Coronavirus (COVID-19) travel update
Our office is closing later this afternoon to keep our staff safe, and those of us not already working from home will now be working remotely.
Our phone system unfortunately does not allow us to receive or make calls in the usual way from home, so we ask that you email us on the address below if you need to get in touch or have an emergency. ( info@penguintravel.com )

Пътуване на толерантността в Мароко

Пътуване на толерантността в Мароко

Мароко дължи имиджа си на модерна мюсюлманска страна на суфизма - духовна и толерантна ислямска традиция, възникнала още при първите поколения мюсюлмани и устояла на религиозните, социални и културни смесици в мароканското общество в продължение на векове.
Светът ни е настръхнал и е готов да скочи в поредната унищожителна война. Мароко е пример за мирна и толерантна страна, в която ислям, християнство и юдаизъм съжителстват нормално и без конфликти. В тези напрегнати дни всеки един от нас носи отговорност за мира в мислите, чувствата и действията си. Има нужда от миротворци! Да се гмурнем в толерантното Мароко заедно и да усилим вибрациите на мир света!

Защо да изберете това пътуване:

♦ Водач на групата е Жоро Христов – завършил Тюркология в СУ, пътешественик и разказвач на истории, изучава и практикува древни практики за осъзнаване, изцеление и разгръщане на потенциала ни, от 10 години води групи на духовни пътешествия по света и у нас
♦ Това е не само приключение в една от най-спокойните страни на арабския свят, но и духовно пътуване към себе си, по време на което ще научите още повече за исляма и най-вече за нейното течение - суфизма
♦ В нашето пътуване не само посещаваме забележителности, но и медитираме на силни енергийни и свещени места, активираме кристали на силата, изграждайки мрежа на светлината, за да повдигаме колективното съзнание на човечеството.
 


План на пътуване:   

Ден 1. София - Мароко
Полет от София през Мадрид за Маракеш. Пристигане на летище Менара в Маракеш. Нощувка.

Ден 2. Маракеш
След закуска - посещение на градината Мажорел, двореца „Бахия“, площад Жамаа Лафна. Свободен следобед за Беседа, посветена на Суфизма. Нощувка в Маракеш.

Ден 3. Атласките планини – Казба Айт Бенхатду
След закуска отпътуване за оазиса Финт. Спиране за разглеждане на великолепната крепост казба Айт Бенхатду. Трансфер до Финт. Настаняване в Riad - традиционна мароканска къща, преустроена за приемане на гости. Нощна церемония за усилване на вибрациите на мир и толерантност.

Ден 4. Каньона Дадес
След закуска отпътуване за един от най-впечатляващите каньони в южно Мароко – Дадес. Медитация и изработване на Лечебно колело, което да успокои конфликтите и гражданските войни в Арабския свят. Вълшебно място със селца от калени къщи, малки крепости по хълмовете, природни картини като от филм. Нощувка в сърцето на каньона.

Ден 5. Пустинята Сахара
След ранна закуска, отпътуваме за Мерзуга. Пристигане следобед. Разходка с камили в пустинята и традиционна вечеря приготвена на място, съпроводена с музика и танци под обсипаното със звезди небе. Нощувка в палатков лагер насред дюните. Опция за разходка в дюните и завръщане за нощувка в хотелчето на ръба на пустинята.

Ден 6. Трансфер до Фес
След изгрева се отправяме на дълъг 8 часов трансфер до великолепния древен град Фес. По пътя ще посетим пазара Риссани, на който ще се запознаем с берберската култура. Нощувка във Фес.

Ден 7. Фес
След закуска нашата обиколка на културната столица на Мароко ще започне от Медината – старата част на града. Това е най-голямата запазена средновековна Медина в света!!! Очарователните калдъръмени улички, богато украсени сгради, джамии, дворци и музеи ще ви спечелят завинаги. Пазарът ще ви остави без дъх и няма да ви омръзне да обикаляте екзотичните му щандове и да се запознавате с невероятни природни продукти и разнообразни бижута и великолепни изработки на различни приложни изкуства . Вечеря и нощувка в Фес.

Ден 8. Фес - Бергамо (Италия)
Закуска и свободен предиобед във Фес за пълно потапяне в атмосферата на суфистката столица на Фес. Късният следобед изпращане до летището във Фес за полет до Бергамо, Италия. Кацане в 19 часа в Бергамо. Нощувка в Бергамо.

Ден 9. Бергамо - София
Рано сутринта разходка в старинната част на градчето. Адаптиране към европейската среда. Полет за София в 13 часа.

Цената включва: ►8 нощувки със закуски ►всички трансфери по програмата ►транспорт с шофьор, гид и преводач ►всички пътни такси, паркинги ►медицинска застраховка

Цената не включва: ►международни самолетни билети ►входни такси за музеи  ►обеди и вечери ►разходи от личен характер

Условия за записване:
Краен срок 1 октомври 2016 г. Записването става с купуването на самолетен билет и внасянето на депозит 1600 лева. При група от 6 до 10 души има доплащане от 590 лв на човек. 

Организаторите си запазват правото отменят прояви, ако не се събере група и да правят промени в програмата при непредвидени обстоятелства и неблагоприятни атмосферни условия. Точните дни на посещението на определени места могат да варират в зависимост от работното време на посещаваните обекти и други причини.
 


Галерия


Пътуване на толерантността в Мароко (Оценка 4.95 / 5 базирана на 283 мнения.)
Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия) 1117 BGN, 8 дни

Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия)

Рота Висентина представлява цяла мрежа от пешеходни пътеки в Югоизточна Португалия. Той включва...
Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан) 1940 BGN, 11 дни

Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан)

Хунза е планинска долина в северен Пакистан, която свързва Пакистан с Китай през прохода...
Мадагаскар - осмият континент 3381 BGN

Мадагаскар - осмият континент

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
Покажи всичко» Новини и обновления
Тайван има уникална история и култура

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...


Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи водопади – двойно по-висок от Ниагара и с близо два пъти повече излята вода в секунда. Гвиана е единствената англо-говорящата нация в Южна Америка Въпреки, че граничи с испано-говорящи...