Coronavirus (COVID-19) travel update
Обиколка на Филипините (шест острова)

Често определяни като „раят на земята”, Филипините определено ще ви накарат да се почувствате в друг свят. Предлагаме ви двуседмична обиколка през шест от най-красивите острови на Филипините - Себу, Панглао, Бохол, Сикиджор, Негрос и Малапаскуа. Това е едно пътуване през плажове с бели пясъци и кристални води, тропически гори, уникални природни образувания, подправено с вълнуващи преживявания в безспорно едно от най-добрите места за гмуркане и плуване с шнорхел.

Забележителности:

♦ Град Себу -
втори по големина град и един от основените икономически центрове на Филипините
♦ Плуване сред китови акули - 
най-големите от живеещите днес риби
Водопадите Тумалог - една от най-красивите природни забележителности на остров Себу
Шоколадовите Хълмове - хълмове с уникална форма на остров Бохол
Едни от най-добрите места за гмуркане и плуване с шнорхел
Върха Осмена - най-високата точка на остров Себу: 1 013 м.


Пътуването може да се организира и само за 1 седмица - 14.04 - 22.04. Свържете се с нас за цена.


План на пътуване:

Ден 1. Заминаване
Излитане от София.

Ден 2. Себу
Пристигане в Себу и трансфер с такси до хотела ви. Свободно време до края на деня и вечеря в града.

Ден 3. Себу - Ослоб
Закуска и обиколка из забележителностите на града, измежду които базиликата Санто Ниньо, Магелановия Кръст и крепостта Сан Педро, служила като укрепление на японските войници по време на Втората Световна война. Трансфер до Ослоб (120 км) – свободно време, вечеря, нощувка.

Ден 4. Ослоб – Остров Панглао
Възможност за плуване сред китови акули. Закуска и посещение на Водопадите Тумалог. По обяд се отправяте към осторова Панглао с моторна лодка (2 часа), където пристигате на плажа Алона и се настанявате в крайбрежния комплекс. Свободно време следобяд с възможности за плаж, плуване с шнорхел и гмуркане. Вечеря и нощувка в Алона.

Ден 5. Остров Панглао – Остров Бохол
След закуска се отправяте на еднодневна обиколка на остров Бохол, където ще прекарате деня из природните забележителности на острова – така наречените шоколадови хълмове, гори, оризови тераси и плажове с уникални бели пясъци. Програмата за деня включва и разходка с лодка по реката Лоай, с включен обяд. Свободно време, вечеря, нощувка в Алона.

Ден 6. Баликасаг и Вирджинския Остров
Обиколка из близките острови Баликасаг и Вирджинския Остров, с възможности за плуване със шнорхел и гмуркане. Свободно време, вечеря и нощувка в Алона.

Ден 7. Остров Панглао – Сикиджор
Закуска и трансфер до Таглибаран, от където потегляте с феробот до остров Сикиджор. Настаняване и свободно време до края на деня. Възможност за следобедна крайбрежна разходка със скутер. Вечеря и нощувка.

Ден 8. Сикиджор
След закуска се отправяте на обиколка около острова със малки скутерчета (можете да карате сами или да се возите на задната седалка). По време на разходката ще посетите водопадите и пещерата Камбугей (дължина 800м).

Ден 9. Сикиджор – Думагете (остров Негрос)
Разходка по плажа след закуска, след което се отправяте към близкото пристанище от където ферибот ви отвежда до града Думагете. Настаняване в хотела, разходка из града, свободно време и вечеря.

Ден 10. Думагете – Моолбол
Разходка около близките езера след закуска. По обяд се към близкото пристанище от където малък ферибот ви откарва до пристанището Лилоан Себу. Трансфер до Моолбол и настаняване в хотела. Свободно време до края на деня с възможност за плуване с шнорхел, вечеря.

Ден 11-12. Моолбол
Свободни дни с възможности за ралични занимания по избор – разходка с лодка до съседните острови, каньонинг или преход до близкия връх Осмена.

Ден 13. Моолбол – Малапаскуа
След закуска трансфер ви откарва до Мая, от където отплавате до остров Малапаскуа. Настаняване и свободно време до края на деня.

Ден 14-15. Малапаскуа
Свободни дни с възможности за различни занимания по избор – плуване с шнорхел, гмуркане или разходки из острова.

Ден 16. Заминаване.
След закуска трансфер до летището в Себу и отлитане обратно за България.

Цената включва: ►настаняване в двойни стаи с включени закуски ►английско-говорящ водач и координатор по време на целия тур ►целия транспорт на и между 6те острова от програмата ►всички занимания включени в програмата, освен каньонинга и гмуркането ►обяд на лодка (ден 5) ►всички входни такси включени в програмата

Цената не включва:  ►международни самолетни билети ►туристическа застраховка (задължителна) ►обяд и вечеря (около 15 лв на хранене)

Допълнителни разходи: ►добавка самостоятелна стая: 480 лв ►гмуркане: около 70 лв на занимание ►каньонинг: уточнява се на място според големината на групата

Важно: Записвайки се на този тур вие се съгласявате със следното условие: Въпреки че сигурността е основен приоритет и никога не поемаме непресметнати рискове, дейностите включени в пътуването носят известен риск от травми и нараняване. От вас се очаква да бъдете наясно с тези рискове и да преценявате собствените си възможности, тъй като сами носите отговорност за безопасността си. Ваша е отговорността за осигуряването на подходяща екипировка според заниминията, които си изберете.

Застраховка: Задължително е да имате медицинска застраховка съобразена с типа на пътуването. При запитване, можем да предложим варианти.
 


Обиколка на Филипините (шест острова) (Оценка 4.95 / 5 базирана на 297 мнения.)

Полет София - Дубай - Себу - Дубай - София с Fly Dubai / Emirates.

FZ 758 14.04 София - Дубай   16:10 - 22:00
EK 338 15.04 Дубай - Себу  02:55 - 15:50

EK 338 29.04 Себу - Дубай   17:20 - 01:10 (пристигане на 30.04)
FZ 758 30.04 Дубай - София 10:50 - 15:10

 

Цената е с включени всички такси. Тя може да се промени и се потвърждава при записване
Класическа Колумбия 1940 BGN, 9 дни

Класическа Колумбия

Цветни колониални градове, обширни кафени плантации и девствени карибски плажове - това е топлият...
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 3577 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари Представете си...
Боливия и Перу - пътешествие в земите на инките. Групов тур с български водач 4606 BGN, 16 дни

Боливия и Перу - пътешествие в земите на инките. Групов тур с български водач

Почувствайте хипнотичния ритъм на Южна Америка - обвит в мистицизъм, ще го усетите между...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...