Coronavirus (COVID-19) travel update
Красивите Доломити 1274 BGN, 8 дни

Пешеходен преход сред приказните Алпи на Италия!

Провинция Бадия без съмнение ще изненада всеки със своите приказни пейзажи по време на този пешеходен преход сред Доломитите. От върха на Европа ще се насладите на спираща дъха гледка, ще изскачите планински върхове и ще преминате край красиви езера, полета и ливади. Тази немскоговореща част на Италия, описвана като Южен Тирол, е известна със своето приветливо население, специална кухня, включваща вкусни гъби, шпек и вино, и богат див животински свят. Едната вечер се нощува в планинска хижа, а през останалото време ще разпускате в удобен и уютен хотел със спа център във Вал Бадия.

Забележителности:
Завладяващи гледки, планински езера, назъбени върхове;
Разкошна флора и фауна;
♦ Превъзходни кулинарни специалитети, възхитителни сирена, изключителни вина;


План на пътуване:

Ден 1. Ла Вале
Пристигане в Инсбрук или Верона. Придвижване с влак до Брунико и такси до Ла Вале в Доломитите.

Ден 2. Ла Вале - Крук де Рит - Ла Вале
Преходът днес започва и завършва в Ла Вале и минава през планинската част Сас де Кроста. Спирката в Крук де Рит е задължителна, понеже от тази панорамна точка ще можете да обгърнете с поглед долините Вал Бадия на юг, Валпустерия и австрийските върхове на север.
Продължителност на прехода: 17,3 км (по-кратък маршрут: 12.7 км); 5-7 ч.; изкачване 921 м, спускане 745 м.

Ден 3. Обиколен маршрут Педероа - Спицан - Педероа
Преходът днес започва и приключва в Педероа, разположено на 2 км от Ла Вале. До началната точка на маршрута можете да стигнете пеша, с местен автобус или с предварително резервиран индивидуален трансфер. Отначало тръгвате по асфалтов път, който леко се изкачва докато стигнете горите и откритите плата с панорамна гледка към Ла Вале и околните планини. Постепенно се спускате към извора Гран Ега, който по черен път ви отвежда обратно към Педероа.
Продължителност на прехода: 13 км; 5 ч.; изкачване 772 м, спускане 773 м.

Ден 4. Пасо Валпарола - Корвара
Кратък трансфер ще ви откара до Пасо Валпарола, откъдето хващате нагоре по панорамна пътека към Сет Сас докато се изкачите на обширната висока ливада Пралогия, където ще можете да спрете и да затаите дъх пред гледката на извисяващите се пред вас върхове и долини.
Продължителност на прехода: 14,9 км; 6 ч.; изкачване 572 м, спускане 1181 м.

Ден 5. Ла Вале - хижа Фанес
Днес започвате да изкачвате Антониус Йох (2466 м) - един стръмен преход, който ще ви разкрие красиви гледки към австрийските върхове и долината. Пресичайки високопланинските пасища ще достигнете хижа Лаварела и хижа Фанес. От хижата по желание можете да извървите 1 км до езерата Ле Верт и Лимо.
Продължителност на прехода: 14 км; 6 ч.; изкачване 1278 м, спускане 563 м.

Ден 6. Хижа Фанес - Ла Вале
Днешният маршрут е малко по-стръмен, но затова пък е очарователен и пресичате лиственична гора, докато се изкачвате към алпийското езеро Лех Паром, където обширните и величествени планински масиви Фанес постепенно преминават във вертикални скални стени. За да избегнете стръмното изкачване можете да следвате и по-плавно издигаща се пътека.
Продължителност на прехода: 20,1 км; 8 ч.; изкачване 790 м, спускане 1511 м

Ден 7. Обиколен маршрут Лонджиару
Маршрутът, който ви очаква днес, отначало е доста стръмен докато се изкачвате към връх Монте Путия, а на слизане към хижа Дженова - пресичате алпийски ливади с вълнуващи гледки към върховете от Национален Парк Пуес-Одле и планинските масиви Фанес. Лонджиару е лесно достъпно с директен автобус от Ла Вале.
Продължителност на прехода: 17 км; 5-6 ч.; изкачване 950 м, спускане 1110 м

Ден 8. Отпътуване
След закуска отпътуване или продължаване на престоя.

Практическа информация: ►Транспорт на багажа не е включен, тъй като повечето дни ще бъдете в един и същ хотел. Единствено на ден 5, когато имате преход до хижа Фанес си носете раница с най-необходимите ви неща за 1 нощувка. Останалият ви багаж ще остане в хотела в Ла Вале. ►Програмата на ден 5 може да се размени с друг ден в зависимост от наличието на свободни места в хижата. В хижата се доставят чаршафи и одеяла по стаите, но не и кърпи или спални чували. ►Дневните преходи са между 10 и 20 км и могат да бъдат както удължени, така и съкратени. Може да се наложи да използвате обществен транспорт в началото и края на преходите, който заплащате сами, а подробно разписание ще намерите в описанието на тура, доставено на място. Можете да поръчате частни трансфери до Ла Вале на ден 3, 4 и 7. ►Носете си достатъчно вода по време на преходите. В хотела в Ла Вале можете да си поръчате и заплатите на място пикник обяд.

Как се стига: Можете да летите до Инсбрук или Верона (в краен случай и до Милано). От летището вземете местен шатъл бус до централна гара на съответния град. Продължете с влак до Брунико. От Брунико можете да хванате такси директно до Ла Вале или обществен автобус до Педероа (ок. 40 мин.) и после такси до Ла Вале (2 км). Можете и да поръчате частен трансфер Брунико-Ла Вале при заявка на пътуването (обадете се за цени). Има и няколко автобуса на ден между Педероа и Ла Вале. Ако пътувате със собствена кола можете да я оставите на паркинг пред хотела в Ла Вале.
 


Цената включва:
6 нощувки в хотел 3*** в Ла Вале-Венген с полупансион (закуска и вечеря) и 1 нощувка в планинска хижа (ден 5
само закуска) с полупансион (пикник пакет на ден 6)
карта и описание на тура на английски
трансфер от Ла Вале до Пасо Валпарола в 9:00 ч на ден 4
24-часова телефонна връзка за спешни случаи.

Цената не включва:
самолетни билети
билети за междуградския транспорт и транспорт от/до летището
алкохолни напитки и храна не спомената в програмата
входни такси
застраховка
други лични разходи и местни такси.

Допълнителни услуги:
ако пътувате сам (само 1 човек) се заплаща такса "solo departure" в допълнение към основната цена и доплащането за единична стая


Галерия


Красивите Доломити (Оценка 4.88 / 5 базирана на 304 мнения.)
Цена
1313 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
88 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
1343 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
88 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
1411 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
108 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
1519 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
108 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
1343 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
88 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
1313 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
88 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
1274 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
69 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Големина на групата
Min. 1 person
Reservation System Code
ITDOLSELF
Малдивите - слънчевата страна на живота 3528 BGN, 8 дни

Малдивите - слънчевата страна на живота

Открийте слънчевата страна на живота в Малдивите! Състоящ се от над 1000 острова, разположени...
В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан 1509 BGN, 8 дни

В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан

Историята на Узбекистан е като бушуваща пясъчна буря, която при всяко затишие оставя за кратко...
Класическа Колумбия 1940 BGN, 9 дни

Класическа Колумбия

Цветни колониални градове, обширни кафени плантации и девствени карибски плажове - това е топлият...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...