Мавритания – Земя на Пустинята и Океана 2058 BGN, 7 дни

Разположена на африканското атлантическо крайбрежие, Мавритания е страна на пустинята и океана, на оазиси и диви животни, посещавана от малко на брой храбри пътешественици.

Забележителни са пустинята Адрар (Adrar), в която се намира т.нар. Око на Мавритания – геоложко формирование, видимо от Космоса, националният парк Д’Аргун (Banc D’Arguin) – природен резерват с дюни, свършващи в океана, и с острови, пълни с хиляди птици. Ще откриете Сахара точно такава, каквато сте си я представяли винаги: безкрайни дюни и скалисти зони с плоски планини. Мавритания разкрива и богата история, с нейните древни номадски градове и останки от древни цивилизации, фигуриращи в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Страната предлага впечатляващи съчетания - населявана от арабски маври и чернокожи африканци, това е една мюсюлманска държава с африкански привкус. Присъединете се и опознайте тази част на Сахара с нейните безкрайни пусти плажове и необятни простори

Забележителности:
♦ Парк Д’Аргун (Banc D’Arguin) – основен развъден регион за мигриращи птици като фламинго, бекас, пеликан и рибарки
♦ Пясъчните дюни в Адрар (Adrar)
♦ Древните градове Шингити (Chinguitty) и Уадан (Ouadane)
♦ Оазисите Тержит (Terjit), Теневчерт (Tenewchert) и Мхерит (Mheirith).


 

Програма:

Ден 1. Нуакшот
Пристигане в Нуакшот. Нощувка в хотел.

Ден 2. Нуакшот – Шингити (510 км – 7 ч)
Пътуване до Шингити, обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Градът е основан през 777 г., като до 11 в. се превръща в търговски център на берберски племена, познат като конфедерацията Санхаджа. Посещение на древната джамия, библиотеката и посрещане на залеза на дюните Гити (Guitti).
Нощувка в мотел.

Ден 3. Шингити – Уадан (100 км – 3 ч)
Пътуване до Уадан - още един обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО, основан през 1141 г. и точка от транс-сахарския маршрут, преминаван от каравани, пренасящи сол от Ижил. По пътя посещение на оазиса Теневчерт. В Уадан – посещение на джамията и другите исторически сгради.
Нощувка в мотел.

Ден 4. Уадан – Тержит (250 км – 4 ч)
Пътуване до Тержит – тучен зелен оазис с топли извори и планини, разположени между Мавританидите. Мястото прилича на сцена от „Арабски нощи” с фантастично място за плуване и обширна палмова зона със сянка. По пътя посещение на скалните образувания и каньона Амогджар (Amogjar) и обяд в района на оазиса Мхерит. Нощувка в палатков лагер.

Ден 5. Тержит – Парк Д’Аргун (500 км – 9 ч)
Парк Д’Аргун е една от най-важните зони за развъждане на птици в света и населена от палеарктически мигриращи видове. Разположен по продължение на атлантическия бряг, паркът е съставен от пясъчни дюни, малки острови, крайбрежни блата и плитчини. Комбинацията от сурова пустиня и биоразнообразието на крайбрежната ивица образува природен пейзаж с изключителна стойност. Посещение на градчето Ивик (Iwik), в което живеят хора от берберското племе Имраген („рибари“ в превод от берберски).
Нощувка в палатков лагер.

Ден 6. Парк Д’Аргун
Плаване с традиционна лодка и наблюдаване на делфини и хиляди рибарки и фламинго на остров Тидра, без да се слиза от лодката. Пътуване до Аркес (Arkeiss), разположено на нос Тафарит (Cap Tafarit), където може да се ловува с въдица.
Нощувка в палатков лагер.

Ден 7. Парк Д’Аргун – Нуакшот (250 км – 4 ч)
Връщане в Нуакшот. Посещение на рибното пристанище, пазара, занаятчийски център, сградата Хаима (Khaima).
Нощувка в хотел.

Ден 8. Трансфер до летището в Нуакшот

Практическа информация:

Препоръчителен период за пътуване: декември до март.
Мавритания е една от най-сигурните държави в Африка, особено столицата и основния туристически регион на Адрар. Малкото регистрирани инциденти са на места делеч от посещаваните зони.
Мавритания е консервативна Мюсюлманска страна, но в никакъв случай може да бъде определена като радикална.
Препоръчително е за жените да бъдат подходящо облечени, покривайки напълно краката и ръцете си, и да избягват носенето на тениски и шорти.

Виза: биометрична, издава се при пристигане на летището в Нуакшот. Стойността й е 55 евро/ 65 щатски долара (информация към м. март 2019 г.).
 


Цената включва:
трансфер летище - хотел - летище;
настаняване в двойни стаи/палатки;
транспорт (по програма);
англоговорещ водач;
храна от ден 2 до ден 6,както и закуска и обяд в ден 7;
посещения по програма.

Цената не включва:
международни самолетни билети;
храна извън програмата;
разходи за виза.

Допълнителни услуги:
Добавка при 2-3 участника - 450 евро на човек


Галерия


Мавритания – Земя на Пустинята и Океана (Оценка 4.96 / 5 базирана на 424 мнения.)
Цена
2058 BGN
Продължителност
7 дни
Допл. единична стая:
216 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Цена със сам. билет. 3300 BGN
Големина на групата
4-8
Reservation System Code
Mauritania
Открийте непознатата Ангола 3371 BGN, 9 дни

Открийте непознатата Ангола

Ангола е южноафриканска държава, на чиято територия се среща голямо климатично разнообразие –...
Непознатата Нигерия 3548 BGN, 9 дни

Непознатата Нигерия

С население от приблизително 192 млн. жители, Нигерия е най-гъсто населената държава в Африка и...
Мадагаскар - Земята отпреди време 3626 BGN, 12 дни

Мадагаскар - Земята отпреди време

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
Покажи всичко»

Новини и обновления

23.04.2024 17:24

Пътуване в Сирия: всичко, което трябва да знаeте за пътуване в страната през 2024 (съвeти от нашите тур лидери и местни гидове)

Сирия отново ви приветства с добре дошли! Години наред Сирия бе изправена пред разкъсваща я гражданска война и събитията там често влизаха във вечерните новини. Но днес страната бавно се връща към спокойствието и мирния живот, а определени места отново са отворени за туристи. През 2022г. ние възобновихме програмите си в Сирия и се радваме, че имаме възможност отново да ви покажем всичко, което...


15.03.2024 18:33

Самостоятелни преходи и трекинг ("self-guided”) - всичко, което трябва да знаете за този тип пътешествия

Самостоятелните преходи (self-guided walks) набират все повече популярност сред хората, които предпочитат активна почивка и търсят автентични и персонализирани преживявания сред природата. Този тип пътувания са изключително популярни сред пътешествениците от Западна Европа и Скандинавието. Това са едни от най-търсените пътувания от нашите клиенти от Дания и Западна Европа. Като туроператор, който...


12.06.2023 19:31

Открийте мистичната красота на Лалибела: Скритото съкровище на Етиопия

Лалибела, наситен с богата история и заобиколен от прекрасна природа град, който е връх на културното и архитектурното наследство на Етиопия. Разположен в северната част на страната, този малък град е дом на един от най-изумителните обекти на ЮНЕСКО за световно наследство - скалните църкви на Лалибела. Като място, което съчетава духовност, древни умения и зашеметяващи пейзажи, Лалибела предлага...


10.06.2023 12:26

Приключение в Делтата на Салум, Сенегал: Невероятна природа и култура

Сенегал, разположен на западния бряг на Африка, е дом на много удивителни места за посещение. Едно от тях е Делтата на Салум - изумителна природна зона, разположена в южната част на страната. Това е място, където природата и културата се сливат в едно, предлагайки на посетителите незабравимо пътешествие. В тази статия ще разгледаме някои от най-забележителните атракции и преживявания, които...