Coronavirus (COVID-19) travel update
Our office is closing later this afternoon to keep our staff safe, and those of us not already working from home will now be working remotely.
Our phone system unfortunately does not allow us to receive or make calls in the usual way from home, so we ask that you email us on the address below if you need to get in touch or have an emergency. ( info@penguintravel.com )
Пустинно приключение в Тасили, Алжир 3450 BGN, 10 дни

Тасили н'Ажер е планински масив в алжирската част на пустинята Сахара. Това е огромно плато в югоизточен Алжир с площ 72 000 квадратни километра. Тасили н'Ажер е част от световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО и покрива огромна площ от пустинния пейзаж, простиращ се от границата между Нигер и Либия на север и на изток от Джанет до Илизи и Амгуид. Районът около Джанет се отличава с високите си пясъчни дюни, прекрасните си каньони, вълшебните „каменни гори”, старите ксари, оазиси, палмови гори и естествени извори. Тасили н'Ажер се прочу през 30те години на 20ти век, след като там бяха открити следи от древно каменно изкуство. През годините над 15000 петроглифа и рисунки са били идентифицирани в района. Тасили н’Ажер предоставя на археолозита богата информация за живота там през неолита чрез множеството каменни инструменти, артефакти, керамични съдове и погребални могили открити там.
Това шестдневно приключение разкрива най-доброто, което Сахара може да предложи. Ще пътувате в сърцето на пустинята, където плодородните оазиси контрастират с огромни пясъчни дюни, преди да се отправите към бялата столица Алжир и крайбрежния град Типаза.

Забележителности:
♦ Над 15000 рисунки и гравюри датиращи от 6000 г. пр. н. е. – част от световното културно наследство на ЮНЕСКО
♦ Белият град Алжир със небезизвестния квартал Касба, който е включен в списъка на ЮНЕСКО


План на пътуване:   

Ден 1. Пристигане в Алжир
Пристигане и посрещане на летището в Алжир. Панорамна обиколка на града. Посещение на центъра на града, Паметника на мъчениците и Голямата поща на централния площад. Вечеря и трансфер до летището за вечерен полет към Джанет.

Ден 2. Джанет – Ел Бердже
Пристигане в Джанет и трансфер до хотела за настаняване и почивка. Късно потегляне към Ел Биред, където ерозията е допринесла за формирането на изумителния пейзаж изпълнен с каменни и пясъчни образувания, които постоянно се променят.
В една от долините, най-вероятно ще се натъкнем на номадски лагер. Вечеря и нощувка на палатки.

Ден 3. Ел Бердже – Тинмерцуга
Закуска и потегляне от платото Тадрарт, където ще открием както множество пясъчни и каменни образувания, формирали се през годините, така и огромни пясъчни дюни с най-различни цветове. Ще посетим археологически находки, показващи ни рисунки от епохата на неолита, както и други следи от праисторическия човек. Вечеря и нощувка на палатки в подножието на Голямата дюна в Тинмерцуга.

Ден 4. Тинмерцуга – Ин Джарен
Пейзажът днес отново ще ни изненада с множеството скали, долини и пещери, където праисторическите хора са живяли и изобразявали най-различни представители на животинския свят по стените. Докато прекосяваме каньона, ще посетим и някои от тези скални рисунки. Вечеря и нощувка на къмпинг около голям огън.

Ден 5. Ин Джарен – Тин Ресу – Тигаргарет – Джанет
Потегляне сутринта, през една от най-красивите отсечки на този тур. Минаваме през Тин Ресу, където ще видим известната скална рисунка изобразяваща лов на лъвове. Обяд и посещение на Тигаргарет, чийто пейзаж търпи непрестанни промени, както и на находката позната като „плачещите крави”. Вечеря придружена от традиционна музика и нощувка в хотел в Джанет.
 

Ден 6: Джанет - Дидер - Ихрир
Пустинното ни приключение продължава през Дидер, известен с петроглифите си, до оазиса Ихрир, където оставаме да пренощуваме. 

Ден 7. Ихрир – Исендилен – Арг Адмер – Тикубавине – Джанет
Рано сутринта потегляме към Исендилен, където посещаваме каньона и езерата, с които е познат регионът. Обяд и посещение на Тикубавине – вълшебен лабиринт от каменни образувания. Пътешествието днес приключва в Арг Адмер, където може да се насладим на величествените пясъчни дюни. Вечеря и нощувка в хотел.

Ден 8. Джанет – Алжир  
Сутришен полет  до Алжир,  трансфер до хотела за настаняване и почивка.

Ден 9. Заминаване
Трансфер до летището и заминаване

Цената включва: ► 5 нощувки в стандартни хотели в Алжир и Джанет, 3 нощувки в палатки ► закуска в Алжир и всички хранения в Джанет и пустинята ► готвач и къмпинг оборудване от ден 2 до ден 5 ► минерална вода ► транспорт според програма в автобус с климатик или миниван и с 4х4 от Джанет ► входни такси ►  англоговорящ локален гид ► покана за виза

Цената не включва: ► самолетни билети Алжир – Джанет ► застраховка ► бакшиши и лични разходи ► ястия и напитки, които не са включени в програмата ► виза

Цени на допълнителни услуги: ► полет Алжир – Джанет (около 400 лв/ юни 2018) ► единична стая: 350 лв ► допълнителни нощувки в хотела в Алжир: при запитване

Виза: Всички европейски жители се нуждаят от виза за да посетят Алжир. Моля свържете се с алжирското посолство, за да кандидатствате за виза. Ние ще ви изпратим покана, за което ще се нуждаем от цветно копие на паспорта Ви.

Практическа информация: Вземете със себе си евро или щатски долари на банкноти, тъй като плащането с карта е почти невъзможно, а банкомати има само в по-големите градове. Снимането на правителствени сгради е напълно забранено. Избягвайте също така да снимате и хора (особено жени и деца) освен ако не са ви позволили предварително. Жените туристи трябва да се обличат скромно.


Галерия


Пустинно приключение в Тасили, Алжир (Оценка 4.66 / 5 базирана на 282 мнения.)
Цена
3450 BGN
Продължителност
10 дни
Допл. единична стая:
461 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Големина на групата
minimum 4 travelers
Мадагаскар - осмият континент 3381 BGN

Мадагаскар - осмият континент

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
Островът на Буда (Шри Ланка) 1274 BGN, 10 дни

Островът на Буда (Шри Ланка)

Кой би предположил, че на сравнително малкия остров Цейлон, който все стои в сянката на голямата...
Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия) 1117 BGN, 8 дни

Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия)

Рота Висентина представлява цяла мрежа от пешеходни пътеки в Югоизточна Португалия. Той включва...
Покажи всичко» Новини и обновления
Тайван има уникална история и култура

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...


Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи водопади – двойно по-висок от Ниагара и с близо два пъти повече излята вода в секунда. Гвиана е единствената англо-говорящата нация в Южна Америка Въпреки, че граничи с испано-говорящи...