Coronavirus (COVID-19) travel update
Our office is closing later this afternoon to keep our staff safe, and those of us not already working from home will now be working remotely.
Our phone system unfortunately does not allow us to receive or make calls in the usual way from home, so we ask that you email us on the address below if you need to get in touch or have an emergency. ( info@penguintravel.com )

Приключения в Патагония (Аржентина и Чили)

Приключения в Патагония (Аржентина и Чили)

Патагония е земя, събрала някои от най-вълнуващите пейзажи на планетата.

По време на това пътуване през Аржентина и Чили, ще прекосим ледниковите езера и планинските масиви на Национален парк Торес дел Пайне, ще открием пленителния град Буенос Айрес и ще се насладим на внушителния ледник Перито Морено. По пътя ще посетим Ушуая – най-южният град в света и ще се разходим сред величествената красота на Национален парк Лос Гласиарес.
Забележителности:

♦ Буенос Айрес – потопете се в оживената столица на Аржентина с шарения квартал Ла Бока и площада Пласа де Майо
♦ Ушуая – градът на края на света, изследвайте живописния Национален парк Огнена Земя
♦ Национален парк Торрес дел Пайне – пеша сред ледникови езера и планински масиви на едни от най-вълнуващите пейзажи на земята
♦ Калафате – Екскурзия до спиращия дъха ледник Перито Морено

 

 


План на пътуване: 

Ден 1. Полет от София до Буенос Айрес.
Пристигане в Буенос Айрес сутрин и трансфер до хотел. Свободно време за разглеждане на града.

Ден 2. Полет до Ушуая
Трансфер до летището за полет до Ушуая, най-южният град в света, разположен на остров Огнена земя в самия край на континента Южна Америка. Отвъд това отдалечено пристанище се намира протокът Бигъл, а след него са откритите води на протока Дрейк, където дълбоките богати води на Атлантическия и Тихия океан се събират сред някои от най-предизвикателните за плаване морета на Земята. Този следобед е свободен, полетното време позволява. Може да проучите този забележителен град в края на земята и да посетите Морския музей, който се помещава в някогашния затвор, за да научите повече за суровата действителност на живота в близост до тези безпощадни океани. Като алтернатива можете да направите полудневно пътуване с корабче в самия канал Бийгъл, за да изпитате част от силата и величието на тези южни океани или да посетите имението Харбертън, за да видите пингвините. Едно пътуване до близкия ледник Мартиал предоставя великолепна гледка през целия канал Бийгъл до чилийските острови отвъд (ако времето позволява).

Ден 3. Ушуая- наблюдение на моркси лъвове
Отплаваме на еднодневен круиз от залива на Ушуая. Имаме възможност да разгледаме от водата най- южната част от провинция Ушуая плавайки през протока Бийгъл. След това ще стигнем до прочутия фар Les Eclaireurs и остров Лобос, където ще наблюдаваме морската фауна. Последната спирка е остров Пахорос,

 

Ден 4. Разходка из Национален парк Тиерра дел Фуего и влак до края на света
Тиерра дел Фуего се превежда като Огнена земя и днес ще имаме време да проучим близко разположения национален парк. Разделена от Патагония чрез водите на Магелановия проток , Огнена земя е пейзаж на езера, гори и тундра , разположен под внушителния фон на дрипави планински върхове . Тази сутрин пoемаме по горска пътека с панорамни гледки до залив Лапатая и се надяваме да имаме възможност да видим някои от видовете от богатата фауна на парка. Тези върхове и долини са обрасли с местните дървесни видове Ленга и Гуиндо, които предоставят добри условия за патагонските сиви лисици и кондори. След обяд се връщаме в Ушуая и се отправяме на кратко пътешествие с влак. Пътят минава през долината Пико. По време на пътуването ще научите повече за хората Ямана.

Ден 5. Полет Ушуая – Ел калафате
Трансфер до летището в Ушуая, полет до Ел Калафате, посрещане и настаняване в хотел. Свободно време следобяд.

Ден 6. Панорамна обиколка на Националния парк “Лос Гласиарес”
През деня ще имаме възможност да се насладим на пейзажа на Андите. Най- добрата гледка се открива от около 1100м.н.в, където се намира „Балконът на Ел Калафате”. Пред очите ни ще се изправят езерото Аржентино, най- южното в Патагония заемащо 1500кв. км..
Нощувка в Ел Калафате

Ден 7. Глетчър Перито Морено
Днес ще пропътуваме 85 км до глетчера Перито Морено, известен с постоянното си движение напред. Входът за парка е откъм езерото Аржентино. Вървейки покрай реката Брасо Рико ще забележим плуващите айсберги на това природно чудо, включено в списъка на ЮНЕСКО на световното природно наследство. След като се полюбуваме на красотата му, се връщаме обратно в хотела.
Нощувка в Ел Калафате

Ден 8. Ел Калафате – Пуерто Наталес
Отпътуване към Пуерто Наталес с автбоус. (5 часа) Свободен следобед за разходка по крайбрежната улица с гледки към Торрес дел Пайне или да се насладите на чаша кафе с традиционния алфахор в някое от кафенетата на градчето.

Ден 9. Пуерто Наталес - Торес дел Пайне
Торес дел Пайне е зашеметяващо красив национален парк , разположен сред регион на ледени върхове, тихи сини ледникови езера и стръмни хълмове . Дом на богато биоразнообразие на флора и фауна, не е необичайно да се видят стада гуанако, черношиест лебед, Магеланови гъски, розово фламинго и сиви лисици, навъртащи се около туристическите места с надеждата да намерят храна. Ако имаме късмет дори може да видим кондори, или дори - неуловимата пума, по-голяма, отколкото на всяко друго място в Андите. Очаква ни един дълъг и изпълнен с впечатления ден.
Тръгваме и се отправяме към Торес дел Пайне (115 км) през красиви пейзажи и обширните патагонски пампаси, гори и степи шофираме сред типичните патагонски ферми. Ще влезем в Националния парк от страната на Лагуна Амарга, за да направим обиколка на основния маршрут от изток на запад (46 км), наслаждавайки се на връх Алмиранте Нието със своите висящи ледници и в непосредствена близост известните Торес (кулите) - трите гранитни колоса, издигащи се вертикално нагоре на 2850м. надм. в. и врязващи се в небето. Преминаваме през цялата южна част на масива край езерата Норденскьолд, Сармиенто и Пеое, чиито води варират от наситено синьо до зелено и почти нереално тюркоазено. Връщайки се в автобуса се отправяме на северозапад към езерото Грей. Тук ни очаква още една разходка (около 1.5 часа отиване и връщане) сред ленгови гори достигаме ледник Грей, заобиколен от голям брой ледени късове с впечатляващи размери. След връщане в автобуса се отправяме към Пуерто Наталес по друг път (110км), заобикалящ красивото езеро Лаго дел Торо.
Последната ни спирка е пещерата на Милодона, свидетелство за важни палеонтологични и археологически открития.
Нощувка Пуерто Наталес

Ден 10. Пуерто Наталес – Пунта Аренас
Трансфер до автогарата в Пуерто наталес, автобус до Пунта Аренас (3 часа). Свободно време за опознаване на града

Ден 11. Пунта Аренас – Сантяго де Чили
Трансфер до летището в Пунта Аренас, полет до Сантяго и настаняване в хотел

Ден 12. Свободно време в Сантяго де Чили

Ден 13. Свободно време в Сантяго де Чили

Ден 14. Еднодневен тур до Валпарайсо и Виня дел Мар
Започваме с класическия маршрут на виното „Казабланка” дестинацията за винен туризъм, характеризираща се с внушителните винарски изби и богатите лозя и едни от най-престижните винарски изби в Чили. Посещение в Casas Del Bosque, където се произвеждат известните Sauvignon Blanc и Pinot Noir.
Ще посетим пристанището Valparaíso, построен на десетки стръмни хълмове с изглед към Тихия океан Валпараисо се слави със лабиринта си от улички и павирани алеи, изобразяващи богатото архитектурно и културно наследство на града. Валпараисо е защитен като едно от местата от световното културно наследство на ЮНЕСКО и често е считан за един от най-интригуващите градски зони на Латинска Америка.
Трансфер то Сантяго и настаняване в хотел

Ден 15. Отпътуване от Сантяго към България

 


Цената включва:
14 нощувки в избрани хотели с вкл. закуска
всички трансфер летище-хотел-летище
автобусни билети Ел Калафате- Пуерто Наталес и Пуерто Наталес - Пунта Аренас
всички описани полудневни и еднодневни екскурзии на място
местен водач на английски език
входни такси и разрешителни за всички национални паркове включени в програмата

Цената не включва:
международни и вътрешни полети
хранения извън програмата
Early check-in и late check-out
застраховка
лични разходи и бакшиши

Допълнителни услуги:
3 вътрешни полета: цена около 500 евро
в зависимост от дати и наличност. Ден 2 Буенос Айрес до Ушуая Ден 5 Ушуая до Ел Калафате Ден 11 Пунта Аренас до Сантяго де Чили


Галерия


Приключения в Патагония (Аржентина и Чили) (Оценка 4.83 / 5 базирана на 82 мнения.)

Самолетен билет с Алиталия през Рим около 1800-1900лв.

 


 

Големина на групата
min. 2
Другите Малдиви - Гаафару 578 BGN, 6 дни

Другите Малдиви - Гаафару

Ако свързвате Малдивите с частни острови и затворени ол инклузив петзвездни курорти на цени, от...
В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан 1372 BGN, 8 дни

В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан

Историята на Узбекистан е като бушуваща пясъчна буря, която при всяко затишие оставя за кратко...
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 3685 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари Представете си...
Покажи всичко» Новини и обновления
Тайван има уникална история и култура

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...


Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи водопади – двойно по-висок от Ниагара и с близо два пъти повече излята вода в секунда. Гвиана е единствената англо-говорящата нация в Южна Америка Въпреки, че граничи с испано-говорящи...