Full Safety Package and Deposit as Low as 10%
Островът на Буда (Шри Ланка)

Кой би предположил, че на сравнително малкия остров Цейлон, който все стои в сянката на голямата Индия, има толкова много забележителности?! И пет от включените в този тур са под защитата на ЮНЕСКО!Предлагаме ви да дойдете с нас до една от най-екзотичните и малко познати страни – Шри Ланка! Цели две седмици в света на Буда – храмове и крепости, чаени плантации и колониални градове ще добавят щрих след щрих към вашето пътешествие сред красива природа, древна история и вечна религия.И за да почувствате, че наистина сте в рая на тропиците, последният ден от тура е отделен за мързелуване на един от най-добрите плажове на света, плискан от топлите води на Индийския океан!

Забележителности:
Анурадапура, Полонарува, Дамбула и Сигирия – опознайте древните столици и богато изобразените пещерни храмове.
Националният парк Яла – отидете на сафари в търсене на леопарди, слонове и индийски Замбар
Канди и Хълмистата Земя – опознайте богатото културно наследство на ‘Хълмистата Земя’, богатите чайни плантации и колониалния чар на околността.
Адамс Пик – присъединете се към поклоническия преход към върха на свещената планина по изгрев
Мириса и Гале – отпуснете се на белите пясъци на южния бряг и се потопете в лежерната му артистична атмосфера. Възможна е и разходка с наблюдение на китове от Мариса.


Програма:

Ден 1. Коломбо - Негомбо
Водачът ви ще ви вземе от летището и ще ви закара до крайбрежния град Негомбо. Разположено в лагуната, това малко рибарско пристанище е наслада за очите с крепостта и каналите от холандско време. Но още по-интересни са красивите плажове, където рибарите живеят в къщички, направени от листа на кокосови палми, край които сушат рибата, хваната по-рано през деня. Цветните лодки и канутата, плъзгащи се в лагуната, рибният пазар и старата холандска църква определят пейзажа. Нощувка в Негомбо.

Ден 2. Негомбо – Анурадапура
След закуска, пътешествието ни отива към Анурадапура. Ще видите някои от най-известните и високи дагоби в Шри Ланка. Ще видите останки от царски дворци и „Шри Маха Боди”, наричано още свещеното дърво Бо, известно като най-старото в света със своята възраст от 2200 години. Нощувка в Анурадапура.

Ден 3. Сигирия – Полонарува
След закуска се отправяме към Сигирия. Пристигане и разходка до скалистата крепост, бивша Кралска Цитадела в продължение на 18 години. Лъвската Скала е изключително красива Крепост; издига се на 200м насред заобикалящата джунгла. Добре защитени в скален джоб, ще видим известните стенописи на „Небесните Деви” и триметровата огледална стена. След това продължаваме до Полонавура, столицата на Шри Ланка от 11 до 13ти век. Добре устроен средновековен град, защитен от скали, помещаващ добре съхранени останки, най-впечатляващите от които „Ватадаж” и „къщата Тупарама”. Нощувка в Сигирия.

Ден 4. Дамбула - Канди
Пътуваме до Дамбула и посещаваме известния пещерен храм, „Златната Скала”, част от световното наследство на ЮНЕСКО. Този храм, състоящ се от 5 пещери е най-големият и добре запазен пещерно-храмов комплекс в Шри Ланка, както и един от най-впечатляващите Будистки забележителности в света. Продължаваме към Канди, като по пътя посещаваме градина за подправки в Матал. Канди е оживената столица на на хълмистата местност, част от световното наследство на ЮНЕСКО, където ще се настаним в хотел. Вечерта предлага посещение на храмът на зъба на Буда, ботаническите градини Перадения, както и представление в местния културен център.” Нощувка в Канди.

Ден 5. Канди – Нувара Елия
След закуска потегляме за Нувара Елия. По път за водопада Рамбода, ще посетим чаена фабрика, където ще видим как се приготвя една от любимите световни напитки. Нувара Елия напомня за стар Английски град, изпълнен с езерца и добре потдържани зелени алеи, както и Англиканска Църква и голф игрище с 18 дупки. Нощувка в Нувара Елия.

Ден 6. Нувара Елия - Елла
Днес шофьорът ще ви отведе до националния парк Хортън Плейнс - най-ветровития и студен регион в страната, съставен от различни екосистеми като вечнозелени гори, тревисти полета и блата. Разположен на 2 100 метра надморска височина, Хортън Плейс се разпростира на над 3 169 хектарта от най-високото плато на острова и включен в списъка на ЮНЕСКО през 2010, поради специфичните си флора и фауна. След Хортън Плейн ще ви отведем до гарата в Охия, от където хващате влак до Елла през изключително живописен път. Нощувка в Елла.

Ден 7. Елла - Тисамахарама
Разходка из Елла след закуска.
Върха Литъл Адам - Моста с Деветте Арки - водопада Рауанда.
Продължаваме към Тисамахарама където е и нощувката за деня.

Ден 8. Тисамахарама - Мириса
Днес се отправяме към националния парк Яла за сутришна разходка с джип. Продължаваме към Мириса, като по пътя спираме подземния храм Вехерехена.

Ден 9. Мириса
По избор наблюдение на китове сутринта, разходка из Гале или почивка на плажа в Унаватуна. Продължаваме с посещение на Форта Гале Дъч, фермата за костенурки и емблематичните за Шри Ланка рибари. Нощувка в Мириса.

Ден 10. Отпътуване
Трансфер до летището според часа на полета ви


Цената включва:
9 нощувки в къщи за гости и стандартни хотели - в двойни стаи с включена закуска;
всички трансфери и транспорт с кола с климатик и английско говорящ шофьор;
туристически такси.

Цената не включва:
самолетни билети;
входни такси и странични занимания: сафарита,наблюдение на китове и др.;
обяд и вечеря;
лични разходи (пералня,телефонни обаждания,бакшиши и тн.).

Допълнителни услуги:
доплащане при двама или трима пътуващи: 390 лева;
приблизителна цена на всички входни такси по програмата: 340 лв. (посещенията могат да се организират на място);
сафари в Яла (Ден 7): 160 лв за двама човека;
наблюдение на китове (Ден 8): 150 лв. за двама.


Галерия


Островът на Буда (Шри Ланка) (Оценка 4.82 / 5 базирана на 321 мнения.)

Самолетен билет с Катарски авиолинии:

17.04 София - Доха 13:00 - 17:40
17.04 Доха - Коломбо 18:50 - 02:00 (пристигане на 18.04)

26.04 Колобмо - Доха 10:50 - 13:05
26.04 Доха - София 14:30 - 19:40

Големина на групата
min 2 people
Reservation System Code
SRILANKA
На лов за Северното сияние в Русия 1058 BGN, 5 дни

На лов за Северното сияние в Русия

Северното сияние е изумявало и озадачавало хората от хилядолетия. Инуитите вярвали, че светлините...
Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия) 951 BGN, 8 дни

Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия)

Рота Висентина представлява цяла мрежа от пешеходни пътеки в Югоизточна Португалия. Той включва...
Островни приключения в Йемен (о-в Сокотра) 4155 BGN, 8 дни

Островни приключения в Йемен (о-в Сокотра)

Открийте рая на Сокотра! Благодарение на своето забележително биоразнообразие, част от което може...
Покажи всичко» Новини и обновления

11.11.2021 15:13

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 2)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


11.11.2021 14:20

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 1)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...