Коста Рика с кола под наем - от бряг до бряг

Коста Рика с кола под наем - от бряг до бряг 2646 BGN, 12 дни

Превърнете се в изследовател на красивата природа на Коста Рика!

С територия колкото половин България, Коста Рика е своеобразен мост между двата материка – Северна и Южна Америка. Впечатляващо природно разнообразие е събрано по уникален начин на толкова малка площ - високи планински вериги (най-висок връх Серо Чирипо – 3820 м), множество вулкани, дълги и непокътнати плажни ивици по Атлантическото и Тихоокеанското крайбрежие. Разнообразието на растителни и животински видове е значително и надминава това на цяла Европа! Опазването на природата (25% от територията е защитена в природни паркове) е основен приоритет на държавната политика. Демилитаризирана и смятана за най-мирната страна в Централна Америка, Коста Рика е държава с ниско ниво на престъпност. Традиционната кухня е разнообразна и ще задоволи вкуса и на най-претенциозните европейски гастрономи. Тези и много други съпътстващи ги фактори превърнаха Коста Рика през последните десетилетия в една от най-мечтаните за посещение страни в световен мащаб.
Тази екскурзия е създадена, за да влезете в ролята на изследовател на тропиците, където имате огромен избор от възможности за приключения, а скоростта на пътешествието определяте вие според вашите предпочитания.


По-долу е изложен план на една от няколкото екскурзии до Коста Рика, които предлагаме. Предлагаме екскурзии от 8 до 20 дни. Ако се интересувате от по-кратко или по-дълго пътуване моля свържете се с нас за информация.

Забележителности:

* Сан Хосе е културен, икономически, административен и транспортен център на Коста Рика. Разположен в средата на високопланинска долина, между три спящи вулкана, Сан Хосе е начало на всеки тур. Прераснал от малко селце в космополитна столица, градът е успял да опази уникални архитектурни образци от колониалния период. Днес населението му е 1 200 000 души, изключително добронамерено, сърдечно и гостоприемно. Богатото културно наследство е представено чрез красиви паметници и експонирано в редица музеи. Най-известните музеи са тези на Златото и на Нефрита (най-голямата колекция на нефритени бижута в цяла Америка!), както и Националният музей на съвременните изкуства и Детският музей. Забележителен и интересен е Националният театър, изграден изцяло от дарения през 1897 година и нагледно запечатал тогавашното силно европейско влияние. Най-удачно е забележителностите на столицата да бъдат разгледани пеша. Сан Хосе е познат и като столицата на вечната пролет – температурите рядко са под 18 С и над 25 С.

* Аренал е един от най-активните вуклани на земята. Moщната му и величествена снага се издига над околните забележителности: огромно езеро, термални гейзери, които изливат пенливи водни потоци през каскада от водопади в топли басейни, гъсти тропически гори и живописни ждрела. При добър късмет ще наблюдавате изтичащата от гърлото на Аренал лава. Може да разгледате “чудесата” на района с кола, на кон, с каяк, лодка или велосипед. Всяко от изброените превозни средства може да се наеме в градчето Ла Фортуна. Една от най-големите атракции е система от въжени линии, която ще ви осигури незабравим “тарзански полет” над тропическата гора, която опасва подножието на вулкана. Друга възможност за еднодневна екскурзия е пътуване с корабче по река “Каньо Негро”, където може да си направите снимки на маймуни-ревачи, игуани, мравояди, водни костенурки, каймани, дългокраки чапли и много други интересни животни.

* Монтеверде е най-известната защитена природна зона в Централна Америка. Представлява уникален комплекс от екосистеми. Тук могат да бъдат видени изключително енигматични представители на птичето царство като редица редки колибрита и емблематичния за Коста Рика и Гватемала кетзал – птица без аналог в европейската фауна. Биоразнообразието в над 40-метровите дървета е поразително, а животът се развива направо "в облаците”. При влажност близка до 100%, тропическата гора и нейните обитатели целогодишно са обвити в облаци.

План на пътуване:

Ден 1: Сан Хосе
Пристигане на летище Хуан Сантамария, Сан Хосе. След като преминете граничен контрол, ще ви посрещне представител на партниращата ни местна агенция. Трансфер до хотела ви в Сан Хосе и нощувка.

Ден 2: Сан Хосе - Тортугеро
Английскоговорещ гид ще се срещне с вас в хотела и ще ви предостави пътеводител, карта на страната и подробна писмена информация за хотелите, забележителностите и пътищата в Коста Рика. Трансфер от Сан Хосе до природен парк Тортугеро. Настаняване в луксозно бунгало със собствен санитарен възел, разположено сред тропическа градина и със собствен басейн. (закуска, обяд, вечеря)

Ден 3: Тортугеро
Тортугеро е защитена територия, опазваща световно застрашени мангрови местообитания и богато разнообразие от водолюбиви животни и растения. Под закрила на закона попада и плажната ивица, на която от юли до октомври хиляди зелени и кожести костенурки пристигат, за да снесат своите яйца. В програмата е включено пътуване с лодка в гъстата мрежа от реки, канали и лагуни на района, където със сигурност ще видите редки и интересни представители на тропическата фауна. Нощувка в Тортугеро. (закуска)

Ден 4: Тортугеро - Аренал
След закуска трансфер до Гуапилес, откъдето ще получите вашата кола под наем. Пътуване с наетата кола до подножието на вулкана Аренал. Настаняване в хотел в района на Аренал. Аренал е един от 12-те най-активни вулкана в света. При късмет може да наблюдавате мощно изригване на червена лава от кратера на вулкана. (закуска)

Ден 5: Аренал
Свободно време. Ще имате възможност за разходки в района или да се възползвате от редица еднодневни екскурзии: „тарзанско” спускане по въжени линии, разходка по мостове в короните на тропически дървета, конна езда, колоездене, релакс в минерален басейн, спа процедури и др. (закуска)

Ден 6: Аренал - Монтеверде
Пътуване до природен парк Монтеверде, една от най-известните защитени територии в Централна Америка. Колибри, кетзали, тукани и много други пъстроцветни птици, наред с маймуни-ревачи и двупръсти ленивци са едни от многото обитатели, които може да видите в естествената им среда. Настаняване в хотел . (закуска)

Ден 7: Монтеверде
Свободно време. Имате голям избор от еднодневни екскурзии: „тарзанско” спускане, разходка в плантация за кафе, посещение на резерват за колибри и др. (закуска)

Ден 8: Монтеверде - Самара
Пътуване до Самара - курортно селище на полуострова Никоя, с един от най-прекрасните плажове на тихоокеанското крайбрежие на Коста Рика. Районът предлага уникална комбинация от възможности за плаж, гмуркане и разходки сред дивата природа. Настаняване в хотел. (закуска)

Ден 9 и 10: Самара 
Свободно време в Самара.

Ден 11: Самара - Сан Хосе 
Пътуване до Сан Хосе. Настаняване в хотел. Връщане на автомобила на рент-а-кар компанията.

Ден 12: Отпътуване
Трансфер до летището в зависимост от полета.
 


NB!: Възможно е да се начисли допълнителна такса за периодите: 19/12- 5/1 и по Великден 

Практическа информация: ►Моля, имайте предвид, че при отпътуване от Коста Рика, трябва да сте на летище 3 часа преди полета. 
Стандартни условия при наемане колата: За наема на автомобил е задължителна кредитна карта, от която биват блокирани 500 долара като депозит, които се освобождават след безаварийно връщане на колата. Задължително е да носите валидна кредитна карта с релефни цифри (VISA / MasterCard / American Express, Diner’s club). В цената е включено неограничен пробег, местни такси и карта на Коста Рика. Не е включено: бензин (колата се доставя с пълен резервоар и трябва да бъде върната с пълен резервоар), задължителна основна застраховка, допълнителни застраховки срещу кражба, щета върху трета страна и т.н. Няма такса за втори шофьор, но е препоръчително и той да носи кредитна карта. Шофьорите трябва да са на поне 21 години. Минимален период на наемане на колата: 3 дни. На място на рент-а-кар компанията се заплаща и такса "табела с номер": 0,95$/на ден, задължителна за всички превозни средства

Препоръчителен период на пътуване: ноември - април

Носете си: дрехи за дъжд, леки дрехи с дълги ръкави, леки спортни обувки, репеленти срещу комари и други насекоми, слънцезащитни продукти, лекарства и малък испански речник.


Цената включва:
11 нощувки в двойна стая със закуска в хотели и лоджове с добър стандарт
обяд + вечеря на ден 2
8 дни наем на автомобил: Daihatsu Bego 4x4 или подобен
без ограничение в изминатите километри,безплатен интернет за до 5 устройства
навигационна апликация Waze
пътна карта и подробно описание на пътя на английски
трансфери от/до летището
денонощен телефон 24/7 за спешни случаи
пакет Тортугеро: наземн транспорт и с лодка от Сан Хосе / до Гуапилес
плаване с лодка по каналите на Тортугеро (входна такса за парка не е включена: ок. 15$ на човек)
посещение на селцето Тортугеро

Цената не включва:
Самолетен билет до/от Сан Хосе
задължителна застраховка за колата - $ 18-25 на ден
входни такси
допълнителни екскурзии по желание
които се поръчват и заплащат на място
такса отпътуване US $ 29 на човек
която се заплаща на летището
лични разходи и бакшиши
застраховка
напитки и храна,не включени в програмата


Галерия


Коста Рика с кола под наем - от бряг до бряг (Оценка 4.72 / 5 базирана на 387 мнения.)
Цена
3165 BGN
Продължителност
11 дни
Статус
Отворено за записване
Цена
2999 BGN
Продължителност
12 дни
Допл. единична стая:
1000 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
2646 BGN
Продължителност
12 дни
Статус
Отворено за записване
Цена
2862 BGN
Продължителност
11 дни
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Големина на групата
Min. 2 persons
Reservation System Code
COSTARICA
Живописният Оман 2136 BGN, 8 дни

Живописният Оман

Потопете се в магията на Оман - незабравима комбинация от история, пустиня и море. От високи...
5-те Стана - по стъпките на Чингиз Хан 3881 BGN, 21 дни

5-те Стана - по стъпките на Чингиз Хан

Последвайте стъпките на Чингиз Хан докато пътувате сред обширни пустини, тревисти степи, плодородни...
Зад завесата на традиционния ислям: Открийте Саудитска Арабия! 4292 BGN, 8 дни

Зад завесата на традиционния ислям: Открийте Саудитска Арабия!

Саудитска Арабия е една от най-енигматичните страни в Близкия изток!  На този тур ще може да...
Покажи всичко» Новини и обновления

23.05.2022 15:42

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.089-5777-C01

На 23.05.2022 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор BG16RFOP002-2.089-5777-C01 по проект с наименование „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020, по процедура...


11.11.2021 15:13

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 2)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


11.11.2021 14:20

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 1)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...