Coronavirus (COVID-19) travel update
Our office is closing later this afternoon to keep our staff safe, and those of us not already working from home will now be working remotely.
Our phone system unfortunately does not allow us to receive or make calls in the usual way from home, so we ask that you email us on the address below if you need to get in touch or have an emergency. ( info@penguintravel.com )
Риболов в Гренландия

Гренландия е абсолютният рай за всеки риболовец, едно от малкото останали напълно диви места в света. Река Робинсон е класически обект за риболов на Арктически сивен (Salvelinus Alpinus) в Гренландия.

Намираща се на само два часа път с лодка от летище Кангерлюсуак (Kangerlussuaq), река Робинсон е типична бързотечаща река, с разнообразно течение и вирове, проправяща си път през невероятни пейзажи.

Реката се захранва от топяща се от ледниците вода и силното течение и леко мътният син цвят на водата я правят подходяща най-вече за спинингов риболов. Риболовците на муха също могат да намерят многобройни по-бавни участъци и вирове, подходящи за мухарски риболов, ако повървят няколко километра по-нагоре по реката. Средният улов на ден, който може да се очаква от риболовец на спининг е от 5 до 30 арктически сивена на ден, докто рибловците на муха хващат между 5 и 20 риби на ден. Средното тегло на рибите в реката е около 1,5 кг. Ная-големия арктически сивен за 2010 е с тегло 5,7 кг. Също така е възможно да се лови и във фиорда, където се хващат същите риби, само че в морето те вече са светло сребристи. Ако сте в добра форма, може да се опитате да извървите 7-те километра срещу течението и да достигнете езерото, за да ловите там, откъдето реката извира. През последните години са хванати много големи риби в езерото.

Нащите партньори в Гренландия са построили и осигуряват риболовен лагер, койте е издингнат до бреговете на реката. Лагерът се състои от големи, широки шатри, екипирани с печки и легла. Нашите партньори също предлагат и лидер на лагера, който се грижи за приготвяне на всичката храна, давайки възможност на клиентите да се концентрират на 100 % в риболова.

Посетителите на тази част на Гренландия стават свидетели на спиращи дъха гледки, кристално чист въздух и безкрайни гледки, без значение по кое време на годината ще посетят осторава. Районът има богата фауна и срещата на елени, мускусни бикове, бели яребици и исландси соколи са част от ежедневието. Близостта на леда във вътрешната част на острова (който е само на 25 км) и Кангерлюсуакското (Kangerlussuaq) разположение навътре от западните брегове на Гренландия предразполагат към по-скоро континентален климат със стабилно време, малко валежи, много слънцегреене и с топло лято и студена зима. Тъй като въздухът е много сух, „ниските” температури тук нямат нищо общо със същите в западна Европа. По свой собствен начин Гренландската природа и околният пейзаж са деликатни, напомнящи за склоновете на Северна Скандинавия. Макар че най-добре можем да сравним природните пейзажи с високопланински и с тези на тундрата, флората тук е учудващо богата. Заоблените хълмове обикновено се намират на височина от 300 до 700 метра над морското равнище. Въпреки много сухия климат, има много езера, разпръснати в района, тъй като силно замръзналата вода се оттича.


План на пътуване:
Ден 1. Полет от Копенхаген до Кангерлюсуак, трансфер до риболовния лагер на брега на река Робинсон. През останалата част от деня – риболов на арктически сивен. Нощувка в лагера.
Ден 2-5. Риболов на арктически сивен. Нощувка в лагера.
Ден 6. Сутрешен риболов. Връщане до Кангерлюсуак, тур до леда във вътрешната част на острова. Нощувка в хостел.
Ден 7. Заминаване от Кангерлюсуак, пристигане в Копенхаген.

Полезна информация:
Нашият водач, който ще остане с групата в лагера, ще ви помогне с всички необходими съвети за живота в лагера през седмицата и също така ще може да ви даде съвет за най-подходящите места за риболов и техники.

 Галерия


Риболов в Гренландия (Оценка 4.77 / 5 базирана на 264 мнения.)
Другите Малдиви - Гаафару 578 BGN, 6 дни

Другите Малдиви - Гаафару

Ако свързвате Малдивите с частни острови и затворени ол инклузив петзвездни курорти на цени, от...
Мадагаскар - осмият континент 3381 BGN

Мадагаскар - осмият континент

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието 1529 BGN, 7 дни

Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието

Прекрасен преход съчетаващ планински и крайбрежни пейзажи. Ще насладите на скалисти планини,...
Покажи всичко» Новини и обновления
Тайван има уникална история и култура

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...


Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи водопади – двойно по-висок от Ниагара и с близо два пъти повече излята вода в секунда. Гвиана е единствената англо-говорящата нация в Южна Америка Въпреки, че граничи с испано-говорящи...