Coronavirus (COVID-19) travel update
Трекинг около Мон Блан 2019 BGN, 8 дни

В потвърждение на мита за него, Мон Блан без съмнение е един от най-красивите масиви в Алпите.

Преходът ще ви отведе от Франция до Италия и Швейцария за да разкриете различните му лица. Пейзажите навсякъде са зашеметяващи с безброй алпийски върхове, красиви глетчери, безкрайни зелени долини и гъсти иглолистни гори с величествения Мон Блан, издигащ се в далечината. Този преход изисква значителни усилия, но затова пък ще носите само една лека чанта за всеки ден, а вечерта ще сe наслаждавате на френска и италиански традиционни ястия и швейцарско гостоприемство в типичните алпийски селца, в които ще отсядате.

Забележителности: 

Обиколка на Мон Блан – класически маршрут около масива Мон Блан (с най-висок връх 4807 м) и задължително предизвикателство за всеки планинар
Три страни, три култури, три кухни – всичко това в един незабравим тур
♦ Част от маршрута е в Шамони – една от най-желаните дестинации за планински преходи в Европа с гледки към величествени върхове и глетчери всеки от дните


План на пътуване:

Ден 1. Ле Контамин
Пристигане в очарователното селце с традиционен облик Ле Контамин. Нощувка в хубав хотел 2*.

Ден 2. Ле Контамин - Нотр дам дьо ла Горж – долината Шапьо / Франция
Кратък трансфер до Нотр дам дьо ла Горж. Изкачване на Кол ду Боном и Кол ду ла Кроа дю Боном, който води до долината Шапьо. Невероятни гледки към Егюй дьо Гласие. Нощувка в обща стая в планинска хижа.
Преход: 6-7 часа, +1200 м / -900 м.

Ден 3. Шапьо - Курмайор / заслон Елена / Италия
Минавате по Кол дьо ла Сень до италианската част на границата. Много панорамна пътека води надолу, като Егюй де Пойтерей и Курмаю остават зад вас. Нощувка в Курмайор / заслон Елена в обща стая.
Преход: 7 часа, +950 м / -1000 м

Ден 4. Курмайор / заслон Елена - Вал д'Арпе / Швейцария
Поход през Грал Кол Фере и пристигане в китното швейцарско градче Ла Фули. Трансфер с местен автобус (не е включено в цената) до Шампе и оттам 45 минути пеша до Вал д'Арпе, където нощувате в обща спалня в хижа.
Преход: 5-6 ч. +600 / - 1000 м.

Ден 5. Вал д'Арпе - Трие / Швейцария
Днес ще стигнем до най-високата част от прехода при изкачването на Фюнетр Д'Арпе (2750 м). Гледките са страхотни на слизане, когато минавате покрай ледника Трие. Нощувка в обща спалня заслон в Трие. 
Преход: 7-9 ч. + 1050 м / -1385 м.
NB! При лошо време препоръчваме по-кратък маршрут през Кол де Бовен. 
Преход: 5,30 ч + 800 м / - 1135 м

Ден 6. Трие - Ле Тюр или Аржентиер / Франция
През Кол дьо ла Балм се връщате обратно във Франция. Спиращи дъха гледки към Мон Блан и Егюй Вьорт. Слизате до Ле Тюр. Нощувка в заслон КАФ дьо Тюр.
Преход: 6-7 ч. + 1000 м / - 1050 м.

Ден 7. Ле Тюр или Аржентиер - Шамони / Франция
Прекрасният Балкон де Егюй Руж, преди изкачване до Ла Блан. Просто се наслаждавайте на пейзажа: Егюй Верт, Ле Дрю, Ла Ме дьо Глас, Егюй дьо Шамони, Мон Блан ду Такул, Егюй ду Гьотр и най-накрая, но не на последно място, Мон Блан! Слизане до Шамони по Ле Прац. Може за ползвате и лифта Фльогр до центъра на Шамони или автобус /билети не са включени в цената/.
Преход: 6 часа, + 900 м. / - 1100 м.

Ден 8. Шамони
След закуска отпътуване за вкъщи.

Полет: Най-близкото летище е в Женева. От там се движат редовни автобуси до/от Ле Контамин и Шамони. Моля, свържете се с нас, ако желаете да ви помогнем да намерите подходящи полети на най-добрата цена. Когато търсим полети за вас, винаги се стараем да намерим най-изгодната цена в зависимост от датата на заминаване и времената на пристигане. Цените се различават според авиокомпанията и наличността на свободни места. Все пак, имайте предвид, че най-евтините самолетни билети често не позволяват промяна или анулация. Ако искате ние да ви резервираме самолетни билети, се начислява такса за обслужване.

Практическа информация: ►За настаняването в хижите е необходимо да си носите тънък спален чувал и шалте. ►Препоръчваме да тръгвате рано сутринта за да сте прекосили планинските проходи преди пладне. Това ще намали вероятността да ви застигне лошо време, ще имате на разположение следобеда да си починете и да бъдете във форма за прехода на следващия ден. До средата на юли е препоръчително да си носите телескопични щеки. По това време се срещат все още заснежени места с различна ширина и дебелина на снежната покривка. Винаги подхождайте изключително внимателно към тях, особено ако са заледени и твърди отгоре. Носете туристически обувки с добър грайфер, дълги панталони и пуловер (без голи крака и ръце по стръмните заснежени участъци). ►Маршрутът е с много добра маркировка, има колове с табели на главните разклонения по пътеките. Въпреки, че се преодолява значителна денивелация всеки ден, пътеките не са тежки - не са много стръмни и се вият в серпентини, където е възможно, за да е по-леко изкачването.

Препоръчителен период на пътуване: юли - август

Забележка: за датите между 25ти и 28ми юни 2020, както и межди 24ти и 30ти август 2020 ще има ограничен брой места поради ежегодния маратон и Ултра трайл на Мон Блан.


Цената включва:
настаняване: 5 в хотели в самостоятелна двойна стая със собствен санитарен възел и 2 нощувки в хижи в обща стая
изхранвне на база полупансион - закуска и вечеря без ден 7 (само закуска)
транспорт на багажа всеки ден
карти и подробен пътеводител на английски език

Цената не включва:
самолетни билети
напитки и храна,не включена в програмата
мед. застраховка
транспорт
автобусни билети по желание (Курмайор
Шампе
Шамони) и билети за лифт
други лични разходи

Допълнителни услуги:
цена за същото пътуване с настаняване в общи спални: 1700 лв.
доплащане при соло пътуващ: 370 лв. + доплащането за единична стая
цена без превоз на багаж: при запитване
допълнителни нощувки: при запитване


Галерия


Трекинг около Мон Блан (Оценка 4.77 / 5 базирана на 327 мнения.)
Цена
2019 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
431 BGN
Статус
Отворено за записване
Настаняването в единична стая е възможно само за 5 от нощувките

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Цена със сам. билет. 2450 BGN

 

 For rather good hikers. From 4 to 7 hrs (or even 9 hrs!)) of walking by day, from 300 to 1200m of ascent by day.

Големина на групата
min. 2 pax
Reservation System Code
FRMTBLANC
Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия) 1029 BGN, 8 дни

Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия)

Рота Висентина представлява цяла мрежа от пешеходни пътеки в Югоизточна Португалия. Той включва...
Островът на Буда (Шри Ланка) 1098 BGN, 10 дни

Островът на Буда (Шри Ланка)

Кой би предположил, че на сравнително малкия остров Цейлон, който все стои в сянката на голямата...
Боливия и Перу - пътешествие в земите на инките. Групов тур с български водач 4606 BGN, 16 дни

Боливия и Перу - пътешествие в земите на инките. Групов тур с български водач

Почувствайте хипнотичния ритъм на Южна Америка - обвит в мистицизъм, ще го усетите между...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...