От Триест до Пула с колело 1823 BGN, 8 дни

На това фантастично пътуване от Триест до Пула ще видите културното многообразие и богатството на зеления полуостров Истрия. Триест и Пула са някогашни пристанищни центрове на Австро-Унгарската империя; Пореч и Ровинь са били важни търговски центрове в Римската империя; Мотовун и Грожнян са типични средновековни укрепени градове. Лозя и маслинови горички ще се редят покрай вас докато карате колело в този ргион, където трюфелите са в ежедневното меню, наред с много други ястия, на които можете да се насладите в края на деня.

Акценти на обиколката:

♦ Триест (Италия): Триест е столицата на региона Фриули-Венеция Джулия в североизточна Италия. Пристанищен град, който заема тънка ивица земя между Адриатическото крайбрежие и границата на Словения, върху варовиково карстово плато.
♦ Пиран (Словения): Пиран е курортен град на адриатическото крайбрежие на Словения, известен с дългия си кей и венецианската архитектура.
♦ Мотовун: Мотовун е живописен средновековен град, често изобразяван върху пощенски картички, като лице на зеления полуостров Истрия.
♦ Пореч: Базиликата на Евфразий, част от културното богатство на ЮНЕСКО.
♦ Пула: Градът е разположен на седем хълма с великолепен амфитеатър.


Маршрут:

Ден 1: Пристигане в Триест
Независимо пристигане в Триест. В останалата част от деня можете да разгледате чаровния град. Нощувка в Триест.

Ден 2: Колоездене от Триест (през Пиран) до Буйе
В 9 ч. кратко запознаване с програмата на пътешествието и тези, които са поръчали велосипеди под наем, ще бъдат оборудвани със съответната екипировка. Вашето вело-приключение през три страни (Италия, Словения и Хърватия) ще започне по легендарния маршрут на Парензана, бившата теснолинейна железопътна линия, която прониква дълбоко в Истрийския полуостров, свързвайки 33 града между Триест и Пореч, на територията на три държави. Въпреки че от десетилетия не функционира, Парензана е вдъхновение за стотици туристи всяка година. След няколко километра през град Триест, ще преминем към Словения, минавайки през известни ваканционни курорти като Копър и Пиран. Движейки се на юг, ще преминем през солниците в Сековце, голям словенски град с влажен климат и съответно - от ключово орнитологично значение за региона. Няколко километра по-късно, ще пресечем хърватската граница. Нощувка в района на Буйе.
Разстояние за колоездене: къс маршрут 27 км, изкачване/спускане: +463/-316 м.
удължен маршрут 56 км ,изкачване/спускане: +849/-708 м.

Ден 3: Колоездене от Буйе през Новиград или Умаг до Буйе
Тази обиколка започва с приятно спускане до брега на най-северната точка на полуостров Истрия. Ще минем покрай морския фар Савудрия, който е отворен за посещения. Според легендата, той е построен от граф Метерних, за да бъде любовно гнездо за него и неговата любима. Това е един от най-старите морски фарове в Адриатическо море, построен през 1818 г. и най-северният истрийски фар. Сградата е висока 36 метра и е обитаема. Пътеката продължава на юг до Умаг, около 45 км надолу по крайбрежието, през чудния пейзаж, в който се интегрират особеностите на целия регион. Историята на Умаг е изключително интересна. Градът е основан от римски благородник за лятна резиденция. Блясъкът и великолепието на онези времена могат да се видят и днес във венецианските къщи на стария град. Градските стени и укрепленията са частично запазени, както и някои възрожденски и барокови сгради и църкви. Лозята и маслиновите горички, през които ще минем,  ще създадат атмосфера, типична за истрийския полуостров. Не пропускайте да посетите винарска изба, за да опитате местното вино - мускат! Нощувка в района на Буйе.
Разстояние за колоездене: 51км, изкачване/спускане: +588 / -587 м.

Ден 4: Колоездене от Буйе до Мотовун
Закуска. Освен да се наслаждаваме на спиращите дъха пейзажи на терасите, оформени като лозови насаждения, ще се порадваме и на усещането, което районът на Буйе дава - истинска полифония от аромати и вкусове. Минавайки през великолепните пейзажи и оживените лозя на Истрия, ще открием защо това някога е бил известен винарски регион. След като преминем през няколко тунела, по стари мостове и преминете през места с очарователни гледки между средновековния град Грожнян и Заврже, ще стигнем до Мотовун - културно историческо наследство, древен малък град в Истрия, разположен на върха на 277-метров хълм, 21 км югоизточно от Буйе. Сегашният му вид с градските стени около центъра на града датира от Средновековието.
Разстояние за колоездене: 38 км, изкачване/спускане: +814 / - 712 м.

Ден 5: Колоездене от Мотовун до Пореч
След закуска продължаваме по пътеката Парензана над Вижинада и Каштелар по крайбрежието. Пътуването към Пореч е особено приятно -  по крайбрежието с красиви заливи, където освен да се наслаждаваме на спиращия дъха средиземноморски пейзаж със зелени лозя и маслинови горички, ще можем да опитаме и домашно приготвена храна, вино, ракия и мед, произведени в района. В следобедните часове стигаме до град Пореч, където намираме следите на велики култури на всяка крачка. Обиколка в стария център на града и стария римски форум, световно известната Евфразиева базилика с мозайки, принадлежащи на градските благородници и укрепления. Нощувка в района на Пореч.
Разстояние за колоездене: 38 км, изкачване/спускане: +459 / -679 м.

Ден 6: Колоездене от Пореч до Ровонж
Закуска. Блата, редки птици, прокълнат град, заровено пиратско съкровище, дълбок залив, пещера с примитивен човек и отшелник, древна слънчева обсерватория, изоставен манастир - всичко това ще намерим на вело-пътеката на Капитан Морган. Движейки се по крайбрежието, стигаме до Върсар, романтично рибарско градче, разположено на хълм, където известният Казанова се е появил дори два пъти. Нашето колоездене продължава през магическата гора Контия, с панорамна гледка към красивия пейзаж на Лимския залив до руините на средновековния град Двиград. Намираме се в регион, в който все още живеят много легенди и мистерии, основани на исторически събития: тази на Двиград, опустошена от чумата заради древно проклятие; за скритото съкровище на пиратите на капитан Морган близо до село Мргани; за пещерата, където са намерени останките на първобитния човек и където, според легендата, Св. Ромуалд е живял като отшелник през Средновековието. Преминаваме през Канфанар и хълма Маклавун, археологически обект - могила от бронзовата епоха. Ще приключим дена в Ровиня, наричан също "малката Венеция". Ровиня е типичен средиземноморски курорт, който ще ви съблазни с изключителната си красота. В сгушения стар център на града има множество великолепни дворци от различни исторически периоди и днес повечето от тях са галерии или арт студиа. Ако следвате многобройните комини на Ровиня и тесните криволичещи улици, ще стигнете до бароковата църква Св. Еуфемия, най-голямата забележителност в града, от където можете да се насладите на великолепна гледка към Средиземно море, почти в дланта на ръката ви. Нощувка в района на Ровиня.
Разстояние за колоездене: удължен маршрут 65км, изкачване/спускане: + 860/ - 860м.
кратък маршрут 31км , изкачване/спускане: +180 / - 455 м.

Ден 7: Колоездене Ровин до Пула
След закуска тръгваме по крайбрежието до Пула. Минаваме през орнитологичния резерват Палуд с богато разнообразие от фауна - уникално място, където можем да чуем чуруликането на 215 различни вида птици. Достигаме до Фажана, разположена в ниското по крайбрежието, добре защитена от открито море на очарователния Бриониански архипелаг (днес национален парк). Заобиколена от лозя и маслинови горички, Фажана е бил добре познат още в древните римски времена.
Знаете ли кой град е разположен на седем хълма, има великолепен Амфитеатър и не е Рим? Отговорът е Пула! Намираме се пред Пула, най-големият град в Истрия. Пула е чародейка с хиляди изяви, която векове наред омагьосва своите посетители. Приключваме посещението на стария град с Триумфалната арка на Сергий (от края на І в. пр. Хр. и началото на І в.) и известната Арена, римския амфитеатър (от І в. пр. Хр.). Нощувка в района на Пула.
Разстояние за колоездене: 40 км , изкачване/спускане: +369 / - 374 м,

Ден 8: Отпътуване от Пула
След закуска, отпътуване от Пула. 

 


Цената включва:
7 нощувки в тризвездни хотели
7 закуски
превоз на багаж от хотел до хотел
информационен пакет,включващ подробно описание на маршрута (карта и пътни инструкции) и ваучери
24/7 авариен номер.

Цената не включва:
велосипеди под наем
застраховка за пътуване и за велосипеди
разходи преди пристигането в Триест и след отпътуване от Пула
трансфер от/до летище/автогара до хотел и обратно (може да се организира)
обяд,вечеря и напитки,ако не са посочени в маршрута.

Допълнителни услуги:
Наем на велосипеди (шосейни): 180 евро на човек за седмицата
Наем на велосипеди (хибрид): 120 евро на човек за седмицата
Наем на велосипеди (електриечески): 200 евро на човек за седмицата
Доплащане за индивидуално пътуване : цена по запитване
Трансфер от летище Любляна до Триест: 230 EUR (за кола до 3 души).


Галерия


От Триест до Пула с колело (Оценка 4.74 / 5 базирана на 110 мнения.)
Цена
1823 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
510 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
2038 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
549 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
2136 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
549 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
2038 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
549 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Големина на групата
min. 1 person
Reservation System Code
HRCYCSELF
Открийте Кавказ - Грузия, Армения и Азербайджан 2313 BGN, 11 дни

Открийте Кавказ - Грузия, Армения и Азербайджан

Кавказ - мястото, където Европа среща Азия, където драматични планински пейзажи срещат вековни...
Пътешествие до Сирия и Ливан 2901 BGN, 8 дни

Пътешествие до Сирия и Ливан

Дамаск отново ви приветства с добре дошли! През последните години историята на Сирия е изпълнена с...
Най-доброто от Кения 4140 BGN, 8 дни

Най-доброто от Кения

Кения е една от онези дестинации, за които можем откровено да кажем, че си имат всичко. Тя е дом на...
Покажи всичко» Новини и обновления

23.05.2022 15:42

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.089-5777-C01

На 23.05.2022 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор BG16RFOP002-2.089-5777-C01 по проект с наименование „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020, по процедура...


11.11.2021 15:13

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 2)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


11.11.2021 14:20

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 1)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...