Coronavirus (COVID-19) travel update
Our office is closing later this afternoon to keep our staff safe, and those of us not already working from home will now be working remotely.
Our phone system unfortunately does not allow us to receive or make calls in the usual way from home, so we ask that you email us on the address below if you need to get in touch or have an emergency. ( info@penguintravel.com )

Пътуване в сърцето на Африка - Камерун и Централноафриканска република

Пътуване в сърцето на Африка -  Камерун и Централноафриканска република 3704 BGN, 11 дни

Ако търсите далечна и нестандартн дестинация за следващото си пътуване, то Централноафриканската република е вашето място. Това е една от най-рядко посещаваните страни не само в Африка, но и в целия свят. ЦАР (съкр. от Централноафриканска република ) граничи с Чад, Судан и Демократична република Конго. Подобно на съседните си страни, ЦАР също претърпява продължителни граждански размирици в последните години.  Въпреки това все още има райони, където страстните и опитни пътешественици могат да открият автeнтични и съществременно безопасни преживявания. Пътуване до резервата Джанга Санга ще ви отведе до сърцето на Африка, където ще прекарате дните си възхищавайки се на дивата природа и ще можете да срещнетe Западноконгоанска горила, горски слон, бонго, ситатунга, африкански бивол и мангабеи. 


План на пътуване:   

Ден 1. Пристигане в Яунде, Камерун
Пристигане в Яунде. Посрещане на летището и трансфер до хотела.

Ден 2. Яунде – Батурни
Днес се отправяме към Батури в източната част на Камерун, по пътя, който води към ЦАР. Докато пътуваме пред нас ще се разкрият живописни пейзажи – ананасови плантации, гори, колониални градчета и Банту села. Пристигаме в Батури – град известен с минното си дело още от времето на колонизацията си.

Ден 3. Батури – Йокадума
След закуска напускаме Батури и продължаваме пътуването си през горите, които покриват тази част на Камерун. Местните племена, населяващи този район, се наричат Бака и са жертви на опресия от страна на заобикалящото ги Банту-говорещо мнозинство. Племената Бака успяват да запазят начина на живот, който са водили предците им - в близост да природата и с уважение към вярванията и традициите им. Нощувка н Йокадума.

Ден 4. Йокадума – Баянга
Днес ще преминем границата с Централноафриканската република, като прекосим река Санга с помощта на пиро̀га – вид дълга тясна лодка, използвана от местните. Продължаваме към Баянга, разположен в непосредствена близост до резервата Джанга- Санга. Ще нощуваме в местен комплекс с невероятна гледка към река Санга.

Ден 5. Резерват Джанга-Санга
Днешният ден е посветен на разходки в дивата природа. Сутринта ще посетим семейство Западноконгоански горили, а следобед ще се опитаме да видим колкото се може повече маймуни мангабеи, които населяват този район и наброяват около 300 броя. Връщаме се в комплекса за нощувка.

Ден 6. Джанга Баи
Продължаваме обиколката си в района с посещение на известната като “салото на слоновете” местност Джанга Баи. Ще имаме възможност да видим отблизо горските слонове, както и бонго, ситатунга и африкански биволи и различни видове птици.

Ден 7. Джанга – Санга
Ще прекараме днешния ден в Баянга и резервата Джанга – Санга. Имате възможност за допълнителна екскурзия - да се присъедините към местните Б`Ака племена по време на техния лов с мрежи и да се запознаете с изследователите на панголини – уникални бозайници, покрити с броня от каратинови люспи.

Ден 8. Баянга – Либонго – Йокадума
Днес се връщаме в Камерун като отново преминаваме река Санга. Ще посетим пигмейски лагер и ще научим повече за начина на живот на пигмеите, преди да се отправим към Йокадума, където ще пренощуваме.

Дeн 9. Йокадума – Батури
За да достигнем до Батури ще минем през района на националния парк Санга, запазил своето биологично разнообразние, който е дом на много застрашени видове и е защитен от ЮНЕСКО. Нощувка в Батури.

Ден 10. Батури – Яунде
Връщаме са в Яунде за последната си нощувка.

Ден 11. Заминаване.


Цената включва:
нощувки в стандартни хотели
транспорт според програмата
трасфер от и до летището
англоговорещ гид

Цената не включва:
самолетни билети
храна и напитки неспоменати в програмата
бакшиши и лични разходи
допълнителни екскурзии


Галерия


Пътуване в сърцето на Африка - Камерун и Централноафриканска република (Оценка 4.66 / 5 базирана на 10 мнения.)
Цена
3704 BGN
Продължителност
11 дни
Допл. единична стая:
490 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
3704 BGN
Продължителност
11 дни
Допл. единична стая:
490 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Другите Малдиви - Гаафару 578 BGN, 6 дни

Другите Малдиви - Гаафару

Ако свързвате Малдивите с частни острови и затворени ол инклузив петзвездни курорти на цени, от...
Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия) 1117 BGN, 8 дни

Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия)

Рота Висентина представлява цяла мрежа от пешеходни пътеки в Югоизточна Португалия. Той включва...
Островът на Буда (Шри Ланка) 1274 BGN, 10 дни

Островът на Буда (Шри Ланка)

Кой би предположил, че на сравнително малкия остров Цейлон, който все стои в сянката на голямата...
Покажи всичко» Новини и обновления
Тайван има уникална история и култура

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...


Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи водопади – двойно по-висок от Ниагара и с близо два пъти повече излята вода в секунда. Гвиана е единствената англо-говорящата нация в Южна Америка Въпреки, че граничи с испано-говорящи...