Сомалиленд и Джибути - пътуване обратно във времето

Сомалиленд и Джибути - пътуване обратно във времето 3685 BGN, 10 дни

Елате с нас на пътешествие до най-вълнуващите места в Африканския Рог: Сомалиленд – държава, която официално не съществува и Джибути – една от най-малките и неизвестни държави на африканския континент. Докато останалата част от Сомалия в продължение на две десетилетия е табу за пътешествениците, самопровъзгласилата се Република Сомалиленд успява да възстанови реда и спазването на закона на територията си, безопасността на западните туристи е основна грижа и чужденците са добре дошли. Това е пътуване назад във времето до началото на цивилизацията. Тези две страни с право се смятат за последните две истински самобитни дестинации в Африка. Насладете се на невероятните скални рисунки в Лас Гиил, почувствайте пулса на разрастващата се столица Харгейса, разходете се по безлюдните плажове, посетете оживените пазарни центрове и се насладете на оставящото ви безмълвни езеро Аббе – геоложкото чудо с варовикови комини и на контрастиращата пищна зеленина и водопади на Дневната гора. Разположени в края на Червено море и на Аденския залив срещу Арабския полуостров, Сомалиленд и Джибути са културна смесица от африкански, арабски и индоокеански влияния. Но може би най-силно и дълготрайно впечатление ще ви направят хората, които ще срещнете – горди със своите държави и легендарно гостоприемни.

Забележителности:
♦ Лас Гиил – най-ранните пещерни рисунки на Африканския рог
♦ Бербера – старият квартал
♦ Езерото Аббе и Езерото Асал – най-ниската точка в Африка
♦ Таджура – Белият град


План на пътуването:

Ден 1. Пристигане в Харгейса. Обиколка на града.
Посрещане и трансфер от летището до хотела. В зависимост от времето ви на пристигане, ще имате възможност да разгледате Харгейса. След като си починете, ще можете да се разходите из центъра на столицата, за да усетите пулса на този град и на жителите му.

Ден 2. Арабсио – Даган Коре - Гебилей - Борама 
Днес пътуваме на запад, започвайки от град Арабсио и живописните долини наоколо. Ще продължим към Гебилей, който е известен като житницата на Сомалиленд, тъй като в околността е съсредоточено около 85 % от земеделското производство на страната. Ще разгледаме и скалните рисунки в Даган Коре, преди да се отправим към Борама, където ще нощуваме. 

Ден 3. Борама - Юфо - Харгейса 
Борама е важен образователен център, в който се намира историческия университет "Амууд" - първата институция за висше образование, построена след войната. Днес ще разгледаме университета, както и другите основни забележителности на града, преди да се върнем в Харгейса, като по пътя ще спрем и в номадското село Юфо. 

Ден 4. Харгейса - Лас Гиил - Бербера 
Рано сутринта започваме обиколката си на града с посещение на Мемориала, посветен на Гражданската война и на Централния пазар.Следва разглеждане на Лас Гиил – мястото, където са запазени най-значимите скални рисунки в Африка, датиращи отпреди 10 000 години, но съхранили ярките си цветове. Пътят ни продължава към Бербера, където ще се настаним в хотела за нощувка. Тук можете да отморите на плажа и да поплувате по залез слънце.

Ден 5. Бербера - Зейла 
Днес поемаме на север, към крайбрежния град Зейла, разположен на Аденския залив, близо до границата с Джибути. Зейла е много древен град, в който могат да се видят останки от Османското, Египетското и Йеменското владичество. Ще нощуваме тук в къща за гости. 

Ден 6. Зейла - град Джибути
Днес ще преминем границата с Джибути, което може да отнеме известно време, заради необходимите формалности. Визата за Джибути са плаща в брой на място (около 180 лв.). След преминаването на границата сме само на час от хотела, в който ще отседнем. Следобед ще имаме  време за обикалка на града. 

Ден 7. Град Джибути – Али Сабие– езерото Аббе
Сутринта потегляме към езерото Аббе, но преди това ще минем през Али Сабие и ще спрем там. През района е минавала старата железопътна линия, построена от французите. Тя обаче вече не функционира, тъй като има нова мрежа с различен маршрут, построена от Китай. Разположено на границата с Етиопия, Аббе е солено езеро с невероятен пейзаж, изпъстрен с кратери на вулкани. Ще пренощуваме в туристическия лагер и ще имаме възможност да се насладим на невероятната гледка рано на другата сутрин. Туристическият лагер се състои от традиционни колиби, типични за Афар (регион на Етиопия, граничещ с Еритрея и Джибути), предлагащи съвсем скромни условия за настаняване.

Ден 8. Езерото Аббе – Таджура 
Ще станем рано, за да се насладим на изгрева и ще се разходим до самото езеро, известно с варовиковите си комини, които достигат до 50 метра височина и изпускат серни изпарения. Ще посетим традиционно афарско селце, преди да продължим към Таджура, известен като "Белия град".

Ден 9. Таджура - езерото Ассал - град Джибути
Връщаме се до град Джибути, като по пътя ще посетим кратерното езеро Ассал, което е заобиколено от дремещи тъмни вулкани. Това е най-ниската точка в Африка и пейзажът не е за изпускане, особено безкрайното солено поле, което създава усещането, че не ходиш по земята. След като разгледаме езерото тръгваме кам Джибути, където ще вечеряме в местен ресторант и ще нощуваме.

Ден 10. Отпътуване 
Трансфер до летището и отпътуване

Виза: Визи за Сомалиленд и Джибути могат да се получат на летище при пристигане. 


Цената включва:
7 нощувки в двойна стая със собствена баня в туристически клас хотели със закуска
2 нощувки в туристически лагери в Джибути
летищни трансфери
транспорт според програмата и входни такси
обеди и вечери в Джибути извън Джибути Сити
водач от Пингвин Травел (при мин. 8 души)
английско говорещ местен гид
покана за виза
разрешителни за разглеждане на забележителности като Las Geel и др.
местни такси за снимане и др.

Цената не включва:
международни самолетни билети
застраховка
бакшиши и лични разходи
напитки и храна неспомената в програмата
виза

Допълнителни услуги:
доплащане за единична стая: 430 лв. (където е възможно)


Галерия


Сомалиленд и Джибути - пътуване обратно във времето (Оценка 4.84 / 5 базирана на 265 мнения.)
Цена
3685 BGN
Продължителност
11 дни
Допл. единична стая:
431 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
3685 BGN
Продължителност
10 дни
Допл. единична стая:
431 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
3685 BGN
Продължителност
10 дни
Допл. единична стая:
431 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Препоръчваме полет с Fly Dubai от/до Дубай 

Ориентировъчна цена с вкл. самолетен билет от София с Флай Дубай
Големина на групата
6-12
Reservation System Code
Другите Малдиви - Гаафару 578 BGN, 6 дни

Другите Малдиви - Гаафару

Ако свързвате Малдивите с частни острови и затворени ол инклузив петзвездни курорти на цени, от...
Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия) 1117 BGN, 8 дни

Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия)

Рота Висентина представлява цяла мрежа от пешеходни пътеки в Югоизточна Португалия. Той включва...
Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието 1529 BGN, 7 дни

Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието

Прекрасен преход съчетаващ планински и крайбрежни пейзажи. Ще насладите на скалисти планини,...
Покажи всичко» Новини и обновления

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка....


19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до...


13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи...