Наблюдение на Северното сияние в Национален парк Абиско (Швеция)

Наблюдение на Северното сияние в Национален парк Абиско (Швеция)

Отново се отправяме към Северна Швеция, където ще наблюдаваме и фотографираме изумителното Северно сияние. Но вечерните игри на светлината съвсем не са единственото, с което полярните ширини ще ни запленят. През деня ще правим пешеходни преходи в парка и ще се насладим на някои от най-красивите гледки около речния каньон в Абиско. При достатъчно сняг, има възможност за разходки с шейни с кучета, екскурзия до леден хотел и ски. Разбира се, ще разгледаме и очарователната столица на Швеция Стокхолм.

Защо национален парк Абиско?

Lonely Planet e вписал Абиско като едно от 10те най-добри места за наблюдение на Северното Сияние (Аурора Бореалис). В Абиско са направени някои от най-пленителните снимки на Аурора. Тук се намира т.нар. Синя дупка – „дупка” в небето, която е без облаци и е посочена от НАСА като най-ясното място за наблюдение на Северното сияние. В Абиско небето е чисто и няма градове наблизо, които да причиняват светлинно замърсяване. Абиско е толкова на север, че сиянието може да се види през целия период от септември до средата на април. То озарява небето почти на цялата територия на парка, разположен на 100 км северно от Кируна по пътя към Нарвик. Това пътуване ще ви остави безмълвни пред полярната красота!

Забележителности:

♦ Магичното Северно сияние
♦ Пешеходни преходи в Национален парк Абиско
♦ Столицата на Швеция Стокхолм

 


План на пътуване:   

Ден 1: Пристигане. Кируна - Абиско
Полет Стокхолм – Кируна с Norwegian Air 10:50 – 12:25. Пристигане в Кируна. Самостоятелен транспорт с такси от летището в Кируна до Национален парк Абиско. Настаняване в хотела и свободно време за разходки в парка. Вечерта в 20:30 ч се отправяме с местен водач на пешеходен преход за наблюдение на Северното сияние. Нощувка.

Ден 2-4: Национален парк Абиско
Тези три дни ще имаме възможност да опознаем Абиско и на наблюдаваме Северното сияние всяка вечер. През деня ще правим разходки и посещаваме обекти в парка, както и ще се възползваме от възможността за посещение на фьорда Нарвик в Норвегия.

Ден 5: Абиско - Кируна. Отпътуване
Посещение по желание на Ледения хотел, една от атракциите на Абиско, и трансфер до летището. Отпътуване.

Цената включва:
 ►4 нощувки в хижа в Абиско в стаи с две легла без закуска ►вечерни пешеходни преходи за наблюдение на сиянието ►посещение на музея на Национален парк Абиско ►пешеходни преходи през деня ►английско-говорещ водач в Абиско

Цената не включва: ►самолетни билети ►транспорт от летището в Кируна до Абиско и обратно  (около 300 крони на посока - 60 лв) ►мед. застраховка (12 лв) ►храна ►спално бельо и кърпи в хижата (110 крони) ► доплащане за единична стая в Стокхолм (3 нощувки): 210 лв ►доплащане за единична стая в Абиско (4 нощувки): 385 лв

Практическа информация:
Настаняването е в стаи с две легла, като те са на етажи. Санитарните възли са общи, вътре в хижата. В стаите има одеала и възглавници, но няма чаршафи и кърпи. Може да си носите собствени или да наемете за 110 крони (22 лв/комплект). В хижата има напълно оборудвана кухня. Близо до хижата има магазин за хранителни стоки, където може да се купят всички необходими продукти и да се готви в кухнята на хижата. Също наблизо има и ресторант. Групата в Абиско ще бъде международна с английско-говорещ водач.

По желание (предварителна заявка, заплащане на място):

Екскурзия до Нарвик фьорд в Норвегия (85 км от Абиско)
Нарвик е най-дългият фьорд в норвежкия район Нордланд със спираща дъха красота. Ще спрем на най-живописните места за невероятни снимки. По пътя посещаваме няколко исторически места. Ще отидем и до брега на океана. В градчето Нарвик ще посетим и рибния пазар, откъдето може да си купите прясно уловена риба за вечеря. Ще се отбием за питие и в Sky Bar за фантастични гледки. След обяд ще имаме свободно време преди да отпътуваме обратно за Абиско. Цена: 850 крони на човек (165 лв)
 


Галерия

Препоръчани полети:

21.02 Полет Стокхолм (летище Арланда) - Кируна с Norwegian Air 10:50 – 12:25 
25.02 Полет Кируна - Стокхолм (летище Арланда) със авиокомпания SAS 09:00 - 10:40

 

 

 

Цената е ориентирочъвна и подлежи на потвърждение при записване. За полетите на Ryan Air не може да се направи резервация и цената може да се промени докато не бъдат издадени билетите.
Област
Национален парк Абиско

Турове категория А са културни обиколки, круизи или кратки почивки. Не е нужна специална физическа подготовка. По принцип разходките са кратки и на ниска височина. Няма резки качвания или слизания.

Големина на групата
10-20 души
Reservation System Code
SEABISKO
Венецуела – Водопадът Анхел и Делтата на Ориноко 2332 BGN, 9 дни

Венецуела – Водопадът Анхел и Делтата на Ориноко

Венецуела е сред страните с най-голямо биоразнообразие в света В момента заема седмо място в света...
Дамаванд, вулканът исполин (Иран) 1156 BGN

Дамаванд, вулканът исполин (Иран)

С този тур ви предлагаме не просто вулкан, а вулкан емблема, с идеална конична форма, красив,...
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 3695 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари Представете си...
Покажи всичко» Новини и обновления

28.05.2018 15:04

Пакистан влезе в Топ 20 на най-хубавите приключенски дестинации

Британското общество на пътешествениците публикува Топ 20 на местата, които трябва да посетите, за да изживеете първокласно приключение. Навярно в първия момент ще бъдете изненадани, когато...


16.05.2018 15:38

Пътешествие в невъзможното: Пингвин Травъл вече предлага и екскурзия в Саудитска Арабия!

Пингвин Травъл за пореден път доказа, че няма невъзможни неща и вече включва в портфолиото си непозната, обвита в мистерия дестинация: Саудитска Арабия! Ще ви отведем на най-трудно достъпното за...


18.04.2018 13:52

25 дни, 700 км и 100 върха - прекосете Стара планина от запад на изток и за финал поплувайте в Черно море

Международния планински маршрут Е-3, по познат като Ком-Емине, започва от връх Ком, върви по билото на Стара планина в продължение на 650 км и завършва при стръмните брегове на Черно море, при нос...