Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан)

Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан) 2842 BGN, 11 дни

Хунза е планинска долина в северен Пакистан, която свързва Пакистан с Китай през прохода Хунджераб.

Заснежените върхове на Хималаите, Каракорам и Хуинду Куш са неизменно пред погледа ни, когато минаваме по пътя, някога част от древния Път на коприната от Китай до Европа. Долината Хунза често бива наричана Шангри-Ла (земен рай) и се смята, че именно това място стои зад митичната долина Шангри-Ла от романа "Изгубеният хоризонт" на Джеймс Хилтън. Магистралата Каракорам е била построена между 1959 и 1979 година. Това е един от най-високите планински пътища в света, често наричан "Осмото чудо на света". Строежът на тази впечатляваща магистрала с дължина 1300 км и с надморска височина над 4600 м е струвал доста скъпо – казват, че всеки километър от нея е коствал живота на един човек. Районът е красив и живописен поради етническото многообразие и природните дадености.


План на пътуване:

Ден 1. Исламабад
Посрещане при пристигане на летището в Исламабад. Трансфер до хотела в централната част на града. След кратка почивка от няколко часа, се отправяме на полудневна обиколка в града. Нощувка в Исламабад.

Ден 2. Исламабад - Бешам
Сутринта се отправяме към Бешам - изходната точка на магистралата Каракорам. Днешното пътуване отнема 7-8 часа, а по пътя се движим от различни градове като Абоабад, Маншера, Балакот, Шинкиари и Такот. Нощувка в Бешам.

Ден 3. Бешам – Чилас - Гилгит
Днес започваме пътуването си по магистралата Каракорам,  свързваща Китай и Пакистан през планинската верига Каракорам, през прохода Кунджераб, на височина 4,693 m. Поради голямата си височина и трудните условия, в които е бил построена, магистралата се нарича още Осмото чудо на света. Магистралата Каракорам е построена от правителствата на Пакистан и Китай между 1959 и 1979 г. и нейното изграждане е отнело живота на над 1000 работници. Маршрутът на автомагистрала Каракорам проследява един от многото пътеки на древния копринен път. По пътя ще видим река Инд, която ще ни следва по време на пътуването ни, както и различни водопади, докато не стигнем до обедната ни спирка в град Чилас. След това продължаваме до Гилгит, където оставаме за нощувка.

Ден 4. Гилгит-долината Хунза
След закуска посещаваме скулптурата на Буда и започваме тричасова обиколка на Гилгит - столицата на Неофициалната провинция на Пакистан - Гилгит Балтистан. След това тръгваме към долината Хунза намираща се на 102 километра от Гилгит. Долината Хунза е известна със своето културно наследство и най-вече с крепостите Алтит и Балтит, които са възстановени от Фондация "Аха Кан" и СТО. Нощувка в долината Хунза.

Ден 5. Долината Хунза - езерото Атабад - Гулмит - Кунджераб - Хунза
След закуска посещаваме Национален парк Кунджераб - най-високата международна граница между Пакистан и Китай, на над 4,500 м надморска височина. По пътя си виждаме сините води на известното езеро Атабад и посещаваме селото Суст в долината Гохал и град Гулмит. След това се връщаме в долината Хунза за нощувка.

Ден 6. Хунза - Скарду
Днес се отправяме на 10-часов път по магистралата Каракорам от долината Хунза до Скарду. Скарду е известен с много неща, но най-вече поради близостта си до езерото Шангри-Ла - една от най-красивите природни забележителности в Пакистан. Нощувка в Скарду.

Ден 7. Скарду - Горното езеро Качура - долината Хаплу
След закуска посещаваме близкото езеро Горна Качура, известно с топлите и сладки зелени води. След това тръгваме на 3 часа път с кола до долината Хаплу, където пренощуваме.

Ден 8. Каплу - Скарду
Днес посещаваме крепостта Каплу  - истински архитектурен шедьовър на региона. След това посещаваме джамията Чнакчан - религиозен храм, който има почти 700-годишна история и голямо културно и религиозно значение. След това се връщаме до Скарду - посещаваме града и търговските зони. Пренощуваме в Скарду.

Ден 9. Скарду - Чилас
Днес имаме едно дълго пътуване до град Чилас - столицата на района Диамир. Тук можем да видим могъщия Нанга Парбатас - 9-ата най-висока планина в света, с височина на върха от 8,126 метра. Нощувка в Чилас.

Ден 10. Чилас – Исламабад
Рано сутринта тръгваме към Исламабад, а вечерта стигаме до града. Нощувка в Исламабад.

Day 11. Заминаване 
След закуска в хотела следва трансфер до международно летище Исламабад.

Виза: За да получите виза, моля, свържете се с най-близкото до вас посолство или консулство на Пакистан. Обработката на визи отнема от 5 до 7 работни дни. За допълнителна помощ / покана за получаване на виза, се свържете с нашия офис. За да изтеглите визовите формуляри и информация за таксите вижте следната интернет връзка online.


Цената включва:
10 нощувки в хотели в двойна стая със самостоятелен санитарен възел
всички транспортни услуги по маршрута
Англоговорящ екскурзовод
трансфер от/до летището
покана за виза
входни такси за крепостите Балтит,Алтит,Каплу

Цената не включва:
самолетни билети от / до Исламабад
напитки и храна,неспоменати в програмата
бакшиши
мед. застраховки
лични разходи.

Допълнителни услуги:
доплащане за 2-3 души,пътуващи заедно: по запитване


Галерия


Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан) (Оценка 4.79 / 5 базирана на 361 мнения.)
Цена
2215 BGN
Продължителност
11 дни
Допл. единична стая:
647 BGN
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
2842 BGN
Продължителност
11 дни
Допл. единична стая:
647 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Полет на Турски авиолинии:

1 TK 1028 S 25JUN София - Истанбул  09:35 - 11:00 
2 TK 710 S 25JUN Истанбул - Исламабад  20:20 -  03:50 + 1 (пристигане на 26 юни)

3 TK 711 S 05JUL Исламабад - Истанбул 05:30 - 09:40 
4 TK 1029 S 06JUL Истанбул - София  19:35 -  20:55 

Големина на групата
4-12
Reservation System Code
Pakistan-Hunza
Обиколка на Иран - класическа Персия 1940 BGN, 10 дни

Обиколка на Иран - класическа Персия

Едно културно пътешествие, което ще ви покаже както модерен Иран, така и приказната древна...
Най-доброто от Намибия за 10 дни 2901 BGN, 10 дни

Най-доброто от Намибия за 10 дни

Намибия е страна на високи пясъчни дюни, на обширни солни полета и безкрайно крайбрежие. Разходка...
Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан) 2842 BGN, 11 дни

Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан)

Хунза е планинска долина в северен Пакистан, която свързва Пакистан с Китай през прохода...
Покажи всичко»

Новини и обновления

30.05.2023 12:59

Открийте очарователната красота на езерото Накуру в Кения

Кения, страна със зашеметяващи пейзажи и разнообразна дива природа, съдържа множество скрити съкровища за пътешественици, търсещи незабравими преживявания. Сред тези съкровища се намира очарователното езеро Накуру, хипнотизиращо водно тяло, вградено във Великия ров. Известно с богатото си птичи население и впечатляващата природа, Националният парк Накуру предлага завладяваща комбинация от...


23.05.2022 15:42

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.089-5777-C01

На 23.05.2022 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор BG16RFOP002-2.089-5777-C01 по проект с наименование „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020, по процедура...


11.11.2021 15:13

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 2)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


11.11.2021 14:20

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 1)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...