Coronavirus (COVID-19) travel update
Our office is closing later this afternoon to keep our staff safe, and those of us not already working from home will now be working remotely.
Our phone system unfortunately does not allow us to receive or make calls in the usual way from home, so we ask that you email us on the address below if you need to get in touch or have an emergency. ( info@penguintravel.com )
Наследството на Трансилвания 1196 BGN, 8 дни

Опознайте дома на Дракула - Трансилвания на колело

Трансилвания не е само най известния регион на Румъния, благодарение на легендата за Дракула, но също и най – романтичната и вдъхновяваща румънска провинция. Разположена върху платовидна земя (305 – 600 м.н.в.) в северозападните части на Румъния, е един от най – развитите региони в страната. По време на тура посещаваме известни средновековни градове от 14-ти век – Брашов, Шигхишоара и Шибиу. Църкви с високи дървени покриви, цитадели, легендарни замъци, прекрасни планински гледки и алпийски върхове, разпръснати селца…това са само част от красотите на региона. И тъй като Трансилвания не може да бъде посетена без да се види замъка на граф Дракула, величествения замък Бран е също един от обектите, които ще посетим. 

Забележителности:

♦ Синая е известен ски курорт, наричан "Перлата на Карпатите". Тук са живели няколко румънски монарха. Тук се откроява великолепния замък Пелеш построен в нео-ренесансов стил. 
Замъкът Бран без съмнение е една от задължителните спирки на пътуващите през Трансилвания. Освен кули, тесни коридори и скрити помещения, замъкът предлага и много интересни факти и истории, достатъчно мистериозни да вдъхновят любителите на легенди
Шигхишоара - под защитата на ЮНЕСКО и част от европейското културно наследство. Разположен на река Търнава Маре, градът е построен от саксонците между 12-ти и 17-ти век и е един от малкото все още населени средновековни крепости в Европа.
♦ Пътят Трансфагарашан - построен като стратегически военен път, това е пътят с най-голяма надморска височина (2034 м) в Румъния. Той минава от север на юг през най-високите части на Карпатите.
 


План на пътуване:

Ден 1. Синая
Пристигане в Букурещ и трансфер до Синая. Нощувка.

Ден 2. Бран - курорта Пояна Брашов - Брашов
След посещение на великолепния замък Пелеш в Синая, трансфер до Параул рече. Спускаме се по планински път до замъка Бран, където спираме за посеение и обяд. По-късно караме до Раснов и започваме да колоездим през планината Поставарул до ски курорта Пояна Брашов (1030 м.н.в.). Приятно спускане до Брашов с красиви гледки по пътя. Нощувка в Брашов. (Продължителност на колоезденето: 40 км)

Ден 3.
Замък Рашнов - манастир Бранковеану
Сутринта посещаваме внушителния замък Раснов от 13-ти век. Трансфер до град Зарнещи. Велопреход от края на Зарнещи с изкачване до 770 м.н.в. през приятни гористи местности сред малки планински селца и пасища, последвано от спускане в красива долина. Достигаме подножието на планината Фагараш и продължаваме по равен терен с прекрасни гледки към планинските хребети. Краят на колоезденето е при курорта Щатиунеа Шамбата, където нощуваме. Наблизо е манастирът Бранковеану, който датира от 17-ти век. (Продължителност на колоезденето: 70 км)

Ден 4.
Църквата Якобени - Шигхишоара
Днес започваме да изследваме хълмистата област Шибиу-Шигхишоара известна с укрепените си църкви от времето на саксонците. Трасето за деня отново минава през няколко малки селца и укрепени църкви, типични за тази част на страната. Велопреходът свършва в Шигхишоара, чийто стар град се счита за един от най-красивите и добре запазени населени крепости в Европа (под защитата на ЮНЕСКО). (Продължителност на колоезденето: 90 км)

Ден 5. Църквата Биертан - Шибиу
Продължаваме през хълмистата област с укрепени църкви западно от Шигхишоара. Велопреходът започва на 25 км от Шигхишоара по малък тих път през земеделски земи, малки села и 4 укрепени църкви от 14-16-ти век. Краят на днешния маршрут е в красивия град Шибиу (европейска столица на културата за 2007 т.). Свободно време за разходки в стария град. (Продължителност на колоезденето: 77 км)

Ден 6. Музей на открито Астра - път Трансфагарашан - Балеа лак
Сутринта разглеждаме вторият по големина музей на открито в Европа Астра. Кратък трансфер до селцето Картишоара в подножието на планината Фагараш, откъдето започваме велопреход по панорамния път Трансфагарашан. Първо се изкачваме през иглолистни гори и достигаме станцията на лифта, където може да обядваме. Като излезем от гората, пред нас се открива красотата на планината. Ще минем покрай каскадните водопади Балеа и продължаваме по многобройните спираловидни пътища, докато стигнем до живописното езеро Балеа на 2030 м.н.в., където нощуваме. Свободно време за разходки край езерото. (Продължителност на колоезденето: 35 км)

Ден 7.
Язовир Видрару - крепост Пойенари - Букурещ
След кратък трансфер през тунел в планината, започваме колоезденето със спускане по южните склонове на планината Фагараш. Зад гърба ни остават алпийските пейзажи, а пред нас се открива ждрелото на река Арджеш, като след малко достигаме живописния язовир Видрару. Наблизо е крепостта Пойенари (бивша резиденция на Влад Тепеш, познат още като Дракула) и скулптурата на Прометей. Продължаваме да се спускаме сред красиви гористи местности, като минаваме през няколко водопада и достигаме Куртеа де Арджеш. Трансфер до Букурещ за нощувка. (Продължителност на колоезденето: 70 км)

Ден 8. Заминаване
Разглеждане забележителностите на Букурещ (при наличност на свободно време) и отпътуване към България.

Цената включва: ►7 нощувки в малки къщи за гости и хотели в стаи със собствен санитарен възел ►7 закуски ►велосипед и техническа поддръжка ►водач/шофьор с придружаващ бус ►транспорт на багажа ►карта ►пътеводител ►трансфери от и до летището ►туристическа и други местни такси.

Цената не включва: ►самолетен билет ►обеди и вечери ►медицинска застраховка►бакшиши ►входни такси ►алкохолни напитки ►цигари и други лични разходи.

Цена на допълнителни услуги: ► доплщане при 2-3 пътуващи - 235 лв на човек ►доплащане за единична стая: 245 лева ►наем на каска: 20 лева на седмица ►наем на дисаги: 20 лева на седмица ►наем на кормилна велочанта: 10 лева на седмица

Практическа информация:
Пристигане: Моля, бъдете на летището в Букурещ не по-късно от 16 ч на ден 1. Ако пристигате с кола или автобус, допълнително ще се уточни мястото, откъдето да бъдете взети.
Велосипеди: планински велосипед или шосейно колело (за повече информация, вижте в подробното описание на тура)
Пътни условия: ползваме предимно двулентови асфалтови пътища със слаб трафик, понякога и без никакви коли. Често се срещат каруци. В някои участъци, маршрутът минава по републикански пътища, където трафикът е по-натоварен. Теренът в по-голямата част на маршрута представлява ниски хълмове, земеделски земи, полета и е предимно равен. Дни 6 и 7 включват колоездене с редуващи се изкачвания и спускания, с най-висока точка 2034 м.н.в. (пътят Трансфагарашан).
Водач/шофьор: водачът с придружаващия микробус (с багажа в него) проверява няколко пъти на ден състоянието на групата, изчаква по кръстопътните места, храни се с групата и дава информация за най-интересните забележителности по пътя.

Препоръчителен период на пътуване: април - октомври

Необходима екипировка: Силно препоръчваме да носите каска по време на колоезденето. Може да си вземете от вкъщи или да наемете от нас. Желателно е да имате също: колоездачни ръкавици без пръсти, дишащи и водоустойчиви дрехи, колоездачни шорти, удобни обувки (пълен списък с необходима екипировка ще намерите в подробното описание на тура, в раздела "Обща информация").


Галерия


Наследството на Трансилвания (Оценка 4.8 / 5 базирана на 279 мнения.)
Цена
1196 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
255 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Moderate. Tour for bikers in good phisycal condition.

Големина на групата
4-12
Reservation System Code
ROCYCI
Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия) 1117 BGN, 8 дни

Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия)

Рота Висентина представлява цяла мрежа от пешеходни пътеки в Югоизточна Португалия. Той включва...
В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан 1372 BGN, 8 дни

В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан

Историята на Узбекистан е като бушуваща пясъчна буря, която при всяко затишие оставя за кратко...
Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието 1529 BGN, 7 дни

Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието

Прекрасен преход съчетаващ планински и крайбрежни пейзажи. Ще насладите на скалисти планини,...
Покажи всичко» Новини и обновления
Тайван има уникална история и култура

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...


Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи водопади – двойно по-висок от Ниагара и с близо два пъти повече излята вода в секунда. Гвиана е единствената англо-говорящата нация в Южна Америка Въпреки, че граничи с испано-говорящи...