Камино де Сантяго – френският маршрут – Част 3 от Логроньо до Бургос

Камино де Сантяго – френският маршрут – Част 3 от Логроньо до Бургос 1562 BGN, 7 дни

“Лозя, слънчогледи и автентични селца”

„Френският маршрут” на Камино де Сантяго е най-традиционният от всички пътища на пилигримите към Сантяго де Компостела, а също и най-известният.

Третата част на Камино започва от Логроньо, в сърцето на известния винен регион Риоха и завършва в средновековния Бургос. Теренът на тази част е по-равнинен, отколкото на предишната: прекосява хълмистата Бургоска провинция, преминавайки през типични села, лозя и руини на замъци.

Всеки ден по време на пътуването ще ви бъде осигурено високо ниво на комфорт и кулинарни изкушения. Маршрутът е добре маркиран с изображенията на кръгли раковини - един от символите на Камино и негова „запазена марка”. Преходът на места може да бъде труден и изисква добра физическа подготовка. Въпреки това, той е една щедро възнаграждаваща разходка, която включва множество културни акценти.

Забележителности:

Кантабрийските планини – един от главните планински масиви в Испания
Манастирът „Валванера” – светилище в готически стил
Църквата Св. Мария в Белорадо – съхранява статуи на Св. Яков от 16 век
 


Посочената цена е "цена от" и се потвърждава в зависимост от периода на пътуване.


План на пътуване:

Ден 1. Логроньо
Пристигане и настаняване в традиционен хотел в центъра на града. Логроньо е град, богат на история и традиции, съхранени от средновековието до наши дни.

Ден 2. Логроньо - Нахера
През този първи ден преходът е доста лек - сред пейзажи, доминирани от лозови насаждения. След 12 км. ще стигнете до град Наварете, построен през XII век от рицарите от ордена на кръстоносците. Тук ще имате възможност да посетите легендарната църква в бароков стил „Ла Асенсион”. Накрая, пристигайки в Нахера, ще се насладите на панорамните гледки от градa, разположен на хълма.
Преход: 8 часа, 29км, изкачване 260м/ спускане 160м.

Ден 3. Нахера - Санто Доминго де Калсада
Селски пътища доминират тази част от маршрута, прекосяващ планинската верига на Кантабрия на север и планината Ла Деманда на юг. През този ден ви очаква по-кратък преход по панорамен път. Има възможност за посещаване на манастира на „Валванера”, сгушен в полите на планинската верига „Сиера де ла Деманда”. По-късно днес ще пристигнете в Санто Доминго де ла Калсада – още една от основните спирки по пътя на Камино.
Преход: 6 часа, 21,2км, изкачване 280м/ спускане 130м.

Ден 4. Санто Доминго де ла Калсада - Белорадо
След кратка разходка из гориста местност, Камино ни извежда на житни поля, изпъстрени с малки поточета и дъбови гори. Този пейзаж ни предупреждава за приближаването на планината и наистина, скоро може да видите планинската верига на Ока, задаваща се на хоризонта. Стигайки Белорадо, ще имате възможност да се отпуснете на прекрасния му главен площад. По пътя, не пропускайте изографисаният от XVIв. олтар на църквата Сан Хуан Баутиста в Гранон.
Преход: 7 ч 15 мин, 21,5км, изкачване 260м/ спускане 130м.

Ден 5. Белорадо - Сан Хуан де Ортега
Докато стигнете до Вияфранка Монтес де Ока (14 км), този етап от маршрута ще е подобен на предишния. Но въпреки това, навлизайки във вътрешността на гората, скоро ще откриете красивата планина Ока. В Сан Хуан де Ортега, не пропускайте да видите Готическия Мавзолей.
Преход: 7 ч 15 мин, 24км, изкачване 370м/ спускане 150м.

Ден 6. Сан Хуан де Ортега - Бургос
След леко изкачване в планината, ще започнете спускане към долината на река Пико. Тук безметежните пейзажи изчезват и отстъпват място на пътищата и сградите, характеризиращи Бургос и околностите му.
Прехода: 5 ч 15 мин, 25км, изкачване 150м/ спускане 250м.

Ден 7. Бургос - отпътуване
След закуска ще имате възможност да се потопите в средновековната атмосфера на Бургос. Градът, който е бил столица на обединеното кралство на Кастилия-Леон в продължение на пет века, може да се похвали с шедьоври на испанската готическа архитектура, един от които е катедралата на Бургос (в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО). Освен посещение на историческия квартал, можете да направите и доста интересна разходка по бреговете на реките Дуеро и Арланса. Опитайте вкусната и разнообразна кухня в някой от многобройните ресторанти на града.


Транспорт на багажа:
Багажът ви ще бъде транспортиран всеки ден до крайната точка по маршрута за деня. Позволеното количество багаж на човек е 1 брой (максимум 20 кг). Моля свържете се с нас в случай, че имате повече багаж.

Практическа информация: ► Ако искате да останте в Логроньо по време на Септемврийските празници на виното, ще трябва да заплатите допълнителна такса

Полети:
♦ Най-удобно е да се лети до/от Билбао, Сантандер или Мадрид. До/ от Билбао можете да летите с EasyJet (с полет през Лондон), Iberia. До Сантандер можете да летите с Ryanair или Iberia.

Пристигане – Пътуването с влака от Билбао за Логроньо отнема 1 час. От Сантандер можете да стигнете с влак, 1.30 ч. Също и от Мадрид – 2.30 ч. с влак. Можете да сверите разписанието на влаковете на следния линк: http://horarios.renfe.es/hir/ingles.html.

Отпътуване – Връщането от Бургос е отново с влак. До Билбао – 3 часа, до Сантандер 1 час и до Мадрид – също 3 часа. Сверете разписанието и резервирайте билет на www.renfe.com.
 


Цената включва:
настаняване в хотели и къща за гости със закуска
вечеря ден 2,3,4 и 5
транспорт на багажа
карта и пътеводител на английски
паспорт на пилигрим

Цената не включва:
самолетни билети
трансфери от/до летището
напитки
хранения,не включени в програмата
туристическа застраховка
лични разходи

Допълнителни услуги:
Допълнителна нощувка в Бургос/Логроньо/ Сантандер/Билбао: ще ви предоставим цена при запитване

Удължения:
Камино де Сантяго – френският маршрут – Част 1 от Сен-Жан-Пиед-де-Порт до Памплона
Камино де Сантяго – френският маршрут – Част 2 от Памплона до Логроньо


Галерия


Камино де Сантяго – френският маршрут – Част 3 от Логроньо до Бургос (Оценка 4.77 / 5 базирана на 382 мнения.)
Цена
1562 BGN
Продължителност
7 дни
Допл. единична стая:
347 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Големина на групата
Min. 1
Reservation System Code
SPCAMINO1
Открийте Кавказ - Грузия, Армения и Азербайджан 2391 BGN, 11 дни

Открийте Кавказ - Грузия, Армения и Азербайджан

Кавказ - мястото, където Европа среща Азия, където драматични планински пейзажи срещат вековни...
Мадагаскар - Земята от преди време 3626 BGN, 12 дни

Мадагаскар - Земята от преди време

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
Обиколка на Иран - класическа Персия 1940 BGN, 10 дни

Обиколка на Иран - класическа Персия

Едно културно пътешествие, което ще ви покаже както модерен Иран, така и приказната древна...
Покажи всичко»

Новини и обновления

15.03.2024 18:33

Самостоятелни преходи и трекинг ("self-guided”) - всичко, което трябва да знаете за този тип пътешествия

Самостоятелните преходи (self-guided walks) набират все повече популярност сред хората, които предпочитат активна почивка и търсят автентични и персонализирани преживявания сред природата. Този тип пътувания са изключително популярни сред пътешествениците от Западна Европа и Скандинавието. Това са едни от най-търсените пътувания от нашите клиенти от Дания и Западна Европа. Като туроператор, който...


12.06.2023 19:31

Открийте мистичната красота на Лалибела: Скритото съкровище на Етиопия

Лалибела, наситен с богата история и заобиколен от прекрасна природа град, който е връх на културното и архитектурното наследство на Етиопия. Разположен в северната част на страната, този малък град е дом на един от най-изумителните обекти на ЮНЕСКО за световно наследство - скалните църкви на Лалибела. Като място, което съчетава духовност, древни умения и зашеметяващи пейзажи, Лалибела предлага...


10.06.2023 12:26

Приключение в Делтата на Салум, Сенегал: Невероятна природа и култура

Сенегал, разположен на западния бряг на Африка, е дом на много удивителни места за посещение. Едно от тях е Делтата на Салум - изумителна природна зона, разположена в южната част на страната. Това е място, където природата и културата се сливат в едно, предлагайки на посетителите незабравимо пътешествие. В тази статия ще разгледаме някои от най-забележителните атракции и преживявания, които...


05.06.2023 17:32

Сучитото: Открийте Културното Съкровище на Ел Салвадор

Ел Салвадор - страната на вулканите, плажовете и дивата природа, крие в себе си истински скъпоценен камък - Сучитото. Това е малък исторически град, разположен на остров в езерото Лагуна де Илопанго, който излъчва уникална атмосфера и културно наследство. Със своите усещания за миналото и прелестната архитектура, Сучитото е истинско откритие за всеки пътешественик. Този страхотен град се намира...