Full Safety Package and Deposit as Low as 10%

Македония - от каньона Матка до Охридската ривиера

Македония - от каньона Матка до Охридската ривиера

Обособила се като самостоятелна държава след разпадането на бивша Югославия, Македония цяло столетие е била ябълката на раздора за балканските страни. Но зад гърба си тази малка територия, бореща се сега за европейското си бъдеще, е имала славно минало. От нея тръгва Александър Велики, елинизирал античния свят, в нейните средновековни манастири учени монаси развиват българската книжовност, повлияла целия славянски свят. Най-важният и най-интересен град в тази дълга история е Охрид, бил за няколко десетилетия и столица на Първото българско царство.

Не по-малко очарователно от спокойната атмосфера на охридските улички е и Охридското езеро, на чийто бряг е разположен градът. Обградено е от всички страни от красиви планини, а във водите му живеят защитени ендемични видове.

Забележителности:
В края на X век Охрид е столица на Първото българско царство и важен книжовен център. Оттогава са и множеството манастири и църкви, емблематични за облика на града. Охрид и едноименното езеро са под закрилата на ЮНЕСКО.
 

 


План на пътуването:

Ден 1. Скопие.
Пристигане в Скопие, столицата на Македония. Пешеходна обиколка на града – стария квартал, Каменния мост, крепостта, чаршията.

 

Ден 2. Каньонът Матка, Охрид.
Екскурзия до каньона Матка с английскоговорящ водач. Следобяд трансфер с местен автобус до Охрид. Разходка из стария град на Охрид – църквите „Св. Богородица Перивлепта“, „Св. Панталеймон“, „Св. Йоан Канео“, Античния театър и Градската чаршия. Поглед от крепостта към Охридското езеро и града. Настаняване в хотел на брега на Охридското езеро.

 

Ден 3-5. Възможности за екскурзии в околностите на Охрид – манастира „Св. Наум“, разположен на брега на Охридското езеро, град Струга, където се намира къщата на братя Миладинови, град Дебър и Дебърския манастир, известен с изящния си дървен иконостас, дело на Дебърската резбарска школа.

 

Ден 6. Отпътуване за Скопие или за София.

 

Цената включва: ► 4 нощувки на база пълен пансион (закуска, обяд и вечеря с включени вино и вода по време на обедите и вечерите) и 1 нощувка на база полупансион в хотел  "Гранит"  ►на брега на Охридското езеро; пешеходна разходка в Скопие; ►пешеходна разходка в Охрид с посещение на църквата " Св. Богородица Перивлепта " с местен екскурзовод; ►застраховка "Помощ при пътуване в чужбина".

 

Цената не включва:допълнителни екскурзии, ►входни такси за църкви и музеи, ►лични разходи, ►бакшиши.

 

Удължения:
Албания и Македония - скритото богатство на Балканите


Македония - от каньона Матка до Охридската ривиера (Оценка 4.94 / 5 базирана на 341 мнения.)
Еквадор и островите Галапагос 5978 BGN, 12 дни

Еквадор и островите Галапагос

Чували ли сте някога термина „ мега разнообразна държава”? Тази идея се появява за...
Ирак - пътуване до люлката на цивилизацията 3254 BGN, 9 дни

Ирак - пътуване до люлката на цивилизацията

След години на политическа и военна криза, Ирак бавно се отваря за туристи отново и е готов да...
На лов за Северното сияние в Русия 1058 BGN, 5 дни

На лов за Северното сияние в Русия

Северното сияние е изумявало и озадачавало хората от хилядолетия. Инуитите вярвали, че светлините...
Покажи всичко» Новини и обновления

11.11.2021 15:13

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 2)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


11.11.2021 14:20

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 1)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...