Перлите на Източна Африка: Серенгети и Занзибар

Перлите на Източна Африка: Серенгети и Занзибар

Този тур, включващ две от най-популярните дестинации на Източна Африка, с абсолютно право може да се нарече уникално приключение. То започва още щом напуснем Найроби и се отправим към Аруш. Там където ще се качим на 4х4 транспорт, чрез който ще достигнем до Националния парк Серенгети. Там ни чакат едни от най-общирните територии, населени с антилопи и газели, пресичащи пътя ни необятните поля.
Ще разгледаме и кратера Нгоронгоро, на чието дъно ще се впуснем в сафари, насред уникалния пейзаж наоколо. Ще имате невероятната възможност да изследвате района, който е бил дом на нашите най-ранни предци. След това ще се отправим към крайбрежния град Багамой, а на историческия остров Занзибар ще открием цял един нов свят! После ще се отправим на север, за да релаксираме на тропическите бели пясъци и да се гмуркаме в сините води на Индийския океан. Ще разгтледаме и стария Каменен град известен като Mji Mkongwe („стар град” на суахили), след което ще хванем ферибота и да се върнем в Дар ес Салам.

Моля, обърнете внимание, че цената е базирана на настаняване в палатки, разположени в специално проектирани хижи по маршрута. Има и опция за настаняване в бунгало на някои етипи от пътуването. Можете да проверите възможностите в драздела "Допълнителни разходи".

Акценти:
Национален парк Серенгети – в превод името му означава „безкрайни равнини” е една от най-обширните територии, населени с антилопи и газели. Включен в Световното богатство на ЮНЕСКО
Кратер Нгоронгоро – най-големият вулкански кратер на земята, дъното му представлява общирна долина, населена от около 30 хил. животни
Нугви – град, предлагащ разлечения за всеки вкус
Каменният град - архитектурата му е уникална смесица от местната култура суахили и елементи от почти всички останали култури. През 2000 г- е включен в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО.


Ден 01: Аруша
Напускайки шума на Найроби, ще се отправим на юг към границата с Танзания, а след това към Аруша, което ще е отправна точка на нашата екскурзия в Серенгети. Този следобед ще бъдем инструктирани от нашия местен оператор и ще имаме възможност да пакетираме багажа си за следващите дни. За тази екскурзия ще трябва да подготвите малък багаж, тъй като мястото в транспортните средства е ограничено. Екскурзията до Серенгети се предлага само под формата на къмпинг. Има възможност за наемане на спални чували.

Ден 02: Серенти – Кратер Нгоронгоро
Следващите три дни и нощи ще изкараме къпмингувайки в Националния парк Серегети и кратера Нгоронгоро. Тази област е една от най-гъсто населените с животни в Африка. Ще ни превозват отворени 4х4 джипове. Още рано сутринта ще се отпавим към парка за първото си сафари. Над 90 хиляди туристи посещават Националния парк Серенгети годишно. За съжаление, бордът, който управлява парка, не винаги се отнася подобаващо ефективно, но ние ще направим всичко възможно, за да предложим най-добрите възможност. Все пак, има възможност нашите предложения да не бъдат приети. В такива случаи ще ви помолим да проявите разбиране. Носете със себе си мокри кърпички и тоалетна хартия!

Ден 03: Серенгети – Кратер Нгоронгоро
Ще прекараме целия ден на сафари в Серенгети. Пътят ни ще зависи от движението на стадата.

Ден 04: Серенгети – Кратер Нгоронгоро
След като напуснем, Серенгети ще се придвижим към популярния кратер Нгоронгоро. Ще слезем до дъното на кратера, където ще използваме всяка възможност, за да видим колкото се може повече животни в нашето сафари.

Ден 05: Аруша
Ще се върнем до Серенегети, а от там камионът ще ни върне обратно в Аруша. Там ще ни чакат топъл душ и храна. Ще се приготвим за пътуването на сутринта.

Ден 06: Багамойо
Ще излезем рано сутринта и ще се отправим на пътеществие на юг, към мястото където ще е следващата ни нощувка – крайбрежния крад Багамойо. Навремето градът е бил отправна точка за търговията с роби в Източна Африка. Днес, с разположението си северно от порт Дар ес Салам, Багамойо е перфектно начално място за предстоящата ни екскурзия до Занзибар. В този ден ще имаме повече пътуваме и ще усетим движението на един от основните пътища в Африка, което също само по себе си е приключение. Накацалите по пътя пазари, селцата и живописна природа дават цветна представа за живота на континетта. Тази вечер ще се приготвим за започващата на следващата сутрин ескурзия до Занзибар.

Ден 07: Нугви (Занзибар)
Ще завършим краткото пътуване до Дар ес Салам тази сутрин и ще вземем ферибот, който за два часа ще ни отведе в Занзибар. След като пристигнем в Нугви, на северния браг на острова, ще имаме възможност да посетим ферма за подправки на Кидиши и Кизамбани (Kidichi and Kizambani). Занзибар е световно известен с подправките и ароматите си и ще имаме шанс да се убедим в това лично. Има варианти да много допълнителни екскурзии в Нугви и щеможе да обсъдите това с вашия водяч.

Ден 08: Нугви
Днес ще имаме свободен ден, за да се насладим на многото аткракции, които Нугви предлага – водни спортове, риболов, шнорхелинг, гмуркане и различни океански сафарита. Каквото и да изберете, ще си създадете невероятно спомени. Може да наемете скутер и да обходите атрактивните места или просто да се излежавате на плажа и да се припичате на слънце.

Ден 09: Каменния град (Stone Town)
Нашето посещение в Нугви приключва и ще се върнем обратно в Занзибар следобяда, където ще разгледане уникалния Каменнен град. С богатата си история това оживено пристанище някога е било основен център на търговията на роби и подправки. Ще прекараме последната си нощ на острова на плаж южно от града.

Ден 10: Дар ес Салам
Сутринта ще имаме възможност да посетим историческия район на Каменния град. Каменният град трябва да бъде видян от всеки любител на историята, културата и уникалната архитектура. След това ще хванем ферибота и ще се върнем обратно в Дар ес Салам. Въпреки, че турът приключва със завръщането ни в Дар ес Салам, ще имате възможност да на насладите на вечеря навън при желание.

Цената включва: ► настаняване в палатки в специално проектирани хижи ► храна (закуска x 9 / обяд x 6 / вечеря х 9) (освен ако не е посочено друго, всички ястия се приготвят и сервират на Nomad камион) ► квалифициран екипаж ► транспорт в специално проектиран камион ► включени акценти по маршрута ► входни такси за Националния Паркове.

Цената не включва: ► Продукти от личен характер (закуски, алкохол, бутилирана вода, мека напитки) ► входни такси (свързани с незадължителни дейности) ► сувенири ► пакети за дейности и дейности по избор, съвети.

Допълнителни разходи: ► настаняване в бунгало: 210 EUR ► допълнителна единична стая: 210 EUR (настаняване на палатка) / 240 EUR (настаняване в бунгала)


Галерия


Перлите на Източна Африка: Серенгети и Занзибар (Оценка 4.85 / 5 базирана на 346 мнения.)
Големина на групата
max 20 persons
Боливия и Перу - пътешествие в земите на инките. Групов тур с български водач 2381 BGN, 14 дни

Боливия и Перу - пътешествие в земите на инките. Групов тур с български водач

Почувствайте хипнотичния ритъм на Южна Америка - обвит в мистицизъм, ще го усетите между...
Най-доброто от Колумбия. Групов тур с български водач 3504 BGN, 11 дни

Най-доброто от Колумбия. Групов тур с български водач

Цветни колониални градове, обширни кафени плантации и девствени карибски плажове - това е топлият...
Пътешествие до Сирия и Ливан 2587 BGN, 8 дни

Пътешествие до Сирия и Ливан

Дамаск отново ви приветства с добре дошли! През последните години историята на Сирия е изпълнена с...
Покажи всичко» Новини и обновления

23.05.2022 15:42

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.089-5777-C01

На 23.05.2022 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор BG16RFOP002-2.089-5777-C01 по проект с наименование „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020, по процедура...


11.11.2021 15:13

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 2)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


11.11.2021 14:20

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 1)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...