Coronavirus (COVID-19) travel update
We are still working remotely. As our phone system doesn't allow us to receive or make calls in the usual way from home, we kindly ask you to email us if you would like get in touch with us: info@penguintravel.com

Круиз в Адриатика с колоездене (Хърватия)

Круиз в Адриатика с колоездене (Хърватия) 1313 BGN, 8 дни

Подарете си този необикновен колоездачен тур в комбинация с плаване с корабче из Далматинския архипелаг! Насладете се на красивите пейзажи на островите Шолта, Хвар, Млет и полуостров Пелешац докато карате колело или се излежавате на шезлонг на палубата.

На сушата се придвижваме с колелета минавайки през различни пристанища и градчета, и докато караме и се наслаждаваме на прекрасните гледки, корабчето плава до следващото пристанище. След карането се разхождаме из градчетата и посещаваме ресторанти с традиционна средиземноморска кухня. Ако желаете можете и да прескочите някои от дните с колоездене и да се насладите на красивите острови с една разходка.


Забележителности:

о. Брач–  известен със своя планински релеф, девствена природа, богата растителност и животински свят, типични адриатически селца и градчета с богата история.
• о. Хвар – третият по големина остров в Адриатическо море добре познат с богатата си палмова растителност, алоета, борови гори, много билки като розмарин и лавандула и тихи заливчета и островчета наситени с изобилие от приятни ухания. Името му идва от гръцката дума "фарос" (фар).
• гр. Корчула – административен и исторически център на о. Корчула - родното място на Марко Поло. Градът е известен със запазения си стар град от Средновековието и многобройни исторически сгради включително и кули, катедрали, дворци и др.
• о. Млет – обявен за национален парк, това е един от най-красивите адриатически острови с панорамни пейзажи на разчленена брегова ивица, скали, рифове, многобройни островчета и хълмове, покрити с недокоснати от човешка ръка гори, които се издигат високо над морското равнище и крият множество древни каменни селища. Географският феномен "Солените езера", характерния средиземноморски карстов релеф и историческото наследство на Римската империя и Дубровнишката република допринасят за очарованието на острова.


План на пътуване:

МОЛЯ, ВИЖТЕ ПРОГРАМАТА ЗА 2019 Г. ТУК!

Ден 1: Сплит - о. Брач
Регистрация на кораба 11.00 ч - 12.30 ч. Нашата първа спирка е о. Брач. Тук правим първият колоездачен преход за седмицата покрай обградените с ниски стени от камъчета ниви и масиви с маслинови и смокинови дървета. Големите площи с лавандула и розмарин придават на острова ухание на билки и подправки.
Ще прекараме нощта в пристанището Милна, чиито живописни каменни къщи гледат към дълбокия залив накацали по крайбрежието.
Колоездене: 17 км, най-висока точка: 175 м

Ден 2: О. Брач
Този първи по-дълъг преход започва с продължително, но не много стръмно изкачване до върха на хълм, покрай множество смокинови дървета и черници, борови гори, маслинови масиви и лозя. Спиращите дъха гледки към съседния остров Хвар при слизането към плажната ивица напълно оправдават усилията при изкачването. В с. Бол може да видите Златния рог, дълга вдадена в морето пясъчна ивица, чийто връх се обръща от една страна на друга в зависимост от посоката на вятъра.
Колоездене: 43 км, най-висока точка: 570 м

Ден 3: О. Хвар
Остров Хвар е преди всичко известен със своите многоцветни поля с розмарин и лавандула. Понякога е наричан „лавандуловия остров”. Хвар също е мястото с най-много часове слънцегреене през годината в целия Ардиатик (2718 часа в годината). Този ден ще си проправяте път през многото малки селца на острова с техните живописни каменни къщи. Нощувката е в гр. Хвар.
Колоездене: 33 км, най-висока точка: 415 м

Ден 4: О. Корчула
Тихите и уединени градини с кипариси правят Корчула може би най-красивия остров в Адриатика. Целта ни е средновековния град Корчула, който заедно с Венеция претендира да е родното място на Марко Поло. Тук ще прекарате нощта на борда на кораба.
Колоездене: 45 км, най-висока точка: 500 м, по-кратък маршрут: 24 км

Ден 5: О. Млет
Остров Млет също е познат и под името „Меден остров”. През 12-ти век Бенедикт основава манастир тук, красиво уединен и обграден от борови и дъбови гори. Днес тази област е Национален парк и е най-интересното място за всеки, отправил се на пътешествие из Далмация. Боровата гора тук е най-внушителната от целия Средиземноморски регион. Караме до соленоводно езеро, в което има друг остров. Нощувка в Помена (Млет).
Колоездене: 15 км, най-висока точка: 65 м

Ден 6: Полуостров Пелешац - Макарска
След закуска отплаваме за Пелешац, който със сигурност е полуостров, ако боравим с географски термини, но животът тук много наподобява живот на остров. Сутринта, колоездачният тур ни отвежда до вътрешността през най-известния винарски район в Далмация и до Оребич. Продължаваме да караме докато стигнем възвишение, което ни отвежда почти на 1000 м над морското равнище. Оттук ще се насладите на великолепна гледка до съседния остров Корчула. След спускане от около 6 км стигаме до Ловище, малък град в северната част на острова, където ще обядваме на кораба. Корабът ни откарва до известния курорт Макарска в подножието на планина, където ще се нощува.
Колоездене: 30 км, най-висока точка: 270 м 

Ден 7: Омиш - Сплит
Още един колоездачен тур ни отвежда от Омиш по протежението на долината Четина до подножието на самите Мосорски планини. Въртим педалите докато пейзажите покрай нас бързо се менят. След обед корабът ни връща в Сплит, където може да разгледате Двореца на Диоклециан от римско време. Нощувка в Сплит на кораба.
Колоездене: 12 км, най-висока точка: 160 м   

Ден 8: Сплит - заминаване
След закуска - отпътуване


Препоръчителен период за пътуване: април-май и септември-октомври


Цената включва:
7 нощувки на кораба в двойна каюта със собствен санитарен възел на палубата
полупансион (закуска и обяд в повечето дни; някои дни закуска и вечеря в зависимост от колоездачния маршрут за деня)
местен английскоговорещ колоездачен водач

Цената не включва:
Транспорт от България до Сплит и обратно
входни такси за забележителности и природни паркове
туристическа такса: 40 евро/седмица/човек - заплаща се на място
допълнителни ексурзии - поръчват се и се заплащат на място
бакшиши
застраховка
напитки и храна не споменати в програмата
лични разходи

Допълнителни услуги:
Доплащане за единична каюта: + 50 % от цената
наем на велосипед: 225 лв. на седмица (велосипедите са оборудвани с каски; поставка за бутилка и малка чантичка)
Предлагат се каюти под палубата на по-ниска цена: цена при запитване
Предлага се настаняване в каюти в кораби тип "Premium": цени и наличност при запитване


Галерия


Круиз в Адриатика с колоездене (Хърватия) (Оценка 4.86 / 5 базирана на 269 мнения.)
Цена
1137 BGN
Продължителност
8 дни
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
1313 BGN
Продължителност
8 дни
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
1313 BGN
Продължителност
8 дни
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
1137 BGN
Продължителност
8 дни
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
1000 BGN
Продължителност
8 дни
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
892 BGN
Продължителност
8 дни
Статус
Гарантирани заминавания

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Moderate to difficult. For bikers in good physical condition. Depending on the day, the cycling routes vary from easy to demanding. The demanding routes include considerable cycling uphill and require good fysical condition. There are, however, also easier routes that are suitable for cyclists with less biking experience. Besides, staying on the ship and enjoying the cruise and sun is always an option if you need a day or more off from cycling

Големина на групата
Min. 1 person
Reservation System Code
CROCYC
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 3685 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари Представете си...
Другите Малдиви - Гаафару 578 BGN, 6 дни

Другите Малдиви - Гаафару

Ако свързвате Малдивите с частни острови и затворени ол инклузив петзвездни курорти на цени, от...
Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия) 1117 BGN, 8 дни

Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия)

Рота Висентина представлява цяла мрежа от пешеходни пътеки в Югоизточна Португалия. Той включва...
Покажи всичко» Новини и обновления
Тайван има уникална история и култура

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...


Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи водопади – двойно по-висок от Ниагара и с близо два пъти повече излята вода в секунда. Гвиана е единствената англо-говорящата нация в Южна Америка Въпреки, че граничи с испано-говорящи...