Мавритания


Мавритания – Земя на Пустинята и Океана 2058 BGN, 7 дни

Мавритания – Земя на Пустинята и Океана

Разположена на африканското атлантическо крайбрежие, Мавритания е страна на пустинята и океана, на...

Мавритания, разположена в северозападна Африка, е страна с богата история и невероятна природа. Позната със своите пустинни пейзажи, гостоприемните хора и уникалната култура, Мавритания е дестинация, която заслужава да бъде открита. Ако сте любител на приключенията и искате да се потопите в магията на пустинята, тази страна е идеалното място за вас.

Една от най-известните забележителности в Мавритания е пустинята Атлас. Това е голяма област с пясъчни дюни, която предлага неповторим опит за туристите. Можете да се прекатурите с камили и да се насладите на красивите изгреви и залези над пустинята. Също така, има възможност да се присъедините към организирани екскурзии и да посетите селата на местните жители, където може да се научите повече за тяхната култура и начин на живот.

Друго место, което трябва да посетите в Мавритания, е старата столица Чингети. Тя е световно наследство на ЮНЕСКО и е един от най-добре запазените средновековни градове в Африка. Разходката из тесни улички и гледката към красивите пясъчни крепости ще ви накарат да се почувствате като се върнали назад във времето. Средната част на града предлага традиционни ресторанти и местни магазини, където може да се насладите на местната кухня и да си купите сувенири.

За любителите на природата Мавритания предлага няколко национални парка. Най-известният сред тях е Националният парк "Банк д'Аргуин", разположен на брега на Атлантическия океан. Това е място, където можете да видите големи стада от фламинга, пеликани и други морски птици. Също така, в парка има богата рибна фауна, което го прави привлекателно място за риболов.

За да изживеете истинското гостоприемство на мавританските хора, можете да посетите столицата Нуакшот. Градът е дом на живописни базари, където можете да се потопите в местната култура и да си купите традиционни изделия. Също така, можете да опитате местни ястия в уютни ресторанти и кафенета.

Независимо дали сте любител на приключенията в пустинята или искате да откриете богатата история и култура на Мавритания, тази страна ще ви остави с незабравими спомени. Открийте красотата на пустинята, срещнете се с гостоприемните мавританци и насладете се на аутентичната атмосфера на тази част от Африка.

Покажи всичко»

Новини и обновления

23.04.2024 17:24

Пътуване в Сирия: всичко, което трябва да знаeте за пътуване в страната през 2024 (съвeти от нашите тур лидери и местни гидове)

Сирия отново ви приветства с добре дошли! Години наред Сирия бе изправена пред разкъсваща я гражданска война и събитията там често влизаха във вечерните новини. Но днес страната бавно се връща към спокойствието и мирния живот, а определени места отново са отворени за туристи. През 2022г. ние възобновихме програмите си в Сирия и се радваме, че имаме възможност отново да ви покажем всичко, което...


15.03.2024 18:33

Самостоятелни преходи и трекинг ("self-guided”) - всичко, което трябва да знаете за този тип пътешествия

Самостоятелните преходи (self-guided walks) набират все повече популярност сред хората, които предпочитат активна почивка и търсят автентични и персонализирани преживявания сред природата. Този тип пътувания са изключително популярни сред пътешествениците от Западна Европа и Скандинавието. Това са едни от най-търсените пътувания от нашите клиенти от Дания и Западна Европа. Като туроператор, който...


12.06.2023 19:31

Открийте мистичната красота на Лалибела: Скритото съкровище на Етиопия

Лалибела, наситен с богата история и заобиколен от прекрасна природа град, който е връх на културното и архитектурното наследство на Етиопия. Разположен в северната част на страната, този малък град е дом на един от най-изумителните обекти на ЮНЕСКО за световно наследство - скалните църкви на Лалибела. Като място, което съчетава духовност, древни умения и зашеметяващи пейзажи, Лалибела предлага...


10.06.2023 12:26

Приключение в Делтата на Салум, Сенегал: Невероятна природа и култура

Сенегал, разположен на западния бряг на Африка, е дом на много удивителни места за посещение. Едно от тях е Делтата на Салум - изумителна природна зона, разположена в южната част на страната. Това е място, където природата и културата се сливат в едно, предлагайки на посетителите незабравимо пътешествие. В тази статия ще разгледаме някои от най-забележителните атракции и преживявания, които...