От Триест до Пула с колело 2117 BGN, 8 дни

На това фантастично пътуване от Триест до Пула ще видите културното многообразие и богатството на зеления полуостров Истрия. Триест и Пула са някогашни пристанищни центрове на Австро-Унгарската империя; Пореч и Ровинь са били важни търговски центрове в Римската империя; Мотовун и Грожнян са типични средновековни укрепени градове. Лозя и маслинови горички ще се редят покрай вас докато карате колело в този ргион, където трюфелите са в ежедневното меню, наред с много други ястия, на които можете да се насладите в края на деня.

Акценти на обиколката:

♦ Триест (Италия): Триест е столицата на региона Фриули-Венеция Джулия в североизточна Италия. Пристанищен град, който заема тънка ивица земя между Адриатическото крайбрежие и границата на Словения, върху варовиково карстово плато.
♦ Пиран (Словения): Пиран е курортен град на адриатическото крайбрежие на Словения, известен с дългия си кей и венецианската архитектура.
♦ Мотовун: Мотовун е живописен средновековен град, често изобразяван върху пощенски картички, като лице на зеления полуостров Истрия.
♦ Пореч: Базиликата на Евфразий, част от културното богатство на ЮНЕСКО.
♦ Пула: Градът е разположен на седем хълма с великолепен амфитеатър.


Маршрут:

Ден 1: Пристигане в Триест
Независимо пристигане в Триест. В останалата част от деня можете да разгледате чаровния град. Нощувка в Триест.

Ден 2: Колоездене от Триест (през Пиран) до Буйе
В 9 ч. кратко запознаване с програмата на пътешествието и тези, които са поръчали велосипеди под наем, ще бъдат оборудвани със съответната екипировка. Вашето вело-приключение през три страни (Италия, Словения и Хърватия) ще започне по легендарния маршрут на Парензана, бившата теснолинейна железопътна линия, която прониква дълбоко в Истрийския полуостров, свързвайки 33 града между Триест и Пореч, на територията на три държави. Въпреки че от десетилетия не функционира, Парензана е вдъхновение за стотици туристи всяка година. След няколко километра през град Триест, ще преминем към Словения, минавайки през известни ваканционни курорти като Копър и Пиран. Движейки се на юг, ще преминем през солниците в Сековце, голям словенски град с влажен климат и съответно - от ключово орнитологично значение за региона. Няколко километра по-късно, ще пресечем хърватската граница. Нощувка в района на Буйе.
Разстояние за колоездене: къс маршрут 27 км, изкачване/спускане: +463/-316 м.
удължен маршрут 56 км ,изкачване/спускане: +849/-708 м.

Ден 3: Колоездене от Буйе през Новиград или Умаг до Буйе
Тази обиколка започва с приятно спускане до брега на най-северната точка на полуостров Истрия. Ще минем покрай морския фар Савудрия, който е отворен за посещения. Според легендата, той е построен от граф Метерних, за да бъде любовно гнездо за него и неговата любима. Това е един от най-старите морски фарове в Адриатическо море, построен през 1818 г. и най-северният истрийски фар. Сградата е висока 36 метра и е обитаема. Пътеката продължава на юг до Умаг, около 45 км надолу по крайбрежието, през чудния пейзаж, в който се интегрират особеностите на целия регион. Историята на Умаг е изключително интересна. Градът е основан от римски благородник за лятна резиденция. Блясъкът и великолепието на онези времена могат да се видят и днес във венецианските къщи на стария град. Градските стени и укрепленията са частично запазени, както и някои възрожденски и барокови сгради и църкви. Лозята и маслиновите горички, през които ще минем,  ще създадат атмосфера, типична за истрийския полуостров. Не пропускайте да посетите винарска изба, за да опитате местното вино - мускат! Нощувка в района на Буйе.
Разстояние за колоездене: 51км, изкачване/спускане: +588 / -587 м.

Ден 4: Колоездене от Буйе до Мотовун
Закуска. Освен да се наслаждаваме на спиращите дъха пейзажи на терасите, оформени като лозови насаждения, ще се порадваме и на усещането, което районът на Буйе дава - истинска полифония от аромати и вкусове. Минавайки през великолепните пейзажи и оживените лозя на Истрия, ще открием защо това някога е бил известен винарски регион. След като преминем през няколко тунела, по стари мостове и преминете през места с очарователни гледки между средновековния град Грожнян и Заврже, ще стигнем до Мотовун - културно историческо наследство, древен малък град в Истрия, разположен на върха на 277-метров хълм, 21 км югоизточно от Буйе. Сегашният му вид с градските стени около центъра на града датира от Средновековието.
Разстояние за колоездене: 38 км, изкачване/спускане: +814 / - 712 м.

Ден 5: Колоездене от Мотовун до Пореч
След закуска продължаваме по пътеката Парензана над Вижинада и Каштелар по крайбрежието. Пътуването към Пореч е особено приятно -  по крайбрежието с красиви заливи, където освен да се наслаждаваме на спиращия дъха средиземноморски пейзаж със зелени лозя и маслинови горички, ще можем да опитаме и домашно приготвена храна, вино, ракия и мед, произведени в района. В следобедните часове стигаме до град Пореч, където намираме следите на велики култури на всяка крачка. Обиколка в стария център на града и стария римски форум, световно известната Евфразиева базилика с мозайки, принадлежащи на градските благородници и укрепления. Нощувка в района на Пореч.
Разстояние за колоездене: 38 км, изкачване/спускане: +459 / -679 м.

Ден 6: Колоездене от Пореч до Ровонж
Закуска. Блата, редки птици, прокълнат град, заровено пиратско съкровище, дълбок залив, пещера с примитивен човек и отшелник, древна слънчева обсерватория, изоставен манастир - всичко това ще намерим на вело-пътеката на Капитан Морган. Движейки се по крайбрежието, стигаме до Върсар, романтично рибарско градче, разположено на хълм, където известният Казанова се е появил дори два пъти. Нашето колоездене продължава през магическата гора Контия, с панорамна гледка към красивия пейзаж на Лимския залив до руините на средновековния град Двиград. Намираме се в регион, в който все още живеят много легенди и мистерии, основани на исторически събития: тази на Двиград, опустошена от чумата заради древно проклятие; за скритото съкровище на пиратите на капитан Морган близо до село Мргани; за пещерата, където са намерени останките на първобитния човек и където, според легендата, Св. Ромуалд е живял като отшелник през Средновековието. Преминаваме през Канфанар и хълма Маклавун, археологически обект - могила от бронзовата епоха. Ще приключим дена в Ровиня, наричан също "малката Венеция". Ровиня е типичен средиземноморски курорт, който ще ви съблазни с изключителната си красота. В сгушения стар център на града има множество великолепни дворци от различни исторически периоди и днес повечето от тях са галерии или арт студиа. Ако следвате многобройните комини на Ровиня и тесните криволичещи улици, ще стигнете до бароковата църква Св. Еуфемия, най-голямата забележителност в града, от където можете да се насладите на великолепна гледка към Средиземно море, почти в дланта на ръката ви. Нощувка в района на Ровиня.
Разстояние за колоездене: удължен маршрут 65км, изкачване/спускане: + 860/ - 860м.
кратък маршрут 31км , изкачване/спускане: +180 / - 455 м.

Ден 7: Колоездене Ровин до Пула
След закуска тръгваме по крайбрежието до Пула. Минаваме през орнитологичния резерват Палуд с богато разнообразие от фауна - уникално място, където можем да чуем чуруликането на 215 различни вида птици. Достигаме до Фажана, разположена в ниското по крайбрежието, добре защитена от открито море на очарователния Бриониански архипелаг (днес национален парк). Заобиколена от лозя и маслинови горички, Фажана е бил добре познат още в древните римски времена.
Знаете ли кой град е разположен на седем хълма, има великолепен Амфитеатър и не е Рим? Отговорът е Пула! Намираме се пред Пула, най-големият град в Истрия. Пула е чародейка с хиляди изяви, която векове наред омагьосва своите посетители. Приключваме посещението на стария град с Триумфалната арка на Сергий (от края на І в. пр. Хр. и началото на І в.) и известната Арена, римския амфитеатър (от І в. пр. Хр.). Нощувка в района на Пула.
Разстояние за колоездене: 40 км , изкачване/спускане: +369 / - 374 м,

Ден 8: Отпътуване от Пула
След закуска, отпътуване от Пула. 

 


Цената включва:
7 нощувки в тризвездни хотели
7 закуски
превоз на багаж от хотел до хотел
информационен пакет,включващ подробно описание на маршрута (карта и пътни инструкции) и ваучери
24/7 авариен номер.

Цената не включва:
велосипеди под наем
застраховка за пътуване и за велосипеди
разходи преди пристигането в Триест и след отпътуване от Пула
трансфер от/до летище/автогара до хотел и обратно (може да се организира)
обяд,вечеря и напитки,ако не са посочени в маршрута.

Допълнителни услуги:
Наем на велосипеди (шосейни): 180 евро на човек за седмицата
Наем на велосипеди (хибрид): 120 евро на човек за седмицата
Наем на велосипеди (електриечески): 200 евро на човек за седмицата
Доплащане за индивидуално пътуване : цена по запитване
Трансфер от летище Любляна до Триест: 230 EUR (за кола до 3 души).


Галерия


От Триест до Пула с колело (Оценка 4.74 / 5 базирана на 151 мнения.)
Цена
2117 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
745 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
2215 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
745 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
2117 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
745 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Големина на групата
Min. 1
Reservation System Code
HRCYCSELF
Обиколка на Иран - класическа Персия 1940 BGN, 10 дни

Обиколка на Иран - класическа Персия

Едно културно пътешествие, което ще ви покаже както модерен Иран, така и приказната древна...
Живописният Оман 2460 BGN, 7 дни

Живописният Оман

Потопете се в магията на Оман - незабравима комбинация от история, пустиня и море. От високи...
Мадагаскар - Земята от преди време 3626 BGN, 12 дни

Мадагаскар - Земята от преди време

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
Покажи всичко»

Новини и обновления

15.03.2024 18:33

Самостоятелни преходи и трекинг ("self-guided”) - всичко, което трябва да знаете за този тип пътешествия

Самостоятелните преходи (self-guided walks) набират все повече популярност сред хората, които предпочитат активна почивка и търсят автентични и персонализирани преживявания сред природата. Този тип пътувания са изключително популярни сред пътешествениците от Западна Европа и Скандинавието. Това са едни от най-търсените пътувания от нашите клиенти от Дания и Западна Европа. Като туроператор, който...


12.06.2023 19:31

Открийте мистичната красота на Лалибела: Скритото съкровище на Етиопия

Лалибела, наситен с богата история и заобиколен от прекрасна природа град, който е връх на културното и архитектурното наследство на Етиопия. Разположен в северната част на страната, този малък град е дом на един от най-изумителните обекти на ЮНЕСКО за световно наследство - скалните църкви на Лалибела. Като място, което съчетава духовност, древни умения и зашеметяващи пейзажи, Лалибела предлага...


10.06.2023 12:26

Приключение в Делтата на Салум, Сенегал: Невероятна природа и култура

Сенегал, разположен на западния бряг на Африка, е дом на много удивителни места за посещение. Едно от тях е Делтата на Салум - изумителна природна зона, разположена в южната част на страната. Това е място, където природата и културата се сливат в едно, предлагайки на посетителите незабравимо пътешествие. В тази статия ще разгледаме някои от най-забележителните атракции и преживявания, които...


05.06.2023 17:32

Сучитото: Открийте Културното Съкровище на Ел Салвадор

Ел Салвадор - страната на вулканите, плажовете и дивата природа, крие в себе си истински скъпоценен камък - Сучитото. Това е малък исторически град, разположен на остров в езерото Лагуна де Илопанго, който излъчва уникална атмосфера и културно наследство. Със своите усещания за миналото и прелестната архитектура, Сучитото е истинско откритие за всеки пътешественик. Този страхотен град се намира...