Coronavirus (COVID-19) travel update
Приключение в Чили 2450 BGN, 10 дни

Тясно и прекалено дълго, Чили се простира от изпъкналата като корем част на Южна Америка – та чак до южния ѝ край, преминавайки от най-сухите пустини на земята до обширни територии, покрити с глетчери – на юг. Пейзажът се променя през различните географски ширини на дългата 4300 км територия. Безплодната и въпреки това красива чилийска пустиня Атакама е един пленителен свят от пясъци и скали. Сантяго е дом както на модерни небостъргачи, така и на исторически колониални сгради, а пътуването през девствения Национален парк "Торес дел Пайне" си е направо подвиг, но пък за награда получавате несравнимо красиви залези над лагуната, преходи по ръба на глетчери и зашеметяващи гледки, които разтуптяват сърцето ви. Чили – това е освободената природа!

Забележителности:
♦ Национален парк "Торес дел Пайне" – разположен в южната част на Чилийска Патагония и един от символите на Чили;
♦ Сантяго де Чили – космополитен град, комбиниращ традиционното с модерното; 
♦ Пустинята Атакама – известна с причудливите пейзажи на Лунната долина и Долината на смъртта.


План на пътуване: 

Ден 1. Пуерто Наталес

Пристигане в Пуерто Наталес и трансфер до хотел “Алтипланико”. Нощувка в Пуерто Наталес.

Ден 2. Пуерто Наталес - Национален парк Торес дел Пайне (Сините кули)

Тръгваме в 8.00 часа към пещерата на милодоните (праисторически животни, чиито кости са намерени там). После се насочваме към парка, известен с невероятните си красоти. По пътя ще се насладим на красивите пейзажи на Мирадор Лаго Грей - към ледника Грей, масива Пейн и езерото Дел Торо. След още няколко километра ще зърнем и гранитните върхове Рогата на Пайне (Cuernos del Paine). Ще преминем през моста Серано и ще продължим към района на езерото Грей. Ще се разходим по брега  на езерото и ако времето позволява, ще можем да достигнем до панорамната площадка, от която се разкриват невероятни гледки към полуостров Грей и околността. Ще направим кратка почивка за обяд в един ресторант по пътя (обядът не е включен в цената). След това продължаваме обиколката си в парка. Ще посетим водопада Салто Гранде и панорамната площадка на езерото Норденшелд. Продължаваме към сектора Лагуна Амарка, където ще видим водопада Пайне. Отправяме се към Пуерто Наталес за нощувка.

Ден 3. Пуерто Наталес
Свободен ден. Нощувка.

Ден 4. Пуерто Наталес - Сантяго де Чили

Трансфер до летището. Полет до Сантяго де Чили. Нашият местен представител ще ни посрещне на летището и ще ни придружи до хотел “Фундадор”, където ще пренощуваме.

Ден 5. Сантяго де Чили – обиколка на града.

Определян от медиите като изненадваща дестинация, космополитният град успешно комбинира модерното с традиционното. Ще посетим някои от емблематичните места в града като Plaza de Armas - централния площад на Сантяго, където се намира катедралата, централната поща и кметството. Следващата ни спирка ще е край правителствения дворец Ла Монеда. После продължаваме с автобуса през старите квартали “ Република” и “Конча и Торо” и източната част на града с по-модерни сгради. Турът ни включва и посещение на хълма "Санта Лусия", наричан от местните Huelén. Той е един свеобразен градски оазиз в сърцето на града, където ще можем да научим повече за историята на Чили и да погледнем на града от високо. Ще продължим към историческия квартал Barrio Lastarria, известен със своята култура и гастрономическа сцена. Нощувка в Сантяго де Чили.

Ден 6. Сантяго де Чили
Свободен ден. Нощувка.

Ден 7. Сантяго де Чили - Сан Педро де Атакама

Трансфер до летището. Полет до летището в Калама, където нашият представител ще ни посрещне и придружи до хотел “Casa de Don Tomas” в Сан Педро де Атакама. Нощувка.

Ден 8. Сан Педро де Атакама - Долината на смъртта и Лунната долина

Напускаме хотела и се насочваме към Кордилера де ла Сал (Солената планина). Първо ще пристигнем в Долината на смъртта. Нейните солени формирования приличат на скулптури и на произведения на изкуството. После продължаваме към Лунната долина- малка депресия в солената почва с ниски заострени хълмчета, където някога е имало езеро. Това уникално място е известно със своите пещери и естествени минерални скулптури, като Las Tres Marias, образувани от ерозията на вятъра. Наистина прилича на лунен пейзаж. Ще завършим обиколката, наслаждавайки се на магическите цветове на залеза от Mirador de la Piedra Del Coyote, с гледка към върховете на Андите.Нощувка в Сан Педро де Атакама.

Ден 9. Сан Педро де Атакама
Свободен ден. Нощувка.

Ден 10. Отпътуване
В уреченото време ще бъдете трансферирани до летището в Калама. С това нашият тур приключва.

Забележки:

► хотелите могат да бъдат променяни, според наличността на свободни места

► цените могат да претърпят промени без предварително уведомяване за това

Виза: европейските граждани нямат нужда от туристическа виза за Чили за кратък престой (до 90 дни)


Цената включва:
трансфери летище – хотел – летище
настаняване в избраните хотели или подобни със закуска
екскурзии,включени в програмата
местен английско говорещ водач
постоянно съдействие от нашите представители по места

Цената не включва:
международни и вътрешни полети
входни такси
услуги и хранения
неспоменати в програмата
ранно чекиране или късно напускане на хотела
застраховки
лични разходи
бакшиши за екскурзоводите и хотелските служители


Галерия


Приключение в Чили (Оценка 4.97 / 5 базирана на 307 мнения.)
Цена
2450 BGN
Продължителност
10 дни
Допл. единична стая:
755 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Големина на групата
Min. 2 persons
Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан) 1764 BGN, 11 дни

Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан)

Хунза е планинска долина в северен Пакистан, която свързва Пакистан с Китай през прохода...
Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието 1490 BGN, 7 дни

Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието

Прекрасен преход съчетаващ планински и крайбрежни пейзажи. Ще насладите на скалисти планини,...
Другите Малдиви - Гаафару 578 BGN, 6 дни

Другите Малдиви - Гаафару

Ако свързвате Малдивите с частни острови и затворени ол инклузив петзвездни курорти на цени, от...
Покажи всичко» Новини и обновления

07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...