Пустинно приключение в Тасили, Алжир

Тасили н'Ажер е планински масив в алжирската част на пустинята Сахара. Това е огромно плато в югоизточен Алжир с площ 72 000 квадратни километра. Тасили н'Ажер е част от световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО и покрива огромна площ от пустинния пейзаж, простиращ се от границата между Нигер и Либия на север и на изток от Джанет до Илизи и Амгуид. Районът около Джанет се отличава с високите си пясъчни дюни, прекрасните си каньони, вълшебните „каменни гори”, старите ксари, оазиси, палмови гори и естествени извори. Тасили н'Ажер се прочу през 30те години на 20ти век, след като там бяха открити следи от древно каменно изкуство. През годините над 15000 петроглифа и рисунки са били идентифицирани в района. Тасили н’Ажер предоставя на археолозита богата информация за живота там през неолита чрез множеството каменни инструменти, артефакти, керамични съдове и погребални могили открити там.
Това шестдневно приключение разкрива най-доброто, което Сахара може да предложи. Ще пътувате в сърцето на пустинята, където плодородните оазиси контрастират с огромни пясъчни дюни, преди да се отправите към бялата столица Алжир и крайбрежния град Типаза.

Забележителности:
♦ Над 15000 рисунки и гравюри датиращи от 6000 г. пр. н. е. – част от световното културно наследство на ЮНЕСКО
♦ Белият град Алжир със небезизвестния квартал Касба, който е включен в списъка на ЮНЕСКО


План на пътуване:   

Ден 1. Пристигане в Алжир
Пристигане и посрещане на летището в Алжир. Панорамна обиколка на града. Посещение на центъра на града, Паметника на мъчениците и Голямата поща на централния площад. Вечеря и трансфер до летището за вечерен полет към Джанет.

Ден 2. Джанет – Ел Бердже
Пристигане в Джанет и трансфер до хотела за настаняване и почивка. Късно потегляне към Ел Биред, където ерозията е допринесла за формирането на изумителния пейзаж изпълнен с каменни и пясъчни образувания, които постоянно се променят.
В една от долините, най-вероятно ще се натъкнем на номадски лагер. Вечеря и нощувка на палатки.

Ден 3. Ел Бердже – Тинмерцуга
Закуска и потегляне от платото Тадрарт, където ще открием както множество пясъчни и каменни образувания, формирали се през годините, така и огромни пясъчни дюни с най-различни цветове. Ще посетим археологически находки, показващи ни рисунки от епохата на неолита, както и други следи от праисторическия човек. Вечеря и нощувка на палатки в подножието на Голямата дюна в Тинмерцуга.

Ден 4. Тинмерцуга – Ин Джарен
Пейзажът днес отново ще ни изненада с множеството скали, долини и пещери, където праисторическите хора са живяли и изобразявали най-различни представители на животинския свят по стените. Докато прекосяваме каньона, ще посетим и някои от тези скални рисунки. Вечеря и нощувка на къмпинг около голям огън.

Ден 5. Ин Джарен – Тин Ресу – Тигаргарет – Джанет
Потегляне сутринта, през една от най-красивите отсечки на този тур. Минаваме през Тин Ресу, където ще видим известната скална рисунка изобразяваща лов на лъвове. Обяд и посещение на Тигаргарет, чийто пейзаж търпи непрестанни промени, както и на находката позната като „плачещите крави”. Вечеря придружена от традиционна музика и нощувка в хотел в Джанет.
 

Ден 6: Джанет - Дидер - Ихрир
Пустинното ни приключение продължава през Дидер, известен с петроглифите си, до оазиса Ихрир, където оставаме да пренощуваме. 

Ден 7. Ихрир – Исендилен – Арг Адмер – Тикубавине – Джанет
Рано сутринта потегляме към Исендилен, където посещаваме каньона и езерата, с които е познат регионът. Обяд и посещение на Тикубавине – вълшебен лабиринт от каменни образувания. Пътешествието днес приключва в Арг Адмер, където може да се насладим на величествените пясъчни дюни. Вечеря и нощувка в хотел.

Ден 8. Джанет – Алжир  
Сутришен полет  до Алжир,  трансфер до хотела за настаняване и почивка.

Ден 9. Заминаване
Трансфер до летището и заминаване

Цената включва: ► 5 нощувки в стандартни хотели в Алжир и Джанет, 3 нощувки в палатки ► закуска в Алжир и всички хранения в Джанет и пустинята ► готвач и къмпинг оборудване от ден 2 до ден 5 ► минерална вода ► транспорт според програма в автобус с климатик или миниван и с 4х4 от Джанет ► входни такси ►  англоговорящ локален гид ► покана за виза

Цената не включва: ► самолетни билети Алжир – Джанет ► застраховка ► бакшиши и лични разходи ► ястия и напитки, които не са включени в програмата ► виза

Цени на допълнителни услуги: ► полет Алжир – Джанет (около 400 лв/ юни 2018) ► единична стая: 350 лв ► допълнителни нощувки в хотела в Алжир: при запитване

Виза: Всички европейски жители се нуждаят от виза за да посетят Алжир. Моля свържете се с алжирското посолство, за да кандидатствате за виза. Ние ще ви изпратим покана, за което ще се нуждаем от цветно копие на паспорта Ви.

Практическа информация: Вземете със себе си евро или щатски долари на банкноти, тъй като плащането с карта е почти невъзможно, а банкомати има само в по-големите градове. Снимането на правителствени сгради е напълно забранено. Избягвайте също така да снимате и хора (особено жени и деца) освен ако не са ви позволили предварително. Жените туристи трябва да се обличат скромно.


Галерия


Пустинно приключение в Тасили, Алжир (Оценка 4.66 / 5 базирана на 266 мнения.)
Големина на групата
3-12
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 3430 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари Представете си...
Островът на Буда (Шри Ланка) 1107 BGN

Островът на Буда (Шри Ланка)

Кой би предположил, че на сравнително малкия остров Цейлон, който все стои в сянката на голямата...
В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан 1333 BGN, 8 дни

В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан

Историята на Узбекистан е като бушуваща пясъчна буря, която при всяко затишие оставя за кратко...
Покажи всичко» Новини и обновления

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка....


19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до...


13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи...