Судан - скритото съкровище на Африка 2646 BGN, 10 дни

Открийте древна Нубия, Великия Нил и пустинните тайни на Судан на това незабравимо пътешествие!

Судан беше най-голямата страна на африканския континент, но през 2011 г. Южен Судан се откъсва, за да сформира нова независима държава. Това обаче по никакъв начин не пречи на туристите да опознаят отблизо гостоприемството на местните хора, да се насладят на невероятни пустинни пейзажи или да посетят древните пирамиди - повече на брой отколкото в Египет, като много от тях са много добре запазени. По-голямата част от посещаващите Судан са единодушни след това, че това се е превърнало в една от любимите им страни.

Забележителности:
Хартум - оживената столица на Судан, разположена там, където се сливат Бели и Сини Нил
Нага и Мерое - със своите невероятни храмове и пирамиди
Нубийската пустиня - с възхитителните пустинни пейзажи


План на пътуване:

Ден 1. Хартум
Пристигане в Хартум, трансфер до хотела и нощувка

Ден 2. Хартум
Обиколка на Хартум с посещение на Националния музей, гробницата и музея на Махди - местен ислямски водач, борил се срещу английската колонизация. Следобед ше посетим градчето Омдурман - старата столица на Судан, известна със своя живописен сук. Нощувка в Хартум.

Ден 3. Старата Донгола
След закуска се отправяме на север, като пътят ни минава покрай живописни селца. След като пристигнем в Старата Донгола, ще посетим 2 коптски християнски храма. Нощувка в къмпинг.

Ден 4. Нубия
Продължаваме да изследваме този невероятен район. Ще посетим Храма на Солеб - един от най-красивите египетски храмове в Судан. В близкото селце ще се зпаознаем с ежедневието на местните и ще нощуваме в традиционна къща.

Ден 5. Карима
Днес ще караме през пустинята Баюда - област, заобиколена от островърхи черни базалтови планини с почти никаква растителност. Крайната цел за деня е градчето Карима в подножието на планината Джебел Баркал в Нубийската пустиня. Нощувка в местна къща за гости.

Ден 6. Карима
Денят е посветен на изследване на Джебел Баркал и на пустинята. Ще посетим древния храм на бог Амон, кралския некропол и древния град Напата, разположен близо до село Ел Курру. Нощувка в Карима.

Ден 7. Карима - плаване по Нил
След закуска ще посетим базара в Карима, преди да се отправим навътре в Нубийската пустиня. За деня е предвидено и плаване по Нил, за да посетим някои от малките островчета в района. След това ще посетим и пирамидите в Нури. Нощувка в къща за гости.

Ден 8. Мерое
Днес ще разгледаме Кралския некропол на Мерое, разположен върху хълмове, покрити с жълти пясъчни дюни. Следобед ще посетим руините на кралския град. Големи части от този район все още не са изкопани от археолозите. Нощувка в палатков лагер.

Ден 9. Нага - Хартум
След закуска се отправяме на юг към древния град Нага, за да посетим някои от храмовете тук. Продължаваме към Мусавварат Ел Суфра, където ще посетим Храма на слона. Преди да продължим към Хартум ще разгледаме и Храма на лъва. Нощувката е в хотел.

Ден 10. Отпътуване
Трансфер до летището за обратен полет.


Цената включва:
►настаняване – 3 нощувки в двойна стая със собствен санитарен възел и включена закуска  в Хартум; 4 нощувки в местни къщи за гости с общ санитарен възел и 2 нощувки в къмпинги извън столицата (в двуместни палатки) ►пълен пансион - закуска, обяд, вечеря извън столицата (от закуска на ден 3 до обяд на ден 9) + 1 бутилка минерална вода на ден ►трансфер от/до летището ►транспорт според програма и входни такси за посещаваните обекти ►круиз по Нил ►водач от Пенгуин Травъл (при минимум 8 души) ►местен английско-говорещ екскурзовод ►покана за виза ►местни фото и туристически такси

Цената не включва: ►самолетни билети до/от Хартум ►застраховка ►бакшиши и лични разходи ►виза ►напитки и храна, неспомената в програмата ►турове по избор, които се поръчват и заплащат на място

Цена на допълнителни услуги: ►доплащане за единична стая: 120 евро (където е възможно)

Виза: Българските граждани се нуждаят от виза за посещение на Судан. Судан имат посолство в София - ул. "Фредерик Жолио Кюри" 19, бл. 156, тел: 02/971 2991. Пингвин Травел ще ви съдейства за получаване на виза. Моля, изпратете ни цветно сканирано копие на паспорта си при заявка на тура. В паспорта ви не трябва да има израелски печати.

Практическа информация: ► Периодът от септември до април е най-подходящ за пътуване до Судан. ►Официалната валута в Судан е судански паунд (SDG). Американските долари се обменят най-лесно и са широко разпространени в Хартум. Кредитни карти не могат да се ползват. ►Много райони на страната са забранени за посещение зони - туристите трябва да избягват Западен Судан и Дарфур, а границата с Чад е затворена. Южен Судан също не бива да се посещава. 


Галерия


Судан - скритото съкровище на Африка (Оценка 4.95 / 5 базирана на 271 мнения.)
Цена
2646 BGN
Продължителност
10 дни
Допл. единична стая:
235 BGN
Статус
Затворено за записване
Цена
2646 BGN
Продължителност
10 дни
Допл. единична стая:
235 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
2646 BGN
Продължителност
10 дни
Допл. единична стая:
235 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Полет на Катарски авиолинии през Доха:

1 QR 228  16.03 София - Доха 13:00 - 17:40 
2 QR 1331  17.03 Доха - Хартум   20:40 -  00:40 

3 QR 1332  25.03 Хартум  - Доха 01:45 - 05:05 
4 QR 225  25.03 Доха - София  06:40 - 10:55

 

 

Цена със сам. билет. 3590 BGN
Големина на групата
6-12
Reservation System Code
Sudan
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 3430 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари Представете си...
Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието 1519 BGN, 7 дни

Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието

Прекрасен преход съчетаващ планински и крайбрежни пейзажи. Ще насладите на скалисти планини,...
Обиколка на Етиопия - древност отвъд всички представи 3058 BGN, 13 дни

Обиколка на Етиопия - древност отвъд всички представи

Посетете една от най-древните държави в света. Притежаваща един от най-разнообразните релеф и...
Покажи всичко» Новини и обновления

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка....


19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до...


13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи...