Full Safety Package and Deposit as Low as 10%
Наследството на Трансилвания 1392 BGN, 8 дни

Опознайте дома на Дракула - Трансилвания на колело

Трансилвания не е само най известния регион на Румъния, благодарение на легендата за Дракула, но също и най – романтичната и вдъхновяваща румънска провинция. Разположена върху платовидна земя (305 – 600 м.н.в.) в северозападните части на Румъния, е един от най – развитите региони в страната. По време на тура посещаваме известни средновековни градове от 14-ти век – Брашов, Шигхишоара и Шибиу. Църкви с високи дървени покриви, цитадели, легендарни замъци, прекрасни планински гледки и алпийски върхове, разпръснати селца…това са само част от красотите на региона. И тъй като Трансилвания не може да бъде посетена без да се види замъка на граф Дракула, величествения замък Бран е също един от обектите, които ще посетим. 

Забележителности:

♦ Синая е известен ски курорт, наричан "Перлата на Карпатите". Тук са живели няколко румънски монарха. Тук се откроява великолепния замък Пелеш построен в нео-ренесансов стил. 
Замъкът Бран без съмнение е една от задължителните спирки на пътуващите през Трансилвания. Освен кули, тесни коридори и скрити помещения, замъкът предлага и много интересни факти и истории, достатъчно мистериозни да вдъхновят любителите на легенди
Шигхишоара - под защитата на ЮНЕСКО и част от европейското културно наследство. Разположен на река Търнава Маре, градът е построен от саксонците между 12-ти и 17-ти век и е един от малкото все още населени средновековни крепости в Европа.
♦ Пътят Трансфагарашан - построен като стратегически военен път, това е пътят с най-голяма надморска височина (2034 м) в Румъния. Той минава от север на юг през най-високите части на Карпатите.
 


План на пътуване:

Ден 1. Синая
Пристигане в Букурещ и трансфер до Синая. Нощувка.

Ден 2. Бран - курорта Пояна Брашов - Брашов
След посещение на великолепния замък Пелеш в Синая, трансфер до Параул рече. Спускаме се по планински път до замъка Бран, където спираме за посеение и обяд. По-късно караме до Раснов и започваме да колоездим през планината Поставарул до ски курорта Пояна Брашов (1030 м.н.в.). Приятно спускане до Брашов с красиви гледки по пътя. Нощувка в Брашов. (Продължителност на колоезденето: 40 км)

Ден 3.
Замък Рашнов - манастир Бранковеану
Сутринта посещаваме внушителния замък Раснов от 13-ти век. Трансфер до град Зарнещи. Велопреход от края на Зарнещи с изкачване до 770 м.н.в. през приятни гористи местности сред малки планински селца и пасища, последвано от спускане в красива долина. Достигаме подножието на планината Фагараш и продължаваме по равен терен с прекрасни гледки към планинските хребети. Краят на колоезденето е при курорта Щатиунеа Шамбата, където нощуваме. Наблизо е манастирът Бранковеану, който датира от 17-ти век. (Продължителност на колоезденето: 70 км)

Ден 4.
Църквата Якобени - Шигхишоара
Днес започваме да изследваме хълмистата област Шибиу-Шигхишоара известна с укрепените си църкви от времето на саксонците. Трасето за деня отново минава през няколко малки селца и укрепени църкви, типични за тази част на страната. Велопреходът свършва в Шигхишоара, чийто стар град се счита за един от най-красивите и добре запазени населени крепости в Европа (под защитата на ЮНЕСКО). (Продължителност на колоезденето: 90 км)

Ден 5. Църквата Биертан - Шибиу
Продължаваме през хълмистата област с укрепени църкви западно от Шигхишоара. Велопреходът започва на 25 км от Шигхишоара по малък тих път през земеделски земи, малки села и 4 укрепени църкви от 14-16-ти век. Краят на днешния маршрут е в красивия град Шибиу (европейска столица на културата за 2007 т.). Свободно време за разходки в стария град. (Продължителност на колоезденето: 77 км)

Ден 6. Музей на открито Астра - път Трансфагарашан - Балеа лак
Сутринта разглеждаме вторият по големина музей на открито в Европа Астра. Кратък трансфер до селцето Картишоара в подножието на планината Фагараш, откъдето започваме велопреход по панорамния път Трансфагарашан. Първо се изкачваме през иглолистни гори и достигаме станцията на лифта, където може да обядваме. Като излезем от гората, пред нас се открива красотата на планината. Ще минем покрай каскадните водопади Балеа и продължаваме по многобройните спираловидни пътища, докато стигнем до живописното езеро Балеа на 2030 м.н.в., където нощуваме. Свободно време за разходки край езерото. (Продължителност на колоезденето: 35 км)

Ден 7.
Язовир Видрару - крепост Пойенари - Букурещ
След кратък трансфер през тунел в планината, започваме колоезденето със спускане по южните склонове на планината Фагараш. Зад гърба ни остават алпийските пейзажи, а пред нас се открива ждрелото на река Арджеш, като след малко достигаме живописния язовир Видрару. Наблизо е крепостта Пойенари (бивша резиденция на Влад Тепеш, познат още като Дракула) и скулптурата на Прометей. Продължаваме да се спускаме сред красиви гористи местности, като минаваме през няколко водопада и достигаме Куртеа де Арджеш. Трансфер до Букурещ за нощувка. (Продължителност на колоезденето: 70 км)

Ден 8. Заминаване
Разглеждане забележителностите на Букурещ (при наличност на свободно време) и отпътуване към България.

Цената включва: ►7 нощувки в малки къщи за гости и хотели в стаи със собствен санитарен възел ►7 закуски ►велосипед и техническа поддръжка ►водач/шофьор с придружаващ бус ►транспорт на багажа ►карта ►пътеводител ►трансфери от и до летището ►туристическа и други местни такси.

Цената не включва: ►самолетен билет ►обеди и вечери ►медицинска застраховка►бакшиши ►входни такси ►алкохолни напитки ►цигари и други лични разходи.

Цена на допълнителни услуги: ► доплщане при 2-3 пътуващи - 235 лв на човек ►доплащане за единична стая: 245 лева ►наем на каска: 20 лева на седмица ►наем на дисаги: 20 лева на седмица ►наем на кормилна велочанта: 10 лева на седмица

Практическа информация:
Пристигане: Моля, бъдете на летището в Букурещ не по-късно от 16 ч на ден 1. Ако пристигате с кола или автобус, допълнително ще се уточни мястото, откъдето да бъдете взети.
Велосипеди: планински велосипед или шосейно колело (за повече информация, вижте в подробното описание на тура)
Пътни условия: ползваме предимно двулентови асфалтови пътища със слаб трафик, понякога и без никакви коли. Често се срещат каруци. В някои участъци, маршрутът минава по републикански пътища, където трафикът е по-натоварен. Теренът в по-голямата част на маршрута представлява ниски хълмове, земеделски земи, полета и е предимно равен. Дни 6 и 7 включват колоездене с редуващи се изкачвания и спускания, с най-висока точка 2034 м.н.в. (пътят Трансфагарашан).
Водач/шофьор: водачът с придружаващия микробус (с багажа в него) проверява няколко пъти на ден състоянието на групата, изчаква по кръстопътните места, храни се с групата и дава информация за най-интересните забележителности по пътя.

Препоръчителен период на пътуване: април - октомври

Необходима екипировка: Силно препоръчваме да носите каска по време на колоезденето. Може да си вземете от вкъщи или да наемете от нас. Желателно е да имате също: колоездачни ръкавици без пръсти, дишащи и водоустойчиви дрехи, колоездачни шорти, удобни обувки (пълен списък с необходима екипировка ще намерите в подробното описание на тура, в раздела "Обща информация").


Галерия


Наследството на Трансилвания (Оценка 4.8 / 5 базирана на 327 мнения.)
Цена
1392 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
274 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Moderate. Tour for bikers in good phisycal condition.

Големина на групата
4-12
Reservation System Code
ROCYCI
Най-доброто от Мексико. Групов тур с български водач 3783 BGN, 10 дни

Най-доброто от Мексико. Групов тур с български водач

Oткрийте Мексико с този десетдневен тур! Ще започнем пътуването си в космополитната столица...
Судан - скритото съкровище на Африка 2705 BGN, 10 дни

Судан - скритото съкровище на Африка

Открийте древна Нубия, Великия Нил и пустинните тайни на Судан на това незабравимо...
Арабска приказка в Оман. Групов тур с български водач 2103 BGN, 8 дни

Арабска приказка в Оман. Групов тур с български водач

Оман е страна на контрасти – безкрайните пясъчни дюни преминават в свежи зелени оазиси,...
Покажи всичко» Новини и обновления

11.11.2021 15:13

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 2)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


11.11.2021 14:20

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 1)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...