Coronavirus (COVID-19) travel update
We are still working remotely. As our phone system doesn't allow us to receive or make calls in the usual way from home, we kindly ask you to email us if you would like get in touch with us: info@penguintravel.com
От Триест до Пула с колело 1352 BGN, 8 дни

На това фантастично пътуване от Триест до Пула ще видите културното многообразие и богатството на зеления полуостров Истрия. Триест и Пула са някогашни пристанищни центрове на Австро-Унгарската империя; Пореч и Ровинь са били важни търговски центрове в Римската империя; Мотовун и Грожнян са типични средновековни укрепени градове. Лозя и маслинови горички ще се редят покрай вас докато карате колело в този ргион, където трюфелите са в ежедневното меню, наред с много други ястия, на които можете да се насладите в края на деня.

Акценти на обиколката:

Триест (Италия): Триест е столицата на региона Фриули-Венеция Джулия в североизточна Италия. Пристанищен град, който заема тънка ивица земя между Адриатическото крайбрежие и границата на Словения, върху варовиково карстово плато.
Пиран (Словения): Пиран е курортен град на адриатическото крайбрежие на Словения, известен с дългия си кей и венецианската архитектура.
Мотовун: Мотовун е живописен средновековен град, често изобразяван върху пощенски картички, като лице на зеления полуостров Истрия.
Пореч: Базиликата на Евфразий, част от културното богатство на ЮНЕСКО.
Пула: Градът е разположен на седем хълма с великолепен амфитеатър.


Маршрут:

Ден 1: Пристигане в Триест
Независимо пристигане в Триест. В останалата част от деня можете да разгледате чаровния град. Нощувка в Триест.

Ден 2: Колоездене от Триест (през Пиран) до Буйе
В 9 ч. кратко запознаване с програмата на пътешествието и тези, които са поръчали велосипеди под наем, ще бъдат оборудвани със съответната екипировка. Вашето вело-приключение през три страни (Италия, Словения и Хърватия) ще започне по легендарния маршрут на Парензана, бившата теснолинейна железопътна линия, която прониква дълбоко в Истрийския полуостров, свързвайки 33 града между Триест и Пореч, на територията на три държави. Въпреки че от десетилетия не функционира, Парензана е вдъхновение за стотици туристи всяка година. След няколко километра през град Триест, ще преминем към Словения, минавайки през известни ваканционни курорти като Копър и Пиран. Движейки се на юг, ще преминем през солниците в Сековце, голям словенски град с влажен климат и съответно - от ключово орнитологично значение за региона. Няколко километра по-късно, ще пресечем хърватската граница. Нощувка в района на Буйе.
Разстояние за колоездене: къс маршрут 42 км, удължен маршрут 54 км 

Ден 3: Колоездене от Буйе през Новиград или Умаг до Буйе
Тази обиколка започва с приятно спускане до брега на най-северната точка на полуостров Истрия. Ще минем покрай морския фар Савудрия, който е отворен за посещения. Според легендата, той е построен от граф Метерних, за да бъде любовно гнездо за него и неговата любима. Това е един от най-старите морски фарове в Адриатическо море, построен през 1818 г. и най-северният истрийски фар. Сградата е висока 36 метра и е обитаема. Пътеката продължава на юг до Умаг, около 45 км надолу по крайбрежието, през чудния пейзаж, в който се интегрират особеностите на целия регион. Историята на Умаг е изключително интересна. Градът е основан от римски благородник за лятна резиденция. Блясъкът и великолепието на онези времена могат да се видят и днес във венецианските къщи на стария град. Градските стени и укрепленията са частично запазени, както и някои възрожденски и барокови сгради и църкви. Лозята и маслиновите горички, през които ще минем,  ще създадат атмосфера, типична за истрийския полуостров. Не пропускайте да посетите винарска изба, за да опитате местното вино - мускат! Нощувка в района на Буйе.
Разстояние за колоездене: 47 км

Ден 4: Колоездене от Буйе до Мотовун
Закуска. Освен да се наслаждаваме на спиращите дъха пейзажи на терасите, оформени като лозови насаждения, ще се порадваме и на усещането, което районът на Буйе дава - истинска полифония от аромати и вкусове. Минавайки през великолепните пейзажи и оживените лозя на Истрия, ще открием защо това някога е бил известен винарски регион. След като преминем през няколко тунела, по стари мостове и преминете през места с очарователни гледки между средновековния град Грожнян и Заврже, ще стигнем до Мотовун - културно историческо наследство, древен малък град в Истрия, разположен на върха на 277-метров хълм, 21 км югоизточно от Буйе. Сегашният му вид с градските стени около центъра на града датира от Средновековието.
Разстояние за колоездене: 37 км 

Ден 5: Колоездене от Мотовун до Пореч
След закуска продължаваме по пътеката Парензана над Вижинада и Каштелар по крайбрежието. Пътуването към Пореч е особено приятно -  по крайбрежието с красиви заливи, където освен да се наслаждаваме на спиращия дъха средиземноморски пейзаж със зелени лозя и маслинови горички, ще можем да опитаме и домашно приготвена храна, вино, ракия и мед, произведени в района. В следобедните часове стигаме до град Пореч, където намираме следите на велики култури на всяка крачка. Обиколка в стария център на града и стария римски форум, световно известната Евфразиева базилика с мозайки, принадлежащи на градските благородници и укрепления. Нощувка в района на Пореч.
Разстояние за колоездене: 38 км

Ден 6: Колоездене от Пореч до Ровонж
Закуска. Блата, редки птици, прокълнат град, заровено пиратско съкровище, дълбок залив, пещера с примитивен човек и отшелник, древна слънчева обсерватория, изоставен манастир - всичко това ще намерим на вело-пътеката на Капитан Морган. Движейки се по крайбрежието, стигаме до Върсар, романтично рибарско градче, разположено на хълм, където известният Казанова се е появил дори два пъти. Нашето колоездене продължава през магическата гора Контия, с панорамна гледка към красивия пейзаж на Лимския залив до руините на средновековния град Двиград. Намираме се в регион, в който все още живеят много легенди и мистерии, основани на исторически събития: тази на Двиград, опустошена от чумата заради древно проклятие; за скритото съкровище на пиратите на капитан Морган близо до село Мргани; за пещерата, където са намерени останките на първобитния човек и където, според легендата, Св. Ромуалд е живял като отшелник през Средновековието. Преминаваме през Канфанар и хълма Маклавун, археологически обект - могила от бронзовата епоха. Ще приключим дена в Ровиня, наричан също "малката Венеция". Ровиня е типичен средиземноморски курорт, който ще ви съблазни с изключителната си красота. В сгушения стар център на града има множество великолепни дворци от различни исторически периоди и днес повечето от тях са галерии или арт студиа. Ако следвате многобройните комини на Ровиня и тесните криволичещи улици, ще стигнете до бароковата църква Св. Еуфемия, най-голямата забележителност в града, от където можете да се насладите на великолепна гледка към Средиземно море, почти в дланта на ръката ви. Нощувка в района на Ровиня.
Разстояние за колоездене: удължен маршрут 67км, кратък маршрут 34км

Ден 7: Колоездене Ровин до Пула
След закуска тръгваме по крайбрежието до Пула. Минаваме през орнитологичния резерват Палуд с богато разнообразие от фауна - уникално място, където можем да чуем чуруликането на 215 различни вида птици. Достигаме до Фажана, разположена в ниското по крайбрежието, добре защитена от открито море на очарователния Бриониански архипелаг (днес национален парк). Заобиколена от лозя и маслинови горички, Фажана е бил добре познат още в древните римски времена.
Знаете ли кой град е разположен на седем хълма, има великолепен Амфитеатър и не е Рим? Отговорът е Пула! Намираме се пред Пула, най-големият град в Истрия. Пула е чародейка с хиляди изяви, която векове наред омагьосва своите посетители. Приключваме посещението на стария град с Триумфалната арка на Сергий (от края на І в. пр. Хр. и началото на І в.) и известната Арена, римския амфитеатър (от І в. пр. Хр.). Нощувка в района на Пула.
Разстояние за колоездене: 39 км 

Ден 8: Отпътуване от Пула
След закуска, отпътуване от Пула. 

 

 


Цената включва:
7 нощувки в тризвездни хотели; 7 закуски; превоз на багаж от хотел до хотел; информационен пакет,включващ подробно описание на маршрута (карта и пътни инструкции) и ваучери;  24/7 авариен номер.

Цената не включва:
велосипеди под наем; застраховка за пътуване и за велосипеди; разходи преди пристигането в Триест и след отпътуване от Пула; трансфер от/до летище/автогара до хотел и обратно (може да се организира); обяд,вечеря и напитки,ако не са посочени в маршрута.

Допълнителни услуги:
Наем на велосипеди (шосейни): 155 евро на човек за седмицата
Наем на велосипеди (хибрид): 100 евро на човек за седмицата
Наем на велосипеди (електриечески): 200 евро на човек за седмицата
доплащане за полупансион (за 5 нощувки) с изключение на Триест и Ровин: 165 евро на човек
трансфер от летище Любляна до Триест: 230 EUR (за кола до 3 души).


Галерия


От Триест до Пула с колело (Оценка 4.74 / 5 базирана на 35 мнения.)
Цена
1392 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
304 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
1490 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
353 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
1392 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
304 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
1352 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
304 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Големина на групата
min. 2 people
Reservation System Code
HRCYCSELF
Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан) 1940 BGN, 11 дни

Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан)

Хунза е планинска долина в северен Пакистан, която свързва Пакистан с Китай през прохода...
Островът на Буда (Шри Ланка) 1274 BGN, 10 дни

Островът на Буда (Шри Ланка)

Кой би предположил, че на сравнително малкия остров Цейлон, който все стои в сянката на голямата...
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 3685 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари Представете си...
Покажи всичко» Новини и обновления
Тайван има уникална история и култура

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...


Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи водопади – двойно по-висок от Ниагара и с близо два пъти повече излята вода в секунда. Гвиана е единствената англо-говорящата нация в Южна Америка Въпреки, че граничи с испано-говорящи...