, включително носорози и пуми, но и духовно място за местното население от племето Ндебеле, които вярват, че планините са притежание на родителските духове. Посещението на Матобо предоставя възможност за изследване на този уникален пейзаж, виждане на древни скални живописи и свързване с духовното наследство на региона.

Езеро Кариба

За тези, които търсят релаксация и спокойствие, езерото Кариба предлага идилично убежище. Това голямо изкуствено езеро, създадено чрез задавянето на река Замбези, се простира на повече от 140 мили и предлага възможности за водни развлечения. Независимо дали ще се запътите на закатна круиза, ще рибарите или просто ще се отпуснете на брега на езерото, езерото Кариба предоставя спокойствие и възможност да се потопите в приказната природа около вас.

Зимбабве, със своите пейзажи, диви животни и богато културно наследство, е дестинация, която обещава да очарова сърцата на пътешествениците. От великолепните Виктория Фолс до древните руини на Зимбабве, всеки ъгъл на страната разкрива неповторими и впечатляващи преживявания. Започнете пътешествие към Зимбабве и ще се потопите в свят, където природата властва, историята оживява, а топлотата на местните хора оставя незабравима следа върху вашата душа.

Покажи всичко»

Новини и обновления

12.06.2023 19:31

Открийте мистичната красота на Лалибела: Скритото съкровище на Етиопия

Лалибела, наситен с богата история и заобиколен от прекрасна природа град, който е връх на културното и архитектурното наследство на Етиопия. Разположен в северната част на страната, този малък град е дом на един от най-изумителните обекти на ЮНЕСКО за световно наследство - скалните църкви на Лалибела. Като място, което съчетава духовност, древни умения и зашеметяващи пейзажи, Лалибела предлага...


10.06.2023 12:26

Приключение в Делтата на Салум, Сенегал: Невероятна природа и култура

Сенегал, разположен на западния бряг на Африка, е дом на много удивителни места за посещение. Едно от тях е Делтата на Салум - изумителна природна зона, разположена в южната част на страната. Това е място, където природата и културата се сливат в едно, предлагайки на посетителите незабравимо пътешествие. В тази статия ще разгледаме някои от най-забележителните атракции и преживявания, които...


05.06.2023 17:32

Сучитото: Открийте Културното Съкровище на Ел Салвадор

Ел Салвадор - страната на вулканите, плажовете и дивата природа, крие в себе си истински скъпоценен камък - Сучитото. Това е малък исторически град, разположен на остров в езерото Лагуна де Илопанго, който излъчва уникална атмосфера и културно наследство. Със своите усещания за миналото и прелестната архитектура, Сучитото е истинско откритие за всеки пътешественик. Този страхотен град се намира...


30.05.2023 12:59

Открийте очарователната красота на езерото Накуру в Кения

Кения, страна със зашеметяващи пейзажи и разнообразна дива природа, съдържа множество скрити съкровища за пътешественици, търсещи незабравими преживявания. Сред тези съкровища се намира очарователното езеро Накуру, хипнотизиращо водно тяло, вградено във Великия ров. Известно с богатото си птичи население и впечатляващата природа, Националният парк Накуру предлага завладяваща комбинация от...