Пустинният чар на Намибия (сафари)

Пустинният чар на Намибия (сафари)

Намибия е известна с природните си контрасти

Това епично пътешествие през Намибия ще ви отведе до пленителните червени пясъчни дюни Сосусвлай в пустинята Намиб – най-старата пустиня в света, която предизвиква вдъхновяващо чувство за необятна шир. Ще се насладите на гледките към каньона Фиш Ривър и на дивите животни в национален парк Етоша. Ще почувствате неподправената пустинна красота на Дамараленд – ранни сутрешни мъгли, образувани от срещата на студения Атлантически океан с топлия пустинен въздух от Брега на скелетите. Дамараланд ще ви плени и със скалните рисунки при Твифелфонтеин и Брандберг. На фона на тази неопитомена земя, осезаемо ще почувствате немското наследство в Свакопмунд и Виндхук. 

Забележителности:

Каньонът Фиш Ривър – пешеходен преход
Пустинята Намиб – дюните Сосусвлай
Свакопмунд – възможност за спускане с борд по дюните и каране на АТВ
Твифелфонтеин – скални рисунки
Национален парк Етоша – едно от най-известните защитени местности с диви животни в света


План на пътуване:   

Ден 1. Кейптаун
След кратка беседа сутринта, посещение на колонията африкански пингвини по пътя към природен парк Кейп Пойнт. Остатъкът от деня релаксираме на плажа Хаут Бей. Вечеряме в местен ресторант, където може да вкусим от кулинарните чудеса на Кейптаун (за собствена сметка). Нощувка в къща за гости.

Ден 2. Седарберг
Разходка с екскурзовод из диви скалисти хълмове с гигантски скални блокове от пясъчник, оформени от вятъра и дъжда в причудливи и артистични форми. Отправяме се на север към Седарберг, където отново попадаме в дебрите на суровия скалист пейзаж. Настаняване в бунгала.

Ден 3. Река Гариеп
Минаваме през по-сухите райони и след като влезем в Намибия, отсядаме в лодж на река Гариеп. Тази южна гранична река тече бавно и спокойно, а тук рядко се срещат туристи. Свободно време за плуване и почивка. Възможност за разходка по реката с кану. Настаняване в палатков лодж.

Ден 4. Каньон Фиш Ривър
Каньонът Фиш Ривър е разположен в долното течение на река Фиш и е сред най-големите каньони в света с дълбочина до 550 м. Разхождаме се край каньона, а в късния следобед наблюдаваме как слънцето залязва над ръба на каньона. Настаняване в лодж.

Денs 5-6. Пустинята Намиб

Разходка с екскурзовод из жадните пясъци на Намиб. Очакват ви безкрайни оранжеви дюни с остри ръбове оформени от пустинните ветрове. Ще стигнем до дюните Сосусвлай и до каньона Сесрием, където ще се наслаждаваме на пленителни залези над най-високите пясъчни дюни в света.

Денs 7–8. Свакопмунд
Свакопмунд е популярен морски курорт с леко носталгична атмосфера породена от множеството му колониални сгради. Градът е заобиколен от интересна флора, пригодена за живот в каменистите равнини на пустинята, като велвичията (Welwitschia mirabilis) и дървовидното алое (Kokerboom). Свакопмунд е също и столица на приключенията. В свободното време ще може да разгледате града или да опитате спускане по дюните с борд или каране на АТВ. Нощувка в къща за гости.

Ден 9. Дамараленд
Разходка из Дамараленд – истинско олицетворение на контрастите на Намибия с голи равнини, вкаменени гори и древни долини водещи до скалисти възвишения и до високите върхове на планината Брандберг. Ще посетим тюленовата колония при Кейп Крос и скалните рисунки. Нощувка в бунгала.

Ден 10-11. Национален парк Етоша
Паркът е разположен в котловина на мястото на обширно езеро захранвано от река Кунене, пресъхнало преди хиляди години, когато водите на реката се отклонили. Етоша е обитаван от множество диви животни, които ще наблюдаваме (слонове, стада антилопи, лъвове), концентрирани предимно около останалите малки езера. Отсядаме в лодж в близост до парка.

Ден 12. Виндхук
Този симпатичен град, красиво разположен в долина комбинира архитектурата на модерен град с многобройни сгради останали от колонизацията на германците. Хармоничната смесица от африкански и европейски нотки, както и приятелски настроените хора придават чар на града. Посещаваме тази космополитна столица с екскурзовод. Отсядаме в къща за гости.

Ден 13. Виндхук
Обиколката завършва в 08:00 ч. Допълнително може да се организира трансфер до летището (не е включен). Възможно е удължение на програмата в Ботсвана.

Цената включва: ►професионални английско-говорещи местни водачи ►транспорт по програма ► храна: 12 закуски, 10 обяда и 8 вечери ►входни такси ►настаняване в постоянни палатки, бунгала и къщи за гости - 11 нощувки в стая със собствен санитарен възел и 1 нощувка с общ санитарен възел (един за две стаи) ►ползване на къмпинг оборудване

Цената не включва: ►международни самолетни билети ►настаняване в Кейптаун ►трансфери от/до летище ►напитки и храна не спомената по-горе ►екскурзии и дейности по желание ►бакшиши ►лични разходи ►медицинска застраховка ►визи

Други разходи: ►доплащане за единична стая: 890 лв (Ако пътувате сам, ще ви настаним с друг турист от същия пол. Доплащането е само в случай, че държите на самостоятелна стая) ►настаняване в Sweetest Guest Houses Кейптаун преди или след тура (с включена закуска): двойна стая 90 лв на човек, единична стая: 135 лева

Практическа информация: Водачът ще пазарува и ще приготвя храната, а групата трябва да участва в разтребването и миенето на съдове. Кредитни карти и банкноти от 100 щ. долара не се приемат за тази цел.

Визи: За българи са необходими визи за ЮАР и Намибия. За ЮАР виза се вади в посолството на страната в София и струва 84 лв (консулска такса). Виза за Намибия се получава в посолството на страната във Виена и струва 45 евро (консулска такса). Можем да съдействаме за издаване на виза за Намибия, докато документи за виза за ЮАР задължително се подават лично.

Ваксинации: Препоръчва се ваксинация против жълта треска. Ако полетът ви минава през страни с риск от зараза, се изисква сертификат за ваксинация против жълта треска на летището. Препоръчваме профилактика против малария.
 


Галерия


Пустинният чар на Намибия (сафари) (Оценка 4.7 / 5 базирана на 394 мнения.)

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Големина на групата
Min. 1 pax
Reservation System Code
Namibia
Открийте Кавказ - Грузия, Армения и Азербайджан 2391 BGN, 11 дни

Открийте Кавказ - Грузия, Армения и Азербайджан

Кавказ - мястото, където Европа среща Азия, където драматични планински пейзажи срещат вековни...
Мадагаскар - Земята отпреди време 3626 BGN, 12 дни

Мадагаскар - Земята отпреди време

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
Обиколка на Сенегал и Гамбия 2646 BGN, 10 дни

Обиколка на Сенегал и Гамбия

Пустинни земи, тропически гори и прекрасни плажове. По време на това уникално пътуване в...
Покажи всичко»

Новини и обновления

23.04.2024 17:24

Пътуване в Сирия: всичко, което трябва да знаeте за пътуване в страната през 2024 (съвeти от нашите тур лидери и местни гидове)

Сирия отново ви приветства с добре дошли! Години наред Сирия бе изправена пред разкъсваща я гражданска война и събитията там често влизаха във вечерните новини. Но днес страната бавно се връща към спокойствието и мирния живот, а определени места отново са отворени за туристи. През 2022г. ние възобновихме програмите си в Сирия и се радваме, че имаме възможност отново да ви покажем всичко, което...


15.03.2024 18:33

Самостоятелни преходи и трекинг ("self-guided”) - всичко, което трябва да знаете за този тип пътешествия

Самостоятелните преходи (self-guided walks) набират все повече популярност сред хората, които предпочитат активна почивка и търсят автентични и персонализирани преживявания сред природата. Този тип пътувания са изключително популярни сред пътешествениците от Западна Европа и Скандинавието. Това са едни от най-търсените пътувания от нашите клиенти от Дания и Западна Европа. Като туроператор, който...


12.06.2023 19:31

Открийте мистичната красота на Лалибела: Скритото съкровище на Етиопия

Лалибела, наситен с богата история и заобиколен от прекрасна природа град, който е връх на културното и архитектурното наследство на Етиопия. Разположен в северната част на страната, този малък град е дом на един от най-изумителните обекти на ЮНЕСКО за световно наследство - скалните църкви на Лалибела. Като място, което съчетава духовност, древни умения и зашеметяващи пейзажи, Лалибела предлага...


10.06.2023 12:26

Приключение в Делтата на Салум, Сенегал: Невероятна природа и култура

Сенегал, разположен на западния бряг на Африка, е дом на много удивителни места за посещение. Едно от тях е Делтата на Салум - изумителна природна зона, разположена в южната част на страната. Това е място, където природата и културата се сливат в едно, предлагайки на посетителите незабравимо пътешествие. В тази статия ще разгледаме някои от най-забележителните атракции и преживявания, които...