Coronavirus (COVID-19) travel update
Our office is closing later this afternoon to keep our staff safe, and those of us not already working from home will now be working remotely.
Our phone system unfortunately does not allow us to receive or make calls in the usual way from home, so we ask that you email us on the address below if you need to get in touch or have an emergency. ( info@penguintravel.com )

Коста Рика с кола под наем - от бряг до бряг

Коста Рика с кола под наем - от бряг до бряг 2303 BGN, 12 дни

Превърнете се в изследовател на красивата природа на Коста Рика!

С територия колкото половин България, Коста Рика е своеобразен мост между двата материка – Северна и Южна Америка. Впечатляващо природно разнообразие е събрано по уникален начин на толкова малка площ - високи планински вериги (най-висок връх Серо Чирипо – 3820 м), множество вулкани, дълги и непокътнати плажни ивици по Атлантическото и Тихоокеанското крайбрежие. Разнообразието на растителни и животински видове е значително и надминава това на цяла Европа! Опазването на природата (25% от територията е защитена в природни паркове) е основен приоритет на държавната политика. Демилитаризирана и смятана за най-мирната страна в Централна Америка, Коста Рика е държава с ниско ниво на престъпност. Традиционната кухня е разнообразна и ще задоволи вкуса и на най-претенциозните европейски гастрономи. Тези и много други съпътстващи ги фактори превърнаха Коста Рика през последните десетилетия в една от най-мечтаните за посещение страни в световен мащаб.
Тази екскурзия е създадена, за да влезете в ролята на изследовател на тропиците, където имате огромен избор от възможности за приключения, а скоростта на пътешествието определяте вие според вашите предпочитания.


По-долу е изложен план на една от няколкото екскурзии до Коста Рика, които предлагаме. Предлагаме екскурзии от 8 до 20 дни. Ако се интересувате от по-кратко или по-дълго пътуване моля свържете се с нас за информация.

Забележителности:

* Сан Хосе е културен, икономически, административен и транспортен център на Коста Рика. Разположен в средата на високопланинска долина, между три спящи вулкана, Сан Хосе е начало на всеки тур. Прераснал от малко селце в космополитна столица, градът е успял да опази уникални архитектурни образци от колониалния период. Днес населението му е 1 200 000 души, изключително добронамерено, сърдечно и гостоприемно. Богатото културно наследство е представено чрез красиви паметници и експонирано в редица музеи. Най-известните музеи са тези на Златото и на Нефрита (най-голямата колекция на нефритени бижута в цяла Америка!), както и Националният музей на съвременните изкуства и Детският музей. Забележителен и интересен е Националният театър, изграден изцяло от дарения през 1897 година и нагледно запечатал тогавашното силно европейско влияние. Най-удачно е забележителностите на столицата да бъдат разгледани пеша. Сан Хосе е познат и като столицата на вечната пролет – температурите рядко са под 18 С и над 25 С.

* Аренал е един от най-активните вуклани на земята. Moщната му и величествена снага се издига над околните забележителности: огромно езеро, термални гейзери, които изливат пенливи водни потоци през каскада от водопади в топли басейни, гъсти тропически гори и живописни ждрела. При добър късмет ще наблюдавате изтичащата от гърлото на Аренал лава. Може да разгледате “чудесата” на района с кола, на кон, с каяк, лодка или велосипед. Всяко от изброените превозни средства може да се наеме в градчето Ла Фортуна. Една от най-големите атракции е система от въжени линии, която ще ви осигури незабравим “тарзански полет” над тропическата гора, която опасва подножието на вулкана. Друга възможност за еднодневна екскурзия е пътуване с корабче по река “Каньо Негро”, където може да си направите снимки на маймуни-ревачи, игуани, мравояди, водни костенурки, каймани, дългокраки чапли и много други интересни животни.

* Монтеверде е най-известната защитена природна зона в Централна Америка. Представлява уникален комплекс от екосистеми. Тук могат да бъдат видени изключително енигматични представители на птичето царство като редица редки колибрита и емблематичния за Коста Рика и Гватемала кетзал – птица без аналог в европейската фауна. Биоразнообразието в над 40-метровите дървета е поразително, а животът се развива направо "в облаците”. При влажност близка до 100%, тропическата гора и нейните обитатели целогодишно са обвити в облаци.

План на пътуване:

Ден 1: Сан Хосе
Пристигане на летище Хуан Сантамария, Сан Хосе. След като преминете граничен контрол, ще ви посрещне представител на партниращата ни местна агенция. Трансфер до хотела ви в Сан Хосе и нощувка.

Ден 2: Сан Хосе - Тортугеро
Английскоговорещ гид ще се срещне с вас в хотела и ще ви предостави пътеводител, карта на страната и подробна писмена информация за хотелите, забележителностите и пътищата в Коста Рика. Трансфер от Сан Хосе до природен парк Тортугеро. Настаняване в луксозно бунгало със собствен санитарен възел, разположено сред тропическа градина и със собствен басейн. (закуска, обяд, вечеря)

Ден 3: Тортугеро
Тортугеро е защитена територия, опазваща световно застрашени мангрови местообитания и богато разнообразие от водолюбиви животни и растения. Под закрила на закона попада и плажната ивица, на която от юли до октомври хиляди зелени и кожести костенурки пристигат, за да снесат своите яйца. В програмата е включено пътуване с лодка в гъстата мрежа от реки, канали и лагуни на района, където със сигурност ще видите редки и интересни представители на тропическата фауна. Нощувка в Тортугеро. (закуска)

Ден 4: Тортугеро - Аренал
След закуска трансфер до Гуапилес, откъдето ще получите вашата кола под наем. Пътуване с наетата кола до подножието на вулкана Аренал. Настаняване в хотел в района на Аренал. Аренал е един от 12-те най-активни вулкана в света. При късмет може да наблюдавате мощно изригване на червена лава от кратера на вулкана. (закуска)

Ден 5: Аренал
Свободно време. Ще имате възможност за разходки в района или да се възползвате от редица еднодневни екскурзии: „тарзанско” спускане по въжени линии, разходка по мостове в короните на тропически дървета, конна езда, колоездене, релакс в минерален басейн, спа процедури и др. (закуска)

Ден 6: Аренал - Монтеверде
Пътуване до природен парк Монтеверде, една от най-известните защитени територии в Централна Америка. Колибри, кетзали, тукани и много други пъстроцветни птици, наред с маймуни-ревачи и двупръсти ленивци са едни от многото обитатели, които може да видите в естествената им среда. Настаняване в хотел . (закуска)

Ден 7: Монтеверде
Свободно време. Имате голям избор от еднодневни екскурзии: „тарзанско” спускане, разходка в плантация за кафе, посещение на резерват за колибри и др. (закуска)

Ден 8: Монтеверде - Самара
Пътуване до Самара - курортно селище на полуострова Никоя, с един от най-прекрасните плажове на тихоокеанското крайбрежие на Коста Рика. Районът предлага уникална комбинация от възможности за плаж, гмуркане и разходки сред дивата природа. Настаняване в хотел. (закуска)

Ден 9 и 10: Самара 
Свободно време в Самара.

Ден 11: Самара - Сан Хосе 
Пътуване до Сан Хосе. Настаняване в хотел. Връщане на автомобила на рент-а-кар компанията.

Ден 12: Отпътуване
Трансфер до летището в зависимост от полета.
 

Цената включва: ►11 нощувки в двойна стая със закуска в хотели и лоджове с добър стандарт ►обяд + вечеря на ден 2 ► 8 дни наем на автомобил: Daihatsu Bego 4x4 или подобен, без ограничение в изминатите километри ►пътна карта и подробно описание на пътя на английски ►трансфери от/до летището ►денонощен телефон 24/7 за спешни случаи ►пакет Тортугеро: наземн транспорт и с лодка от Сан Хосе / до Гуапилес, плаване с лодка по каналите на Тортугеро (входна такса за парка не е включена: ок. 15$ на човек), посещение на селцето Тортугеро

Цената не включва:  ►Самолетен билет до/от Сан Хосе ►задължителна застраховка за колата - $ 18-25 на ден ►GPS ($ 10/ден) ► входни такси ►допълнителни екскурзии по желание, които се поръчват и заплащат на място ►такса отпътуване US $ 29 на човек, която се заплаща на летището ►лични разходи и бакшиши ►застраховка ►напитки и храна, не включени в програмата

Цена на допълнителни услуги: ► Доплащане за единична стая: ноември 2016 - април 2017: 680 евро; май - октомври 2016: 630 евро
NB!: Възможно е да се начисли допълнителна такса за периодите: 19/12- 5/1 и по Великден (10-17 април 2017)

Практическа информация: ►Моля, имайте предвид, че при отпътуване от Коста Рика, трябва да сте на летище 3 часа преди полета. 
Стандартни условия при наемане колата: За наема на автомобил е задължителна кредитна карта, от която биват блокирани 750 долара като депозит, които се освобождават след безаварийно връщане на колата. Задължително е да носите валидна кредитна карта с релефни цифри (VISA / MasterCard / American Express, Diner’s club). В цената е включено неограничен пробег, местни такси и карта на Коста Рика. Не е включено: бензин (колата се доставя с пълен резервоар и трябва да бъде върната с пълен резервоар), задължителна основна застраховка, допълнителни застраховки срещу кражба, щета върху трета страна и т.н. Няма такса за втори шофьор, но е препоръчително и той да носи кредитна карта. Шофьорите трябва да са на поне 21 години. Минимален период на наемане на колата: 3 дни. На място на рент-а-кар компанията се заплаща и такса "табела с номер": 0,95$/на ден, задължителна за всички превозни средства

Препоръчителен период на пътуване: ноември - април

Носете си: дрехи за дъжд, леки дрехи с дълги ръкави, леки спортни обувки, репеленти срещу комари и други насекоми, слънцезащитни продукти, лекарства и малък испански речник.


Галерия


Коста Рика с кола под наем - от бряг до бряг (Оценка 4.72 / 5 базирана на 307 мнения.)
Цена
2254 BGN
Продължителност
12 дни
Допл. единична стая:
1000 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
2303 BGN
Продължителност
12 дни
Допл. единична стая:
1000 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
2376 BGN
Продължителност
12 дни
Допл. единична стая:
1000 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Големина на групата
Min. 2 persons
Reservation System Code
COSTARICA
Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието 1529 BGN, 7 дни

Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието

Прекрасен преход съчетаващ планински и крайбрежни пейзажи. Ще насладите на скалисти планини,...
В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан 1372 BGN, 8 дни

В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан

Историята на Узбекистан е като бушуваща пясъчна буря, която при всяко затишие оставя за кратко...
Мадагаскар - осмият континент 3381 BGN

Мадагаскар - осмият континент

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
Покажи всичко» Новини и обновления
Тайван има уникална история и култура

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...


Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи водопади – двойно по-висок от Ниагара и с близо два пъти повече излята вода в секунда. Гвиана е единствената англо-говорящата нация в Южна Америка Въпреки, че граничи с испано-говорящи...