Coronavirus (COVID-19) travel update
Преходи в Пиринеите 1382 BGN, 7 дни

Каталунските Пиринеи - впечатляващи и недокоснати

Със своя идеален климат, регионът е отличен избор за пешеходни екскурзии, а преходите по стари пътеки из уникални области са истинска наслада за пътуващите. Над вас ще се реят орли-змияри и малки орли. Оглеждайте се също и за белоглави лешояди, алпийски чавки, диви свине, диви кози и огнени саламандри. Маршрутът ще ви отведе в една от най-красивите области на каталунските Пиринеи, която е непозната за повечето хора, въпреки поразителния си ландшафт и уютните селца. Два впечатляващи типа пейзаж посрещат пътника: високите планински склонове на Пиринеите и красивите гледки към онази част от планинската верига, от Пуигмал до Канигу и Гароча, с гористи склонове, достигащи до Средиземно море. Намерете време да опитате и местните вина и великолепните специалитети на каталунската кухня.

Забележителности:
Алпийски върхове, поляни, водопади, речни долини и богато биологично разнообразие
Типични планински селца с каменни къщи, тесни павирани улици и извити мостове
Светилището на Нуриа - едно от най-светите места на Каталуня високо в планината 1,960м


План на пътуване:

Ден 1. Кампердон

Пристигане в Кампердон - главният град на долината Кампердон, разположен на мястото, където реките Тер и Ритор се вливат. Не пропускайтде да се насладите на гледката на каменния мост от 12-ти век, който се протяга над река Тер. Разгледайте "новия" квартал на градчето, построен в началот на миналия век в т.нар. "Art Noveau" стил. Над градчето се намира старият манастир "св. Петър".

Ден 2. Кампердон - Мойо (през Фонт руби)

Днес разходката ще започне от хотела, пресичайки впечатляващия средновековен мост на Кампердон и продължавайки към малкото селце Фонт руби. След като преминете няколко колоритни селца и зони за пикник, ще се спуснете в долината Мойо. Следва стръмно изкачване до планинското градче Мойо. Традиционното планинско селце притежава типичния чар, придобит от старата каменна църква от 12-ти век с нейната  висока, стройна камбанария, типична за архитектурата на Каталунската църква. Околността е много разнообразна на флора и фауна и е прекрасно място за запознване с дивия живот на Пиринеите. 
Продължетелност на прехода: ок. 4 часа; + 500м, -290м;


Ден 3. Мойо - Сеткасес

След като тръгнете от Мойо започвате изкачване към фермата Кан Плети и продължавате към връх Торен де ла Фонт де л'Еспеят. В ясно време се открива чудесна гледка към склоновете на Пиринеите и Гароча. Изкачването продължва още малко докато достигнете маршрут GR11 и след това започва спускане към Сеткасес. 
Продължетелност на прехода: ок. 6 часа

Ден 4. Сеткасес

Ще останете в Сеткасес и ще имате възможност да изкачите връх Бастиментс (2883 м, общо около 6 часа) или да идете по долината Тер до заслона Улдетер (2220 м) – около 3,5 часа.

Ден 5. Сеткасес - Янарс
Отправяте се по пътя към Кампродон, след което започвате изкачване по пътека, разкриваща красивата долина на Сеткасес. Маршрутът минава покрай няколко ферми и се спуска към селцето Виялонга де Тер. Можете да починете в селцето преди да продължите по пътя към Янарс.
Продължителнос на прехода: ок. 4 часа

Ден 6.
Янарс - Рибес де Фресер
Днешният преход минава покрай някой красиви селца като Ла Рока и Абея, след това започва изкачване до прохода Кояда Верда (1606 м), откъдето се спускате към Рибес де Фресер.
Продължетелност на прехода: ок. 6 часа

Ден 7. Отпътуване

 

Опционален допълнителен ден: 
Ден 7. Рибес де Фресер - разходка в местността

Ако прекарате още една нощ в Рибес де Фресер, не пропускайте да посетите “La Vall de Núria” с планински влак. Линията на влака е построена през 1931г. и пътешествието ще ви отнесе сред чудно красиви планини и гледката към Нурия, 2000м над морското равнище, където ще можете да се насладите на обяд в близкия манастир или просто да се насладите на местността. Девицата от Нурия, светицата - патрон на овчарите, е почетена в малко светилище, построено през 11-ти век. Мястото е историческо със съставянето на първия Катаунски Манифест на Независимостта през 1931 в светилището на Девицата от Нурия.  


Практическа информация: ►Препоръчваме ви да летите до Барселона или Жирона. Оттам с влак се придвижвате към Рипол, а оттам с автобус или такси до Мойо ►Ще вървите предимно под горната граница на гората по черни пътища и приятни горски пътеки. На ден 3 ще имате възможност да се насладите на алпийски пейзажи в  Пиринеите, като се изкачите до 2880 м. Във високите райони може да срещнете стада добитък, което означава, че трябва да внимавате, когато пиете вода от реки и поточета. Възможно е също ухапване от кърлеж, затова редовно проверявайте панталоните и краката си. Хора със страх от височини не би трябвало да имат проблеми на този тур. Въпреки, че от време на време се минава по стръмен склон, няма участъци с дълбока пропаст точно до пътеката.


Цената включва:
Настаняване в стандартни хотели в стаи със собствен санитарен възел,с включена закуска и вечеря
4 пинкник пакета за обяд
описание на маршрута на английски език
местни туристически такси
транспорт на багажа

Цената не включва:
Самолетни билети
транспорт от/до летище и на място
напитки и храна не спомената в програмата
застраховка
карта
входни такси
лични разходи
трансфер от Сеткасе до Рефюжи Дулдете в ден 4 за началото на прехода.

Допълнителни услуги:
карта на местността: 32 лева


Галерия


Преходи в Пиринеите (Оценка 4.9 / 5 базирана на 322 мнения.)
Цена
1382 BGN
Продължителност
7 дни
Допл. единична стая:
323 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
1431 BGN
Продължителност
7 дни
Допл. единична стая:
353 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
1480 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
431 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
1431 BGN
Продължителност
7 дни
Допл. единична стая:
353 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
1382 BGN
Продължителност
7 дни
Допл. единична стая:
323 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Най-удобно е да се лети до Барселона (евентуално Жирона), откъдето с влак да се придвижите до Рипол и оттам с автобус до Мойо

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Големина на групата
2-12
Reservation System Code
SPPYREN
Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан) 1764 BGN, 11 дни

Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан)

Хунза е планинска долина в северен Пакистан, която свързва Пакистан с Китай през прохода...
Малдивите - слънчевата страна на живота 3528 BGN, 8 дни

Малдивите - слънчевата страна на живота

Открийте слънчевата страна на живота в Малдивите! Състоящ се от над 1000 острова, разположени...
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 3577 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари Представете си...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...