Coronavirus (COVID-19) travel update
Открийте непознатата Ангола 3234 BGN, 9 дни

Ангола е южноафриканска държава, на чиято територия се среща голямо климатично разнообразие – плажове на брега на Атлантическия океан, подобни на лабиринт речни системи, както и пустинна област, простираща се и отвъд границата с Намибия. Колониалното минало на Ангола е оставило своя отпечатък, както върху местната кухнята, отличаваща се с подчертано френско влияние, така и върху архитектурата. Примери за това са забележителности като Крепостта Сао Мигел, построена от португалските колонизатори през 1576 г, служила за защита на столицата Луанда. За повечето пътешественици, Ангола е една от последните трудно достижими дестинации в Африка. Въпреки захласващите пейзажи и бързо развиващата се икономика, държавата остава все така затворена за повечето туристи. Това е така заради пословично трудната процедура по издаване на виза, високите цени и факта че повечето им история е свързана с войни.
Тази изолираност и труднодостъпност изглеждат необясними, имайки се предвид че Ангола притежава потенциала да бъзе едно от съкровищата на Африка. На нейната територия се намира втория по големина водопад на континента, има множество интригуващи останки от миналото й на португалска колония, предостатъчно недокоснати от човешко влияние национални паркове, невероятни плажове и интересна, богата култура.
Дали Ангола ще оползотвори целия този потенциал, никой не може да предполага. Има още много какво да се желае от неразвитата туристическа индустрия. Колкото по-скоро правителството предприеме някакви мерки, толкова по скоро останалия свят ще открие богатствата, които южноафриканската държава крие.


Забележителности:

♦ Луанда – столицата на Ангола, разположена на атлантическия бряг, радва окото с красиви плажове, останки от колониална архитектура, исторически паметници, музеи и още много други
Прохода на планината Леба - смелите пътешественици не трябва да пропускат спираловидно виещи се път до прохода Леба. Достигайки до 1850 м надморска височина, пътуването от Лубанго до Намибе е истински зрелищно преживяване

♦ Лагуната Арко – сладководен оазис със впечатляващи скални формации, дом на множество различни видове птици и изключително разнообразна флора и фауна


♦ Пустинята Намиб – най-отдавна формиралата се пустиня на Земята, е спираща дъха ивица от редуващи се пясъчни дюни и скални форми, простираща се от Томбуа до залива Уалвис

♦ Водопадите Каландула – вторите по големина в Африка


Програма:


Ден 1: Луанда – Лубанго
Пристигане. Вечерта полет до Лубанго и трансфер до хотела за нощувка


Ден 2: Лубанго

Разглеждане на Лубанго, главния град на южна Ангола. Градът, закрилян от статуя на Христос, се намира в богата на растителност долина. Отличава се с множество сгради от колониалната епоха, съчетани с интригуващата местна култура. В обиколката на Лубанго са включени парламента, катедралата Се и мисионерската църква Хуила, построена през 1880 г.


Ден3: Лубанго – Кимбо – Водопадите Хуила
Ще се отправим към селището Кимбо, намиращо се на около 30 км от Лубанго, където ще посетим местното племе Муила. Хората от племето Муила спадат към етническа група от номади, обитаващи района на платото Хуила. Жените боядисват косите си с червено багрило наречено онкула, което произвеждат от стрити до прах червеникави камъни. Също така добавят смес от растително олио, стрита дървесна кора, изсушени кравешки изпражнения и билки. Освен това към декорацията на косата си добавят корени, цветни черупки от миди и дори сушени плодове. След кратка лекция от местния ни гид относно обичаите и кулинарните традиции на племето, продължаваме към водопадите Хула. Свободно време за отдих и плуване. Обратно към хотела в Лубанго за нощувка.


Ден 4: Лубанго – Сиера да Леба – Мангиерас – Намибе
В този ден се отправяме на дълго пътуване през планинската верига Сиера да Леба и прекосяваме прохода, който ще ни отведе до Намибе. Пътят е познат като Естрада Насионал (ЕN 280) и неговото преминаване определено с запомнящо се изживяване. Легендите разказват, че пътя носи името на португалката която го е проектирала и впоследствие е работела върху изграждането му, и която починала на следващия ден след като пътя бил завършен. Може да срещнете снимки от Естрада Насионал на много пощенски картички, тъй като той наистина е повод за гордост и истински инженерен подвиг, особено имайки се предвид времето в което е построен. След като прекосим прохода, ще посетим селото Мангиерас, където ще обядваме преди да продължим към Намибе. Нощувка в хотел.


Ден 5: Пустинята Намиб и езерото Арко
След закуска се отправяме към пустинята Намиб, която се простира на повече от 2000 кв. км по атлантическото крайбрежие на Ангола, Намибия и Южна Африка. Пясъчните дюни на Намиб са вторите по големина в света, след тези в пустинята Бадейн Джардан в Китай – някои достигат до 300 метра височина и 32 километра дължина. Тук се срещат някои ендемични видове растения като Белвиция Миравилис, носеща името на своя откривател. Проби от това растение показват, че някои екземпляри са на повече от 1000 години.
Ще посетим и езерото Арко, което сякаш изниква от нищото и е захранвано от водите на река Курока. Езерото е истински, скрит, сладководен оазис, по чийто бряг се наблюдават впечатляващи варовикови скални формации, изобилна водна растителност и множество видове птици. Обратно към Намибе. Нощувка в хотел


Ден 6: Намибе – Луанда
Свободно време за разглеждане на Намибе и неговите забележителности. Може да се отбиете до най-високата точка на града, а именно морския фар Намибе. Полет към Луанда в 17:00. Трансфер до хотела и нощувка.


Ден 7: Луанда
Петролният бум е превърнал Луанда в един от най-скъпите градове на планетата. Центърът е разделен на три квартала – Залива Луанда (долна Луанда) от пристанището до крепостта; Сиудаде Алта – „горната” чат на града, където се намира президентският дворец , и полуострова Илха до Кабо, където се намират плажовете, барове и ресторанти.
Още на влизане в Луанда е невъзможно да не забележите обелиска, който се извисява над останалата част от града . Това е мавзолея на Аугустино Нето, първия президент на Ангола. Друга забележителност е крепостта Сао Мигел, датираща от най-ранните колониални времена през 16 век, която е служела като седалище на гарнизона, а и като затвор за роби. Националния антропологичен музей се гордее с огромна колекция от традиционни маски и артефакти. Струва си да се посети и англиканската църква Носа Сеньора до Популо, построена през 1482 г. Нощувка в хотел.


Ден 8: Луанда – водопадите Каландула
Потегляме рано сутринта, тъй като трябва да достигнем водопадите преди залез. Пътуването е около 7 часа. Ще спрем за обяд и посещение на ботаническите градини Росас де Порселана в Ндалатандо.
Водопадите Каландула се намират по течението на река Лукала и са едни от най високите в Африка, с непрекъснат пад от 103 м. Въпреки че водопадите не са така популарни извън Ангола, те са едно от най-впечатляващите природни чудеса в държавата. Нощувка в градчето Меланхе, на около 1,5 км от водопадите.


Ден 9: Водопадите Каландула – Педрас Неграс – Луанда. Отпътуване
На следващи ден посещаваме водопадите и от другия бряг на реката, а след това продължаваме към внушителните скални формации Педрас Неграс. След това потегляме обратно към Луанда. Отпътуване с вечерен полет.
 


Цената включва:
8 нощувки със закуски в хотели и къщи за гости
Местен англоговорящ гид в Луанда и Лумбаго
Наземен транспорт и летищни трансфери за полет на Air Portugal от/до Лисабон
Водач от Пенгуин Травел при минимум 8 души

Цената не включва:
Международни полети
Вътрешен полет Луанда-Лубанго и Намибе – Луанда (около 240 евро)
Входни такси
Бакшиши
Лични разходи

Допълнителни услуги:
Доплащане за настаняване в самостоятелна единична стая - 353 лева


Галерия


Открийте непознатата Ангола (Оценка 4.81 / 5 базирана на 60 мнения.)
Цена
3234 BGN
Продължителност
9 дни
Допл. единична стая:
431 BGN
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
3234 BGN
Продължителност
9 дни
Допл. единична стая:
431 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Големина на групата
6-12
Reservation System Code
AORUND
Най-доброто от Мексико. Групов тур с български водач 3308 BGN, 10 дни

Най-доброто от Мексико. Групов тур с български водач

Oткрийте Мексико с този десетдневен тур! Ще започнем пътуването си в космополитната столица...
Класическа Колумбия 1940 BGN, 9 дни

Класическа Колумбия

Цветни колониални градове, обширни кафени плантации и девствени карибски плажове - това е топлият...
Най-доброто от Кения 3097 BGN, 9 дни

Най-доброто от Кения

 Кения е една от онези дестинации, за които можем откровено да кажем, че си имат всичко. Тя е...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...