Coronavirus (COVID-19) travel update

Приключения в Патагония (Аржентина и Чили)

Приключения в Патагония (Аржентина и Чили) 2979 BGN, 7 дни

Патагония е земя, събрала някои от най-вълнуващите пейзажи на планетата.


План на пътуване: 

Ден 1. Летище Комодоро Ривадавия/Лос Антигуос
Пристигане на летище Комодоро Ривадавия и трансфер в 4:30 ч. до Лос Антигуос, по пътя ще посетим Вкаменената гора, Сармиенто. Нощувка в хотел в Лос Антигуос.

Ден 2. Лос Антигуос
Днес ще посетим уникалните Мраморни пещери, по пътя ще преминем през планинската верига, южния бряг на езерото и Андската гора. Ако не е възможно преминаването на границата с Чили, оригиналната програма ще бъде променена .Нощувка в хотел в Лос Антигуос.

Ден 3. Лос Антигуос
Този ден е предназначен за пътуване по път 41 -  живописен маршрут, който за по-малко от 100 километра се изкачва от 200 до 1500 метра надморска височина. Той минава успоредно на границата с Чили, свързвайки долините на езерото Буенос Айрес, с езерото Посадас в продължение на 170 км контрастни и панорамни гледки - обширни степи, гори, високи пасища и планини . На края пред нас ще се разкрие гледка към впечатляващата планина Сан Лоренцо(3 706 надморска височина) и след това ще се спуснем към долината на езерoто Посадас. Нощувка в хостел в района.

 Ден 4. Лос Антигуос
През този ден ще посетим Арката Пиедра , Индианският хълм / Cerro de los Indios/ , Пещерата на пумата / Cueva del Puma/ , многоцветната Лагуна,дефилето на река Оро /Garganta del rio Oro /.Нощувка в хостел в района.

Ден 5. Лос Антигуос
По време на днешният маршрут ще разгледаме голяма част от местната фауна, след като пресечем каньона Караколес, ще стигнем до Куева да лас Манос / Cueva de las Manos/ .В дълбокия каньон на река Пинтурас се помещава най-важният археологически обект в Патагония. Пещерата Куева да лас Манос е богата на археологическите и палеонтологическите находки датиращи 9000 години пр.н.е. След посещението на пещерата , следва лек преход до поразителнта пътека Тиера де Колорез /Tierra de colores / и завършим прехода до Ла Поста де лос Толдос /La Posta de los Toldos/ , в националният парк на Патагония . Това е нов резерват за туризъм , наблюдение на звезди и диви животни, създаден от Rewilding Argentina Foundation.

Ден 6. Лос Антигуос
Ден изцяло посветен на националния парк на Патагония. След запознаване с работата на фондацията, ще имаме възможността да се разходим по разнообразни пътеки с различна трудност, за да разгледаме прохода Пинтурас /Pinturas/. Ще имаме възможност да се насладим не само на уникалните пейзажи ,но и на дивите животни в парка. Нощувка в хижа в района.

Ден 7. Лос Антигуос / Комодоро Ривадавия
Закуска в хотела.Трансфер до летището Комодоро Ривадавия , по пътя ще посетим колонията от морски лъвове в резервата Калета Оливия. Край на услугите.
 


Цената включва:
6 нощувки в избрани хотели с вкл. закуска и пакетиран обяд
трансфер летище-хотел-летище
всички описани полудневни и еднодневни екскурзии на място
местен водач на английски език

Цената не включва:
международни и вътрешни полети
хранения извън програмата
Early check-in и late check-out
застраховка
лични разходи и бакшиши
входни такси


Галерия


Приключения в Патагония (Аржентина и Чили) (Оценка 4.83 / 5 базирана на 105 мнения.)
Цена
2979 BGN
Продължителност
7 дни
Статус
Отворено за записване
Цена
2979 BGN
Продължителност
7 дни
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Самолетен билет с Алиталия през Рим около 1800-1900лв.

 


 

Големина на групата
min. 2
Наблюдение на Северното сияние в Национален парк Абиско (Швеция) 1019 BGN, 5 дни

Наблюдение на Северното сияние в Национален парк Абиско (Швеция)

Отново се отправяме към Северна Швеция, където ще наблюдаваме и фотографираме изумителното Северно...
Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия) 1156 BGN, 8 дни

Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия)

Рота Висентина представлява цяла мрежа от пешеходни пътеки в Югоизточна Португалия. Той включва...
Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан) 1764 BGN, 11 дни

Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан)

Хунза е планинска долина в северен Пакистан, която свързва Пакистан с Китай през прохода...
Покажи всичко» Новини и обновления

07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...