Full Safety Package and Deposit as Low as 10%
Обиколка на Грузия

Грузия е далечна, митична и романтична страна - обвита в сказания и легенди.

Именно тук Язон открива Златното руно, също тук Прометей бива прикован към планината Казбек, след като открадва огъня от боговете, и тук по бреговете на река Терек е живяло безстрашното племе на амазонките. По време на пътуването си из Грузия ще посетим удивителната столица Тбилиси. Из криволичещите улички на старата част на града се крие чудна смесица на култури: църкви, издигащи се до джамии; православни свещеници, които крачат покрай арменски евреи. След това ще минем с автобус през древната столица Мцхета, по стария грузински военен път до Гудаури, разположен под високите върхове на Кавказ. Ще идем до Кутаиси, сърцето на грузинската култура. Ще спрем край големия пещерен град Уплистсикхе, изсечен направо в скалите от ранните християни.


План на пътуване:

Ден 1. Отпътуване
Отпътуване от България

Ден 2. Тбилиси
Пристигане в Тбилиси рабо сутринта. Трансфер и настаняване в хотел. След няколко часова почивка - панорамна обиколка на Тбилиси. Започваме от Стария град като ще посетим църквата Метехи от XIII век, Серните бани и крепостта Наркита от IV век, от която се открива невероятна гледка. Вечеря в традиционен грузински ресторант и нощувка в хотел в Тбилиси.  
(З/-/В)

Ден 3. Тбилиси – Мцхета – Кутаиси
Пътуването продължава към старата столица и религиозен център Мцхета. Там ще посетим манастира Джвари от 6 век и катедралата Светитскховели от XI век. След това се отправяме към провинция Имерети в западна Грузия и нейния главен град Кутаиси, който е вторият по големина град в Грузия. В района на Кутаиси ще посетим руините от катедралата Баграти от XI век и манастира Желати от XII век под закрилата на ЮНЕСКО. Нощувка в къща за гости в Кутаиси.
(З/-/В)

Ден 4. Кутаиси – Гори – Гудаури
От Кутаиси се отправяме по Пътя на коприната към град Гори. Ще посетим останките от пещерния град Уплистсикхе от I хилядолетие Пр. Хр. После се отправяме нагоре из кавказките пътища към крепостта Ананури от XVII век. Нощувка в малък хотел в ски курорта Гудаури на 2200 м надморска височина.
(З/-/В)

Ден 5. Гудаури – Степанцминда – Гудаури
Днес се отправяме към град Степанцминда (Казбеги), откъдето ще направим 3-часов пешеходен преход до църквата Гергати Тринитатис от XIV век на 2170 м надморска височина. Оттам при хубаво време се разкрива впечатляваща гледка към вр. Казбек – 5047 м. Вечерта се връщаме за нощувка в Гудаури.
(З/-/В)

Ден 6. Гудаури – Сигнаги – Цинандали – Телави
От Гудаури продължаваме към прочутия винен район Кахети. Ще посетим църквата Бодбе от IV век и крепостния град Сигнаги от XVIII век. След това ще се отбием за чаша вино в местна винарска изба. По пътя към Телави ще посетим имението на местния херцог от XIX век. Вечерта пристигаме в Телави, където ще нощуваме в къща за гости.
(З/-/В)

Ден 7. Телави – Тбилиси
Започваме деня с посещение на колоритния фермерски пазар в Телави, след което продължаваме към катедралата Алаверди от XI век и крепостта Греми. Ще обядваме в Кварели при местно фермерско семейство с домашно приготвени ястия. Продължаваме към Тбилиси. Настаняване в хотел, вечерта - свободно време.
(З/О/-)

Ден 8. Тбилиси
Трансфер до летището и отпътуване


Препоръчителен период на пътуване: май - септември

ПЪТЕПИС Грузия


Цената включва:
7 нощувки в 3*** хотели в Тбилиси и Гудаури и в къща за гости в Кутаиси и Телави
изхранване според програмата (З=закуска; О=обяд; В=вечеря)
1 бутилка вода на човек/на ден
транспорт и входни такси според програмата (музеите са затворени в понеделник и на официални празници)
трансфер от/до летище
местен английско говорещ екскурзовод

Цената не включва:
Самолетни билети
напитки и храна не споменати в програмата
застраховка
бакшиши
лични разходи

Допълнителни услуги:
Доплащане при 2 пътуващи: по запитване


Галерия


Обиколка на Грузия (Оценка 4.89 / 5 базирана на 325 мнения.)

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Големина на групата
Min. 4 persons
Reservation System Code
Georgia
Арабска приказка в Оман. Групов тур с български водач 2103 BGN, 8 дни

Арабска приказка в Оман. Групов тур с български водач

Оман е страна на контрасти – безкрайните пясъчни дюни преминават в свежи зелени оазиси,...
На лов за Северното сияние в Русия 1137 BGN, 5 дни

На лов за Северното сияние в Русия

Северното сияние е изумявало и озадачавало хората от хилядолетия. Инуитите вярвали, че светлините...
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 4087 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари. Представете си...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...