Пустинният чар на Намибия (сафари)

Пустинният чар на Намибия (сафари)

Намибия е известна с природните си контрасти

Това епично пътешествие през Намибия ще ви отведе до пленителните червени пясъчни дюни Сосусвлай в пустинята Намиб – най-старата пустиня в света, която предизвиква вдъхновяващо чувство за необятна шир. Ще се насладите на гледките към каньона Фиш Ривър и на дивите животни в национален парк Етоша. Ще почувствате неподправената пустинна красота на Дамараленд – ранни сутрешни мъгли, образувани от срещата на студения Атлантически океан с топлия пустинен въздух от Брега на скелетите. Дамараланд ще ви плени и със скалните рисунки при Твифелфонтеин и Брандберг. На фона на тази неопитомена земя, осезаемо ще почувствате немското наследство в Свакопмунд и Виндхук. 

Забележителности:

Каньонът Фиш Ривър – пешеходен преход
Пустинята Намиб – дюните Сосусвлай
Свакопмунд – възможност за спускане с борд по дюните и каране на АТВ
Твифелфонтеин – скални рисунки
Национален парк Етоша – едно от най-известните защитени местности с диви животни в света


План на пътуване:   

Ден 1. Кейптаун
След кратка беседа сутринта, посещение на колонията африкански пингвини по пътя към природен парк Кейп Пойнт. Остатъкът от деня релаксираме на плажа Хаут Бей. Вечеряме в местен ресторант, където може да вкусим от кулинарните чудеса на Кейптаун (за собствена сметка). Нощувка в къща за гости.

Ден 2. Седарберг
Разходка с екскурзовод из диви скалисти хълмове с гигантски скални блокове от пясъчник, оформени от вятъра и дъжда в причудливи и артистични форми. Отправяме се на север към Седарберг, където отново попадаме в дебрите на суровия скалист пейзаж. Настаняване в бунгала.

Ден 3. Река Гариеп
Минаваме през по-сухите райони и след като влезем в Намибия, отсядаме в лодж на река Гариеп. Тази южна гранична река тече бавно и спокойно, а тук рядко се срещат туристи. Свободно време за плуване и почивка. Възможност за разходка по реката с кану. Настаняване в палатков лодж.

Ден 4. Каньон Фиш Ривър
Каньонът Фиш Ривър е разположен в долното течение на река Фиш и е сред най-големите каньони в света с дълбочина до 550 м. Разхождаме се край каньона, а в късния следобед наблюдаваме как слънцето залязва над ръба на каньона. Настаняване в лодж.

Денs 5-6. Пустинята Намиб

Разходка с екскурзовод из жадните пясъци на Намиб. Очакват ви безкрайни оранжеви дюни с остри ръбове оформени от пустинните ветрове. Ще стигнем до дюните Сосусвлай и до каньона Сесрием, където ще се наслаждаваме на пленителни залези над най-високите пясъчни дюни в света.

Денs 7–8. Свакопмунд
Свакопмунд е популярен морски курорт с леко носталгична атмосфера породена от множеството му колониални сгради. Градът е заобиколен от интересна флора, пригодена за живот в каменистите равнини на пустинята, като велвичията (Welwitschia mirabilis) и дървовидното алое (Kokerboom). Свакопмунд е също и столица на приключенията. В свободното време ще може да разгледате града или да опитате спускане по дюните с борд или каране на АТВ. Нощувка в къща за гости.

Ден 9. Дамараленд
Разходка из Дамараленд – истинско олицетворение на контрастите на Намибия с голи равнини, вкаменени гори и древни долини водещи до скалисти възвишения и до високите върхове на планината Брандберг. Ще посетим тюленовата колония при Кейп Крос и скалните рисунки. Нощувка в бунгала.

Ден 10-11. Национален парк Етоша
Паркът е разположен в котловина на мястото на обширно езеро захранвано от река Кунене, пресъхнало преди хиляди години, когато водите на реката се отклонили. Етоша е обитаван от множество диви животни, които ще наблюдаваме (слонове, стада антилопи, лъвове), концентрирани предимно около останалите малки езера. Отсядаме в лодж в близост до парка.

Ден 12. Виндхук
Този симпатичен град, красиво разположен в долина комбинира архитектурата на модерен град с многобройни сгради останали от колонизацията на германците. Хармоничната смесица от африкански и европейски нотки, както и приятелски настроените хора придават чар на града. Посещаваме тази космополитна столица с екскурзовод. Отсядаме в къща за гости.

Ден 13. Виндхук
Обиколката завършва в 08:00 ч. Допълнително може да се организира трансфер до летището (не е включен). Възможно е удължение на програмата в Ботсвана.

Цената включва: ►професионални английско-говорещи местни водачи ►транспорт по програма ► храна: 12 закуски, 10 обяда и 8 вечери ►входни такси ►настаняване в постоянни палатки, бунгала и къщи за гости - 11 нощувки в стая със собствен санитарен възел и 1 нощувка с общ санитарен възел (един за две стаи) ►ползване на къмпинг оборудване

Цената не включва: ►международни самолетни билети ►настаняване в Кейптаун ►трансфери от/до летище ►напитки и храна не спомената по-горе ►екскурзии и дейности по желание ►бакшиши ►лични разходи ►медицинска застраховка ►визи

Други разходи: ►доплащане за единична стая: 890 лв (Ако пътувате сам, ще ви настаним с друг турист от същия пол. Доплащането е само в случай, че държите на самостоятелна стая) ►настаняване в Sweetest Guest Houses Кейптаун преди или след тура (с включена закуска): двойна стая 90 лв на човек, единична стая: 135 лева

Практическа информация: Водачът ще пазарува и ще приготвя храната, а групата трябва да участва в разтребването и миенето на съдове. Кредитни карти и банкноти от 100 щ. долара не се приемат за тази цел.

Визи: За българи са необходими визи за ЮАР и Намибия. За ЮАР виза се вади в посолството на страната в София и струва 84 лв (консулска такса). Виза за Намибия се получава в посолството на страната във Виена и струва 45 евро (консулска такса). Можем да съдействаме за издаване на виза за Намибия, докато документи за виза за ЮАР задължително се подават лично.

Ваксинации: Препоръчва се ваксинация против жълта треска. Ако полетът ви минава през страни с риск от зараза, се изисква сертификат за ваксинация против жълта треска на летището. Препоръчваме профилактика против малария.
 


Галерия


Пустинният чар на Намибия (сафари) (Оценка 4.7 / 5 базирана на 338 мнения.)

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Големина на групата
Min. 1 pax
Reservation System Code
Namibia
Пътешествие до Сирия и Ливан 2587 BGN, 8 дни

Пътешествие до Сирия и Ливан

Дамаск отново ви приветства с добре дошли! През последните години историята на Сирия е изпълнена с...
Най-доброто от Кения 3303 BGN, 8 дни

Най-доброто от Кения

Кения е една от онези дестинации, за които можем откровено да кажем, че си имат всичко. Тя е дом на...
Открийте Кавказ - Грузия, Армения и Азербайджан 2078 BGN, 11 дни

Открийте Кавказ - Грузия, Армения и Азербайджан

Кавказ - мястото, където Европа среща Азия, където драматични планински пейзажи срещат вековни...
Покажи всичко» Новини и обновления

11.11.2021 15:13

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 2)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


11.11.2021 14:20

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 1)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...