Coronavirus (COVID-19) travel update
Our office is closing later this afternoon to keep our staff safe, and those of us not already working from home will now be working remotely.
Our phone system unfortunately does not allow us to receive or make calls in the usual way from home, so we ask that you email us on the address below if you need to get in touch or have an emergency. ( info@penguintravel.com )
Обиколка на Грузия 1411 BGN, 8 дни

Грузия е далечна, митична и романтична страна - обвита в сказания и легенди.

Именно тук Язон открива Златното руно, също тук Прометей бива прикован към планината Казбек, след като открадва огъня от боговете, и тук по бреговете на река Терек е живяло безстрашното племе на амазонките. По време на пътуването си из Грузия ще посетим удивителната столица Тбилиси. Из криволичещите улички на старата част на града се крие чудна смесица на култури: църкви, издигащи се до джамии; православни свещеници, които крачат покрай арменски евреи. След това ще минем с автобус през древната столица Мцхета, по стария грузински военен път до Гудаури, разположен под високите върхове на Кавказ. Ще идем до Кутаиси, сърцето на грузинската култура. Ще спрем край големия пещерен град Уплистсикхе, изсечен направо в скалите от ранните християни.


План на пътуване:

Ден 1. Отпътуване
Отпътуване от България

Ден 2. Тбилиси
Пристигане в Тбилиси рабо сутринта. Трансфер и настаняване в хотел. След няколко часова почивка - панорамна обиколка на Тбилиси. Започваме от Стария град като ще посетим църквата Метехи от XIII век, Серните бани и крепостта Наркита от IV век, от която се открива невероятна гледка. Вечеря в традиционен грузински ресторант и нощувка в хотел в Тбилиси.  
(З/-/В)

Ден 3. Тбилиси – Мцхета – Кутаиси
Пътуването продължава към старата столица и религиозен център Мцхета. Там ще посетим манастира Джвари от 6 век и катедралата Светитскховели от XI век. След това се отправяме към провинция Имерети в западна Грузия и нейния главен град Кутаиси, който е вторият по големина град в Грузия. В района на Кутаиси ще посетим руините от катедралата Баграти от XI век и манастира Желати от XII век под закрилата на ЮНЕСКО. Нощувка в къща за гости в Кутаиси.
(З/-/В)

Ден 4. Кутаиси – Гори – Гудаури
От Кутаиси се отправяме по Пътя на коприната към град Гори. Ще посетим останките от пещерния град Уплистсикхе от I хилядолетие Пр. Хр. После се отправяме нагоре из кавказките пътища към крепостта Ананури от XVII век. Нощувка в малък хотел в ски курорта Гудаури на 2200 м надморска височина.
(З/-/В)

Ден 5. Гудаури – Степанцминда – Гудаури
Днес се отправяме към град Степанцминда (Казбеги), откъдето ще направим 3-часов пешеходен преход до църквата Гергати Тринитатис от XIV век на 2170 м надморска височина. Оттам при хубаво време се разкрива впечатляваща гледка към вр. Казбек – 5047 м. Вечерта се връщаме за нощувка в Гудаури.
(З/-/В)

Ден 6. Гудаури – Сигнаги – Цинандали – Телави
От Гудаури продължаваме към прочутия винен район Кахети. Ще посетим църквата Бодбе от IV век и крепостния град Сигнаги от XVIII век. След това ще се отбием за чаша вино в местна винарска изба. По пътя към Телави ще посетим имението на местния херцог от XIX век. Вечерта пристигаме в Телави, където ще нощуваме в къща за гости.
(З/-/В)

Ден 7. Телави – Тбилиси
Започваме деня с посещение на колоритния фермерски пазар в Телави, след което продължаваме към катедралата Алаверди от XI век и крепостта Греми. Ще обядваме в Кварели при местно фермерско семейство с домашно приготвени ястия. Продължаваме към Тбилиси. Настаняване в хотел, вечерта - свободно време.
(З/О/-)

Ден 8. Тбилиси
Трансфер до летището и отпътуване


Препоръчителен период на пътуване: май - септември

ПЪТЕПИС Грузия


Цената включва:
7 нощувки в 3*** хотели в Тбилиси и Гудаури и в къща за гости в Кутаиси и Телави
изхранване според програмата (З=закуска; О=обяд; В=вечеря)
1 бутилка вода на човек/на ден
транспорт и входни такси според програмата (музеите са затворени в понеделник и на официални празници)
трансфер от/до летище
местен английско говорещ екскурзовод

Цената не включва:
Самолетни билети
напитки и храна не споменати в програмата
застраховка
бакшиши
лични разходи

Допълнителни услуги:
Доплащане при 2 пътуващи: 480 лв. на човек


Галерия


Обиколка на Грузия (Оценка 4.89 / 5 базирана на 278 мнения.)
Цена
1411 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
333 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Големина на групата
Min. 4 persons
Reservation System Code
Georgia
Другите Малдиви - Гаафару 578 BGN, 6 дни

Другите Малдиви - Гаафару

Ако свързвате Малдивите с частни острови и затворени ол инклузив петзвездни курорти на цени, от...
Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия) 1117 BGN, 8 дни

Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия)

Рота Висентина представлява цяла мрежа от пешеходни пътеки в Югоизточна Португалия. Той включва...
В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан 1372 BGN, 8 дни

В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан

Историята на Узбекистан е като бушуваща пясъчна буря, която при всяко затишие оставя за кратко...
Покажи всичко» Новини и обновления
Тайван има уникална история и култура

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...


Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи водопади – двойно по-висок от Ниагара и с близо два пъти повече излята вода в секунда. Гвиана е единствената англо-говорящата нация в Южна Америка Въпреки, че граничи с испано-говорящи...