Чудесата на Йордания 1519 BGN, 8 дни

Земите на Йордания са изпълнени с бурна и дълга история, стартираща с едни от най-древните селища на човешката цивилизация. Именно поради тази причина страната е изключително богата на ценни реликви и архитектура, разкриващи културата на различните народи, които са я обитавали през вековете. Поради стратегическата си локация в Близкия Изток, територията на Йордания и Палестина винаги е била свързваща точка между Азия, Африка и Европа, което определя значимостта  ѝ до ден днешен.

Забележителности:
Петра – столица на Набатейското царство, едно от Седемте Чудеса на Света
Вади Рум – живописна пустиня, където е сниман прочутия филм „Лорънс Арабски”
Мъртво Море - езеро в Близкия изток, в което се влива река Йордан, известно с рекордното си съдържание на сол


Програма:

Ден 1 (Събота). Аман
Пристигане в Аман и трансфер до хотела ви.

Ден 2 (Неделя). Аман
Обиколка на Аман, наричан още белия град, заради белите камъни, използвани при строителството на старите къщи. Ще разгледате римския театър, цитаделата, фолклорния и археологически музей. Продължавате към Пустинните замъци, разположени в източната пустиня на кралството. Връщане в Аман за вечеря и нощувка.

Ден 3 (Понеделник). Аман – Мадаба – Планината Небо – Петра
На сутринта ще бъдете откарани до Мадаба, където ще посетите Гръцката православна църква Свети Георги, която помещава огромна мозаечна карта, открита през 1894 г. Продължавате към планината Небо, от където Мойсей е зърнал Обетованата Земя преди смъртта си. Ще посетите също и замъка Шобак, построен през 1115 г. от Йерусалимския цар Болдуин. Програмата продължава към най-голямата забележителност на Йордания – древния град Петра, където е и нощувката за деня.

Ден 4 (Вторник). Петра
Цял ден за разглеждане на Петра - едно от Новите Седем Чудеса на Света. Древния Набатейски град се намира на 225 км. от Аман и е изцяло издълбан в скала преди повече от 200 години. Ще посетите гробищата, стените, каналите и емблематичната съкровищница Ал Казнех и т.н. Нощувка в Петра.

Ден 5 (Сряда). Петра – Вади Рум
След закуска се отправяте към Малката Петра и Бейда, където ще преминете през каменните селища Бейда и Баста, основани преди повече от 8000 години. След това продължавате към пустинята Вади Рум, позната още като Лунната Долина. Вади Рум е уникално образувана масивна планина, издигаща се сред розовия пясък на пустиня, осеяна със скални образувания с кафеникави, червникави и златисти цветове. Опознайте пустинята на тур с Джип 4х4. Вечеря и нощувка в лагер във Вади Рум.

Ден 6 (Четвъртък). Вади Рум – Мъртво Море – Аман
Днес ще посетите Мъртво Море – най-ниската точка на земята, разположена на 422 м. под морското равнище. Мъртво Море е впечатляващо място – водите му съдържат рекордни нива на сол, поради което се счита, че потапянето в тях има терапевтичен ефект и представлява уникално изживяване. След кратка свободна програма се отправяте обратно към Аман. Нощувка в Аман.

Ден 7 (Петък). Аман – Джераш – Аджлун – Аман
След закуска потегляте към Джераш, където ще разгледате множество древни храмове, амфитеатри и улични колони. Следващата спирка е Аджлун, където ще разгледате ислямския замък, построен през 1184 г. от Саладин. Обратно към Аман за вечеря и нощувка.

Ден 8 (Събота). Отпътуване
Трансфер до летището в Аман и отпътуване.
 

Виза: Европейските граждани могат да получат виза при кацането си на летището в Йордания. За хора, прекарващи повече от два дни в Йордания визата е безплатна. Моля, изпратете ни сканирано копие на вашия паспорт при заявка на пътуването, за да съдействаме за получаването на вашата виза.

Практическа информация: ► Датите са гарантирани при групи от минимум двама души, при един записан обиколката се състои само ако има друга група за същата дата, към която да се присъедини ►Категоризацията на хотелите е според местните стандарти, които не отговарят на международните. ► Местната валута е Йордански динар (JOD) ► 10% бакшиш е общоприет в ресторантите (понякога е включен в сметката) ► Избягвайте консумацията на чешмяна вода, разтопен сладолед, морски ястия и сурово-изпечено месо. Яжте само в редовно посещавани ресторанти ► През нощта в пустинята може да стане много студено, така че си носете топли дрехи ► Не е препоръчително да посещавате страната от Юни до Август – температурата е изключително висока и някои от обектите в програмата може да не работят ► Нивата на престъпност в Йордания са ниски

Препоръчителен период за пътуване: март - май, септември - ноември 


Цената включва:
6 нощувки в туристически хотели в двойни стаи със самостоятелен санитарен възел и 1 нощувка в лагер в пустинята Вади Рум - стандартна палатка с обща баня
полупансион (вечеря + закуска)
местен английско-говорящ екскурзовод по време на обиколките
кратка езда в Петра - 800 м
бакшиш за персонала на хотелите
транспорт според програмата вкл. трансфер от/до летище
входни такси според програмата

Цената не включва:
Самолетни билети
напитки и храна извън програмата
виза
бакшиши за екскурзовода и шофьора
бакшиши за ездата
застраховка
доплащане за Нова година в Петра
карета в Петра
лични разходи

Допълнителни услуги:
Доплащане за самостоятелна стая: 1/11-30/11/2018 + 21/12/2018-10/1/2019 + 1/3-31/5 + 1/9-31/10: 345 лв. / 1/12/2018-20/12/2018 + 11/1-28/2 + 1/6-31/8: 324 лв.
доплащане за делукс палатка със собствена баня: 120 лв. на палатка
допълнителни нощувки: по заявка
Има възможност обиколката да бъде организирана с по-висок клас хотели: по заявка


Галерия


Чудесата на Йордания (Оценка 4.95 / 5 базирана на 262 мнения.)
Цена
1519 BGN
Продължителност
8 дни
Статус
Отворено за записване
Цена
1568 BGN
Продължителност
8 дни
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Ориентировъчна цена с вкл. самолетен билет от София с Ал Италия
Големина на групата
Min. 2 persons
Reservation System Code
Jordan
Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието 1666 BGN, 7 дни

Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието

Прекрасен преход съчетаващ планински и крайбрежни пейзажи. Ще насладите на скалисти планини,...
Сомалиленд и Джибути - пътуване обратно във времето 3626 BGN, 12 дни

Сомалиленд и Джибути - пътуване обратно във времето

Елате с нас на пътешествие до най-вълнуващите места в Африканския Рог: Сомалиленд – държава,...
Островът на Буда (Шри Ланка) 1107 BGN

Островът на Буда (Шри Ланка)

Кой би предположил, че на сравнително малкия остров Цейлон, който все стои в сянката на голямата...
Покажи всичко» Новини и обновления

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка....


19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до...


13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи...