Coronavirus (COVID-19) travel update

Пътуване на толерантността в Мароко

Пътуване на толерантността в Мароко

Мароко дължи имиджа си на модерна мюсюлманска страна на суфизма - духовна и толерантна ислямска традиция, възникнала още при първите поколения мюсюлмани и устояла на религиозните, социални и културни смесици в мароканското общество в продължение на векове.
Светът ни е настръхнал и е готов да скочи в поредната унищожителна война. Мароко е пример за мирна и толерантна страна, в която ислям, християнство и юдаизъм съжителстват нормално и без конфликти. В тези напрегнати дни всеки един от нас носи отговорност за мира в мислите, чувствата и действията си. Има нужда от миротворци! Да се гмурнем в толерантното Мароко заедно и да усилим вибрациите на мир света!

Защо да изберете това пътуване:

♦ Водач на групата е Жоро Христов – завършил Тюркология в СУ, пътешественик и разказвач на истории, изучава и практикува древни практики за осъзнаване, изцеление и разгръщане на потенциала ни, от 10 години води групи на духовни пътешествия по света и у нас
♦ Това е не само приключение в една от най-спокойните страни на арабския свят, но и духовно пътуване към себе си, по време на което ще научите още повече за исляма и най-вече за нейното течение - суфизма
♦ В нашето пътуване не само посещаваме забележителности, но и медитираме на силни енергийни и свещени места, активираме кристали на силата, изграждайки мрежа на светлината, за да повдигаме колективното съзнание на човечеството.
 


План на пътуване:   

Ден 1. София - Мароко
Полет от София през Мадрид за Маракеш. Пристигане на летище Менара в Маракеш. Нощувка.

Ден 2. Маракеш
След закуска - посещение на градината Мажорел, двореца „Бахия“, площад Жамаа Лафна. Свободен следобед за Беседа, посветена на Суфизма. Нощувка в Маракеш.

Ден 3. Атласките планини – Казба Айт Бенхатду
След закуска отпътуване за оазиса Финт. Спиране за разглеждане на великолепната крепост казба Айт Бенхатду. Трансфер до Финт. Настаняване в Riad - традиционна мароканска къща, преустроена за приемане на гости. Нощна церемония за усилване на вибрациите на мир и толерантност.

Ден 4. Каньона Дадес
След закуска отпътуване за един от най-впечатляващите каньони в южно Мароко – Дадес. Медитация и изработване на Лечебно колело, което да успокои конфликтите и гражданските войни в Арабския свят. Вълшебно място със селца от калени къщи, малки крепости по хълмовете, природни картини като от филм. Нощувка в сърцето на каньона.

Ден 5. Пустинята Сахара
След ранна закуска, отпътуваме за Мерзуга. Пристигане следобед. Разходка с камили в пустинята и традиционна вечеря приготвена на място, съпроводена с музика и танци под обсипаното със звезди небе. Нощувка в палатков лагер насред дюните. Опция за разходка в дюните и завръщане за нощувка в хотелчето на ръба на пустинята.

Ден 6. Трансфер до Фес
След изгрева се отправяме на дълъг 8 часов трансфер до великолепния древен град Фес. По пътя ще посетим пазара Риссани, на който ще се запознаем с берберската култура. Нощувка във Фес.

Ден 7. Фес
След закуска нашата обиколка на културната столица на Мароко ще започне от Медината – старата част на града. Това е най-голямата запазена средновековна Медина в света!!! Очарователните калдъръмени улички, богато украсени сгради, джамии, дворци и музеи ще ви спечелят завинаги. Пазарът ще ви остави без дъх и няма да ви омръзне да обикаляте екзотичните му щандове и да се запознавате с невероятни природни продукти и разнообразни бижута и великолепни изработки на различни приложни изкуства . Вечеря и нощувка в Фес.

Ден 8. Фес - Бергамо (Италия)
Закуска и свободен предиобед във Фес за пълно потапяне в атмосферата на суфистката столица на Фес. Късният следобед изпращане до летището във Фес за полет до Бергамо, Италия. Кацане в 19 часа в Бергамо. Нощувка в Бергамо.

Ден 9. Бергамо - София
Рано сутринта разходка в старинната част на градчето. Адаптиране към европейската среда. Полет за София в 13 часа.

Цената включва: ►8 нощувки със закуски ►всички трансфери по програмата ►транспорт с шофьор, гид и преводач ►всички пътни такси, паркинги ►медицинска застраховка

Цената не включва: ►международни самолетни билети ►входни такси за музеи  ►обеди и вечери ►разходи от личен характер

Условия за записване:
Краен срок 1 октомври 2016 г. Записването става с купуването на самолетен билет и внасянето на депозит 1600 лева. При група от 6 до 10 души има доплащане от 590 лв на човек. 

Организаторите си запазват правото отменят прояви, ако не се събере група и да правят промени в програмата при непредвидени обстоятелства и неблагоприятни атмосферни условия. Точните дни на посещението на определени места могат да варират в зависимост от работното време на посещаваните обекти и други причини.
 


Галерия


Пътуване на толерантността в Мароко (Оценка 4.95 / 5 базирана на 308 мнения.)
Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието 1490 BGN, 7 дни

Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието

Прекрасен преход съчетаващ планински и крайбрежни пейзажи. Ще насладите на скалисти планини,...
Класическа Колумбия 1940 BGN, 9 дни

Класическа Колумбия

Цветни колониални градове, обширни кафени плантации и девствени карибски плажове - това е топлият...
Наблюдение на Северното сияние в Национален парк Абиско (Швеция) 1019 BGN, 5 дни

Наблюдение на Северното сияние в Национален парк Абиско (Швеция)

Отново се отправяме към Северна Швеция, където ще наблюдаваме и фотографираме изумителното Северно...
Покажи всичко» Новини и обновления

07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...