Coronavirus (COVID-19) travel update
Our office is closing later this afternoon to keep our staff safe, and those of us not already working from home will now be working remotely.
Our phone system unfortunately does not allow us to receive or make calls in the usual way from home, so we ask that you email us on the address below if you need to get in touch or have an emergency. ( info@penguintravel.com )

Защо Етопия трябва да оглави класацията Ви за най-желани дестинации?

Защо Етопия трябва да оглави класацията Ви за най-желани дестинации?

С непрекъснатото увеличаване на страните, отварящи вратите си за посетители по цял свят, все повече пътешественици започват да оценяват на първо място дестинациите, притежаващи автентични пейзажи и култура, незасегнати от растящите туристически потоци.

Ставайки дума за автентични места, Етиопия е несъмнено една от страните, за които се сещаме на първо място и ето защо:

Културна автентичност
Считана за люлка на човешката цивилизация, Етиопия е единствената африканска страна, която никога не е била колонизирана от западните сили, все още съхраняваща останките от древното си минало, специфичното си православно вероизповедание, както и множеството си местни племена. От модерната си столица, изпълнена с музеи и оживени улици - Адис Абеба, през вписания в ЮНЕСКО древен град Аксум, до замъците на Гондар, културното наследство на Етиопия ще ви разкрие истинския дух на Африка!

Уникална природа
Етиопия е една от най-живописните страни в Африка, като природата ѝ впечатлява едновременно с мащаба и красотата си. Можете да се отправите на трекинг на над 3000м надморска височина, както и да посетите най-ниската точка на Африка - падината Данакил. Преходите в планината Симиен разкриват невероятни пейзажи, осеяни с остри върхове и необятни хълмове и приютяват уникални животински видове.

Местна кухня и кафе
Местната култура е оставила своя отпечатък и в кухнята на страната, която е изключително разнообразна, шарена, ароматна и здравословна. Бидейки и родното място на кафето, Етиопия е както производител, така и консуматор на любимата напитка на Запада. Традиционният сорт буна все още се приготвя в глинени съдове по време на специфичен ритуал.

Страната предалага безкрайни варианти за посещение и тъй като избирането на маршртут може да бъде трудна задача, ви предлагаме добре утвърдена 12-дневна програма, покриваща най-важните дестинации на това невероятно кътче от Африка!

18 Януари 2018 > Последни 3 места > цена от 3500 лв. от/до Истанбул

Обиколка на Етиопия

Обиколка на Етиопия

Обиколка на Етиопия

Обиколка на Етиопия

Обиколка на Етиопия

Обиколка на Етиопия

18 Януари 2018 > Последни 3 места > цена от 3500 лв. от/до Истанбул

Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия) 1117 BGN, 8 дни

Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия)

Рота Висентина представлява цяла мрежа от пешеходни пътеки в Югоизточна Португалия. Той включва...
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 3685 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари Представете си...
Островът на Буда (Шри Ланка) 1274 BGN, 10 дни

Островът на Буда (Шри Ланка)

Кой би предположил, че на сравнително малкия остров Цейлон, който все стои в сянката на голямата...
Покажи всичко» Новини и обновления
Тайван има уникална история и култура

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...


Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи водопади – двойно по-висок от Ниагара и с близо два пъти повече излята вода в секунда. Гвиана е единствената англо-говорящата нация в Южна Америка Въпреки, че граничи с испано-говорящи...