Най-доброто от Кения 4140 BGN, 8 дни

Кения е една от онези дестинации, за които можем откровено да кажем, че си имат всичко. Тя е дом на резервата "Масаи Мара" - една от класическите сафари дестинации за наблюдение на Големите 5 (лъв, леопард, слон, бизон и носорог). Той служи и за сцена на един от най- впечатляващите природни спектаки - ежегодната миграция на антилопите гну. Столицата Найроби е оживен модерен град с удивителна кулинарна сцена, където можете да опитате традиционни местни ястия и да се насладите на едно от най-качествените кафета в света. В селата на масаите пък, от друга страна, все още се пазят вековни традиции и начин на живот, в който туристите могат да надникнат. Около езерото Накуру можете да видите стотоци цветни птици фламинго, а в Диани - една от водещите плажни дестинации на Африка, можете да плувате в тюркоазените води на Индийският океан. А най-хубавото е, че с този тур всичко това е възможно за малко повече от седмица.

Забележителности:
♦ Резервата "Масаи Мара" - едно от най-добрите места в света за наблюдение на "Големите 5"
♦ Езерото Накуру - едно от най-популярните места за наблюдение на фламинго
♦ Сафари с лодка по езерото Найваша - отлично място за наблюдение на диви птици
♦ Плажът "Диани"- водеща плажна дестинация в Африка


План на пътуването:

Ден 1. Найроби
Пристигане в Найроби и трансфер до хотела за нощувка. Настаняване в хотел Best Western (4*). Вижте повече за хотела тук.  (-/-/-)

Ден 2. Найроби - Масаи Мара (З/О/В)
Днес се отправяме към резервата " Масаи Мара". По пътя ще можем да се насладим на красивите пейзажи на Източноафриканскана рифтова долина. Пристигаме в резервата навреме за вечерното ни сафари. Резерватът е известен с обширната си савана и множество хълмове, както и с обитаващите го диви животни - лъвове, леопарди, гепарди, слонове и много други.  Вечеря и нощувка в лагера "Мара Ленчада".

Ден 3. Масаи Мара (З/О/В)
След закуска започваме днешното целодневно сафари. Ще посетим реката Мара, известна като дом на много диви животни. Тук ше имаме възможността да видим Големите 5 (лъв, леопард, слон, бизон и носорог). За обяд ще си направим пикник в околността, наблюдавайки крокодилите и хипопотамите. По желание може да посетите и едно от селата на масаите, за да се запознаете отблизо с културата им. Нощувка в лагера "Мара Ленчада". Повече за условията в лагера можете да видите тук.

Ден 4. Масаи Мара - eзерото Найваша - Национален парк "Езерото Накуру" (З/О/В)
Ще започнем деня рано с пешеходно сафари с местен масаи водач. След това ще се озовем в автентично масайско село, където ще имаме шанса да се потопим в местната култура и да станем свидетели както на ежедневието на масаите, така и на някои от специалните им ритуали. Тук е и мястото да си купите автентичен сувенир, ръчно изработен от местните - така ще имате уникален спомен, който да занесете вкъщи, като същевременно и ще подпомогнете местната общност. След това се отправяме към езерото Найваша за кратко сафари с лодка. По време на това сафари ще имаме възможност да видим множество диви птици, както и хипопотами, антилопи и бизони по брега. Ще бъдем придружени от местен орнитолог, който ще ни помогне в разпознаването на около 400-те вида птици, който се срещат в района. След това продължаваме към езерото Накуру. Ще пристигнем там привечер, тъкмо навреме за вечеря. Нощувка в хотел "Martfam Resort" или "Golden Palace".

Ден 5. Накуру - Найроби - Диани (З/О/В)
След закуска, започваме разходката си около езерото. Тук ще можем да видим множество екзотични видове птици (парка е дом на около 350 вида), сред които и розовото фламинго. Ще наблюдаваме и бели и черни носорози, леопарди, жирафи, антилопи и черно-бели колобуси. Отправяме се към летището в Найроби за  полета към Момбаса. След пристигане в Момбаса, следва трансфер до плажния курорт "Диани" (около 1.5 часа).

Ден 6-7. Диани (З/-/В)
Като за финал на това вълнуващо пътуване ще прекарате два дни в една от най-идиличните плажни дестинации в Африка. Диани е плаж, известен с белия си пясък, тюркоазените си води и заобикалящата го гъста гора. Ще имате възможност да се насладите на това място според предпочитанията си - можете да се излежавате на плажа, да се отдадете на водни спортове или да се разходите в гората "Кая Кинондо" - свещена за местното племе Диго.
Настаняването в Диани е в хотел "Leopard Beach Resort" (5*), с включена закуска и вечеря. Вижте повече за хотела тук.

Ден 8. Заминаване (З/-/-)
Трансфер до летището в Момбаса и отпътуване.

Полезна информация:
♦ Лагерът "Мара Ленчада" в Масаи Мара разполага с двойни палатки със собствен санитарен възел с топла вода, както и чисто спално бельо.
♦ Пътуващите за Кения български граждани се нуждаят от виза, за която може да се кандидатства онлайн. Моля, свържете се с нас, ако се нуждаете от съдействие за издаването на виза.
♦ Местните ни партньори могат да ви съдействат за обмeн на пари при пристигане в Кения (от американски долари или евро)
♦ Водач от България е включен при група от мин. 8 души. Възможност за български водач при по-малка група при запитване.
♦ За фиксирани дати за наблюдение на Голямата миграция вижте тук


Цената включва:
самолетен билет София - Найроби; Момбаса- София в икономична класа с включен багаж
нощувки според описанието
храна според описанието
летищни трансфери
транспорт в специален мини-ван с отворен покрив по време на сафаритата
сафари с лодка по езерото Найваша
входни такси за националните паркове
професионални англоговорещи гидове
бутилки минерални вода
водач от България при група от осем души*

Цената не включва:
визи
допълнителен тур до масайско село на ден 3
допълнителни турове в Диани
храна и напитки,неспоменати в програмата
бакшиши
лични разходи


Галерия


Най-доброто от Кения (Оценка 4.88 / 5 базирана на 81 мнения.)
Цена
4140 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
490 BGN
Статус
Отворено за записване
* Обявената цена с включен самолетен билет от/до София важи при резервации до 2 месеца преди датата на пътуване. Моля, свържете се с нас за цени при по-късни резервации.

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Зад завесата на традиционния ислям: Открийте Саудитска Арабия! 4292 BGN, 8 дни

Зад завесата на традиционния ислям: Открийте Саудитска Арабия!

Саудитска Арабия е една от най-енигматичните страни в Близкия изток!  На този тур ще може да...
Едноседмична почивка в Мозамбик (с включен самолетен билет) 2554 BGN, 8 дни

Едноседмична почивка в Мозамбик (с включен самолетен билет)

На плажовете на Мозамбик ви очаква идиличен рай, придружен с местна кухня, островитянска атмосфера,...
Открийте Кавказ - Грузия, Армения и Азербайджан 2313 BGN, 11 дни

Открийте Кавказ - Грузия, Армения и Азербайджан

Кавказ - мястото, където Европа среща Азия, където драматични планински пейзажи срещат вековни...
Покажи всичко»

Новини и обновления

23.05.2022 15:42

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.089-5777-C01

На 23.05.2022 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор BG16RFOP002-2.089-5777-C01 по проект с наименование „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020, по процедура...


11.11.2021 15:13

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 2)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


11.11.2021 14:20

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 1)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...