Coronavirus (COVID-19) travel update
Our office is closing later this afternoon to keep our staff safe, and those of us not already working from home will now be working remotely.
Our phone system unfortunately does not allow us to receive or make calls in the usual way from home, so we ask that you email us on the address below if you need to get in touch or have an emergency. ( info@penguintravel.com )
Открийте Ливан 902 BGN, 6 дни

Ливан е невероятна туристическа дестинация с интересни исторически забележителности, девствени плажове, вкусна кухня, звезден нощен живот и красиви планини. Тази страна действително може да предложи по нещо за всеки вкус. Тя е разположена там, където се срещат три континента, християнството и ислямът, традицията и съвременността. През вековете тя е била кръстопът на много цивилизации, чиито следи са останали до наши дни. Това е място, където културата, семейството и религията са на почит, но и където често възниква сектантско насилие, отнемащо човешки животи и оставящо дълбоки следи в природата и рани в националната психика. След години на безредици Ливан си възвръща предишната репутация на „Швейцария на Близкия изток“. Родина на страхотна национална кухня, с низ от морски курорти и с най-бляскавия хедонистичен град – Бейрут, Ливан възнаграждава пътешественика с храна за мисълта и празник за сетивата и стомаха. Още повече, че климатът е винаги умерен, цените са много приемливи и най-вече – хората са много приятелски настроени.

Забележителности:
Бейрут – „Близкоизточният Париж “
Пещерата Джейта – най-дългата изследвана пещера в Ливан
Библос – най-старият град, който е бил постоянно населен още от създаването си.
Тир и Сидон – древните финикийски градове
Долината Бекаа – римските храмове в Баалбек


План на пътуване:

Ден 1. Пристигане в Бейрут
 Пристигане в Бейрут, трансфер и настаняване в хотела. 

Ден 2. Анджар - Баалбек - Ксара
Закуска преди екскурзията към древния град Анджар, построен през VIII-ми век, по време на управлението на Халиф Валид I. След като разгледаме умаядските руини, ще продължим към Баалбек, чиито руини разкриват истории за месопотамската, римската, християнската и ислямската култура. Ще приключим деня с чаша вино докато разглеждаме колекциите на Шато Ксара. Връщаме се в Бейрут за нощувка. 

Ден 3. Джейта Гротто - Библос - Хариса
Първата ни спирка за деня е известна като "Перлата на ливанската природа" - Джейта Гротто. Можем да вземем малка лодка, с която да разгледаве впечатляващите салактити и сталагмити, варовиковите стени и интересно осветление. Следващата спирка е Библос - малък спокоен морски град, който е непрекъснато обитаван от около 7000 години и е мястото, което дава името на Библията.Продължаваме към Хариса, за да видим една от най-големите статуи на Дева Мария. Връщаме се в Бейрут за нощувка.

Забележка: Този тур не се провежда в понеделник, поради това е възможна промяна в последователността на дневните екскурзии.

Ден 4. Сидон -Тир - Магдуш
Първата спирка за днес е Сидон. Ще разгледаме едни от най-известните забележителности, като Морския замък, Музеят на сапуните, където ще научим повече за традицията за правене на сапуни в района.  Ще разледаме и Хан ал-Франж или Ханът за чужденци. Ще продължим към Тир, който някога е бил важен финикийски град. Ще посетим античните римски руини, които днес за част от списъка  на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Последната ни дастинация за деня е Магдуш - вярва се, че именно тук Дева Мария, молейки се, е очаквала Иисус да се върне. Обратно в Бейрут за нощувка. 

Ден 5. Долината Кадиши - Бчаре - Кедрова гора

Днес ще се насладим на красивата природа в долината Кадиши. Ще разгледаме някои от множеството манастири, разпръснати в нея. Тук е и малкото градче Бчаре, богато на история, култура и изкуство, както и роден град на Халил Джубран - известен ливански поет, писател, философ и художник. Ще разледаме неговия музей и ще се запознаем по-отблизо с творчеството му.  За финал ще можем да научим повече за един от символите на Ливан, който дори е изобразен върху знамето му - Ливанския кедър, като посетим гората известна като "Гората на Божият къдер". Връщаме се в Бейрут за нощувка. 

Ден 6. Отпътуване


Практическа информация: ► Виза се получава при пристигане в Ливан. Проверете дали нямате израелска виза или печат в паспорта – в противен случай няма да бъдете допуснати в Ливан 


Цената включва:
5 нощувки в хотел 4**** в Бейрут в двойна стая със закуска
трансфери летище – хотел – летище
транспорт според програмата
англоговорещ гид

Цената не включва:
Самолетни билети до/от Бейрут
виза за Ливан – безплатна към този момент
входни такси за забележителностити в програмата (общо около 100 - 120 лв.)
напитки и хранения неспоменати в програмата
застраховка
бакшиши за шофьора и гида
лични разходи

Допълнителни услуги:
Добавка при група от трима: 110 лв. на човек
Добавка при група от двама: 330 лв. на човек
възможна е добавка за пътуване по време на високия туристически сезон и официални празници


Галерия


Открийте Ливан (Оценка 4.97 / 5 базирана на 113 мнения.)
Цена
902 BGN
Продължителност
6 дни
Допл. единична стая:
245 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Големина на групата
Min. 4 persons
Reservation System Code
LBRUND
Другите Малдиви - Гаафару 578 BGN, 6 дни

Другите Малдиви - Гаафару

Ако свързвате Малдивите с частни острови и затворени ол инклузив петзвездни курорти на цени, от...
Мадагаскар - осмият континент 3381 BGN

Мадагаскар - осмият континент

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието 1529 BGN, 7 дни

Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието

Прекрасен преход съчетаващ планински и крайбрежни пейзажи. Ще насладите на скалисти планини,...
Покажи всичко» Новини и обновления
Тайван има уникална история и култура

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...


Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи водопади – двойно по-висок от Ниагара и с близо два пъти повече излята вода в секунда. Гвиана е единствената англо-говорящата нация в Южна Америка Въпреки, че граничи с испано-говорящи...