Планините Троодос и полуостров Акамас 1499 BGN, 8 дни

Привидно изолиран в източното Средиземноморие, Кипър е в основата на западната история от хиляди години, особено по време на средновековните кръстоносни походи, когато е действал като тяхна отправна точка. В настоящето, кръстоносните походи се водят от вълните туристи, които пристигат, за да се насладят на популярните морски курорти, но навътре в сушата, само на няколко километра, един по-стар свят преобладава. Тихи села, ферми и гори с приказни планински гледки. Тук ще откриете естествени, спокойни хора, които се гордеят с древните си връзки.

Акценти:
♦ Планините Троодос - най-голямата планинска верига в Кипър
♦ Средновековен венециански мост Келефос
♦ Красивите плажове на полуостров Акамас
♦ Баните на пещерата на Афродита


План на пътуване:

Ден 1. Пристигане
Обиколката започва в село Какопетрия, където ще прекарате първите три нощувки. Свободно време за разглеждане на старата част на селото и посещение на двете изрисувани църкви на Троодос, включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

Ден 2. Пътеките на Артемида и водопада Каледония
Разходката предлага превъзходни панорамни гледки към различни части на Кипър. Маршрутът съчетава безплодна скалиста земя с гористи участъци от черен бор. Ще минавем покрай много стари и огромни дървета. Трябва да се отбележи, че когато има сняг (обикновено няколко месеца всяка година), не препоръчваме да правите този преход. Има алтернатива на по-ниска надморска височина около изрисувания от ЮНЕСКО параклис Асину. Пешеходният ден продължава с част от пътеката Аталанти, кратък участък по павиран път и пътеката на Персефона. Силно препоръчваме пътеката на водопадите Каледония, тъй като е доста драматична и стръмна и има течащ поток през цялата година, което е нетипично за Кипър.
Преход: 19км, изкачване: 600м, спускане: 1200м.

Ден 3. Мадари: кръгов преход
Преходът е по кръгова природна пътека, която предлага комбинация от местообитания (включително кипърска кедрова гора), отлични панорамни гледки и много необикновени скални образувания в района.
Преход: 13км, изкачване: 800м, спускане: 800м.

Ден 4. Долината Плати и средновековният венециански мост Келефос
Трансфер до средновековния венециански мост Келефос, страхотно място което съчетава красива природа и голямо културно наследство. Около половината от участъка от прехода се намира в обширната гора на Пафос до средновековния мост Рудиас. Втората половина на прехода е покрай брега на река Ксерос Потамос, живописна част от Кипър без села, но с културно наследство под формата на водни мелници и нефункциониращ манастир. Ако имате късмет, може да забележите белоглави лешояди, които прелитат в търсене на храна. Трансфер от мост в близост до манастира до село Друшия, където ще прекарате следващите две нощувки.
Преход: 16км, изкачване: 400м, спускане: 800м.

Ден 5. Крайбрежието на Акамас и ждрелото Авакас
Днес имате шанса да разгледате западното крайбрежие на Акамас. Стандартният маршрут започва от хотела и първо се спуска по циментов път, предлагащ прекрасна гледка към крайбрежието на Лара. Крайбрежната част на маршрута свързва плажа Лара с плажа Туксефтра (в южния край на крайбрежието на Лара) и е дълга само около шест километра. Преходът може да се комбинира с плуване/гмуркане с шнорхел в няколко плажа Лара. В маршрута е включена разходка в уникалното дефиле Авакас. Дефилето Авакас предлага уникално биоразнообразие на острова. Преходът завършва в местността Агиос Георгиос Пегея.
Преход: 12км, изкачване: 300м, спускане: 300м.

Ден 6. Панорамен преход на Акамас
Прекосете девствения полуостров Акамас, наслаждавайки се на великолепни гледки първоначално към западния бряг и впоследствие към внушителния връх Мути Тис Сотирас, на северозапад и на северния бряг, чак до Помос на североизток. Дневният преход е с дължина малко над двадесет километра и започва от село Друшея, откъдето се тръгва на север.
Преход: 20км, изкачване: 500м, спускане: 1000м

Ден 7. Пътеката на Адонис или свободен ден
Днес можете да изберете да почивате на чистия каменист плаж или да направите няколко леки разходки по желание. Можете също така да посетите древния град Пафос. Един от преходите, които можете да направите, е пътеката на Адонис на северния бряг на Акамас.
Преход: 7км, изкачване: 350м, спускане: 350м.

Ден 8. Отпътуване
След закуска можете да използвате обществен автобус до летището или да резервирате частен трансфер.


Цената включва:
7 нощувки в DBL/TWIN стаи (самостоятелен санитарен възел)
закуска
Трансфер на багаж при смяна на хотел на 4 и 6 ден
Трансфери по маршрута
24/7 телефонна помощ от нашия местен офис/представител в Кипър
Всички необходими навигационни материали
пътеводител в цифров формат

Цената не включва:
Полети и летищни трансфери
Друг обществен транспорт
Застраховка за пътуване
Обядите и вечерите
Лични разходи


Галерия


Планините Троодос и полуостров Акамас (Оценка 4.96 / 5 базирана на 6 мнения.)
Цена
1499 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
284 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Големина на групата
Min. 1
Reservation System Code
CYSELF
Зад завесата на традиционния ислям: Открийте Саудитска Арабия! 4390 BGN, 8 дни

Зад завесата на традиционния ислям: Открийте Саудитска Арабия!

Саудитска Арабия е една от най-енигматичните страни в Близкия изток!  На този тур ще може да...
Магията на Централна Америка (Гватемала, Хондурас, Ел Салвадор, Никарагуа) 3293 BGN, 13 дни

Магията на Централна Америка (Гватемала, Хондурас, Ел Салвадор, Никарагуа)

На това двуседмично пътешествие из Централна Америка ще се насладим на красиви колониални градове в...
Мадагаскар - Земята отпреди време 3626 BGN, 12 дни

Мадагаскар - Земята отпреди време

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
Покажи всичко»

Новини и обновления

23.04.2024 17:24

Пътуване в Сирия: всичко, което трябва да знаeте за пътуване в страната през 2024 (съвeти от нашите тур лидери и местни гидове)

Сирия отново ви приветства с добре дошли! Години наред Сирия бе изправена пред разкъсваща я гражданска война и събитията там често влизаха във вечерните новини. Но днес страната бавно се връща към спокойствието и мирния живот, а определени места отново са отворени за туристи. През 2022г. ние възобновихме програмите си в Сирия и се радваме, че имаме възможност отново да ви покажем всичко, което...


15.03.2024 18:33

Самостоятелни преходи и трекинг ("self-guided”) - всичко, което трябва да знаете за този тип пътешествия

Самостоятелните преходи (self-guided walks) набират все повече популярност сред хората, които предпочитат активна почивка и търсят автентични и персонализирани преживявания сред природата. Този тип пътувания са изключително популярни сред пътешествениците от Западна Европа и Скандинавието. Това са едни от най-търсените пътувания от нашите клиенти от Дания и Западна Европа. Като туроператор, който...


12.06.2023 19:31

Открийте мистичната красота на Лалибела: Скритото съкровище на Етиопия

Лалибела, наситен с богата история и заобиколен от прекрасна природа град, който е връх на културното и архитектурното наследство на Етиопия. Разположен в северната част на страната, този малък град е дом на един от най-изумителните обекти на ЮНЕСКО за световно наследство - скалните църкви на Лалибела. Като място, което съчетава духовност, древни умения и зашеметяващи пейзажи, Лалибела предлага...


10.06.2023 12:26

Приключение в Делтата на Салум, Сенегал: Невероятна природа и култура

Сенегал, разположен на западния бряг на Африка, е дом на много удивителни места за посещение. Едно от тях е Делтата на Салум - изумителна природна зона, разположена в южната част на страната. Това е място, където природата и културата се сливат в едно, предлагайки на посетителите незабравимо пътешествие. В тази статия ще разгледаме някои от най-забележителните атракции и преживявания, които...