Coronavirus (COVID-19) travel update
Our office is closing later this afternoon to keep our staff safe, and those of us not already working from home will now be working remotely.
Our phone system unfortunately does not allow us to receive or make calls in the usual way from home, so we ask that you email us on the address below if you need to get in touch or have an emergency. ( info@penguintravel.com )
Мавритания – Земя на Пустинята и Океана

Разположена на африканското атлантическо крайбрежие, Мавритания е страна на пустинята и океана, на оазиси и диви животни, посещавана от малко на брой храбри пътешественици.

Забележителни са пустинята Адрар (Adrar), в която се намира т.нар. Око на Мавритания – геоложко формирование, видимо от Космоса, националният парк Д’Аргун (Banc D’Arguin) – природен резерват с дюни, свършващи в океана, и с острови, пълни с хиляди птици. Ще откриете Сахара точно такава, каквато сте си я представяли винаги: безкрайни дюни и скалисти зони с плоски планини. Мавритания разкрива и богата история, с нейните древни номадски градове и останки от древни цивилизации, фигуриращи в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Страната предлага впечатляващи съчетания - населявана от арабски маври и чернокожи африканци, това е една мюсюлманска държава с африкански привкус. Присъединете се и опознайте тази част на Сахара с нейните безкрайни пусти плажове и необятни простори

Забележителности:
♦ Парк Д’Аргун (Banc D’Arguin) – основен развъден регион за мигриращи птици като фламинго, бекас, пеликан и рибарки
♦ Пясъчните дюни в Адрар (Adrar)
♦ Древните градове Шингити (Chinguitty) и Уадан (Ouadane)
♦ Оазисите Тержит (Terjit), Теневчерт (Tenewchert) и Мхерит (Mheirith).


 

Програма:

Ден 1. Нуакшот
Пристигане в Нуакшот. Нощувка в хотел.

Ден 2. Нуакшот – Шингити (510 км – 7 ч)
Пътуване до Шингити, обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Градът е основан през 777 г., като до 11 в. се превръща в търговски център на берберски племена, познат като конфедерацията Санхаджа. Посещение на древната джамия, библиотеката и посрещане на залеза на дюните Гити (Guitti).
Нощувка в мотел.

Ден 3. Шингити – Уадан (100 км – 3 ч)
Пътуване до Уадан - още един обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО, основан през 1141 г. и точка от транс-сахарския маршрут, преминаван от каравани, пренасящи сол от Ижил. По пътя посещение на оазиса Теневчерт. В Уадан – посещение на джамията и другите исторически сгради.
Нощувка в мотел.

Ден 4. Уадан – Тержит (250 км – 4 ч)
Пътуване до Тержит – тучен зелен оазис с топли извори и планини, разположени между Мавританидите. Мястото прилича на сцена от „Арабски нощи” с фантастично място за плуване и обширна палмова зона със сянка. По пътя посещение на скалните образувания и каньона Амогджар (Amogjar) и обяд в района на оазиса Мхерит. Нощувка в палатков лагер.

Ден 5. Тержит – Парк Д’Аргун (500 км – 9 ч)
Парк Д’Аргун е една от най-важните зони за развъждане на птици в света и населена от палеарктически мигриращи видове. Разположен по продължение на атлантическия бряг, паркът е съставен от пясъчни дюни, малки острови, крайбрежни блата и плитчини. Комбинацията от сурова пустиня и биоразнообразието на крайбрежната ивица образува природен пейзаж с изключителна стойност. Посещение на градчето Ивик (Iwik), в което живеят хора от берберското племе Имраген („рибари“ в превод от берберски).
Нощувка в палатков лагер.

Ден 6. Парк Д’Аргун
Плаване с традиционна лодка и наблюдаване на делфини и хиляди рибарки и фламинго на остров Тидра, без да се слиза от лодката. Пътуване до Аркес (Arkeiss), разположено на нос Тафарит (Cap Tafarit), където може да се ловува с въдица.
Нощувка в палатков лагер.

Ден 7. Парк Д’Аргун – Нуакшот (250 км – 4 ч)
Връщане в Нуакшот. Посещение на рибното пристанище, пазара, занаятчийски център, сградата Хаима (Khaima).
Нощувка в хотел.

Ден 8. Трансфер до летището в Нуакшот

Практическа информация:

Препоръчителен период за пътуване: декември до март.
Мавритания е една от най-сигурните държави в Африка, особено столицата и основния туристически регион на Адрар. Малкото регистрирани инциденти са на места делеч от посещаваните зони.
Мавритания е консервативна Мюсюлманска страна, но в никакъв случай може да бъде определена като радикална.
Препоръчително е за жените да бъдат подходящо облечени, покривайки напълно краката и ръцете си, и да избягват носенето на тениски и шорти.

Виза: биометрична, издава се при пристигане на летището в Нуакшот. Стойността й е 55 евро/ 65 щатски долара (информация към м. март 2019 г.).
 


Цената включва:
трансфер летище - хотел - летище;
настаняване в двойни стаи/палатки;
транспорт (по програма);
англоговорещ водач;
храна от ден 2 до ден 6,както и закуска и обяд в ден 7;
посещения по програма.

Цената не включва:
международни самолетни билети;
храна извън програмата;
разходи за виза.

Допълнителни услуги:
добавка единична стая: 100 eврo на човек.


Галерия


Мавритания – Земя на Пустинята и Океана (Оценка 4.96 / 5 базирана на 286 мнения.)
Цена със сам. билет. 3300 BGN
Големина на групата
4 - 12 people
Reservation System Code
Mauritania
Островът на Буда (Шри Ланка) 1274 BGN, 10 дни

Островът на Буда (Шри Ланка)

Кой би предположил, че на сравнително малкия остров Цейлон, който все стои в сянката на голямата...
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 3685 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари Представете си...
Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия) 1117 BGN, 8 дни

Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия)

Рота Висентина представлява цяла мрежа от пешеходни пътеки в Югоизточна Португалия. Той включва...
Покажи всичко» Новини и обновления
Тайван има уникална история и култура

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...


Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи водопади – двойно по-висок от Ниагара и с близо два пъти повече излята вода в секунда. Гвиана е единствената англо-говорящата нация в Южна Америка Въпреки, че граничи с испано-говорящи...