Coronavirus (COVID-19) travel update
Our office is closing later this afternoon to keep our staff safe, and those of us not already working from home will now be working remotely.
Our phone system unfortunately does not allow us to receive or make calls in the usual way from home, so we ask that you email us on the address below if you need to get in touch or have an emergency. ( info@penguintravel.com )
Обиколка на Бангладеш 2999 BGN, 12 дни

В Бангладеш ще откриете най-дългия плаж и най-голямата мангрова гора в света.

Бангладеш е страна, известна със своята бедност и чести наводнения, което я прави необичайна туристическа дестинация и едно пътуване дотук определено е извън рамките на популярните маршрути. Но ако сте заклет пътешественик, който няма нищо против да остави зад гърба си домашния комфорт, за да го замени с желание за излседване на малко познати места, то тогава тази потънала в зеленина и изключително гостроприемна страна ще се превърне в едно от най-очарователните места, които някога сте посещавали. Бангладеш може да се похвали с 3 места, които са включени в Списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство: Сундарбанс - най-голямата мангрова гора на планетата; древната джамия с 60 купола в Багерхат и руините на будисткия манастир Сомапура Махавихара в Пахарпур.

Забележителности:
Дака - оживената столица на Бангладеш, един бързо разрастващ се метропол с население от 12 млн. души
Кокс Базар - крайморско градче, известно с най-дългия естествен пясъчен морски плаж в света (125 км)
Сундарбан - най-голямата мангрова гора в света с богат птичи свят, а при повече късмет може да се зърне и някой от малкото останали кралски бенгалски тигри 


План на пътуване:   

Ден 1. Дака
Кацане в Дака. Трансфер до хотела, след което се отправяме на обиколка из града: Университета на Дака, наричан Оксфорд на изтока; Сахид Минар; индуисткия храм Дакешвари; форт Лалбагх; сградата на парламента. Вечеря и нощувка в Дака. 

Ден 2. Дака - Кулна
След закуска се отправяме към Кулна. По пътя ще посетим Джамията с 60 купола (под закрила на ЮНЕСКО), джамията с 9-те купола и гробницата на Хазрат Хан Джахан Али в Багерхат. Вечерта пристигаме в Кулна, където ще нощуваме.

Ден 3. Кулна - Сундарбан
След ранна закуска се отправяме към Монгла, откъдето се качваме на борда на кораба, който ще ни отведе до Сундарбан. По време на дългия круиз ще имаме възможността да наблюдаваме местните диви животни - петнист елен, разноцветни птици, морски орел, крокодили и др. Следобед акостираме на остров Катка, където корабът ще остане през нощта. Вечеря и нощувка на борда.

Ден 4. Сундарбан
Веднага след изгрев слънце ще започнем да изследваме тесните протоци на борда на дървени лодки, за да се насладим отблизо на уникалната флора и фауна на мангровата гора. След обяда възможност за допълнителни дейности на място, които местният гид ще ни предложи. Нощувка на борда на кораба край Катка.

Ден 5. Сундарбан - Кулна
След закуска на кораба, отплаваме обратно към Кулна, където пристигаме вечерта. Вечерята ще е на борда на кораба, а нощувката в хотел в Кулна.

Ден 6. Кулна - Дака - Читагонг
Трансфер до летище Джесшор за ранен полет до Дака. В Дака ще обядваме и ще починем малко преди да продължим с друг вътрешен полет до Читагонг. Трансфер до хотела, а след това кратък круиз по река Карнафули. Вечеря и нощувка в Читагонг.

Ден 7. Читагонг - Рангамати
Днес се отправяме към Рангамати (77 км), като по пътя ще посетим известния будистки комплекс Раджбан Вихара. Настаняване в хотел. Следобяд ще се насладим на круиз по кристално чистите води на езерото Каптай - най-голямото изкуствено езеро в Азия. Ще посетим местно село, разположено на хълм край езерото и неговия пазар. Вечеря и нощувка в Рангамати.

Ден 8. Рангамати - Бандарбан
След закуска тръгваме към област Бандарбан (ок. 60 км) през гористи хълмове и местни села. Ще спрем в Сукбилаш, където ще се поразходим сред красивата природа и ще обядваме в местен ресторант с типична бангладешка храна. Вечеря и нощувка в хотел на върха на хълм в Бандарбан.

Ден 9. Бандарбан
След закуска с джипове се отправяме към отдалечено местно село на племе с китайско-тибетски произход, които са се преселили в околностите преди 250-300 години. Вечеря и нощувка в Бандарбан.

Ден 10. Бандарбан - Кокс Базар
Пътуването продължава към Кокс Базар (87 км). По пътя ще посетим будистка общност в Раму. След пристигане в Кокс Базар ще имаме възможност да се насладим на най-дългата непрекъсната плажна ивица. Следобед ще посетим гористите хълмове край Химчари и еко парк Химчари. Вечерта ще посетим бирмански пазар, където ще се насладим на морска вечеря. Нощувка в Кокс Базар.

Ден 11. Кокс Базар - Махескали - Кокс Базар
След закуска отплаваме към исторически остров Махескали, където ще посетим древния храм Адинат и село Ракхаин с неговия цветен будистки храм. Връщане в Кокс Базар за вечеря и нощувка.

Ден 12. Кокс Базар - Дака - отпътуване
Преди обед - свободно време. Следобед - вътрешен полет до Дака. Оставаме на летището в Дака до полета обратно към Европа (рано сутринта на следващия ден).

Виза: Българските граждани се нуждаят от виза за посещение на Бангладеш. Ние ще ви съдействаме за нейното получаване. Моля, изпратете ни цветно сканирано копие на паспорта си при заявка на тура. Виза можете да получите при пристигане на летището в Дака - около 51 USD (потвърждава се на място).

Практическа информация: ►Избягвайте да пътувате в Бангладеш по време на Рамадан и през периода на мусоните (края на май - септември) ►Корабът до Сундарбан е с малки каюти с 2 кушетки една над друга и мивка; ползват се общи бани и тоалетни. Има централна зала за хранене с готвач, който приготвя бенгалски ястия. ►Цената на много неща тук, входни такси и т.н. са по-високи за чужденците, отколкото за местните. Когато пазарувате можете свободно да се пазарите за цената, дори и да има етикет с фиксирана цена. ►Кредитни карти могат да се използват, банкомати можете да намерите в градовете. Все пак на кораба и при посещение на по-малки места си носете пари в брой. ►Не ви препоръчваме да излизате сами след мръкване. ►Внимавайте със закупуването на храна от будки на улицата, чиято хигиена е съмнителна. ►Водата от чешмите не е безопасна, препоръчваме ви да си купувате бутилирана вода. ►Замърсяването е сериозен проблем, особено в големите градове като Дака и можете да имате затруднения с дишането.

Възможно е продължение за 4 дни в Бутан в ден петък и полет обратно до Дака в понеделник. Можете да видите плана на пътуването тук. Ориентировъчна цена на билет с Druk Aır Dhaka-Paro-Dhaka - 400 EUR


Цената включва:
настаняване в двойна стая със собствена бяна в стандартни хотели и в двойна каюта на борда на кораба до Сундарбан с обща баня,пълен пансион - закуска
обяд
вечеря (от вечеря на ден 1 до закуска на ден 12) + 1 бутилка минерална вода на ден
трансфер от/до летището
транспорт според програма и входни такси за посещаваните обекти,круизите в програмата до Сундарбан; в Рангамати и до Махескали
местен английско говорещ екскурзовод

Цената не включва:
самолетни билети до/от Дака
застраховка
бакшиши
напитки и лични разходи
виза
вътрешни полети
турове по избор,които се поръчват и заплащат на място

Допълнителни услуги:
доплащане за единична стая: 1045 лева
вътрешни полети: ок. 400 лева (потвърждава се при заявка на пътуването)
доплащане при 2 пътуващи заедно: 1445 лв. на човек (доплащане за единична стая не е включено
ако има такова)

Удължения:
Бутан, Сиким и Дарджилинг


Галерия


Обиколка на Бангладеш (Оценка 4.96 / 5 базирана на 287 мнения.)
Цена
2999 BGN
Продължителност
12 дни
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Препоръчваме полет с Търкиш Еърлайнс

Големина на групата
4 - 12 persons
Reservation System Code
Bangladesh
Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието 1529 BGN, 7 дни

Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието

Прекрасен преход съчетаващ планински и крайбрежни пейзажи. Ще насладите на скалисти планини,...
Мадагаскар - осмият континент 3381 BGN

Мадагаскар - осмият континент

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
Другите Малдиви - Гаафару 578 BGN, 6 дни

Другите Малдиви - Гаафару

Ако свързвате Малдивите с частни острови и затворени ол инклузив петзвездни курорти на цени, от...
Покажи всичко» Новини и обновления
Тайван има уникална история и култура

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...


Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи водопади – двойно по-висок от Ниагара и с близо два пъти повече излята вода в секунда. Гвиана е единствената англо-говорящата нация в Южна Америка Въпреки, че граничи с испано-говорящи...