Coronavirus (COVID-19) travel update

Гана, Того и Бенин - родината на вуду магията

Гана, Того и Бенин - родината на вуду магията 3704 BGN, 13 дни

Гана, Того и Бенин – пъстра африканска палитра с много слънце и настроение в боите!

Ако искате да се потопите в истинската атмосфера на вуду обществото, да се поровите в корените на тази уникална представа за света, да станете свидетел на традиционните вуду практики, елате с нас там, където този култ живее своя ежедневен, неподправен живот – Гана, Того и Бенин в Западна Африка! Наред с крайбрежните колониални крепости, служили за отправни точки в търговията с роби, и наблюдаване на местни вуду ритуали и нестинарски танци, турът предлага и разходка из столиците на тези три държави, както и из прелюбопитната им провинция – села с традиционна африканска архитектура, природни паркове, плаване по река Волта и уникалния дворец Абомей – центърът на легендарното царство Дахомей!

NB! Всяка шеста неделя от годината, ашантите празнуват фестивала Акуасидае - цветни празненства, изпълнени с ритуали, песни и танци, и с които местните почитат предците си. Единственото по-важно събитие за ашантите от този фестивал е националният им празник. Фестивалът Акуасидае е включен в програмата за 2018 и ще се състои на 4/11, като началната дата на тура е 31/10

Групово пътуване с фестивала Акуасидае: На 31. Октомври 2018 организираме групово пътуване с български водач от Пенгуин Травъл (при минимум 8 записани) на специална цена. Групата ще се присъедини към фестивала Акуасидае.


План на пътуване:

Ден 1: Полет до Акра
Пристигане на международното летище Котока, среща с местния гид и трансфер до хотела.

Ден 2:
Акра, Акра-Елмина
Разходка в предградието Нима, където наблюдаваме бита и ежедневието на местните семейства. След това обиколка на Акра – Националният музей, Националният културен център, мавзолеят на Кваме Нкрума. Отправяме се към Елмина и по пътя посещаваме рибарското селце Джеймстаун - разходка до пристанището и крепостта. За чудесен изглед над местността, можете да се изкачите на върха на стария фар край крепостта. На път за Елмина посещаваме също и местните майстори на ковчези, чиито дърводелски произведения отразяват принадлежността на погребаните.

Ден 3:
Елмина, Кейп Коуст
Обиколка на Елмина и Кейп Коуст. Разглеждане на фортовете, свързани с търговията с роби, пристанището в Елмина, рибния пазар, светилището Асафо.

Ден 4: Елмина – Кумаси
По пътя за Кумаси разходка из Националния парк Какум и курорта Ханс Ботен, изграден като наколно селище. Пристигане в Кумаси, посещение на Културния център, известен с колекцията изкуство от периода Ашанти.

Ден 5:
Кумаси – Бронг Ахафо
Разглеждане на двореца Манхия, центърът на кралство Ашанти. Присъединяване към празненствата Акуасидае, ако сте избрали дата, която съвпада с фестивала. След това посещение на занаятчийските села Ахвиа и Нтонсо. По пътя за Бронг Ахафо спирка при водопада Кинтампо.

Ден 6:
Бронг Ахафо – Тамале
Денят започва с разходка из резервата за маймуни Боабенг Фиема и скалните образувания Тано Боасе. Трансфер до Тамале.

Ден 7:
Тамале – Кара, Того
Посещение на едно от шестте села на вещици. По пътя за границата с Того посещение на селата на племената Дагомба и Конкомба, както и среща с племето Басар. Пресичане на границата с Того при Татали и пристигане в Кара.

Ден 8:
Кара – Сокоде
По пътя разходка из долината Тамберма с красивите къщи от кал и слама наречени „тата”. Посещение на занаятчийските центрове Лосо Сукала и Кодхани. Вечерта има възможност за наблюдаване на огнения танц на племето Тем в Тинаду.

Ден 9:
Сокоде – Абомей, Бенин
Посещение на традиционния тъкачен център и пазара в Сокоде, както и на местния пазар. Посещение на пъстрия пазар Ание и среща с трудолюбивите жени от племето Котоколи. Посещаваме също и производителите на специален вид местен сапун от племето Демадели, както и кварталът на ковачите. Трансфер до Абомей в Бенин.

Ден 10:
Абомей – Оуидах
Посещение на двореца Абомей – рожденото място на вуду, както и на историческия музей в Абомей. Посещаваме също подземния град Агонгоинто, построен на 10 м. под земята с цел да служи като убежище. По пътя разходка из Ганви – "Африканската Венеция". 

Ден 11:
Оуидах – Ломе, Того
Посещение на Свещената гора и Храма на питоните. В центъра на града се намират впечатляваща катедрала и стар колониален квартал. В близост да португалската крепост се помещава Историческият музей. Експозицията е фокусирана върху търговията с роби и последващите връзки на Бенин с Бразилия и Карибите.
Пресичане на границата с Того. Пристигане в Ломе, столицата на Того. Обиколка на града – Площадът на независимостта, Националният музей, вуду светилища, католическата катедрала, пазарът Гран Марше.

Ден 12:
Ломе – Ада, Гана
Пресичане на границата с Гана. Прекарване на деня в курорт с възможност за разходка до близкото рибарско селище, плаване с лодка по река Волта, водни забавления с джетове, водни ски и т.н. 

Ден 13: Ада - Акра - отпътуване
Свободна сутрин преди трансфер до Акра и отпътуване..

Цената включва: ► 12 нощувки в стандартни хотели със закуска ► транспорт според маршрута с автобус с климатик ► всички входни такси за забележителностите по програма ► разходка с лодка по река Волта ► местен английскоговорещ екскурзовод ► водач от агенцията (само за групата на 18. октомври и само при мин. 8 записани)

Цената на включва: ► самолетни билети  ► такси за визи  ► обеди и вечери ►застраховка ► бакшиши и лични разходи.

Цени на допълнителни услуги: Доплащане за единична стая: 500 Евро.

Практическа информация: Носете със себе си не повече от 20 кг багаж в мека чанта/сак/раница.

Виза: Задължително е получаването на виза за всяка от трите държави. Цената е около 180 Евро общо за трите държави с наше съдействие.

Ваксинации: Задължителни са ваксини срещу жълта треска и малария, а удостоверението за ваксинация за жълта треска се прилага към документите за кандидатстване за виза.


Галерия


Гана, Того и Бенин - родината на вуду магията (Оценка 4.76 / 5 базирана на 277 мнения.)
Цена
3704 BGN
Продължителност
13 дни
Допл. единична стая:
882 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
3704 BGN
Продължителност
13 дни
Допл. единична стая:
882 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Ориентировъчна цена към 1/5 2018 с вкл. самолетен билет София-Акра с КЛМ през Амстердам

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Големина на групата
6-12
Reservation System Code
WESTAFRIKA
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 3685 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари Представете си...
Мадагаскар - осмият континент 3381 BGN

Мадагаскар - осмият континент

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан 1372 BGN, 8 дни

В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан

Историята на Узбекистан е като бушуваща пясъчна буря, която при всяко затишие оставя за кратко...
Покажи всичко» Новини и обновления
Тайван има уникална история и култура

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...


Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи водопади – двойно по-висок от Ниагара и с близо два пъти повече излята вода в секунда. Гвиана е единствената англо-говорящата нация в Южна Америка Въпреки, че граничи с испано-говорящи...