Coronavirus (COVID-19) travel update
Най-доброто от Кения 1744 BGN, 9 дни

 Кения е една от онези дестинации, за които можем откровено да кажем, че си имат всичко. Тя е дом на резерватът "Масаи Мара" - една от класическите сафари дестинации за наблюдение на Големите 5 (лъв, леопард, слон, бизон и носорог). Той служи и за сцена на един от най-впечатляващите природни спектакли - ежегодната миграция на антилопите гну. Столицата Найроби е оживен модерен град с удивителна кулинарна сцена, където може да опитате традиционни местни ястия и да се насладите на едно от най-качествените кафета в света. В селата на масаите пък, от друга страна, все още се спазват вековни традиции и начин на живот, в който туристите могат да надникнат. Около езерото Накуру може да видите стотици цветни птици фламинго, а в Диани - една от водещите плажни дестинации на Африка, можете да плувате в тюркоазените води на Индийският океан. А най-хубавото е, че с този тур всичко това е възможно за малко повече от седмица.

Забележителности:
♦ Резерватът "Масаи Мара"
♦ Езерото Накуру - едно от най-популярните места за наблюдение на диви птици
♦ Плажът "Диани"- водеща плажна дестинации в Африка


План на пътуването:

Ден 1. Найроби
Пристигане в Найроби и трансфер до хотела за нощувка.(-/-/-)

Ден 2. Найроби - Масаи Мара (З/О/В)
Днес се отправяме към резерватът " Масаи Мара". По пътя ще можем да се насладим на красивите пейзажи на Източноафриканскана рифтова долина. Пристигаме в резервата навреме за вечерното ни сафари. Резерватът е известен със обширната си савана и множество хълмове, както и с обитаващите го диви животни - лъвове, леопарди, гепарди, слонове и много други. Ще вечеряме и прекараме нощта в лагера "Мара Ленчада", който разполага с душове с топла вода и тоалетни.

Ден 3. Масаи Мара (З/О/В)
След закуска започваме днешното целодневно сафари. Ще посетим реката Мара, известна като дом на много диви животни. За обяд ще си направим пикник в околността, наблюдавайки крокодилите и хипопотамите. По желание може да посетите и едно от селата на масаите, за да се запознаете отблизо с културата им. Нощувка в лагера.

Ден 4. Масаи Мара - Национален парк "Езерото Накуру" (З/О/В)
Ще започнем деня рано със сафари по игрев. След това закусваме и се отправяме към Накуру. Ще пристигнем там привечер, ще вечеряме и ще пренощуваме в хотел "Martfam Resort" или "Golden Palace".

Ден 5. Накуру - Найроби - Диани (З/-/В)
След закуска, започваме разходката си из парка. Тук ще можем да видим множество екзотични видове птици (парка е дом на около 350 вида), сред които и рововото фламинго. Ще наблюдаваме и бели и черни носорози, леопарди, жирафи, антилопи и черно-бели колобуси. Отправяме се към летището в Найроби, за да хванем полета за Укунда в 14:00. След пристигане в Укунда, следва трансфер до плажния курост "Диани".

Ден 6-8. Диани (З/-/В)
Като за финал на това вълнуващо пътуване ще прекарате два дни в една от най-идиличните плажни дестинации в Африка. Диани е плаж, известен с белият си пясък, тюркоазените си води и заобикалящата го гъста гора. Ще имате възможност да се насладите на това място според предпочитанията си - може да се излежавате на плажа, да се отдадете на водни спортове или да се разходите в гората "Кая Кинондо" - свещена за местното племе Диго.
Настаняването е в хотел "Leopard beach resort", с включена закуска и вечеря.

Ден 9. Заминаване (З/-/-)
Трансфер до летището в Момбаса и отпътуване.


Цената включва:
нощувки според описанието
храна според описанието
летищни трансфери
транспорт в специален мини-ван с отворен покрив по време сафаритата
входни такси за националните паркове
професионални англоговорещи гидове
бутилки минерални вода

Цената не включва:
екскурзии до село на масаите - по желание
лични разходи
храна и напитки,неспоменати в програмата
бакшиши
лични разходи


Най-доброто от Кения (Оценка 4.88 / 5 базирана на 1 мнения.)
Цена
1744 BGN
Продължителност
9 дни
Статус
Отворено за записване
* Обявената цена с включен самолетен билет от 3508 BGN е при цени на билетите до 1300 лв. Моля, свържете се с нас за актуална информация.

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Цена със сам. билет. 3508 BGN
Най-доброто от Кения 1744 BGN, 9 дни

Най-доброто от Кения

 Кения е една от онези дестинации, за които можем откровено да кажем, че си имат всичко. Тя е...
Другите Малдиви - Гаафару 578 BGN, 6 дни

Другите Малдиви - Гаафару

Ако свързвате Малдивите с частни острови и затворени ол инклузив петзвездни курорти на цени, от...
Бурунди и Руанда 3234 BGN, 10 дни

Бурунди и Руанда

Едно пътуване до две от най-малко известните африкански държави - Руанда и Бурунди. Ивестна като...
Покажи всичко» Новини и обновления

07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...