Coronavirus (COVID-19) travel update
Круиз във Филипините

Красиви острови, възхитителни коралови рифове и разнообразен морски живот, на който могат да се насладят както гмуркачи, така и не-гмуркачи. 

Нищо друго не характеризира Палаван по-добре от кристалните води около него. Със своите морски пейзажи, равняващи се по красота на други подобни в Югоизточна Азия, с невероятния си морски и сухоземен живот най-слабо населеният район на Филипините е и най-примамващия. Гмуркането и излетите от остров на остров в тази част на света привличат както тези, които търсят приключения, така и онези, които искат просто да си почиват. 


План на пътуване

Ден 1 Батангас
Отплаване от международното пристанище в Батангас. Качването на борда на кораба е мжду 14 и 16 ч. Информационна среща и вечеря.

Ден 2. Рифа Апо

Гмуркачи: Рифа Апо е една от най-добрите локации за гмуркане в света. В този ден ще предприемем 3 гмуркания. - 2 през деня и 1 нощно (само за квалифицираните гмуркачи). Можете да очаквате впечатляващи гледки, с видиомост до 40 м дълбочина. Рифа започва на 5 м дълбочина и достига до 40м.  Първото гмуркане ще е с цел да провверим уменията ви в 3-те основни умения за гмуркане.

Не-гмуркачи: След закуска ще поемем към Апо Майор - най-големия остров в прородния парк. Островът е заобиколен от бели пясъчни плажове, кристална синя вода и коралов риф. Може да се посети лагуната, както и морския фар на острова. Островът е перфектна локация за шнорхелинг. За оняд ще е пикник, под сянката на дърветата.  

Ден 3. Езерото Баракуда - Сиете Пекадос (7-те острова) - езерото Каянган
Гмуркачи: 2 сутрешни гмуркания край островите Сиете Пекадос и Туин Пийкс и 1 гмуркане в езерото Баракуда.

1) Туин Пийкс са наречени две варовикови образувания, издигащи се над водата. Тук често могат да се видят костенурки. Гмуркането е подходящо за много опитни гмуркачи.

2) Сиете Пекадос са дом на голямо многообразие от тропически риби и коралови образувания. През последните 5 години тук са открити 2 нови вида корали.

3) езерото Баракуда - едно уникално и необичайно място за гмуркане. Това е дълбоко, вътревулканично езеро, в което температурата се повишава колкото по-дълбоко се спускаш - с близо градус на всеки метър. Водите са чисти, но няма особен подводен живот. Според преданията тук живее древна баракуда, откъдето идва името. 

Не-гмуркачите ще посетят езерото Каянган след закуска. За обяд се връщате на кораба и ще имате възможност за експедиция до Сиете Пекадос. Обратно към кораба, а след това до горещите извори Макинит, където ще имате възможност да се потопите, а след това и да вечеряте. 

Ден 4. Остров Сангат - Кулион
Гмуркачите ще се спуснат до останките на 3 потънали кораба. Ирако е мястото за първото гмуркане рано сутринта. След закуска гмуркачите се отправят към другите 2 места с обяд-пакети. Останките на Сангат или Тангат, както и на Олимпия Мару са техните второ и трето гмуркане. Гмуркачите ще се качат отново на кораба край остров Кулион. За тези, които са достатъчно квалифицирани ще има среднощно гмуркане край Дайнамайт Поинт (по желание, заплаща се на място)

Не-гмуркачите ще се отправят към брега на остров Сангат за забавление на плажа. След обяд се отправяте към Кулион, където ще разгледате църквата и музея. Някога Кулион е била най-голямата колония за прокажени на Филипините и оборудването на лабораторията и болницата сега са изложени в музея, както и исторически снимки на колонията.

Ден 5. Островите Калумбуян и Северен Кей
Гмуркачи: Акицушима е истински военен кораб от японската флота, който ще посетите днес. Ще се гмурнете около останките на кораба. Второто гмуркане е около друг кораб - Тайей Мару, ударен от 3 торпеда, всички минали през една дупка. Горната част на останките е покрита с корали. Следобедното гмуркане ще бъде при един от красивите рифове на Калумбиян. Възможност за нощно гмуркане край Северен Кей, където могат да се видят октоподи и змиорки.

Не-гмуркачи: Днес можете д аполучите уроци по гмуркане с шнорхел край островите Калумбиян и Северен Кей в допълнение към обичайните плажни дейности. Това е вечерта на филипинското луау с печено прасе и морска храна на скара. Обувките НЕ са необходими за танците на плажа.

Ден 6. Диботонаи
Гмуркачи: При пристигане в Диботонаи ще отплавате към Черния остров с лодка, където ще се гмуркате край останките на 50-метровия Наншин Мару - танкер, доставял специално гориво за депата на сушата. Останките се намират на пясъчното дъно на максимум 32 м дълбочина. Тук видимостта е доста по-добра от другите останки. В близост до останките ще можете да видите много риби скорпион, лъв и прилеп. Следобед предстои гмуркане край северния риф на Диботонаи, където живеят раци, октоподи, риба балон и др.

Не-гмуркачи: Сутринта уроци по гмуркане с шнорхел и занимания на плажа, следобед ще посетите близкото рибарско селце. Ако времето позволява може да се организира мач по волейбол или баскетбол между гостите и екипажа и местните хора. Носете моливи, пастели и тетрадки за децата от селото.

Ден 7. Клуб Парадайс, Островите Димакайа 


Гмуркачи: В този ден ще има две гмуркания - първото ще е Киокозан Мару.  След 45 мин с лодка, ще додтигнете до локацията на корабокруширал кораб от втората световна война. Второто гмуркане ще е в рифа на Клуб Парадайз, където ще плувате в компанията на морски костенурки. 

Не-гмуркачи: Шнорхелинг, каякинг и други плажни занимания. Коръбът ще потегли за Батангас около 2 часа следобяд. 

Ден 8. Отпътуване
В 11 ч напускате кораба в международното пристанище на Батангас


Внимание! Цената в  полето е за не-гмуркачи. Пакета за гмуркачи се доплаща, моля погледнете, допълнителни услуги. 

 

Цената включва: ►настаняване в двойна каюта под палубата със собствена баня и тоалетна на борда на кораба Discovery Palawan ►пълен пансион (от вечеря на ден 1 до закуска на ден 8, без напитките) ►Пакетът круиз (не-гмуркачи) включва разнообразни дейности като каякинг, излети от остров на остров и др., които са споменати в програмата ►Пакетът гмуркане & круиз (гмуркачи) включва гмуркания според програмата с бутилки, лодка, услугите на специалист по гмуркане ►английско говорещ местен гид  

Цената не включва: ►самолетни билети до/от Манила ►настаняване в Манила преди/след тура ►наем на екипировка за гмуркане ►мед. застраховка ►бакшиши и лични разходи ►напитки ►трансфер от/до летището ►местни пристанищни и островни такси, които се заплащат на място: 100 USD на човек   

Практическа информация: ►Програмата и маршрутът могат да се променят поради влошени метеорологични или морски условия. Това се решава на място от капитана ►Деца под 12 години не могат да се включат в програмата за гмуркане. ►Гостите поръчали само круиз могат да закупят отделни гмуркания на място или пакет от 6 или 12 гмуркания ►Броят на гмуркачите на кораба е ограничен до 16. Оборудване за гмуркане: бутилки 80 cu и 100 cu, компресори, 3 лодки, има наличен нитрокс, на борда има и медицински кислород ►Пътуването може да се удължи с няколко дни на плажа в местен курорт  

Корабът: “Discovery Palawan” е построен през 1972 в Холандия като 3-мачтова шхуна, която е кръстосвала Карибите. След това е преобразуван в учебен кораб, а през 2006 г. му е инсталиран нов по-могъщ двигател и модерна навигационно оборудване. Изпратен е във Филипините, за да се използва като кораб за круизи. През 2013 получава името Discovery Palawan и е реновиран за 1,5 мил. долара. От октомври до март корабът плава по маршрута Северен Палаван с гмуркачи и не-гмуркачи на борда си. На кораба ще намерите: 20 каюти с климатик (централно регулиран в долните каюти и индивидуално регулиран в горните каюти); сателитен телефон; климатизиран салон, открита палуба, 2 закрити палуби с ресторант и бар. Електричество на борда: 220 V  

Виза: Българските граждани не се нуждаят от виза за посещение на Филипините при престой до 30 дни.

Изисквания: Застраховка за пътуване, която има покритие и за гмуркане. Ако не бъде предствена, няма да бъдете допуснати на борда. Серификат удостоверяващ уменията ви по гмуркане (за пакет гмуркачи)


Цената включва:
настаняване в двойна каюта под палубата със собствена баня и тоалетна на борда на кораба Discovery Palawan
пълен пансион (от вечеря на ден 1 до закуска на ден 8
без напитките)
Пакетът круиз (не-гмуркачи) включва разнообразни дейности като каякинг
излети от остров на остров и др.
които са споменати в програмата
Пакетът гмуркане & круиз (гмуркачи) включва гмуркания според програмата с бутилки
лодка
услугите на специалист по гмуркане
английско говорещ местен гид

Цената не включва:
самолетни билети до/от Манила
настаняване в Манила преди/след тура
наем на екипировка за гмуркане
мед. застраховка
бакшиши и лични разходи
напитки
трансфер от/до летището
местни пристанищни и островни такси
които се заплащат на място: 215 USD на човек

Допълнителни услуги:
Пакет за гмуркачи - 915 лв (сезон 2019) или 965 (сезон 2020) - 16 гмуркания
Доплащане за единично настаняване 1450 лв (сезон 2019) или 1500 лв (сезон 2020)

Удължения:
Трекинг сред оризови тераси и посещение на Манила


Круиз във Филипините (Оценка 4.86 / 5 базирана на 73 мнения.)
Големина на групата
Min. 2 persons
Reservation System Code
PHILCRUISE
Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието 1490 BGN, 7 дни

Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието

Прекрасен преход съчетаващ планински и крайбрежни пейзажи. Ще насладите на скалисти планини,...
Еквадор и островите Галапагос 5978 BGN, 12 дни

Еквадор и островите Галапагос

Чували ли сте някога термина „ мега разнообразна държава”? Тази идея се появява за...
Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия) 1029 BGN, 8 дни

Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия)

Рота Висентина представлява цяла мрежа от пешеходни пътеки в Югоизточна Португалия. Той включва...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...