Full Safety Package and Deposit as Low as 10%

Транссибирската железница – индивидуални пътувания

Транссибирската железница – индивидуални пътувания

Всеки е чувал за Транссибирската железница. Това е класическото приключение. Известната жп линия, която свързва Европа и Азия, декор на много книги и филми, е придобила имидж на едно романтично приключение само за малцина, отбрани. Вече не! Днес Русия посреща туристи от цял свят на това вълнуващо пътешествие през необятния Сибир по най-дългата железопътна линия в света: 9289 км от Москва до Владивосток (с фериботна връзка до Япония), или 7865км от Москва до Пекин в Китай.
Област: Русия, Монголия, Китай


ЦЕНОВА ЛИСТА

Кой маршрут?
Понятието ”Транссибирска железница” всъщност покрива трите основни маршрута през Сибир: Транс-Монголски (отбелязан с червен пунктир на картата), Транс-Манджурски (синя непрекъсната линия на картата), и Транс-Сибирски (с тъмносин пунктир). И трите маршрута следват линията Москва – Улан Уде през първите 4 дни. Оттам Трансмонголският се отделя на юг, за да достигне Пекин през Монголия и пустинята Гоби. Другите две линии следват един и същ маршрут до Чита. Оттам Транс-Манджурската се отклонява на югоизток и достига Пекин по пътя за Харбин и през североизточнен Китай. Транссибирската линия продължава на изток през Сибир по целия път до Владивисток.

Вашето пътуване
Бихте могли да направите цялото пътуване наведнъж, но за да усетите вкуса на великите страни, покрай които преминавате, ние ви препоръчваме да спирате и да изследвате провинцията. В зависимост от личните ви предпочитания, време и средства, ние ще уредим всички подробности по пътуването:
- билети за влака;
- визи;
- нощувки в избрани от вас градове по маршрута;
- обиколки с екскурзовод на всички забележителности по маршрута;
- цялостна програма с прекачвания, съобразена с разписанията на влаковете.

Можем също така да комбинираме пътуването ви с по-дълги програми (планински туризъм, езда, круизи, екскурзии с джипове и др.)

Транс-Монголската линия (7865 км, 6 дни)

Това е най-популярният от трите маршрута. За 6 дни пътуващият прекосява неповторими по рода си пасажи: от индустриалните зони на европейска Русия, на запад през Урал до безкрайните борови гори на Сибир, покрай езерото Байкал и през Монголските тревни степи, рядко населявани от стада овце и коне. След 30-минутен престой в Монголската столица – Улан Батор, влакът продължава през източната част на пустинята Гоби и през плодородните оризови полета на Китай, предлагайки бързи погледи към китайската стена, за да пристигнем в Пекин, пет и половина дни след заминаването ни от Москва. Бихте могли да прекъснете пътуването си в двата най-интересни града – Иркутск и Улан Батор, и да усетите атмосферата от миналите времена – керваните, пренасящи чай от Китай до Русия по старите пощенски пътища. Маршрутът се обслужва от международен китайски влак 4, заминаващ от Москва веднъж седмично. Ако решите да спирате по пътя ще трябва да ползвате и вътрешни руски влакове. От Пекин можете да летите обратно към къщи или, както много туристи правят, да продължите пътешествието из Азия самостоятелно.

Транссибирска линия (9289 км, 7 дни)

Това е най-слабо известната дестинация сред туристите, а всъщност минава по оригиналния маршрут! Тя прекосява цяла Русия от запад на изток, като за 7 дни изминава 9289 км и пресича 7 часови пояса. След град Иркутск и езерото Байкал влакът продължава през Източен Сибир. Това е изумително красив район – дива, непокътната природа, вековни гори, буйни реки и закътани селца, забравени от цивилизацията. Пътуването приключва във Владивосток, едно от най-важните руски пристанища. Маршрутът се обслужва от няколко руски влака. От Владивосток можете да летите до Москва, да плавате с ферибот до Япония или да летите до Америка и да направите околосветско пътешествие.

Трансманджурска линия (9001км, 7 дни)

Построена от руснаците в началото на ХХ век, тази линия достига североизточен Китай и минава през красивата планска верига Голям Хинган, достигайки Пекин след 9000 км и 7 дни. За този маршрут няма нужда от монголска виза, обслужва се от руски влак номер 20, заминаващ от Москва веднъж седмично.

 Във влака...

Това не е пътуване, специално организирано за туристи. Във влака ще срещнете много местни хора, ще разговаряте с тях, ще се храните, четете и ще гледате заедно как пейзажите се сменят през прозореца на купето. На гарите ще можете да се разтъпчете и да си купите храна. Влакът предлага интересни случки - да пийнете водка с руски войник, да обсъдите политиката с китайски учен или пък да споделите бутилка руско шампанско с монголски бизнесмен...срещата с местните хора е колоритно преживяване!

Влакове и класи

Можете да пътувате в първа или втора класа. В купе първа класа има две легла, а във втора класа – четири. Има възглавници, одеяла и чисти чаршафи. За пътниците във всеки вагон се грижат по двама кондуктори, които предлагат ароматно кафе и чай, следят да не изпуснете влака на гарите и любезно и ненатрапчиво се грижат за комфорта ви по време на пътуването.

Храна

Всеки влак има вагон ресторант, където персоналът и менюто се сменят в зависимост от държавата, в която сте. Качеството и вкусът на храната са непредсказуеми. Би било добре да носите със себе си известно количество „запаси”, но на повечето гари, директно от перона ще можете да си купите много евтина, прясна и вкусна храна. Местните хора продават домашни варени картофи, яйца, пушена риба, пиле, сладкиши, пресни зеленчуци, бира, водка и какво ли още не. Кондукторът също продава напитки и закуски, така че няма да останете гладни.

Хигиена, тоалетни и бани

Всеки вагон има стюардеса, която ежедневно се грижи за хигиената. В двата края на вагона има тоалетна с малка мивка. В повечето случаи тоалетните са доста мръсни, тъй че е препоръчително да си носите течен сапун и мокри кърпички. Във второкласните вагони няма баня. Самостоятелна баня за всяко купе има само в първа класа на влакове 4 (Москва-Пекин), влак 56 (Москва-Красноярск) и още няколко. В някои от влаковете има отделен вагон с бани, които можете да ползвате срещу 30 рубли (около 1.5 лв).

Сезон: Най-добрият период за пътуване е април – октомври. Сибирската зима е непоносимо студена, но ако това не ви плаши – гарантираме ви изключително автентично преживаване. През зимата във влака няма туристи. Само местните пътуват и обстановката е доста топла.

Настаняване и храна: Настаняването ще бъде уредено във 1-ва или 2-ра класа във влака и в хотели по време на спирките, в зависимост от вашите предпочитания.

Цена на допълнителните услуги: Моля, свържете се с нас за допълнителни услуги, или специални предпочитания.

Включено в цената: Цената ще варира в зависимост от предпочитанията ви. Ние ще резервираме влаковите билети, ще помогнем с визите, ще уредим настаняване в градовете, екскурзоводски програми и допълнителни екскурзии по ваше желание. За да добиете представа, моля обърнете се към нас. 

Удължения:
Транссибирската железница - приключението на вашия живот


Транссибирската железница – индивидуални пътувания (Оценка 4.83 / 5 базирана на 307 мнения.)
Судан - скритото съкровище на Африка 2705 BGN, 10 дни

Судан - скритото съкровище на Африка

Открийте древна Нубия, Великия Нил и пустинните тайни на Судан на това незабравимо...
Островът на Буда (Шри Ланка) 1098 BGN, 10 дни

Островът на Буда (Шри Ланка)

Кой би предположил, че на сравнително малкия остров Цейлон, който все стои в сянката на голямата...
Арабска приказка в Оман. Групов тур с български водач 2103 BGN, 8 дни

Арабска приказка в Оман. Групов тур с български водач

Оман е страна на контрасти – безкрайните пясъчни дюни преминават в свежи зелени оазиси,...
Покажи всичко» Новини и обновления

11.11.2021 15:13

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 2)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


11.11.2021 14:20

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 1)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...