Coronavirus (COVID-19) travel update

Крюгер, Свазиленд и Лесото (14 дни)

Крюгер, Свазиленд и Лесото (14 дни) 2352 BGN, 14 дни

Южна Африка, Лесото и Свазиленд са микрокосмосът на Африканския континент, който разкрива спиращи дъха планински вериги и златисти плажове, напомнящи полумесец; предлага срещи с дивите обитатели на девствената природа, с преливащи от живот градове и векове история. Предстои Ви тур, който ще Ви разкрие най-забележителните паркове за защитени видове, които Африка би могла да Ви предложи.

Започваме нашето пътешествие с посещение на Националния парк „Крюгер”, където ще видим на живо представителите на „Голямата петорка” на Африка (петте най-емблематични и опасни африкански животни): лъвове, леопарди, носорози, слонове,биволи. Изпитайте тръпката да бъдете на сафари в един от най-обширните африкански резервати. Ще ви преведем и през живописния Панорамен път, преминаващ през северните склонове на Драконовите планини. Ще посетим и забележителните „Късметлийски понори на Бърк” - причудливи геологични форми, образувани от вода и ерозия. Ще разгледаме скалната формация „Трите колиби”. Ще се прехласнем по гледката, която се разкрива от склоновете на Драконовите планини през т.нар. „Прозорец на Бог”, както и от Каньона на река Блайд - третият най-голям каньон в света.
Щом пресечем границата към кралство Свазиленд, ще продължим към резервата за диви животни „Млилуане” за фото-сафари. След това ще се върнем към Южна Африка, за да посетим биорезервата „Хлухлуве-Имфолози”, националния парк във водноблатистия район Исимангалисо (по-рано „Света Лусия”) и пищния на цвето и аромати град Дърбан. В Дърбан ще усетите африкански, индийски и колониални влияния.

Следващата точка от нашето пътешествие са планинските красоти на Лесото, където ще можете да се насладите на пони трекинг. Приключваме нашия тур с Националния парк на слоновете „Адо” в Източен Кейп.. Носещ името на слоновете, с които е известен, „Адо” успешно се развива, за да стане третият по големина южноафрикански национален парко.

Елате с нас, за да изживеете приключението на своя живот!

Моля, обърнете внимание, че цената е базирана на настаняване в палатки, разположени в специално проектирани хижи по маршрута. Има и опция за настаняване в бунгало на някои етипи от пътуването. Можете да проверите възможностите в драздела "Допълнителни разходи".

Акценти:
♦ Националният парк „Крюгер” -
един от най-големите национални паркове в света, с несравнимо богатство, населеност и численост на животни, включително емблематичните за африканското сафари - слон, лъв, леопард,гепард, носорог, бивол, жираф, хипопотам и зебра.
♦ Резерватът за диви животни „Млилуане”
- бивша фермерска и минна територия, която днес е преустроена и превърната в най-посещавания резерват на Свазиленд.
♦ Резерватът „Хлухлуве-Имфолози”
- най-старият естествен резерват в Африка.
♦ Националният парк „Адо”
- пребогат на различни видове парк за опазване на диви животни, наскоро оценен като третия по площ след националния парк „Крюгер” и трансграничния парк „Кгалагади”.
________________________________________


Програма:

Ден 1: Национален парк „Крюгер”
Напускайки град Йоханесбург, пътуваме на изток през въглищните находища на Мпумаланга. Пътуването ни следва старите търговски пътища към Лоувелд и националния парк „Крюгер”. В късните часове на деня можете да се включите по желание в приятно вечерно изживяване, свързано с малък пикник с чашка по залез (Sundowner Drive). За целта е необходимо предварително записване, а Вашият гид ще Ви помогне при отпътуването сутринта.

Ден 2: Национален парк „Крюгер”
След ранно ставане влизаме в националния парк „Крюгер”, където ще се наслаждаваме цял ден на дивите му обитатели. Дивата природа тук е в изобилие и ни предлага невероятни гледки. Паркът „Крюгер” е обиталище и на прочутата африканска петорка от най-опасните и най-емблематичните за Африка диви животни. „Крюгер” - истинска перла сред националните паркове на Южна Африка, е дом на внушително разнообразие от животински и растителни видове: 336 дървесни, 49 рибни, 34 земноводни, 114 вида влечуги, 507 вида птици и 147 вида бозайници.
Нашият пакет със спортни занимания предлага допълнително удоволствие от разходка в парка с открито 4×4 превозно средство. Вечерта имате втора възможност за включване по Ваше желание във втори малък пикник по залез слънце с чашка за наздраве (Sundowner Drive).

Ден 3: Национален парк „Крюгер”
Тези от Вас, които изберат утринната разходка, ще трябва да потеглят по-рано, а останалите тръгваме малко по-късно и пътуваме кратко до Панорамния път.
Виейки се по стръмните склонове, които разделят централното плато и ниско разположения бушвелд (субтропична зона с ниска растителност) на „Крюгер”, гледките на Панорамния път ни предлагат един ден, изпълнен с изключителни наслади за окото. Ще посетим знаменитите „Късметлийски понори на Бърк”, „Трите колиби” и „Прозореца на Бог” преди завръщането в къмпинга в късния следобед.

Ден 4: Резервата „Млилуане” в Свазиленд
Започваме деня си рано с традиционно кафе и сухари преди да потеглим през „Крюгер” на път за Свазиленд. Автомобилът ни дава отлична възможност да наблюдаваме дивата природа и животните, докато се движим на юг. Напускаме парка през южния му край и достигаме след кратко пътуване до границата със Свазиленд. В следобедните часове пътят ни е очертан през планините и горите на това затворено континентално кралство. Крайната ни цел за деня е долината Езулуини, разположена на юг от столицата Мбабане.

Ден 5: Исиминагалисо, „Великата Света Лусия”
Разположен в долината Езулуини, чието име в превод означава „Долина на небесата”, биорезерватът Млилуане е най-старият резерват на Свазиленд, с площ от 4 560 хектара. Тъй като в резервата не живеят големи хищници, сутринта ще се насладим на ранен туристически поход сред дивеча, който броди из равнините. По Ваше желание резерватът предлага и различни други забавления - бихте могли да се насладите на пътуване с кола сред дивите животни, планинско колоездене или посещение в традиционното селище на Вожда. В следобедните часове продължаваме на юг в пределите на Зулуленд, някога владение на могъщия крал Шака, който обединил зулуските кланове. Вечерта ни предстои културна програма, чрез която ще научим повече за зулуските традиции и език.

Ден 6: Резерват за диви животни „Хлухлуве-Имфолози”
Ставаме рано сутринта за пътуване с кола сред дивите животни на разположения наблизо резерват „Хлухлуве-Имфолози”, една от последните крепости на застрашения носорог. Резерватът играе ключова роля за опазването му. В парка се срещат и черните, и белите носорози, и много техни популации дължат съществуването си на екземпляри, които са били отгледани именно тук. Макар и носорозите да са най-известните обитатели на парка, той е дом и на много други видове, включително и „Голямата петорка” на Африка, която всички се надяваме да видим. Следва завръщане по местата ни за настаняване за следобедна почивка, за да съберем сили за следобедно пътуване с лодка до устието на Св. Лусия.

Ден 7: Дърбан
За южноафриканците Дърбан отдавна е любима дестинация за почивка, курортна зона с топло море и безопасни за плуване плажове, която привлича посетители през цялата година. Този следобед имаме време за плажовете на курортния рай. Вечерта ще се насладим на вечеря навън и на възможността да опитаме блюда в индийски стил, превърнали се в знаменита емблема на Дърбанската кухня.

Ден 8: „Укхахламба Дракенсберг” парк
Мързеливото утро дава възможност за последно потапяне в морските води или за разходка покрай брега преди да напуснем крайбрежието на път за планините Дракенсберг. Разположен по дължината на провинцията Квазулу-Натал, паркът „Укхахламба Дракенсберг” е признат от ЮНЕСКО обект на световното културно и природно наследство. Независимо дали ще изберете зулуското наименование „Укхахламба”, което означава „преграда от копия”, или названието на африканс Дракенсберге - в превод „планини на дракона”, тези извисяващи се планини ще бъдат нашият фон за слеващите две нощи. По пътя спираме на живописните водопади Хоуик и посещаваме мястото, което пази спомена за залавянето на най-известния мъж от Южна Африка. През 1962 г. полицията спира кола на една усамотена пътна отсечка и арестува Нелсън Мандела, който е лишен от свобода за цели 27 години. Едва през 1924 г. той става президент на Южна Африка.

Ден 9: „Укхахламба Дракенсберг” парк
Отправяме се на целодневен туристически поход в планините Дракенсберг, като по пътя ще имаме възможност да видим образци от скалното изкуство на народа сан (бушмени), придружени от местен водач. Въпреки че препоръчваме на всеки да прекара колкото може повече време в планините, предлагаме и други, индивидуални възможности в зависимост от желанието на групата. Чрез различни маршрути сме убедени, че ще можем да откликнем на всяко желание, като основната ни цел е всеки да се наслаждава на планинския рай, следвайки своя собствен ритъм.

Ден 10: Лесото - Малеалеа
Днес пътуването ни започва с преминаване на планински проход и възможност да се посети „Ресторанта на лешоядите”, където се надяваме да видим тези изключителни птици. Пътят ни продължава през прекрасните хълмове на националния парк „Голдън Гейт” (“Златната врата”) преди да влезем в следобедните часове в Лесото. Преминаваме през столицата Масеру и продължаваме да се изкачваме към нашата база, разположена високо сред планинските върхове.

Ден 11: Лесото - Малеалеа
Бистрият планински въздух ни обгражда в утринните часове, в които разглеждаме пешком планините, а туристическият ни поход завършва с посещение на селище и възможност за опознаване на общността, която нарича тези планини своя дом. Народът басото е прочут с традиционните си шапки, одеала и със здравите си понита. Понитата на Лесото са известни със стабилното си придвижване из планините. При желание можете да пояздите в следобедните часове пони, за да добиете лични впечатления.

Ден 12: Южна Африка - Грааф Райнет
При завръщането си в Южна Африка слизаме надолу по склона на планините и пътуваме през Грейт Кару. Полупустинната област Кару е сърцето на селска Южна Африка и ярко конрастира с планините, които сме оставили зад гърба си. Среднощната ни спирка е в историческия град Грааф Райнет - четвъртият по древност град в страната. В същия ден преминаваме могъщата Оранжева река (Гариеп) докато пътуваме през обширните пространства на Кару. Вечерта имате възможност при желание да направите излет по залез до Долината на безнадежността. Тази уникална долина предлага панорамен изглед към града и обширните равнини, които се простират отвъд него.

Ден 13: Национален парк на слоновете „Адо”
Тази сутрин към нас се присъединява местен водач, който ще ни представи историческите места в Грааф Райнет - градът, богат на изключително голям брой паметници, който рисува очарователна картина на националната история. Като се отправяме отново към брега, преминаваме през равнините на Кару и красотите на дивата природа в националния парк „Адо”.

Ден 14: Национален парк на слоновете „Адо”
Сутринта след закуска следва трансфер до порт „Елизабет”, където при пристигане в хотел „Кингс Бийч” завършва вашето пътуване.


Цената включва:
► 13 закуски / 14 обяда и 13 вечери ► Настаняване в постоянни палатки
► квалифициран персонал ►транспорт с 12-местно 4x4 превозно средство, оборудвано с климатик и тоалетна
► включени най-важни обекти в съответствие с пътеводителя ►входни такси за националните паркове


Цената не включва:
► Разходи от лично естество (закуски, алкохол, бутилирана вода, безалкохолни напитки)► входни такси (свързани с дейности или занимания по желание на туриста) ► сувенири► пакети с допълнителни дейности или дейности по желание на туриста
Допълнителни разходи
► настаняване в бунгала: 470 EUR ► доплащане за самостоятелна стая (в къмпинг): 100EUR ► доплащане за самостоятелна стая (в квартира): 185 EUR
 


Галерия


Крюгер, Свазиленд и Лесото (14 дни) (Оценка 4.77 / 5 базирана на 318 мнения.)
Цена
2352 BGN
Продължителност
14 дни
Допл. единична стая:
147 BGN
Статус
Затворено за записване
Цена
2352 BGN
Продължителност
14 дни
Допл. единична стая:
147 BGN
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
2352 BGN
Продължителност
14 дни
Допл. единична стая:
147 BGN
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
2352 BGN
Продължителност
14 дни
Допл. единична стая:
147 BGN
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
2352 BGN
Продължителност
14 дни
Допл. единична стая:
147 BGN
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
2352 BGN
Продължителност
14 дни
Допл. единична стая:
147 BGN
Статус
Гарантирани заминавания

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Цена без сам. билет 2509 BGN
Големина на групата
max 12 pax
Мадагаскар - осмият континент 3587 BGN, 14 дни

Мадагаскар - осмият континент

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
Най-доброто от Кения 3097 BGN, 9 дни

Най-доброто от Кения

 Кения е една от онези дестинации, за които можем откровено да кажем, че си имат всичко. Тя е...
Най-доброто от Мексико. Групов тур с български водач 3308 BGN, 10 дни

Най-доброто от Мексико. Групов тур с български водач

Oткрийте Мексико с този десетдневен тур! Ще започнем пътуването си в космополитната столица...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...