Фототур "Най-доброто от Доломитите"

Фототур 'Най-доброто от Доломитите'

9-дневен фототур с фотообучение в Доломитите, Верона, Любляна и Загреб

Случайност ли е, че най-красивата европейска планина се намира в най-красивата страна на Стария континент? Италия е мястото, където природата и културата са в пълна хармония и този фототур предлага щедро и от двете. От изумителните гледки в Доломитите с нейните като нарисувани скалисти върхове над тучни ливади до архитектурните шедьоври и кулинарни изкушения на Верона – всичко това в един едновременно наситен и релаксиращ фототур. Плюс очарователните Любляна и Загреб в допълнение към лятното настроение.

Групата ще е малка. Това гарантира индивидуална работа на водачите с всеки участник и завръщане с хубави снимки.
Няма изисквания за фотографско ниво. Всеки, изкушен от пътешествията с фотоапарат в ръка, е добре дошъл.
Преходите в планината са леки , но фототурът е проектиран така, че който иска, може да ги пропусне.
Транспортът ще е с минибус, без нощни преходи. Хотелите, в които ще се нощува, са с най-добро местоположение, което е особено важно за фотографска група.
Седмица преди тура ще има среща на записалите се и водачите за опознаване и теоретична лекция върху фотографските предизвикателства на пътешествието.

Водачи на групата:
Емил Данаилов – травъл журналист и фотограф, водещ на семинара „Травъл фотография“, превърнал се през годините в школа за пътешественици с фотоапарати, бивш главен редактор на най-популярното през първото десетилетие на века българско списание за туризъм „Одисей“. Негови работи можете да разгледате на http://subektiv.com/
Георги Величков – фотограф с дългогодишна практика в различни жанрове, утвърдено име с множество награди и участия в изложби, един от създателите на най-големия сайт за фотография в България – Фото Форум, лектор на фотографски курсове за начинаещи и напреднали. Негови работи можете да разгледате на http://fotozona.bg/.

Акценти:
Доломитите
Лаго ди Гарда
Верона
Любляна
Загреб


Програма на фототура:
Ден 1. София – Загреб

В първия ден от нашето пътешествие ще се придвижим от София до Загреб. За да имаме възможност да поскитаме вечерта из столицата на Хърватска, да я разгледаме и направим нощни снимки, ще тръгнем от София рано сутринта и ще спираме възможно най-малко по пътя.
Трансфер: 800 км. Нощувка в Загреб.

Ден 2. Загреб – Кортина д’Ампецо
Още един ден на пътуване, в който ще стигнем до известния високопланински курорт – изходната точка за излетите ни на следващия ден. Почивка от дългия път и разходка в красивата алпийска долина.
Трансфер: 460 км. Нощувка в Кортина д’Ампецо.

Ден 3. Излет в района на Кортина д’Ампецо
Вече сме в сърцето на Доломитите и изборът на възможни турове около Кортина е голям. Избрали сме два от тях, като всеки може да реши към коя група да се присъедини в зависимост от интереса и възможностите си.
Вариант 1: Трите Чими. Кратък трансфер с минибуса (20 км) до хижа „Ауронцо“ (2320 м н.в.), откъдето поемаме по пътеката до хижа „Локатели“ (2405 м н.в.) – най-популярната гледна точка към трите гиганта. Връщането е по друга пътека, обикаляща върховете от другата им страна. Преходът не е тежък и е дълъг около 4 часа в зависимост от темпото на ходене. Разбира се, времето за снимане не е включено. 
Вариант 2: Гледка от хижа „Лагазой“. Кратък трансфер с минибуса (15 км) до прохода Фалцарего (2100 м н.в.), откъдето можем да стигнем до хижа „Лагазой“ (2750 м н.в.) или с лифта, или пеша, който желае да се понатовари. Гледката от горе е една от най-впечатляващите в Доломитите. И една от най-фотогеничните.
Ако на някого не му се ходи пеша, може да се наслаждава на гледките от изходните точки за двата тура – хижа „Ауронцо“ и прохода Фалцарего, или дори да остане в Кортина, курортът също е приятно място за разходка.
Нощувка в Кортина д’Ампецо.

Ден 4. Кортина д’Ампецо – езерото Брайес – Санта Мадалена
Днес се отправяме на лов за още гледки все по-навътре в Доломитите. Този ден няма да има пешеходни преходи, но докато стигнем с минибуса до мястото на следващия ни „лагер“, ще се движим по пътища, следващи живописни долини и откриващи безброй красиви гледки. Разбира се, ще спираме по пътя, за да снимаме, като важна спирка ще е езерото Брайес, в чиито чисти води се отразяват околните върхове. Късно следобед и вечерта ще се разходим из Санта Мадалена в опит да намерим най-добрата гледна точка към една от най-най-емблематичните и внушителни гледки в Доломитите – тази към върховете Сас Ригас и Фуркета.
Трансфер: 130 км. Нощувка в Санта Мадалена.

Ден 5. Излет в района на Санта Мадалена
Ден за трекинг или релакс – зависи от какво имате нужда. Който иска да се приближи до върховете от групата Одле и да подиша учестено свежия въздух на планината, ще тръгне с групата нагоре към хижа „Гшнагенхарт“ (2000 м н.в.). Който иска да си почине и да се наслади на спокойствие на гледките околовръст, може да остане в Санта Мадалена и със сигурнсот няма да скучае – фотографските изкушения са на всяка крачка.
Нощувка в Санта Мадалена.

Ден 6. Санта Мадалена – Болцано – Тренто – Лаго ди Гарда – Верона
Отправяме се на юг и постепенно излизаме от планината. Но не и преди да сме се отбили в регионалния център Болцано и да сме се разходили из средновековния център на Тренто. След това ще удължим пътя до Верона, за да обиколим голямото езеро Гарда – един следобед на просторни и фотогенични гледки. Вечерта пристигаме във Верона.
Трансфер: 260 км. Нощувка във Верона.

Ден 7. Верона
В този ден ще превключим от природа на култура и всеки, който е бил в Италия, знае, че удоволствието и от двете е гарантирано. А когато става въпрос за Верона, това е повече от сигурно. Митът за живелите в града Ромео и Жулиета засенчва истинските достойнства на Верона – пластовете история, изумителната архитектура, очарованието на стария градски център, приятните улички с кафенета и ресторанти. С две думи – Италия в цялата си прелест. Цял ден ще се наслаждаваме на градската атмосфера и ще „крадем“ душата на Верона с фотоапаратите си.
Нощувка във Верона.

Ден 8. Верона – Любляна
Приключихме с Италия, но не и с пътешествието, нито пък със забележителностите. По обратния път ще посетим още един красив град – Любляна, столицата на Словения.
Трансфер: 350 км. Нощувка в Любляна.

Ден 9. Любляна – София
По пътя към дома ще си говорим отново и отново за фотография, използвайки часовете, прекарани в минибуса.
Трансфер: 920 км

Ден Х. Това е денят, в който ще се съберем на по бира в някоя софийска кръчма, за да си припомним всички хубави моменти от пътуването, а и да покажем и обсъдим снимките си.

Програмата подлежи на промяна при належащи обстоятелства.

За въпроси и консултации по фототура можете да се свържете с Емил Данаилов – emil.danailov@gmail.com или 0878 204 208.


Цената включва:
8 нощувки със закуски в 3* хотели
транспорт с минибус с вкл. гориво
пътни такси и паркинги
двама фотографи водачи и лектори

Цената не включва:
храна извън посочената
входни такси за забележителностите
билет за лифта
лични разходи


Галерия


Фототур "Най-доброто от Доломитите" (Оценка 4.87 / 5 базирана на 143 мнения.)
Дамаванд, вулканът исполин (Иран) 1539 BGN, 7 дни

Дамаванд, вулканът исполин (Иран)

С този тур ви предлагаме не просто вулкан, а вулкан емблема, с идеална конична форма, красив,...
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 4890 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари. Представете си...
Пътешествие в Сирия 2999 BGN, 8 дни

Пътешествие в Сирия

Дамаск отново ви приветства с добре дошли! През последните години историята на Сирия е изпълнена с...
Покажи всичко»

Новини и обновления

12.06.2023 19:31

Открийте мистичната красота на Лалибела: Скритото съкровище на Етиопия

Лалибела, наситен с богата история и заобиколен от прекрасна природа град, който е връх на културното и архитектурното наследство на Етиопия. Разположен в северната част на страната, този малък град е дом на един от най-изумителните обекти на ЮНЕСКО за световно наследство - скалните църкви на Лалибела. Като място, което съчетава духовност, древни умения и зашеметяващи пейзажи, Лалибела предлага...


10.06.2023 12:26

Приключение в Делтата на Салум, Сенегал: Невероятна природа и култура

Сенегал, разположен на западния бряг на Африка, е дом на много удивителни места за посещение. Едно от тях е Делтата на Салум - изумителна природна зона, разположена в южната част на страната. Това е място, където природата и културата се сливат в едно, предлагайки на посетителите незабравимо пътешествие. В тази статия ще разгледаме някои от най-забележителните атракции и преживявания, които...


05.06.2023 17:32

Сучитото: Открийте Културното Съкровище на Ел Салвадор

Ел Салвадор - страната на вулканите, плажовете и дивата природа, крие в себе си истински скъпоценен камък - Сучитото. Това е малък исторически град, разположен на остров в езерото Лагуна де Илопанго, който излъчва уникална атмосфера и културно наследство. Със своите усещания за миналото и прелестната архитектура, Сучитото е истинско откритие за всеки пътешественик. Този страхотен град се намира...


30.05.2023 12:59

Открийте очарователната красота на езерото Накуру в Кения

Кения, страна със зашеметяващи пейзажи и разнообразна дива природа, съдържа множество скрити съкровища за пътешественици, търсещи незабравими преживявания. Сред тези съкровища се намира очарователното езеро Накуру, хипнотизиращо водно тяло, вградено във Великия ров. Известно с богатото си птичи население и впечатляващата природа, Националният парк Накуру предлага завладяваща комбинация от...