Coronavirus (COVID-19) travel update
Our office is closing later this afternoon to keep our staff safe, and those of us not already working from home will now be working remotely.
Our phone system unfortunately does not allow us to receive or make calls in the usual way from home, so we ask that you email us on the address below if you need to get in touch or have an emergency. ( info@penguintravel.com )
Азербайджан - огнената страна 588 BGN, 5 дни

Потопете се в невероятния свят на Изтока като посетите перлата на Кавказ - Азербайджан! Древна култура, меко слънце, източен чар, автентични местни хора, фантастична храна, гостоприемност и абсолютна наслада! Елате и се уверете сами!

Забележителности:
Баку -  ограденият със стена Баку е в списъка на ЮНЕСКО за Световното културно наследство
Гобустан - районът е известен със своите петроглифи и причудливи пейзажи

 


План на пътуване:  

Ден 1. Баку
Пристигане в Баку и трансфер до хотела. След кратка почивка обиколка на Баку - ще посетите Хайланд парк, площада на Националния флаг, булевард Баку. Нощувка в Баку.

Ден 2. Баку
Целият ден е посветен на опознаване на столицата. Обиколката започва с посещение на Стария град, който е и крепост и е в списъка на ЮНЕСКО за Световното културно наследство. Ще видите основните забележителности на старата част - двореца на Ширван шах, Кулата на девиците, кервансарая и др. Следобед ще бъдете оставени в мола Генчлик - най-големия в Баку. Нощувка в Баку.

Ден 3. Баку - полуостров Абшерон - Баку
Днес следва посещение на Храма на огъня Атешгах и огнената планина Янардах - естествено горящ природен газ по хълмове на полуострова. Ще минете и покрай центъра Гайдар Алиев за снимки. Следобед предстои плаване с лодка из залива на Баку. Нощувка в Баку.

Ден 4. Гобустан
След закуска в хотела екскурзия до природния резерват Гобустан. Мястото е добре познато със своите идеално запазени скални рисунки - петроглифи - един вид артистични архиви за човешката еволюция на земята. Скалите на Гобустан отразяват и историята на региона в продължение на повече от 15000 години. Връщане обратно в Баку и посещение на джамията Биби Хейбат. Нощувка в Баку.

Ден 5. Заминаване
След закуска в хотела следва трансфер до летището за съответния полет


Виза: От март 2013 г. е въведена процедура по издаване на електронна виза за Азерабйджан, което можете да направите тук.

Практическа информация: ►Местна валута: Манат. Носете си EUR или USD ►АТМ могат да бъдат намерени само в големите градове ►Кредитни карти се приемат на определени места в големите градове ►Азербайджан е светска страна въпреки силните мюсюлмански и кавказки традиции. В Баку и другите големи градове по-голяма част от населението говори руски език, младите говорят и английски. Безопасно е да се пътува в страната, а нивото на криминалност е ниско. ►Времето в Азербайджан е променливо. На север и по високите части е студено, особено през нощта и е необходимо да носите топли дрехи. През лятото е горещо и е необходимо да си носите слънцезащитни продукти и шапка. Когато се посещават църкви и джамии дамите трябва да покриват главата си с шал. 

Препоръчителен период на пътуване: май - октомври


Цената включва:
4 нощувки в хотел 4**** в Баку в двойна стая със закуска
2 малки бутилки вода на човек на ден по време на ексурзиите
транспорт и входни такси според програмата
местен английско говорещ екскурзовод
трансфер от/до летище

Цената не включва:
Самолетни билети до/от Баку
напитки и храна не включени в програмата
застраховка
бакшиши
виза
ранно настаняване в хотела при необходимост
лични разходи

Допълнителни услуги:
Доплащане при 2-3 пътуващи: 215 лв. на човек (евентуално доплащане за единична стая не е включено)
допълнителни нощувки в Баку: при запитване


Галерия


Азербайджан - огнената страна (Оценка 4.72 / 5 базирана на 236 мнения.)
Цена
588 BGN
Продължителност
5 дни
Допл. единична стая:
176 BGN
Статус
Отворено за записване
Дати, на които пътуването не се организира: 18-27.03.2020; 04-07.06.2020; 12-22.06.2020; 02-05.07.2020

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Препоръчваме полет с Търкиш Еърлайнс 

Големина на групата
4-12
Reservation System Code
AZGUAR
Мадагаскар - осмият континент 3381 BGN

Мадагаскар - осмият континент

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
Островът на Буда (Шри Ланка) 1274 BGN, 10 дни

Островът на Буда (Шри Ланка)

Кой би предположил, че на сравнително малкия остров Цейлон, който все стои в сянката на голямата...
Другите Малдиви - Гаафару 578 BGN, 6 дни

Другите Малдиви - Гаафару

Ако свързвате Малдивите с частни острови и затворени ол инклузив петзвездни курорти на цени, от...
Покажи всичко» Новини и обновления
Тайван има уникална история и култура

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...


Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи водопади – двойно по-висок от Ниагара и с близо два пъти повече излята вода в секунда. Гвиана е единствената англо-говорящата нация в Южна Америка Въпреки, че граничи с испано-говорящи...