Coronavirus (COVID-19) travel update
Our office is closing later this afternoon to keep our staff safe, and those of us not already working from home will now be working remotely.
Our phone system unfortunately does not allow us to receive or make calls in the usual way from home, so we ask that you email us on the address below if you need to get in touch or have an emergency. ( info@penguintravel.com )
Трекинг около Мон Блан 1637 BGN, 8 дни

В потвърждение на мита за него, Мон Блан без съмнение е един от най-красивите масиви в Алпите.

Преходът ще ви отведе от Франция до Италия и Швейцария за да разкриете различните му лица. Пейзажите навсякъде са зашеметяващи с безброй алпийски върхове, красиви глетчери, безкрайни зелени долини и гъсти иглолистни гори с величествения Мон Блан, издигащ се в далечината. Този преход изисква значителни усилия, но затова пък ще носите само една лека чанта за всеки ден, а вечерта ще сe наслаждавате на френска и италиански традиционни ястия и швейцарско гостоприемство в типичните алпийски селца, в които ще отсядате.

Забележителности: 

Обиколка на Мон Блан – класически маршрут около масива Мон Блан (с най-висок връх 4807 м) и задължително предизвикателство за всеки планинар
Три страни, три култури, три кухни – всичко това в един незабравим тур
♦ Част от маршрута е в Шамони – една от най-желаните дестинации за планински преходи в Европа с гледки към величествени върхове и глетчери всеки от дните


План на пътуване:

Ден 1. Ле Контамин
Пристигане в очарователното селце с традиционен облик Ле Контамин. Нощувка в хубав хотел 2*.

Ден 2. Ле Контамин - Нотр дам дьо ла Горж – долината Шапьо / Франция
Кратък трансфер до Нотр дам дьо ла Горж. Изкачване на Кол ду Боном и Кол ду ла Кроа дю Боном, който води до долината Шапьо. Невероятни гледки към Егюй дьо Гласие. Нощувка в обща стая в планинска хижа.
Преход: 6-7 часа, +1200 м / -900 м.

Ден 3. Шапьо - Курмайор / заслон Елена / Италия
Минавате по Кол дьо ла Сень до италианската част на границата. Много панорамна пътека води надолу, като Егюй де Пойтерей и Курмаю остават зад вас. Нощувка в Курмайор / заслон Елена в обща стая.
Преход: 7 часа, +950 м / -1000 м

Ден 4. Курмайор / заслон Елена - Вал д'Арпе / Швейцария
Поход през Грал Кол Фере и пристигане в китното швейцарско градче Ла Фули. Трансфер с местен автобус (не е включено в цената) до Шампе и оттам 45 минути пеша до Вал д'Арпе, където нощувате в обща спалня в хижа.
Преход: 5-6 ч. +600 / - 1000 м.

Ден 5. Вал д'Арпе - Трие / Швейцария
Днес ще стигнем до най-високата част от прехода при изкачването на Фюнетр Д'Арпе (2750 м). Гледките са страхотни на слизане, когато минавате покрай ледника Трие. Нощувка в обща спалня заслон в Трие. 
Преход: 7-9 ч. + 1050 м / -1385 м.
NB! При лошо време препоръчваме по-кратък маршрут през Кол де Бовен. 
Преход: 5,30 ч + 800 м / - 1135 м

Ден 6. Трие - Ле Тюр или Аржентиер / Франция
През Кол дьо ла Балм се връщате обратно във Франция. Спиращи дъха гледки към Мон Блан и Егюй Вьорт. Слизате до Ле Тюр. Нощувка в заслон КАФ дьо Тюр.
Преход: 6-7 ч. + 1000 м / - 1050 м.

Ден 7. Ле Тюр или Аржентиер - Шамони / Франция
Прекрасният Балкон де Егюй Руж, преди изкачване до Ла Блан. Просто се наслаждавайте на пейзажа: Егюй Верт, Ле Дрю, Ла Ме дьо Глас, Егюй дьо Шамони, Мон Блан ду Такул, Егюй ду Гьотр и най-накрая, но не на последно място, Мон Блан! Слизане до Шамони по Ле Прац. Може за ползвате и лифта Фльогр до центъра на Шамони или автобус /билети не са включени в цената/.
Преход: 6 часа, + 900 м. / - 1100 м.

Ден 8. Шамони
След закуска отпътуване за вкъщи.

Полет: Най-близкото летище е в Женева. От там се движат редовни автобуси до/от Ле Контамин и Шамони. Моля, свържете се с нас, ако желаете да ви помогнем да намерите подходящи полети на най-добрата цена. Когато търсим полети за вас, винаги се стараем да намерим най-изгодната цена в зависимост от датата на заминаване и времената на пристигане. Цените се различават според авиокомпанията и наличността на свободни места. Все пак, имайте предвид, че най-евтините самолетни билети често не позволяват промяна или анулация. Ако искате ние да ви резервираме самолетни билети, се начислява такса за обслужване.

Практическа информация: ►За настаняването в хижите е необходимо да си носите тънък спален чувал и шалте. ►Препоръчваме да тръгвате рано сутринта за да сте прекосили планинските проходи преди пладне. Това ще намали вероятността да ви застигне лошо време, ще имате на разположение следобеда да си починете и да бъдете във форма за прехода на следващия ден. До средата на юли е препоръчително да си носите телескопични щеки. По това време се срещат все още заснежени места с различна ширина и дебелина на снежната покривка. Винаги подхождайте изключително внимателно към тях, особено ако са заледени и твърди отгоре. Носете туристически обувки с добър грайфер, дълги панталони и пуловер (без голи крака и ръце по стръмните заснежени участъци). ►Маршрутът е с много добра маркировка, има колове с табели на главните разклонения по пътеките. Въпреки, че се преодолява значителна денивелация всеки ден, пътеките не са тежки - не са много стръмни и се вият в серпентини, където е възможно, за да е по-леко изкачването.

Препоръчителен период на пътуване: юли - август

Забележка: за датите между 25ти и 28ми юни 2020, както и межди 24ти и 30ти август 2020 ще има ограничен брой места поради ежегодния маратон и Ултра трайл на Мон Блан.


Цената включва:
настаняване: 2 нощувки /първа и последна/ в хотели в самостоятелна двойна стая със собствен санитарен възел и 5 нощувки в хижи в обща стая
изхранвне на база полупансион - закуска и вечеря без ден 7 (само закуска)
транспорт на багажа всеки ден
карти и подробен пътеводител на английски език

Цената не включва:
самолетни билети
напитки и храна,не включена в програмата
мед. застраховка
транспорт
автобусни билети по желание (Курмайор
Шампе
Шамони) и билети за лифт
други лични разходи

Допълнителни услуги:
доплащане за единична стая в Ле Контамин и Шамони: 100 евро
доплащане за същото пътуване с настаняване в двойна стая вместо в общи спални
но без вечеря на ден 3: 170 евро; доплащане за единична стая във версия с настаняване в двойни стаи: 215 евро
допълнителна нощувка в Шамони или Ле Контамин: при запитване


Галерия


Трекинг около Мон Блан (Оценка 4.77 / 5 базирана на 293 мнения.)
Цена
1637 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
196 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Цена със сам. билет. 2450 BGN

 

 For rather good hikers. From 4 to 7 hrs (or even 9 hrs!)) of walking by day, from 300 to 1200m of ascent by day.

Големина на групата
min. 2 pax
Reservation System Code
FRMTBLANC
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 3685 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари Представете си...
Другите Малдиви - Гаафару 578 BGN, 6 дни

Другите Малдиви - Гаафару

Ако свързвате Малдивите с частни острови и затворени ол инклузив петзвездни курорти на цени, от...
В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан 1372 BGN, 8 дни

В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан

Историята на Узбекистан е като бушуваща пясъчна буря, която при всяко затишие оставя за кратко...
Покажи всичко» Новини и обновления
Тайван има уникална история и култура

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...


Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи водопади – двойно по-висок от Ниагара и с близо два пъти повече излята вода в секунда. Гвиана е единствената англо-говорящата нация в Южна Америка Въпреки, че граничи с испано-говорящи...