Coronavirus (COVID-19) travel update
Our office is closing later this afternoon to keep our staff safe, and those of us not already working from home will now be working remotely.
Our phone system unfortunately does not allow us to receive or make calls in the usual way from home, so we ask that you email us on the address below if you need to get in touch or have an emergency. ( info@penguintravel.com )

Гана, Того и Бенин - родината на вуду магията

Гана, Того и Бенин - родината на вуду магията 3704 BGN, 13 дни

Гана, Того и Бенин – пъстра африканска палитра с много слънце и настроение в боите!

Ако искате да се потопите в истинската атмосфера на вуду обществото, да се поровите в корените на тази уникална представа за света, да станете свидетел на традиционните вуду практики, елате с нас там, където този култ живее своя ежедневен, неподправен живот – Гана, Того и Бенин в Западна Африка! Наред с крайбрежните колониални крепости, служили за отправни точки в търговията с роби, и наблюдаване на местни вуду ритуали и нестинарски танци, турът предлага и разходка из столиците на тези три държави, както и из прелюбопитната им провинция – села с традиционна африканска архитектура, природни паркове, плаване по река Волта и уникалния дворец Абомей – центърът на легендарното царство Дахомей!

NB! Всяка шеста неделя от годината, ашантите празнуват фестивала Акуасидае - цветни празненства, изпълнени с ритуали, песни и танци, и с които местните почитат предците си. Единственото по-важно събитие за ашантите от този фестивал е националният им празник. Фестивалът Акуасидае е включен в програмата за 2018 и ще се състои на 4/11, като началната дата на тура е 31/10

Групово пътуване с фестивала Акуасидае: На 31. Октомври 2018 организираме групово пътуване с български водач от Пенгуин Травъл (при минимум 8 записани) на специална цена. Групата ще се присъедини към фестивала Акуасидае.


План на пътуване:

Ден 1: Полет до Акра
Пристигане на международното летище Котока, среща с местния гид и трансфер до хотела.

Ден 2:
Акра, Акра-Елмина
Разходка в предградието Нима, където наблюдаваме бита и ежедневието на местните семейства. След това обиколка на Акра – Националният музей, Националният културен център, мавзолеят на Кваме Нкрума. Отправяме се към Елмина и по пътя посещаваме рибарското селце Джеймстаун - разходка до пристанището и крепостта. За чудесен изглед над местността, можете да се изкачите на върха на стария фар край крепостта. На път за Елмина посещаваме също и местните майстори на ковчези, чиито дърводелски произведения отразяват принадлежността на погребаните.

Ден 3:
Елмина, Кейп Коуст
Обиколка на Елмина и Кейп Коуст. Разглеждане на фортовете, свързани с търговията с роби, пристанището в Елмина, рибния пазар, светилището Асафо.

Ден 4: Елмина – Кумаси
По пътя за Кумаси разходка из Националния парк Какум и курорта Ханс Ботен, изграден като наколно селище. Пристигане в Кумаси, посещение на Културния център, известен с колекцията изкуство от периода Ашанти.

Ден 5:
Кумаси – Бронг Ахафо
Разглеждане на двореца Манхия, центърът на кралство Ашанти. Присъединяване към празненствата Акуасидае, ако сте избрали дата, която съвпада с фестивала. След това посещение на занаятчийските села Ахвиа и Нтонсо. По пътя за Бронг Ахафо спирка при водопада Кинтампо.

Ден 6:
Бронг Ахафо – Тамале
Денят започва с разходка из резервата за маймуни Боабенг Фиема и скалните образувания Тано Боасе. Трансфер до Тамале.

Ден 7:
Тамале – Кара, Того
Посещение на едно от шестте села на вещици. По пътя за границата с Того посещение на селата на племената Дагомба и Конкомба, както и среща с племето Басар. Пресичане на границата с Того при Татали и пристигане в Кара.

Ден 8:
Кара – Сокоде
По пътя разходка из долината Тамберма с красивите къщи от кал и слама наречени „тата”. Посещение на занаятчийските центрове Лосо Сукала и Кодхани. Вечерта има възможност за наблюдаване на огнения танц на племето Тем в Тинаду.

Ден 9:
Сокоде – Абомей, Бенин
Посещение на традиционния тъкачен център и пазара в Сокоде, както и на местния пазар. Посещение на пъстрия пазар Ание и среща с трудолюбивите жени от племето Котоколи. Посещаваме също и производителите на специален вид местен сапун от племето Демадели, както и кварталът на ковачите. Трансфер до Абомей в Бенин.

Ден 10:
Абомей – Оуидах
Посещение на двореца Абомей – рожденото място на вуду, както и на историческия музей в Абомей. Посещаваме също подземния град Агонгоинто, построен на 10 м. под земята с цел да служи като убежище. По пътя разходка из Ганви – "Африканската Венеция". 

Ден 11:
Оуидах – Ломе, Того
Посещение на Свещената гора и Храма на питоните. В центъра на града се намират впечатляваща катедрала и стар колониален квартал. В близост да португалската крепост се помещава Историческият музей. Експозицията е фокусирана върху търговията с роби и последващите връзки на Бенин с Бразилия и Карибите.
Пресичане на границата с Того. Пристигане в Ломе, столицата на Того. Обиколка на града – Площадът на независимостта, Националният музей, вуду светилища, католическата катедрала, пазарът Гран Марше.

Ден 12:
Ломе – Ада, Гана
Пресичане на границата с Гана. Прекарване на деня в курорт с възможност за разходка до близкото рибарско селище, плаване с лодка по река Волта, водни забавления с джетове, водни ски и т.н. 

Ден 13: Ада - Акра - отпътуване
Свободна сутрин преди трансфер до Акра и отпътуване..

Цената включва: ► 12 нощувки в стандартни хотели със закуска ► транспорт според маршрута с автобус с климатик ► всички входни такси за забележителностите по програма ► разходка с лодка по река Волта ► местен английскоговорещ екскурзовод ► водач от агенцията (само за групата на 18. октомври и само при мин. 8 записани)

Цената на включва: ► самолетни билети  ► такси за визи  ► обеди и вечери ►застраховка ► бакшиши и лични разходи.

Цени на допълнителни услуги: Доплащане за единична стая: 500 Евро.

Практическа информация: Носете със себе си не повече от 20 кг багаж в мека чанта/сак/раница.

Виза: Задължително е получаването на виза за всяка от трите държави. Цената е около 180 Евро общо за трите държави с наше съдействие.

Ваксинации: Задължителни са ваксини срещу жълта треска и малария, а удостоверението за ваксинация за жълта треска се прилага към документите за кандидатстване за виза.


Галерия


Гана, Того и Бенин - родината на вуду магията (Оценка 4.76 / 5 базирана на 268 мнения.)
Цена
3704 BGN
Продължителност
13 дни
Допл. единична стая:
882 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
3704 BGN
Продължителност
13 дни
Допл. единична стая:
882 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Ориентировъчна цена към 1/5 2018 с вкл. самолетен билет София-Акра с КЛМ през Амстердам

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Големина на групата
6-12
Reservation System Code
WESTAFRIKA
Островът на Буда (Шри Ланка) 1274 BGN, 10 дни

Островът на Буда (Шри Ланка)

Кой би предположил, че на сравнително малкия остров Цейлон, който все стои в сянката на голямата...
Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан) 1940 BGN, 11 дни

Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан)

Хунза е планинска долина в северен Пакистан, която свързва Пакистан с Китай през прохода...
Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия) 1117 BGN, 8 дни

Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия)

Рота Висентина представлява цяла мрежа от пешеходни пътеки в Югоизточна Португалия. Той включва...
Покажи всичко» Новини и обновления
Тайван има уникална история и култура

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...


Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи водопади – двойно по-висок от Ниагара и с близо два пъти повече излята вода в секунда. Гвиана е единствената англо-говорящата нация в Южна Америка Въпреки, че граничи с испано-говорящи...