Индия: Златният триъгълник и Варанаси

Индия: Златният триъгълник и Варанаси

Индия е точно това, което казват за нея всички, които са й били на гости – необятна вселена, трудно разбираем ребус, могъща цивилизация, изградила уникален духовен и материален свят, майка на философски учения, които през последния век толкова много са променили рационалното западно мислене. Но колкото и да ви разказват какво е Индия, няма как да го усетите истински, ако не отидете сами в тази земя на красиви смугли лица и безчет изящни дворци.


Ден 1Пристигане в Делхи
Tрансфер и почивка в хотела. Ако пристигате в сутрешен час препоръчване част от програмата за ден 2 да се измести към порвия ден. Примерно разходката из Новия град Делхи.

Ден 2: Делхи
След закуска предстои целодневна обиколка на Делхи - Стария /и Новия град/.  Обиколката включва Джама Масджид (главната джамия в Стария Делхи), Кутб Минар (най-високото минаре в Индия) и гробницата на моголския император Хумаюн. Днес ще видим и Червената крепост, Радж Гхат (мемориала, посветен на Махатма Ганди), монумента Индийската порта, както и Президентския дворец.

Ден 3: Делхи - Джайпур
Денят е посветен на пътуване /255 км./ до впечатляващата столица на щата Раджастан - Джайпур, известен като Розовия град. Тръгване след закуска като пътуването ще отнеме около 6 - 7 часа. При пристигането - настаняване и нощувка в хотел.

Ден 4: Джайпур
Гвоздеят на деня е екскурзия до Крепостта Амбер, построена от раджа Ман Сингх I, а ако има таква възможност, може да се изкачим до крепостта на слон. След това продължаваме с посещение до двореца и обсерваторията Джантар Мантар.

Ден 5: Джайпур - Агра
Днес ще се отправим от Джайпур към старата столица на Моголската империя - Агра, където ще пристигнем след около 6 часа. По пътя /240 км/ ще спрем в Фатехпур Сикри, столица на император Акбар за ок. 10 години през XVI век. 

Следобед програма включва целодневна обиколка на забележителностите на Агра, включително крепостта, построена от моголския император Акбар през 1565 г. Крепостта е построена от червени камъни и по-късно обновена и допълнена с мрамор по времето на Шах Джахан. Другата голяма забележителност, която ще видим е световноизвестният мавзолей Тадж Махал (не работи в петък!), построен от Шах Джахан през 1653 г. за любимата му съпрука, Мумтаз Махал.Настаняване и нощувка в хотел в Агра.

Ден 6: Агра - Джанси - Каджурахо
Предстои ни интересно пътуване с влак от Агра до историческия град Джанси (ок. два часа и полвина). От Джанси се отправяме с автобус към Каджурахо, бившата столица на династията Чандела. По пътя натам ще спрем в Орчха, известен с добре запазените си дворци и хиндуистки храмове. Нощувка в хотел в Каджурахо.

Ден 7: Каджурахо - Варанаси
След закуска , трансфер до летището, ще се качим на вътрешен полет до древния град Варанаси, свещен за хиндуисти, будисти и джайнисти. По пътя от летището до хотела ще се отбием до Сарнат, местност с голямо значение за Будизма. Настаняване в хотел във Варанаси.
Вечерта горещо препоръчваме непременно да посетите Дашашвамед Гхат, най-известното място със стъпала, спускащи се в свещената река Ганг, която тече през Варанаси. Там може да видите церемонията аарти, една от основните в хиндуизма, изпълнявана всяка вечер от петима свещеници, в присъствието на множество местни хора.

Ден 8:Варанаси

Ще станем преди зазоряване и ще се качим на лодка по река Ганг. При изгрев слънце ще станете свидетели на един от най-вълнуващите религиозни ритуали в света- индуски поклонници идват на реката, за да отмият греховете си или да излеят пепелта на своите предци по течението на реката.
 
Връщаме се в хотела си за закуска. След закуска продължете към полудневна обиколка на града, ще посетим храма Каши-Вишваната- светилище, посветено на бог Шива, божеството-покровител на Варанаси и др.
 
Следобед, продължаваме с екскурзия до Сарнатх - паркът с елени, където Гаутама Буда за първи път е преподавал Дхарма и където будистката Сангха е възникнала чрез просветлението на Конданна. Сарнатх се намира на 13 километра североизточно от Варанаси.
Нощувка в хотела във Варанаси.
 

Ден 9: Варанаси - Делхи
Закуска в хотел. По-късно през деня трансфер до летището и полет до Делхи. Ориентиръвъчни полетни часове: dep. 15.20 - arr. 16.50. От там трансфер до международното летище за обратния полет до Европа (в зависимост от полетните времена е възможно да се добави допълнителна нощувка в Делхи).


Практическа информация:  Настаняване в хотела/освобождаване на стаите в 12.00 ч.; Препоръчва се имунизация срещу тиф и тифоид, хепатит и хепатит В и прилагане на имуноглобулини, да се носят таблетки за пречистване на вода, както и лекарства против малария. Препоръчва се също чужденците да консумират само фабрично бутилирана вода и напитки, без лед, или преварена вода. Плодовете и зеленчуците трябва да бъдат добре почистени и дезинфекцирани преди употреба. Храната (по-специално месото) трябва да бъде добре изпечена или сварена. Следва да се избягват нехигиеничните ресторанти и хранителни павилиони. Пазете се от джебчии. За издаване на индийска виза, моля, свържете се с Консулската служба на посолството на Индия в София: ул. “Свети Седмочисленици”, 23; тел: 02/963 5675; http://www.indembsofia.org/bg/consular/visa/  E-mail: india@inet.bg


Цената включва:
8 нощувки в двойна стая в 3* хотели със закуска
входни такси за споменатите в програмата забележителности
транспорт с климатизиран автобус,според програмата
представител на местния ни партньор при пристигане на летище или Ж.П. гара
англоговорящ гид за обиколка на забележителностите във всеки град
билети за влак от Агра до Джанси в климатизиран вагон със седящи места
разходка на слон (по двама гости на слон) в Агра,ако има такава възможност
разходка с лодка по р. Ганг и посещение на аарти церемония във Варанаси (зависи от климатичните условия в момента)

Цената не включва:
Самолетни билети до/от Индия. Mожем да Ви изпратим оферта при запитване
билети за вътрешни полети Каджурахо-Варанаси-Делхи. Цената на тези билети е приблизително 170 евро,но варира в зависимост от датата
храна,която не е включена в цената
лични разходи
бакшиши за местните гидове
застраховка (можем да Ви направим такава при запитване)
входни такси за забележителностите
виза
всичко неспоменато в графата "Цената включва".

Допълнителни услуги:
Доплащане за 4* хотели : по запитване


Галерия


Индия: Златният триъгълник и Варанаси (Оценка 4.81 / 5 базирана на 384 мнения.)
Големина на групата
Min. 2
Reservation System Code
INDIA
Открийте непознатата Ангола 3371 BGN, 9 дни

Открийте непознатата Ангола

Ангола е южноафриканска държава, на чиято територия се среща голямо климатично разнообразие –...
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 5194 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари. Представете си...
Зад завесата на традиционния ислям: Открийте Саудитска Арабия! 4390 BGN, 8 дни

Зад завесата на традиционния ислям: Открийте Саудитска Арабия!

Саудитска Арабия е една от най-енигматичните страни в Близкия изток!  На този тур ще може да...
Покажи всичко»

Новини и обновления

23.04.2024 17:24

Пътуване в Сирия: всичко, което трябва да знаeте за пътуване в страната през 2024 (съвeти от нашите тур лидери и местни гидове)

Сирия отново ви приветства с добре дошли! Години наред Сирия бе изправена пред разкъсваща я гражданска война и събитията там често влизаха във вечерните новини. Но днес страната бавно се връща към спокойствието и мирния живот, а определени места отново са отворени за туристи. През 2022г. ние възобновихме програмите си в Сирия и се радваме, че имаме възможност отново да ви покажем всичко, което...


15.03.2024 18:33

Самостоятелни преходи и трекинг ("self-guided”) - всичко, което трябва да знаете за този тип пътешествия

Самостоятелните преходи (self-guided walks) набират все повече популярност сред хората, които предпочитат активна почивка и търсят автентични и персонализирани преживявания сред природата. Този тип пътувания са изключително популярни сред пътешествениците от Западна Европа и Скандинавието. Това са едни от най-търсените пътувания от нашите клиенти от Дания и Западна Европа. Като туроператор, който...


12.06.2023 19:31

Открийте мистичната красота на Лалибела: Скритото съкровище на Етиопия

Лалибела, наситен с богата история и заобиколен от прекрасна природа град, който е връх на културното и архитектурното наследство на Етиопия. Разположен в северната част на страната, този малък град е дом на един от най-изумителните обекти на ЮНЕСКО за световно наследство - скалните църкви на Лалибела. Като място, което съчетава духовност, древни умения и зашеметяващи пейзажи, Лалибела предлага...


10.06.2023 12:26

Приключение в Делтата на Салум, Сенегал: Невероятна природа и култура

Сенегал, разположен на западния бряг на Африка, е дом на много удивителни места за посещение. Едно от тях е Делтата на Салум - изумителна природна зона, разположена в южната част на страната. Това е място, където природата и културата се сливат в едно, предлагайки на посетителите незабравимо пътешествие. В тази статия ще разгледаме някои от най-забележителните атракции и преживявания, които...