Бутан, Сиким и Дарджилинг 6497 BGN, 13 дни

Опознайте отблизо този дял на Източните Хималаи - малкото кралство Бутан и Североизточна Индия в едно вълнуващо пътешествие

Тази част на източните Хималаи предлага цял куп изживявания: Бутан, почти недокосната от западното влияние държава, е люлка на тибетския будизъм; Сиким е известен с богатата си фауна и многобройни храмове, сред които Румтек, Лабранд и рядко посещавания Пходанг – всичките съхраняващи множество картини и реликви; Дарджилинг, 2000 м над бенгалската равнина, е град, заобиколен от чаени плантации и е едно типично и много оживено място за срещи на планинските хора. Изгревът, наблюдаван от Хълма на тигъра, е една от най-уникалните гледки в Хималаите – пред очите ви се изправя третият най-висок връх в света Кангчендзьонга.

Забележителности:

Гангток - столицата на индийския щат Сиким, който е и най-големият град в него
Пунакха Дзонг - считан за старата столица на Бутан
Паро Дзонг - масивна крепост / манастир, както и административен център на Дзонгхаг
Манастира Такцанг - разположен на стръмна скала в долината Паро
 


План на пътуване:

Ден 1. Отпътуване за Делхи и оттам до Багдогра.

Ден 2. Багдогра - Дарджилинг
Пристигане на летище Багдогра, където ще ни посрещне местният водач. Пътуваме с минибус до Дарджилинг, като пътят преминава край чаени плантации и гъсти джунгли. Крайната точка е Дарджилинг, разположен на 2300 м.н.в.

Ден 3. Дарджилинг
Рано сутринта се отправяме към Хълма на тигъра (11 км), за да наблюдаваме изгрева над Хималаите. След това ще посетите манастира Игачолинг Гуум, Института за планинско катерене, зоологическата градина, Центъра за отглеждане на панди и близката чаена градина. Следобедът ни предлага едно необичайно пътуване с влакчето играчка. Този миниатюрен влак от 19 век е част от теснолинейката Дарджилинска хималайска железница, която е в действие от 1881 г. Късният следобед и вечерта са свободни.

Ден 4.
 Реките Тееста и Рангит - Пелинг
Днес пътуваме до Пелинг. Пътят отнема 6-7 часа, като минава край реките Тееста и Рангит, вие се през чаени плантации, терасирани ферми и богата субтропична растителност. В прекрасните околности на Пелинг ще посетим известния манастир Пемаянце, разположен на връх на 2131 м.н.в. Ще продължим пеш (около 45 мин) до манастира Сангачолинг и руините на двореца Рабденце.

Ден 5. Гангток
Рано сутринта се отправяме към Гангток, столицата на провинция Сиким. Пътят ще ни отнеме 6-7 часа, ще минем покрай прочутите оризови и кардамонени полета на Сиким. Разположен на 1870 м.н.в. сред облаци и стръмни планински върхове, градът изглежда като излязъл от приказките. Късният следобед и вечерта са на ваше разположение за разходка из града, посещение на Лал Базар и купуване на сувенири.

Ден 6.
Гангток
Днес ще разгледаме забележителностите на Гангток, които включват Института по тибетология Намгялин, Центъра за изкуство, манастира Енчей, ступата Дро-дул Чортен, местността Таши с прекрасна гледка към Хималаите, цветно шоу. Вечерта е свободна.

Ден 7.
Гангток - Пхунчолинг
Пътуваме от Калимпонг до Пхунчолинг, разположен на границата между Индия и Бутан. Растоянието от 180 км ще изминем за около 7 часа.

Ден 8.
Пхунчолинг - Тхимпху
Днешният ден ще прекараме в път до столицата на Бутан Тхимпху. Климатът и растителността се сменят от тропически към субтропически и алпийски. Ще пресечем и най-голямата водоелектрическа централа в Бутан (Тала Хидро Проджект). Тук има няколко контролни пункта.

Ден 9.
Тхимпху
Ден за разглеждане на забележителностите на града - училището за изкуство и занаяти, Института за традиционна медицина, Мемориала Чортен, построен през 1974 г. Ще посетим и работилница за производство на хартия по стари традиции, както и малкия зоологически резерват, където обитава бутанският национален символ такин (вид антилопа).

Ден 10. Тхимпху - Пунакха 
Пътуваме до Пунакха през прохода Дочула (3150 м.н.в.). Обяд в Пунакха и разглеждане на забележителностите, сред които се откроява изключителният Пунакха Дзонг, считан за старата столица на Бутан. Разходката ви ще продължи към Кхамсум Юелей Намгиел Чортен, откъдето се виждат извивките на река Мо-Чу в долината, селцата и заснежените върхове на север.

Ден 11.
Паро 
Пътуваме по обратния път през Тхимпху към Паро и край Чузом, където се срещат две реки - река Ванг Чу от Тхимпху и река Пхо Чу от Паро. Паро е разположен в долина с оризови полета над тясна клисура. Следобед ще посетим Националния музей на Бутан, Паро Дзонг и ще се минем по висящия мост, който води към Паро.

Ден 12.
Паро - Такцанг
След ранна закуска ще направим пешеходен преход до манастира Такцанг. Друга възможност за екскурзия е Друкгиел Дзонг, построен през 1649 г. като защитна крепост срещу заплахи от страна на Тибет. Трета възможност е посещение на манастира Кичу Лхакханг, построен през 7-ми век. Разположен съвсем близо до града, това е едно от най-старите и най-свещени места в страната.

Ден 13.
Отпътуваме от Паро за Делхи. 


 


Цената включва:
12 нощувки в хотел със закуска (6 нощувки в Индия и 6 нощувки в Бутан),транспорт и входни такси според програмата
пълен пансион от вечеря на ден 2 до закуска на ден 13
транспорт и входни такси според програмата
такса "Sustainable Development"
местни такси и разрешителни
местни английскоговорещи гидове в Бутан ,Полет Paro -DEL & DEL - Bagdogra

Цената не включва:
Храна в Делхи
бакшиши
лични разходи
Индийска виза
виза за Бутан
туристическа застраховка
международни полети


Галерия


Бутан, Сиким и Дарджилинг (Оценка 4.84 / 5 базирана на 401 мнения.)
Цена
6497 BGN
Продължителност
13 дни
Допл. единична стая:
764 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Големина на групата
Min. 2
Reservation System Code
BHUINDRUND
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 5194 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари. Представете си...
Мианмар и Лаос – тайнственото лице на Златния триъгълник 3900 BGN, 15 дни

Мианмар и Лаос – тайнственото лице на Златния триъгълник

Уникално преживяване в Златния триъгълник - Мианмар, Лаос и Тайланд. Ако обичате да пътувате,...
Зад завесата на традиционния ислям: Открийте Саудитска Арабия! 4390 BGN, 8 дни

Зад завесата на традиционния ислям: Открийте Саудитска Арабия!

Саудитска Арабия е една от най-енигматичните страни в Близкия изток!  На този тур ще може да...
Покажи всичко»

Новини и обновления

23.04.2024 17:24

Пътуване в Сирия: всичко, което трябва да знаeте за пътуване в страната през 2024 (съвeти от нашите тур лидери и местни гидове)

Сирия отново ви приветства с добре дошли! Години наред Сирия бе изправена пред разкъсваща я гражданска война и събитията там често влизаха във вечерните новини. Но днес страната бавно се връща към спокойствието и мирния живот, а определени места отново са отворени за туристи. През 2022г. ние възобновихме програмите си в Сирия и се радваме, че имаме възможност отново да ви покажем всичко, което...


15.03.2024 18:33

Самостоятелни преходи и трекинг ("self-guided”) - всичко, което трябва да знаете за този тип пътешествия

Самостоятелните преходи (self-guided walks) набират все повече популярност сред хората, които предпочитат активна почивка и търсят автентични и персонализирани преживявания сред природата. Този тип пътувания са изключително популярни сред пътешествениците от Западна Европа и Скандинавието. Това са едни от най-търсените пътувания от нашите клиенти от Дания и Западна Европа. Като туроператор, който...


12.06.2023 19:31

Открийте мистичната красота на Лалибела: Скритото съкровище на Етиопия

Лалибела, наситен с богата история и заобиколен от прекрасна природа град, който е връх на културното и архитектурното наследство на Етиопия. Разположен в северната част на страната, този малък град е дом на един от най-изумителните обекти на ЮНЕСКО за световно наследство - скалните църкви на Лалибела. Като място, което съчетава духовност, древни умения и зашеметяващи пейзажи, Лалибела предлага...


10.06.2023 12:26

Приключение в Делтата на Салум, Сенегал: Невероятна природа и култура

Сенегал, разположен на западния бряг на Африка, е дом на много удивителни места за посещение. Едно от тях е Делтата на Салум - изумителна природна зона, разположена в южната част на страната. Това е място, където природата и културата се сливат в едно, предлагайки на посетителите незабравимо пътешествие. В тази статия ще разгледаме някои от най-забележителните атракции и преживявания, които...