Обиколка на Непал 1813 BGN, 12 дни

Открийте завладяващия, разнолик и необятен Непал с тази 12-дневна програма

Насладете се на културно пътешествие с щипка приключение и се запознайте с най-интересните места в Непал. Пътуването започва от Катманду - столицата на Непал, с нейните обекти от световно историческо значение, средновековни храмове, дворци, ступи, манастири, занаяти, архитектура и пазари. От Катманду пътуваме до Куринтар и посещаваме храма Манакамана с уникални изображения на богинята Хинду. За да бъде пълно впечатлението ни от Непал, правим преход през очарователни планински селца, терасирани хълмове и гори, като се наслаждаваме на спиращите дъха гледки към върховете от централния масив на Хималаите. Приключваме пътуването с посещение на национален парк Читван, където се наслаждаваме на сафари със слонове в търсене на легендарния бенгалски тигър и еднорог азиатски носорог.

 

Забележителности:

Катманду – големият брой храмове в Катманду и в долината, в която е разположен, му спечелват прозвището „града на грамовете”
Преход в района на Анапурна - невероятни гледки към многобройни хималайски върхове
Село Гандрук – със своята мрежа от криволичещи тесни улички, селото е наслада за откривателя и несъмнено едно от най-красивите в Хималаите
Читван – яздим слонове в търсене на редкия еднорог носорог
 


План на пътуване:   

Ден 1. Пристигане в Катманду
Посрещане на летището и трансфер до хотела.

Ден 2. Катманду и ступата Свямбутан
Отправяме се към центъра на града за да посетим площада Дърбар с бившия кралски дворец и няколко храма с пищни дърворезби, метални декорации и каменни скулптури. Посещаваме къщата Кумари – дом на живата богиня на Непал Кумари. Други интересни храмове са легендарния Кастамандап, Шива, Шива Парвати и Джаганат. С триколка се разхождаме из традиционните пазари Индрачоук и Асан. Следобед продължаваме към ступата Свямбутан и Храма на маймуните със своите 365 стълби до върха, откъдето се открива страхотна панорама към града.

Ден 3. Катманду - Куринтар
Времето до обяд е свободно. Следобед се отправяме на юг към Куринтар (3 часа / 170 км), разположен на брега на река Трисули.

Ден 4. Куринтар – рафтинг по река Трисули (по желание) - Похара
Сутринта взимаме кабинковия лифт до храма Манакамана. Местните вярват, че богинята Манакамана изпълнява желанията на своите поклонници(по желание вход в храма при заплащане). След обяд имаме възможност за рафтинг по река Трисули (по желание). Маршрутът е изключително живописен и минава през бързеи, живописни долини и внушителни клисури. Не се изисква предишен опит, осигурява се екипировка и пълен инструктаж. Късно следобед, се отправяме към Похара (3 часа).

Ден 5. Похара - Канде – Австралийски лагер (2000 м) – Толка
Сутринта пътуваме до Канде (1 час). Тук започва прехода ни нагоре към Толка през Австралийския лагер (2 часа), като минаваме през терасирани хълмове и гори и се наслаждаваме на спиращите дъха гледки към хималайските върхове. Пред нас са заснежените върхове от веригата Анапурна, включително Манаслу и Мачапучаре от известната планина Фиштейл. Нощувка в къща за гости.
Продължителност на прехода: 5 часа

Ден 6. Tолка - Ландрук (1565 м) - Гандрук (1940 м)
Днешният преход е сравнително лесен, като маршрутът минава по билото от Дхампус до село Ландрук и пресича отворени поляни и малки села. Изкачваме се до проход на 2150 м височина и пред нас се откриват спиращи дъха гледки към Анапурна. Оттук започваме да слизаме в гората и поемаме по криволичеща пътека през малки селца до крайната точка за деня - Ландрук. Разположен на маршрута за базовия лагер Анапурна, в защитената област Анапурна, Ландрук предлага някои от най-удивителните гледки в нашето пътуване. Следобед, тръгваме по стръмна пътека извън селото, която води към река Моди. Пресичаме реката и поемаме към Гандрук – второто по големина село в района. Пред очите ни е невероятно красива палитра от къщи с тиклени покриви, пръснати из терасирани полета с пшеница и ечемик. Голямата занаятчийска работилница в селото ни примамва да потърсим традиционни сувенири. Нощувка в къща за гости.
Продължителност на прехода: 5 часа

Ден 7. Гандрук - Наяпул – Похара
Оставяме Гандрук зад гърба си и се спускаме през села и терасирани хълмове към Сяули Базар (2 часа), като се наслаждаваме на ослепителната осанка на Анапурна и Мачхапучхаре. Оттук продължаваме по долината на река Моди към Наяпул и се отправяме с кола съм Похара (1,5 часа). Похара е с красиво разположение зад внушителната сянка на заснежената верига Анапурна и е перфектен завършек на прехода ни за деня. Нощувка в Похара в стандартен хотел.

Ден 8. Похара
Днес разглеждаме долината Похара. Град Похара винаги е бил център на търговията и дори днес може да се видят впрягове с мулета в покрайнините, които пренасят стоки за местните фермери. Част от следобеда може да прекараме в пазаруване или разходка из пазарите в търсене на сувенири. Също може да разходите с лодка в езерото Фева, да посетите пещерата Гуптесвар, водопада Дейвис, тибетския лагер, известния храм Биндхебасини и клисурите Сети. Нощувка в Похара в стандартен хотел.

Ден 9. Похара – Национален парк Читван
Днес тръгваме рано с кола към Национален парк Читван (5 часа). В този резерват за диви животни могат да се видят много видове редки животни и птици. При пристигане ни очаква кратка беседа и следобед се отправяме на експедиция в парка. Опознаваме обитателите му отблизо от гърба на слона, пеша и с лодка. Нощувка в Читван в стандартен лодж.

Ден 10. Национален парк Читван
Пълен ден в джунглата за наблюдение на диви животни и птици. Включени са сафарита със слонове, разходки в джунглата и круиз за наблюдение на крокодили по река Нараяни. Носорози, елени, маймуни и слонове се срещат често тук, а при добър късмет - леопард и бенгарски тигър. Нощувка в Читван в стандартен лодж.

Ден 11. Национален парк Читван - Катманду
Сутринта имаме последен досег с животните в джунглата, след което се отправяме обратно за столицата (5-6 часа). Следобедът е свободен. Нощувка в стандартен хотел.

Ден 12. Катманду
Трансфер до летището и заминаване.

Препоръчителен период за пътуване: Пътуването е възможно през цялата година, но най-добрите периоди да от средата на февруари до средата на май и от началото на септември до средата на ноември.
 


Цената включва:
настаняване в двойни стаи в бюджетни хотели;
настаняване в къщи за гости по време на трекинга;
закуска в Катманду,Куринтар и Похара и пълен пансион в Читван и по време на трекинга;
английско-говорещ водач
билети за кабинковия лифт на ден 4;
входни такси за забележителностите и разрешително за трекинга;
трансфери и разглеждане на забележителностите с автомобил / миниван;
летищни трансфери.

Цената не включва:
разходи за виза - $30 на човек (заплаща се на летището при пристигане);
обеди и вечери в Коринтар;
лични разходи;
бакшиши за водача и шифьорите;
мед. застраховка;
допълнителни разходи заради отмяна на полет,природни бедствия,лоши климатични условия и други непредвидими обстоятелства.

Допълнителни услуги:
доплащане за 2-3 души,които пътуват заедно: по запитване;
рафтинг по река Трисули: 50 щ. долара на човек. ; Вход в храма Манакамана - 20 щ. долара на човек


Галерия


Обиколка на Непал (Оценка 4.93 / 5 базирана на 352 мнения.)
Цена
1813 BGN
Продължителност
12 дни
Допл. единична стая:
568 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Големина на групата
Min. 4 people
Reservation System Code
Nepal
Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан) 2215 BGN, 11 дни

Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан)

Хунза е планинска долина в северен Пакистан, която свързва Пакистан с Китай през прохода...
Най-доброто от Колумбия. Групов тур с български водач 3504 BGN, 11 дни

Най-доброто от Колумбия. Групов тур с български водач

Цветни колониални градове, обширни кафени плантации и девствени карибски плажове - това е топлият...
Групов тур в Иран с български водач, 10 дни 1607 BGN, 10 дни

Групов тур в Иран с български водач, 10 дни

Едно културно пътешествие, което ще ви покаже както модерен Иран, така и приказната древна...
Покажи всичко» Новини и обновления

23.05.2022 15:42

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.089-5777-C01

На 23.05.2022 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор BG16RFOP002-2.089-5777-C01 по проект с наименование „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020, по процедура...


11.11.2021 15:13

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 2)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


11.11.2021 14:20

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 1)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...