Самостоятелен пешеходен тур в приказната Кападокия

Самостоятелен пешеходен тур в приказната Кападокия 1294 BGN, 8 дни

В продължение на векове ерозията и човешката дейност в Кападокия са си взаимодействали, за да създадат този чудат, почти извънземен пейзаж, който е една от най-популярните туристически дестинации в Турция днес.  В продължение на милиони години, вследствие на движението на тектоничните плочи, вулканична дейност и ерозия са се формирали някои от най-отличителните характеристики на пейзажа - скални гъби, комини, конуси и др. Първите хора са се заселили тук още пред палеолита. В продължение на хиляди години след това, местните тук са успяли да се възползват максимално от пейзажа, като са издълбавали в скалите своите домове, а по-късно и пищно изрисувани скални църкви и манастири.  Какъв по-добър начин да се потопите в приказката на Кападокия от едноседмичен пешеходен тур около най-живописните места на региона?

Забележителности:

♦ Уникални скални образувания, разнообразни долини, напълно нов свят
♦ Цитаделата в Учхисар, най-високата точка в Кападокия
♦ Стария град Ортахисар
♦ Музея на открито в Гьореме


План на пътуването:

Ден 1. Пристигане
Пристигане на летището в Кайзери или Невшехир. Може да пътувате и с автобус до автогара Гьореме. Трансфер и настаняване в хотела, където ще прекарате първите 5 нощи.

Ден 2. Гьореме и долината Земи
След закуска, ще започнете прехода си за деня с разходка по улиците на Гьореме. Повечето от къщите тук са построени преди стотици години и сега са превърнати в хотели и ресторанти. След това ще изминете няколко километра по черен път, от който се разкрива гледка към замъкът Учхисар. Следва слизане към долината Земи. Тази пътека ще ви върне до Гьореме, като минава пред Гьоркюндере, където със сигурност ще бъдето впечатлени от разкричащия се пейзаж.

Ден 3. Музей на открито "Гьореме" и Розовата долина
Тази сутрин, по желание, ще може да вдигнете адреналина си с полет с балон - едно незабравимо преживяване, което ще ви позволи да се насладите на красивите гледки от птичи поглед. За кратко време от хотела ви се стига до музея на открито "Гьореме", където ще разгледате уникалните стенописи на църквите, прилежащи към музея. След тур на музея, ще продължите да вървите през долината Мескендир, минавайки през Червеният каньон и стигайки до църквата Узюмлю. В ресторанта "При Ибрахим", който се намира близо до църквата, може да се насладите на вкусен обяд и свеж сок от портокал или нар. След кратката обедна почивка, ще продължите към църквата Хачлъ, като по пътя ще ви се разкият красиви панорамни гледки. От тук поемата обратно към Гьореме, минавайки по пътеката, пресичаща долината Росен.

Ден 4. Бялата долина - Гьореме
Днес през по-голямата част от деня ще вървите през Бялата долина. След това, че се изкачите до замъка Учхисар. Изкачването определено си струва, заради неописуемата гледка, разкриваща се от него. След като слезете от замъка, ще се отправите обратно към Гьореме, минавайки през Долината на гълъба.

Ден 5. Бозтепе – Чавушин – Пашабаг
Днес пътят ви продължава по една по-висока пътека, паралелна на хълма Бозтепе. От нея ще може да се насладите на впечатляващи гледки към Розовата и други долини, докато достигнете замъка Чавушин, където може да посетите църквата “Св. Йоан Кръстител“. От там продължавате към Пашабаг, където може да разгледате някои от най-забележителните приказни комини на Кападокия. По желание, можете да продължите към Пашабаг и да посетите старите пещерни селища, които са били обитавани до 1953 година.

Ден 6. Ортахисар – Мустафапаша (Синасос)
Ще започнете днешния ден с преход до малкия замък от вулканичен туф в Ортахисар. След това ще прекосите долината Гомеда, известна със своите многоетажни „гълъбови къщички“, преди да достигнете хотела си в Мустафапаша (Синасос), където ще пренощувате.

Ден 7. Чемил – Синасос
След закуска в хотела, имате трансфер до село Чемил. След това пътят преминава през древното селище Голголи. По време на християнската ера в района, населението на Синасос е идвало тук да празнува Богородица и Великден. Тук имате възможност да разгледате изоставените пещерни жилища. Тунелът, който е бил връзката между селището и долината Гомеда е срутен в по-голямата си част и е непроходим. Има обаче все още много други тунели и подземни жилища, които може да посетите. По черен път достигате до Синасос, където се намира хотела ви за пренощуване.

Ден 8. Отпътуване
Трансфер до летището в Невшехир или Кайзери и отпътуване.


Цената включва:
7 нощувки в семейни хотели и къщи за гости със собствен санитарен възел
полупансион (6 вечери - от ден 2 до ден 7; 5 пикник обяда - от ден 3 до ден 7)
обяд на ден 5
транспорт според програмата
транспорт на багажа
карта и пътеводител на английски език

Цената не включва:
самолетни билети
храна и напитки,неспомената в програмата
такси за вход
застраховка
трансфери летище хотел

Допълнителни услуги:
Доплащане за соло пътуващ - доплащането за самостоятелна стая (190 EUR) + 150 EUR
трансфер летище Кайзери до хотела 70 EUR
трансфер летище Невшехир до хотела 60 EUR


Галерия


Самостоятелен пешеходен тур в приказната Кападокия (Оценка 4.83 / 5 базирана на 101 мнения.)
Цена
1294 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
372 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Големина на групата
Min. 2
Reservation System Code
TR_selfguided
Непознатата Нигерия 3548 BGN, 9 дни

Непознатата Нигерия

С население от приблизително 192 млн. жители, Нигерия е най-гъсто населената държава в Африка и...
Мианмар и Лаос – тайнственото лице на Златния триъгълник 3900 BGN, 15 дни

Мианмар и Лаос – тайнственото лице на Златния триъгълник

Уникално преживяване в Златния триъгълник - Мианмар, Лаос и Тайланд. Ако обичате да пътувате,...
Пътешествие по бреговете на Мозамбик 2254 BGN, 8 дни

Пътешествие по бреговете на Мозамбик

Живописни плажове с бял пясък, приятен крайбрежен климат, очарователна култура и население от...
Покажи всичко»

Новини и обновления

23.04.2024 17:24

Пътуване в Сирия: всичко, което трябва да знаeте за пътуване в страната през 2024 (съвeти от нашите тур лидери и местни гидове)

Сирия отново ви приветства с добре дошли! Години наред Сирия бе изправена пред разкъсваща я гражданска война и събитията там често влизаха във вечерните новини. Но днес страната бавно се връща към спокойствието и мирния живот, а определени места отново са отворени за туристи. През 2022г. ние възобновихме програмите си в Сирия и се радваме, че имаме възможност отново да ви покажем всичко, което...


15.03.2024 18:33

Самостоятелни преходи и трекинг ("self-guided”) - всичко, което трябва да знаете за този тип пътешествия

Самостоятелните преходи (self-guided walks) набират все повече популярност сред хората, които предпочитат активна почивка и търсят автентични и персонализирани преживявания сред природата. Този тип пътувания са изключително популярни сред пътешествениците от Западна Европа и Скандинавието. Това са едни от най-търсените пътувания от нашите клиенти от Дания и Западна Европа. Като туроператор, който...


12.06.2023 19:31

Открийте мистичната красота на Лалибела: Скритото съкровище на Етиопия

Лалибела, наситен с богата история и заобиколен от прекрасна природа град, който е връх на културното и архитектурното наследство на Етиопия. Разположен в северната част на страната, този малък град е дом на един от най-изумителните обекти на ЮНЕСКО за световно наследство - скалните църкви на Лалибела. Като място, което съчетава духовност, древни умения и зашеметяващи пейзажи, Лалибела предлага...


10.06.2023 12:26

Приключение в Делтата на Салум, Сенегал: Невероятна природа и култура

Сенегал, разположен на западния бряг на Африка, е дом на много удивителни места за посещение. Едно от тях е Делтата на Салум - изумителна природна зона, разположена в южната част на страната. Това е място, където природата и културата се сливат в едно, предлагайки на посетителите незабравимо пътешествие. В тази статия ще разгледаме някои от най-забележителните атракции и преживявания, които...